Sizde Şuç Kimde Siz Bana Söyleyin...

Şu gelenek, görenek ve adetler tamamen yok olduğunda, dünya daha huzurlu, daha sakin bir yer olacak vallahi. Yok o bunu almış, o şunu yapmış, şu eksik kalmış... Evlilik bu muhasebe hesaplarıyla, bu gerginlikle başlamamalı yav. Yeni nesiller olarak en önemli görevlerimizden biri bu gelenekleri yok etmek olmalı.

bencede biraz sacma. Ama saygi duyulup adete yapilmasi gerekirdi. Siz nisanlinizla hal edersiniz aranizda.
iyiki fazla uzatmiyorsunuz bu isi, hemen evleniyorsunuz yoksa OHOOO

ALLAH askına 5 takım elbise 5 çift ayakkabı alıp napacaksınız. heryer çarşı pazar.. internette bile dolu internet sitesi var. heves ettiğin zaman beğendiğin gördüğün zaman alırsın.

pırtıda pırtı.. sende ozaman deri ev terliği alman lazım nişanlına.. damat pırtında tam olsun

Son düzenleme:
sizin adetiniz böyle
ama damat tarafının değilmiş görümcede söylemiş
Keşke en başından deseydiniz nişanlınıza
böyle olmazdı onlar bizi enayi yerine koydu diye düşünmüşler canım

annen oturup ağladı mı ? ben ufacık bir çöp bile görmedim annem ağzını açmadı ben formaliteden de olsa ufacık bi hediye almadılar dediğimde de boşver almazlarsa almasınlar siz mutlu olun birbirinizi sevin dedi. ben anlamadım hangimizin annesi anormal ona da sen karar ver.. pırtı nedir ya komple mağazayı mı alacaklar bi sürü de şey almış sana insanlar daha ne alacaklardı gösteriş yapamıcaz işte diye oturup ağlanır mı bide sözlünün üstüne gidip canını sıkma adamın.

benim bir bohçam bile yoktu
biz istemedik
giyeceğim iç çamaşırımı vs niye kayınvalidem görümcem görsün ki
artı gerek de yok
durumumuz olduğu ölçüde kendi kendimize yaptık
senin ve annenin tepkisini abartı buldum
benim annem ağzını bile açmadı hatta sanırım çok da umursamadı çünkü ben umursamadım
bence sende umursama onların alacağı 2 parça eşyaya mı muhtaçsın ki öyleyse bile evlendikten sonra kocanla birlikte çıkarsın alışverişe gönlünce alırsın

bu arada bohça erkeğe de yapılır
bu kadar kıza yapılan bohça için anneniz olay yarattı, siz ne yaptınız damada

ben nişanlandım bana sadece 4 tane iç çamaşırı alındı başka bir şey alınmadı ne alaka ya senin pantalonunu falan neden onlar alıyor ilk defa duydum ne saçma

Degil kiyafet takilarimi bile ben gormedim.k.validem esime (esim adet falan bilmeZ) gidin taki alin demis bende esime asla oyle birsey yapmam bu bir hediye ve hediye begenmek sacma gonullerinden ne kopuyorsa neyi begeniyorsaniz onu alin ben bana sunu alin diyemem demistim.kiyafete gelince dolabimda hala daha 15 yil oncesinin gencligimde giydigim esyalarim durur.onemli olan huzur gerisini bosverin

yorumlar cok acımasız olmamışmı?
heryerin bir adeti var.. malesef jenerasyon cocuklarımıza dönene kadar ufaktan yok ola ola devam edecek.
ha bastan konusulmus ve yapılmadıysa haklısınız ama onlarında adetlerınde yoksa -ki fazlasıyla bıseyler alınmısa benzıyor bence uzatmanın anlamı yok dıcem ama annenize laf geçiremezsiniz..

öncelikle hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin canım
pırtıya çıkmak galiba yöresel bir tabir. bizde de dürü düzmek deniyor ne yaparsan adet odur.

ben de nişanlıyım. k.validem bohça yapalım dedi, ben istemedim. sonradan sıkıntı olmasın kızım belki sen istemezsin ama annenin içinde kalabilir dedi. annem bu tip konulara karışmadığı için rahatlıkla hayır gerek yok dedim. hoş annem istese bile onu da bir şekilde susturmanın yolunu bulurdum. herkes özencini kendi yapabildiği, yapabileceği konularda alsın. değil ki annemin dolduruşuna gelip, gece boyu ağlayayım. canım allah başka dert vermesin. çul çaputla mutlu olunmuyor. bunun örneklerini defalarca gördüm.

