Sizde böyle hissediyormusunuz

Gerçekten sorunun kocan olduğunu görmüyor musun? Eşin düzgün olsa, ilişkiniz güzel olsa hiçbir şey bu kadar yormaz ve batmazdı gözünüze. Bor sürü laf ettim dedin de ne oldu? Çıktınız mı evde mi oturdunuz?
Evde oturdum salıncağında sallıyorum çıksaydım akşam eve gelirse bağırma çağırma çocuğu daha çok etkileyecek sözümü dinlemedin diyecek sinirlenecek

Gerçekten sorunun kocan olduğunu görmüyor musun? Eşin düzgün olsa, ilişkiniz güzel olsa hiçbir şey bu kadar yormaz ve batmazdı gözünüze. Bor sürü laf ettim dedin de ne oldu? Çıktınız mı evde mi oturdunuz?
Kesinlikle öyle sorun kocamda zaten söylüyorumda bunu duygusal olarak beni tatmin etseydi bende kendimi böyle kötü hissetmezdim

Çıksaydım ağzıma ederdi benim evin içinde huzrsuzluk bağırış çocuk için dahamı iyi olacaktı
İkinci çocuk falan düşünmeyin o zaman. Daha çocuğunuzu dışarıya çıkaramıyorsununuz. İki tane olunca evin içinde daha mı o iyi olacak?
Sosyal medyadaki annelere falan takılmayın. Sizin hayatınızda çok daha farklı problemler var. Etkinlik yapmasanız da oturun oyuncaklarıyla oynayın, o kadar zor bir şey değil diye düşünüyorum.

Nasıl böyle yorum yazabliyorsunuz karşıdaki kırılır üzülür diye çekinmeden ben şimdi bu yorumu yazıyorum oğlumla ilgilenemiyorum diye hızlıca yazıyorum ama siz beni nasıl yargılamışsınız
Siz, yazdıklarınızı okur musunuz?

Biz yazdıklarınıza göre eleştirdik sizi, şimdi ise hiçbir şeyi kabul etmiyorsunuz. Bu hiç normal değil.

Aldım zaten cırt cırtlı kitap oynuyorum sadece oyuncakla oynayamıyorum dedim ayrıca oğlum gece 2de uyur uykuyu hiç sevmiyor
Evet siz kötü bir annesiniz.
İki yaşında bir çocuk gece 2de uyumaz/ uyku düzeni ekrandan dolayı yok.
Günlük enerjisini atam, temiz hava park gören çocuk anne de ilgiliyse uyku düzeni kurar.
Siz ekran önüne atarsanız oyun oynamazsanız çocuk tabii ki uyumaz.
Devam edin böyle:
İleride dikkat eksikliği diye kapı kapı gezersiniz

Evet siz kötü bir annesiniz.
İki yaşında bir çocuk gece 2de uyumaz/ uyku düzeni ekrandan dolayı yok.
Günlük enerjisini atam, temiz hava park gören çocuk anne de ilgiliyse uyku düzeni kurar.
Siz ekran önüne atarsanız oyun oynamazsanız çocuk tabii ki uyumaz.
Devam edin böyle:
İleride dikkat eksikliği diye kapı kapı gezersiniz
Düşündüğünüz gibi ekran söz konusu değil ayrıca ben çok hevesliyim sanki gece 2ye kadar yorulmaya dimi napayım çocuk böyleyse benimde abim böyleymiş bebekken oğlan dayıya çeker derler çok aşırı yorgun olduğu zamanlar oldu dışarı götürdüğümüz vesaire aksine yorgun olunca hiç uyumaz 50kere kalkar

Düşündüğünüz gibi ekran söz konusu değil ayrıca ben çok hevesliyim sanki gece 2ye kadar yorulmaya dimi napayım çocuk böyleyse benimde abim böyleymiş bebekken oğlan dayıya çeker derler çok aşırı yorgun olduğu zamanlar oldu dışarı götürdüğümüz vesaire aksine yorgun olunca hiç uyumaz 50kere kalkar
Gelişim geriliği sebebi bu yalnız. Gh gece 22 civarı en yüksek seviyeye ulaşıyor ve çocuğun bu saatte derin uykuda olması lazım salgılanması için.

Abiniz de muhtemelen ufak tefek ve akademik başarısı düşük bir yetişkindir.

