- 9 Ağustos 2021
- 15.033
- 51.135
Aslında tabikide vicdan azabı çektiğim için yazdım benim gibi olan varmı benmi çok üstüne düşüp abartıyorum diye çünkü çevremdeki herkes çok abartıyosun çok üstüne düşüyosun bi sende çocuk yok herkesde var diyorlar örneğin misafire gidersem oğlum öbür odaya gitsin bende gidiyorum çocuk yani bu ben evimdeki bıçağı zararlı şeyleri kaldırıyorum ama misafirlikte bilemem yani onu geçtim çocuklarla kavga etse filan panik biriyim düşse onunla beraber saatlerce ağlıyorum hastaneye koştur koştur sorunum sadece şuydu yanlış anlaşıldım ben oğlumla herşeyi beraber yapıyorum zaten süpürgenin hortumunu kısaltır ona veririm mesela temizlik yaparken viledayı bezi verirm ben yaparken yani yanlız hissetmesin diye ama bazen kendi oyuncaklarıyla kendi kendine oynuyor o zaman bende oturuyorum yanlız kalmasın diye oynuyorum ama hemen sıkılıyorum sadece bundan dolayı vicdan azabı çekiyorum yani yoksa etkinlik kitabıda aldım geceye kadar da hep beraberiz asla yanlız kalmasına izin vermem gece uykusuda ne yapsam düzelmedi yoksa benim işimede gelecekti geceden işimi yapardım herşeyimi mesela ama olmuyor yani o gün ilk defa 12de uyudu oh dedim 1saat sonra kalktı oturdu bu seferde 4te uyudu erken bile uyutsam o saat uykum değil der gibi geri kalkıyorAyrıca bırak insanlar sana pasaklı desin . Halıyı kızım mahvetti . Çay döktü , tebesir lekesi var. Şehir dışındaydim daha yollayacağım yıkamaya öylece geldi misafir. Ne yapayım hiçte umrumda olmadı . Burası bebekli bir ev . Gelen olanı olduğu gibi kabul edecek . Bu çocuklar bak bize altı yıl daha ihtiyaç duyacak . Bu onların çocukluğu . Şunları yazarken bile biliyorum ne kadar zor oldgunu . Çok zorlu bir dönem . Her şeye inatlasiyorlar asla laf dinlemiyorlar farkındayım. Istedikleri tek şey koşulsuz bir sevgi . Bu çocukları biz doğurduk yapma böyle . Vicdan azabı duymasqn buraya yazmazsin . Bak eğer kitap okuyamiyorsan Adem Güneş in Pedagoji Okulu diye bir serisi var. Kendisi iyi bir psikolog lütfen onu dinle . Çocukla oynarken arkadan çalsin . Doğan Cüceloğlu onu da muhakak dinle . Hem kendin için hem çocuk için
Gelmeyin deme ama ev tozlu ve dağınık diye de mahcup hissetme. Çocuklu evin hali böyle de gelenlere, umursamaOoo mümkünmü böyle bişey asla hayır bile diyemem insanlar beni kötü biri sanar diye
Tamam seni anlıyorum ama sen o çocuğu her gün akşam 8.30 da yatırman lazım . Bak bir cocugun uyuması lazım ki sende kendine vakit ayirasin . Önce bunu halletmen lazım. Uyku eğitimini muhakak oku .Aslında tabikide vicdan azabı çektiğim için yazdım benim gibi olan varmı benmi çok üstüne düşüp abartıyorum diye çünkü çevremdeki herkes çok abartıyosun çok üstüne düşüyosun bi sende çocuk yok herkesde var diyorlar örneğin misafire gidersem oğlum öbür odaya gitsin bende gidiyorum çocuk yani bu ben evimdeki bıçağı zararlı şeyleri kaldırıyorum ama misafirlikte bilemem yani onu geçtim çocuklarla kavga etse filan panik biriyim düşse onunla beraber saatlerce ağlıyorum hastaneye koştur koştur sorunum sadece şuydu yanlış anlaşıldım ben oğlumla herşeyi beraber yapıyorum zaten süpürgenin hortumunu kısaltır ona veririm mesela temizlik yaparken