arkadaşım istendi, söz verildi. k.valide kocaman iboncuklu taşlı içi boş bir sandık getirdi. ayrıca söz bohçası, nişan bohçası vs. erkek tarafı hali vakti yerinde arnavutlar. o sandık düğün olana kadar her geldiklerinde getirecekleri kıyafetlerle doldu, taştı. arkadaşım gelin giderken kendi dolabından abartmıyorum tek bir kıyafet götürmedi. arkadaşımın annesi bu evliliğe hiç sıcak bakmıyordu. düğünden çıkarken bile, kızım nolur gitme hala geç değil vs dedi. arkadaşım dinlemedi, o çul çaputu kendine verilen değer olarak gördü.

zaman anneyi haklı çıkardı, o çul çaput kızına verilen değer değil, "desinler deliliğinin" bir sonucuydu. arkadaşım kucağında ikiz bebekleriyle bugün annesinin evinde

lütfen ama lütfen maddi taleplerle, yapılanlarla insani değerleri birbirine karıştırmayalım. karıştıranlar ailemiz bile olsa, bizi etkilemelerine izin vermeyelim.

ben nişanlanırken iki görümcem iki de eltim bohçalarını getirmişlerdi, bizde adet yerini bulsun diye düğünde erkek bohçası diye iki bohça hazırladık. zaten benim evimde kalacaktı kaynanam olmadığı için. gereksiz bir şey de işte yaptık.
sonra el öpmesine giderken görümcelere de eltilere de birer bohça yapıp götürdüm.
şimdi de geçen hafta öğrendim ki yengesi olarak ben onların çocukları evlenirken de bohça yapacakmışım.
ya kusura bakmayın da gerçekten çok saçma geliyor bana. lüzumsuzluktan başka bişey değil.
böyle adet gelenek mi kaldı. ayrıca onların toplamda 10 çocuğu var, benim çocuğum bile yok benden böyle birşey beklememeleri gerekirdi.

bizde de vardır böyle adetler ama sizinki gibi devasa değil
keşke isteme sırasında en baştan konuşsaydınız bunları böyle kötü olmuş

Insanlar artik geline takilan bilezikleri saymaktan vazgectikleri zaman bunlar da bi nebze bitecektir, bize ne geline alinan ic camasir adedinden bize ne kac bilezik takildigindan, az bilezik takilirsa elalem ne der dusuncesi yuzunden borcla bilezik alan biliyorum, artik vazgecin ya bunu dusunmekten maddiyatla mutluluk es deger degildir

Pılını pırtını aldırmaya calısırsan milletin suratını cekersin işte böyle. Zıbınımı millete aldıracağıma evlenmem daha iyi.

Evet siz abartıyorsunuz çok net. Yani karşı tarafı bilmiyoruz tabi ama ne gereksiz muhabbetler bunlar. Çıtçıylı badine kadar aldırmışsın pantolonunu almışsın. El öpmeye kıyafet nedir anlamıyorum. Bu zamana kadar ne giydin? Ya da çok lazımsa tamamlanır yani sömürmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Evleniyorsunuz siz, bunu kendi rızanızla yapıyorsun kimseye lutfetmiyorsunuz değil mi? O zaman kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olun ve bi kaç parça kıyafetin derdine düşmeyin olur mu?
Bizim yaptıklarımızdan hiç bahsetmeyeyim annenin görüşüne göre bedavaya gitmiş olucaz herhalde" . Anneni dinlememen yararına. Ne demek bunlarla mı gelin olucaksın. Ne bekliyordu ki yani?
Of kızıyorum gerçekten

Canım bence sen herşeyi annene anlatma o da üzülmesin kız anneleri böyle işte benim annemde böyle kızlarına herşey yapılsın istiyolar. Benimde babam yok annem bana da herşey olsun kendimi kötü hissetmiyim istiyo ama malesef öyle olmuyo işte nişanlımın aileside bana bi çok şeyi almadı ama nişanlım aldı. Halbuki bi pantolon bi bluzla kimse batmaz sırf gelinimin gönlü olsun mutlu olsun diye ben gider alırım ama herkes bizim gibi değil işte... Sana tavsiyem çok kafana takma annene de çok yansıtma onlar yapmazsa nişanlın yapar boşver...

walla böyle okudukça bizim kayınvalidelerin bizi el üstünde tutması lazım diyorum :) ben nişanlanırken sadece elbise alalım demiştim , çünkü zaten bir sürü makyaj malzemem , ayakkabım , iç çamaşırım vardı ve onların alacağı şeylere ihtiyacım yoktu..nişanlımla alışverişe çıktık elbiselerimizi aldık , onun zoruyla gecelik -pijama takımı aldım ,nişan da da düğün de de olan ayakkabılarımı giydim,k.valimde gelinlik provasında çıkışta ayakkabı bakalım demişti benim beyaz ayakkabılarım var gerek yok demiştim k.valide de kızına almıştı ayakkabıyı :)) ne bileyim yaptırsaydık belki daha değerli olurduk

benim annemde aynı canım :)) bazen kızıyorum bile kız tarafımıydık erkek tarafımı belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…