Gelişim geriliği sebebi bu yalnız. Gh gece 22 civarı en yüksek seviyeye ulaşıyor ve çocuğun bu saatte derin uykuda olması lazım salgılanması için.

Ahahah abim babayiğit ve gayet başarılı birisi şuan memur diş hekimlerini denetleme mühürleme yapıyor ne güzel bak kötü yorumlarınızı cevaplıyorum

Kusura bakmayın ama geç yatan çocukların anne baba profilleri belli oluyor. Uyku düzenine emek vermeyen insanlar. Benim 7 yaşındaki oğlum dahi 10dan geçe kalmaz. Yazları esnetsem öğlen kalksın desem işime gelir ama yapmıyorum. Düzeni koruyorum.
Parka bahçeye kocanızdan izin almadan çıkarmayan, oyun oynayamayan, kocanıza kızınca tv açan insansınız. Kendiniz yazdınız. Bu profilin neden gece 2ye kadar oturttuğu da belli.
Fakat şunu unutmayın vücudun bir besini de uykudur. 12den sonra büyüme hormonu alamaz çocuklar. Dolayısıyla çocuğunuzu ha kuru ekmekle büyütmüşsünüz ha uyutmamışsınız vaktinde zerre farkı yok.
En geç 21de uyumayan çocuk sağlıksızdır. 21-24 arasında uyuman uykunun yerini 2den sonra alamaz.

3 yaş altına televizyon açmak ihmaldir. Ufacık bebeği ihmal ediyorsunuz. Ev temizlik misafir önemli ama çocuk önemsiz.
İkinci çocuğu da oyalayıcı diye yapmak istiyorsunuz.
Çocuk kenarda kendi büyüsün ben hayatına devam edeyim diye yapmışsınız çocuğu.
Aslında bunlar hep toplum baskısından. Geçen kv geldi. Benim de iki çocuğum arka arkaya doğdu, biri daha 3buçuk yaşında. Aynı zamanda çalışıyorum. Evden konu açıldı. Yetiştiremiyorum dedim. "Çocuklar sürekli oyun istiyor, büyük okula başladı ödevleri çok oluyor..." Kendi üst katında Suriyeli biri var, 6.ya hamile, en büyüğü 10 yaşında ama çocuklar birbirine bakıyor. Cidden o kızlar küçük demezsiniz kardeşlerini büyütüyorlar. Ayy dedi "hiç demezsin bu kadının çocukları var evi bir temiz bir temiz parlıyordu parkeler, o ev hiç bu kadar temiz olmamıştı, kadın mis gibi yapmış her yeri". Bana laf sokuyor, sen beceriksizsin diyor 🤨"Öyle çocuk bakmaya ne var doğurup büyüklerin eline vermiş kendi anca ev temizliyor, bizim gibi baksın da yapsın bakayım 6 çocuk" dedim. Böyle toplumda da ya çocuğu ihmal edip hep iş yapacaksın ya da benim gibi sürekli laf sokulacak 😏

valla kudra bu profil hiç şaşmıyor hiç.
O temizlik iş falan da yalan. Oyun oynamak, ilgilenmek zor geliyor, parkta enerjisini attırmak zor geliyor açıyor tv yi. Gece uyku düzeni sağlamak da emek isteyen bir şey neticede. Bu tipteki rahat ebeveynlerin de çocukları genelde anne baba yatarsa yatıyor. Böylece sabah erken kalkmak zorunda da kalmıyorlar.
Hiç değişmez.
İhmalkâr anne babaların ilgisiz büyüyen çocukları

Kusura bakmayın ama geç yatan çocukların anne baba profilleri belli oluyor. Uyku düzenine emek vermeyen insanlar. Benim 7 yaşındaki oğlum dahi 10dan geçe kalmaz. Yazları esnetsem öğlen kalksın desem işime gelir ama yapmıyorum. Düzeni koruyorum.
Parka bahçeye kocanızdan izin almadan çıkarmayan, oyun oynayamayan, kocanıza kızınca tv açan insansınız. Kendiniz yazdınız. Bu profilin neden gece 2ye kadar oturttuğu da belli.
Fakat şunu unutmayın vücudun bir besini de uykudur. 12den sonra büyüme hormonu alamaz çocuklar. Dolayısıyla çocuğunuzu ha kuru ekmekle büyütmüşsünüz ha uyutmamışsınız vaktinde zerre farkı yok.
En geç 21de uyumayan çocuk sağlıksızdır. 21-24 arasında uyuman uykunun yerini 2den sonra alamaz.
Tamam da uyumuyor ne yapayım instagramdan uyku terapist profillerinide takip ettim uyguladım olmuyor napim uyku ilacımı içireyim ya Allahallah zaten şundan hesap etmeniz lazım ki babası 9.30 da geliyor babasıyla vakit geçirdi yemek yedik filan derken uyku düzeni olmadı işte ve uykuyu sevmeyen çocuk işte öğlen bile uyumuyor bebekkende uyumazdı hiç