viledayı bezi verirm ben yaparken yani yanlız hissetmesin diye ama bazen kendi oyuncaklarıyla kendi kendine oynuyor o zaman bende oturuyorum yanlız kalmasın diye oynuyorum ama hemen sıkılıyorum sadece bundan dolayı vicdan azabı çekiyorum yani yoksa etkinlik kitabıda aldım geceye kadar da hep beraberiz asla yanlız kalmasına izin vermem gece uykusuda ne yapsam düzelmedi yoksa benim işimede gelecekti geceden işimi yapardım herşeyimi mesela ama olmuyor yani o gün ilk defa 12de uyudu oh dedim 1saat sonra kalktı oturdu bu seferde 4te uyudu erken bile uyutsam o saat uykum değil der gibi geri kalkıyor
Bir tek şımarıyor lafı değil ki. Yok agzama.etsinler yok eşim şunu yapsın. Normal bir zihin ve üslup değil. Eşiniz ve ailesi sizi sindirmiş hıncınızı çocuktan almayınElalem dediğim aynı sitede eşimin akrabaları ve annesi kardeşleri nasıl yok diyeyim ağzıma etsinler dimi
Aynen aynen canım sen haklısın tamamBir tek şımarıyor lafı değil ki. Yok agzama.etsinler yok eşim şunu yapsın. Normal bir zihin ve üslup değil. Eşiniz ve ailesi sizi sindirmiş hıncınızı çocuktan almayın
Bende o kadar çok istiyorum ki instagramdan uyku terapistinide takip ediyorum okuyorum ama olmuyor uyusa bile geri kalkıyorTamam seni anlıyorum ama sen o çocuğu her gün akşam 8.30 da yatırman lazım . Bak bir cocugun uyuması lazım ki sende kendine vakit ayirasin . Önce bunu halletmen lazım. Uyku eğitimini muhakak oku .
Geri kalkınca kucağına alma yatağın içinde pispisla gece emiyor mu ? Yani çocuk o kadar alışmış ki biriyle uyumaya sen ne destek veriyorsun uyanınca? KBende o kadar çok istiyorum ki instagramdan uyku terapistinide takip ediyorum okuyorum ama olmuyor uyusa bile geri kalkıyor
Senin ailen nerde çalışma fırsatın da yok değil mi ?Elalem dediğim aynı sitede eşimin akrabaları ve annesi kardeşleri nasıl yok diyeyim ağzıma etsinler dimi
Boş verin temizliği galan oğlunuzla vakit geçirin bol bol. Çok çabuk büyüyorlar ve büyüdükleri zaman zaten odalarından çıkmıyorlar. O yüzden henüz tam oyun oynama yaşındayken bol bol oynayın, eğlenin gezin tozun, güzel anılar biriktirin. Sonra bu günleri çok özleyeceksinizArkadaşlar merhaba 2yaşında oğlum var gün içerisinde ev temizliği yemek çamaşır bulaşık derken çok yoruluyorum be oğlumla oyun oynayamıyorum kendimi çok bitkin hissediyorum ve kendimi çok suçluyorum oynamaya çalışıyorum kafam kaldırmıyor kafamı dinlemem için tv açtığım oluyor kendimi çok kötü anne hissediyorum onunla oynamadığım için sizde böylemisiniz
eşimde işten çok geç geliyor yemek yiyip çay içip banyo derken zaten saat 11-12 oluyor ve yanlz büyütüyorum destekçimde yok hiç
1.5yaşına kadar hiç uyumadı geceleri memeye bağımlıydı bende en son kestm çünkü uykusu yemeği hiç yoktu şimdi ayağımda sallayıp uyutuyorum odaya gidip 1saat salıyorum bazen yine uyumuyor en son ben uyuyorum sallamıyorum seni diyorum bırakırıp mesela uyusun diye uyumuş numarası yapıyorum kalkıyor oturuyor öyle saatlerce bekliyormGeri kalkınca kucağına alma yatağın içinde pispisla gece emiyor mu ? Yani çocuk o kadar alışmış ki biriyle uyumaya sen ne destek veriyorsun uyanınca? K
