Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Hay agzina saglik

Off bi bitmedi şu adetler hamamlıkta aldırdın mı peki onsuz olmaz bak neyseki ben adet falan bilmem dedim zorla bohça yaptılar getirdiler bende bkaç bişey yapıp eşimin işyerine götürdüm al bohçan dedim çok saçma buluyorum böyle şeyleri

Biraz öncede yazdığım gibi sizde adetlere uyuluyor olabilir ama karşı taraf için geçerli değilmiş demekki

Daha önce de sorulmuş, cevap gelmemiş. Ben de merak ediyorum. Kaynana evine mi gelin gidiyorsun ve bu güzide adetimiz için ne düşünüyorsun?

Alıntı yaptığınız mesajın bir öncesinde yazdıklarımı okudunuz mu? Tokgözlülük yaparak hiçbir şey istemeyen bir arkadaşımın gördüğü muameleyi yazdım orada. Ben kendimi mal olarak görmüyorum ama bizim örf ve adetlerimizi bildikleri ve imkanları olduğu halde gelinine temel şeyleri bile çok gören aileler gelinlerine o gözle bakıyorlar bence. Ben tok gözlü bir ailede büyüdüm evlenirken alışverişe bile çıkmadım biliyormusunuz? Kayınvalideme sen al kafana göre dedim gecelik takımımı bile o beğendi yoğundum o dönem çalışıyorum. Ama gördüm ki
açgözlülük
yapanlar daha kıymetli oluyor. Üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca.

Son düzenleme:
Bence güzel adetler bunlar. İnsanlar hediyeleşiyorlar. İyi niyet çok önemli...

Hay ağzına sağlık ne güzel özetledin.bu evlenecek olan tüm kızlara kapak olsun.gecelerce uyunmuyo,ana kız ağlamalar falan bu ne ya evlilik bu mu Allah aşkına??Alsalar ne almasalar ne sizin mutluluğunuz buna mı bağlı?

Peki gelini için en ufak fedakarlıktan kaçınan erkek ailesinin gelinden bitmek tükenmek bilmeyen fedakarlık talepleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben bu konuda erkek ailesinin gerekeni yaptığını düşünüyorum ama genel olarak gelin alırken özellikle bu devirde insanlar imkanları olsa bile birçok şeyi ucuza getirmeye çalışıyorlar.

Madem bir evlat alınıyor, insan evladından 3 kuruşu esirger mi kızlar?

Uc kuruş esirger mi insan gelininden demissiniz ya . Uçkkuruş için boyun eğip eğilip bükülüp o alisverise cikmaktansa tok olup masafemi şimdiden koyarim. Allaha şükür bez parcasina hic bir zaman tamah etmedim . Alsalardi alirlardi. Ama almadilar bende kafama takmadim yani. O annem zamanindaymis aslinda karsi taraf severek isteyerek yaparmis. Simdiki erkek aileleri istemiyor zaten. Üstelik konu sahibinin zibin bile aldirmasina çok guldum yaa

Türk geleneklerinin enbguzl seyleridir bu eskiden beri var aslinda bana xok sacma gekiyor yok kendin yap yok kendin et..hayir efendm sadece erkekle evlenilmiyor .aile de var isin icinde bu gibi hazirliklar insanlarin huylarini goruyoraun ona gore davraniyorsun .ne derler bi insani tanimak icin ya yolculuk yaoacaksin ya para alisiverisi bir nevi tanimadir.annesi yapmaz babasi yapmaz yapar din kitaplarini arastirmalisiniz..aile herseye karismaz ama uzaktanda takip eder .evlatlarini .simdi neden huzur evleri neden anneye babaya hurmetsizlik arayıp sormama .bunun tek nedeni ilgisizlik veee ben yaparimm kime ne?? demektir.sana tek verecegim akıl susma yerinde ve kirmadan belirt.iyi gunler

Obviyante kaynanaya niye minnet edelim de yüzgöz olalım böyle. İçinden geliyosa alır ne güzel katşılıklı hediyeleşir. Ama şunu bunu al ceketimi al donumu al saçmalık.

Ayrıca biz mal mıyız ucuza gidiyoruz çok çirkin tabirler bunlar. Gelin artık ailelerden kıyafetle altınla parayla alınmıyor eskisi gibi. Şu an sembolik olarak aileler isterse adetleri uygular.