valla kudra bu profil hiç şaşmıyor hiç.
O temizlik iş falan da yalan. Oyun oynamak, ilgilenmek zor geliyor, parkta enerjisini attırmak zor geliyor açıyor tv yi. Gece uyku düzeni sağlamak da emek isteyen bir şey neticede. Bu tipteki rahat ebeveynlerin de çocukları genelde anne baba yatarsa yatıyor. Böylece sabah erken kalkmak zorunda da kalmıyorlar.
Hiç değişmez.
İhmalkâr anne babaların ilgisiz büyüyen çocukları
Tamam ben uyku ilacı verip uyuturum o zaman daha iyi anne olurum dimi nasıl insanlarsınız ya

Tamam da uyumuyor ne yapayım instagramdan uyku terapist profillerinide takip ettim uyguladım olmuyor napim uyku ilacımı içireyim ya Allahallah zaten şundan hesap etmeniz lazım ki babası 9.30 da geliyor babasıyla vakit geçirdi yemek yedik filan derken uyku düzeni olmadı işte ve uykuyu sevmeyen çocuk işte öğlen bile uyumuyor bebekkende uyumazdı hiç
Bunlar bahanesi. Benim eşim pazar pazartesi nöbetçidir. Salı perşembe 9da gelir eve. Toplamda gördüğü 3 gün demiyorum ama. Çocuğun uykusundan feragat ettirmem.
Uyumuyor diye bir şey yok. Evin kuralı olur. Oğlum küçüklükten beri düzenle büyüdü. Bu nedenle hala düzenine uyar.
Akşam okuldan gelir babası olsa da olmasada akşam yemeğini yer, küçükken oyun oynardı şimdi ödev yapar. Akşam 8-8.30 da diş fırçalar pijama giyer iki kitap okurum. Işıklar kapanır yatar. Ben de sırtını kaşırım şarkı söylerim masal anlatırım. Uyur. Uyumazsa da ışıkları açmadan uyumayı beklemesi gerektiğini bilir. Bebekken ağladığında kucağıma alır sarılır sallanır ninni okurdum. Belim sırtım ağrırdı ama asla pes edip ışığı açmadım. Saatlerce sabırla ninni söyleyip sallandığımı bilirim.

Verdiğim o emeklerin sayesinde böyle.
Emek vermeden çocuk büyütemezsiniz.
Çocuk büyütürken kafam bozuldu oynamamak için açtım tv diyemezsin. Uyumadı napayım diyemezsin.

Tamam ben uyku ilacı verip uyuturum o zaman daha iyi anne olurum dimi nasıl insanlarsınız ya
Uyku ilacına gerek yok. Çocuk anne babanın oturup keyif yaptığını bilirse tabii ki uyumaz. O uyuyana kadar siz de uyuyormuş gibi davranacaksınız. O uyuduktan snr gerekirse kalkın. Benim büyük de geç uyurdu. Bu taktiği denedim. Ben uyutmaya götürdüğümde babası da yatakta yatardı. Saat daha 9 olmadı ikisi de uyudu mesela(maşallah diyin lütfen 😀) ki bugün geç kaldılar. Ha sabah ezanıyla kalkıyoruz ama canları sağ olsun. Elbet büyüyecekler

Aldım zaten cırt cırtlı kitap oynuyorum sadece oyuncakla oynayamıyorum dedim ayrıca oğlum gece 2de uyur uykuyu hiç sevmiyor

Gece 2 de çocuk mu uyur. Siz ev işi yemek derken çocuğunuzu bir parka bile götürmediğiniz için o çocuk yorulmaz. Enerjisini atamaz. Uyumaz. Elalem ne der yerine oğlum deseniz iyi olur. Anlıyorum zor ama ben yaptım.

X