Bugün hiç iş yapmadım oğlumla ilgilendim bakalım evi şey götürürse size atarım suçuBoş verin temizliği galan oğlunuzla vakit geçirin bol bol. Çok çabuk büyüyorlar ve büyüdükleri zaman zaten odalarından çıkmıyorlar. O yüzden henüz tam oyun oynama yaşındayken bol bol oynayın, eğlenin gezin tozun, güzel anılar biriktirin. Sonra bu günleri çok özleyeceksiniz
Ayakta saklamayı kesin yatağında yatsın. . uyumadan önce bir döngü oluşturun . Masal okuma , on dk önceden bir ninni hep aynı ninniyi açma . Sonra yatağına koy elinle poposuna pat pat yapabikiris. . Instagram da tavşan uykusu var1.5yaşına kadar hiç uyumadı geceleri memeye bağımlıydı bende en son kestm çünkü uykusu yemeği hiç yoktu şimdi ayağımda sallayıp uyutuyorum odaya gidip 1saat salıyorum bazen yine uyumuyor en son ben uyuyorum sallamıyorum seni diyorum bırakırıp mesela uyusun diye uyumuş numarası yapıyorum kalkıyor oturuyor öyle saatlerce bekliyorm
Oğlum bana çok bağımlı annemlere bırakıp hastaneye gitsem yarım saat ağlaya ağlaya çatlıyor kaldıki işe gitmek bide onu bırakıp işe gidersem zaten vicdan azabımı düşünemiyorum bileSenin ailen nerde çalışma fırsatın da yok değil mi ?
Ninni söylüyorum ya anne sus sus diyorAyakta saklamayı kesin yatağında yatsın. . uyumadan önce bir döngü oluşturun . Masal okuma , on dk önceden bir ninni hep aynı ninniyi açma . Sonra yatağına koy elinle poposuna pat pat yapabikiris. . Instagram da tavşan uykusu var
Oğlum 11 yaşında 6. Sınıf öğrencisi şöyle bir uzaktan baksan kocaman oğlan ama hafta 21:30 hafta içi 22 de yatakta olur ve konuda ki bebek henüz 2 yaşında diyecek çok şey varda anlaşılmamak bir süreden sonra yoruyorKusura bakmayın ama geç yatan çocukların anne baba profilleri belli oluyor. Uyku düzenine emek vermeyen insanlar. Benim 7 yaşındaki oğlum dahi 10dan geçe kalmaz. Yazları esnetsem öğlen kalksın desem işime gelir ama yapmıyorum. Düzeni koruyorum.
Parka bahçeye kocanızdan izin almadan çıkarmayan, oyun oynayamayan, kocanıza kızınca tv açan insansınız. Kendiniz yazdınız. Bu profilin neden gece 2ye kadar oturttuğu da belli.
Fakat şunu unutmayın vücudun bir besini de uykudur. 12den sonra büyüme hormonu alamaz çocuklar. Dolayısıyla çocuğunuzu ha kuru ekmekle büyütmüşsünüz ha uyutmamışsınız vaktinde zerre farkı yok.
En geç 21de uyumayan çocuk sağlıksızdır. 21-24 arasında uyuman uykunun yerini 2den sonra alamaz.
Aileler yan yanaysa arada annene götür biraz kyalasinlar . Lütfen Adem güneş ve doğan Cüceloğlu videolarını dinleOğlum bana çok bağımlı annemlere bırakıp hastaneye gitsem yarım saat ağlaya ağlaya çatlıyor kaldıki işe gitmek bide onu bırakıp işe gidersem zaten vicdan azabımı düşünemiyorum bile
Salladığınız için uyumuyor. Sallanarak uyuyan çocuklar sallanma durunca uyanır.1.5yaşına kadar hiç uyumadı geceleri memeye bağımlıydı bende en son kestm çünkü uykusu yemeği hiç yoktu şimdi ayağımda sallayıp uyutuyorum odaya gidip 1saat salıyorum bazen yine uyumuyor en son ben uyuyorum sallamıyorum seni diyorum bırakırıp mesela uyusun diye uyumuş numarası yapıyorum kalkıyor oturuyor öyle saatlerce bekliyorm
Olur dinlerim teşekkür ederimAileler yan yanaysa arada annene götür biraz kyalasinlar . Lütfen Adem güneş ve doğan Cüceloğlu videolarını dinle