Bak canim annen abartıyor seninde ustune geliyor sende sasiriyorsun.. Bohcada tamam 6 li takim olur, kutulu iccamasiri olur ama bi kere 4 zibin ne ya bazi seyler küçüktür ama mide bulandirir hesabi ...
Esofman takimi falan alinmaz !!
Gundelik kiyafet bakacagina sadece direk el opme kiyafeti baksaydin karsi tarafta boyle karsilamazdi..
Durumlari yoktur belki olsa bile gundelik kiyafet alinmaz bohcada.. Annen yanlis biliyor!!!

Pırtı çok olursa eşim ilerde pılını pırtını topla git dersr zor taşırsın :)
O değil de donıumu aldırırken utanırım şahsen bu devirde bunu sorun yapan varya..
ben pırtımı kendim almıştım çalışıp bi d komşulara mı göstericek anneniz iç çamaşırları pes..

Bu nasıl bir adet oyum yok giyecek buyum yok giyecek ? Evlenirken herseyi karsisi alacakmışmış birde bunun icin ağlıyorsun ben kaynanamdan cidden zirnık birsey almadim ev esyalari yarisindan fazlasini benim ailem aldi bir tane birseyi yok kv nin bir dugunde taki takti okadarcik bunun icinde aglamadim hatta halam babamlara soylenmis hic mi altin fln istemiceksiniz onlar onun 0 (benim) garantisi dediginde babam onun garantisi benim kimsenin verecegi 2 kurus garantisi olamaz dedi
Siz 2 kumaş kopartamadiniz diye anne kiz agliyorsunuz cidden adetse bizdede var ama bu kadarda gurursuzluk fazla..cidden bir gram olsun utanmiyor musunuz ?

En güzeli oğlanla kız kendi bütçelerinden alışveriş yapması. Biz öyle yaptık valla, ne kayınvalide ne görümce nede bizimkilerden biri geldi çarşıya. Gerekenleri aldık sadece öyle dolap falan düzmedik. Kayınvalidem çok güzel sandık içinde hediyeleri getirdi o kadar. Biz düğünü bile kendimiz yaptık çok şükür ve böylelikle şunu aldılar bunu almadılar tartışması olmadı aramızda. Sende annenle konuş herşey menfaat üzerine kurulmasın hem nişanlınıda üzme belki ailesinin durumu okadardır. Elaleme gösteriş yapayım derken kendi mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Ben çeyiz serme olayına bile girmedim artık öyle şeyler çok saçma ayrıca...Mutluluklar dilerim.

bende nişan alışverişine cıktım sadece gelinlik içine giyilcek iç çamaşırı gelinlik ayakkabısı ve 6 lı saten takımı aldırdım... eskidenmiş ayakkabısı çantasına kadar aldırmak siz birde günlük kıyafetinizi de aldırmışsınız görümcenizin yerinde bende olsam surat asardım yani kızmayın ama biraz görgüsüzlük geliyor bana altınlarınızı gelinliğinizi vb gereklı ihtiyaclarınızı tabi alıracaksınız ama zıbın nedir yahu kot pantolon penye nedir?ilginç bence takılmayın fazla alınana razı olup alınmayanlar içinde üzülmeyin...

basit bişeye takılmışsınız...
onların da surat yapması hoş değil..
ama siz de şu 'el ne der' kafasını bırakın..
cahilce tavırlar bunlar..
çok içine dokunduysa tatlı dille nişanlına söyle..aileyle muhatap olup kendini kötü etme..

Konunuzu okurken hayretler icinde kaldim giyecek seyim yok da ne demek? Evlenecegim ne de olsa kocam almak zorunda deyip donsuz mu gezdiniz? Cok ayip bu yaptiginiz, kendinizi cok basitlestirmissinizbiz evlenirken esim ailesine ozellikle sert bir uyarida bulundu boyle seyler almaya kalkismayin, kimse, annem ve ablam da dahil kimse benim karima don sutyen alamaz, ne lazimsa o kendine zaten alir demisti sagolsun. Bende tenezzul etmem

Valla her gün yeni adetler öğreniyorum. Her birinden ayrı utanıyorum, hayrete düşüyorum ya.

Geline kırmızı kuşak takıp bişeyler ispatlamaktan tutun, iç çamaşırlı bohçaları ailecek almalara, bohçaları elaleme göstermelere..

çok saçma çok
Şahsen ilerde ne kırmızı kuşak takarım, ne bohça falan isterim, ne de düğünümü yatak odamı falan aileme yada karşı tarafa yaptırırım. Kendi eşyasını kendi alsın herkes. Elbette yardımcı olur aileler evlenmeye ama, sanarsınız bankamatik savaşları var. Game of thrones Düğün oyunları vol 1 gibi yav

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…