Sizde böyle hissediyormusunuz

Peki siz bilirsiniz.Ama lütfen yürüyüşe çıkmak istediğinizde sizi kötü kadın diye yaftalayan kocanıza bir çocuk daha doğurmayın o zaman iki katı çamaşır iki katı bulaşık iki katı dağınıklık olacak kafayı yersiniz🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Gerçekten yürüyüşe çıkan insana kötü kadın mı demis kocası 😱

Peki siz bilirsiniz.Ama lütfen yürüyüşe çıkmak istediğinizde sizi kötü kadın diye yaftalayan kocanıza bir çocuk daha doğurmayın o zaman iki katı çamaşır iki katı bulaşık iki katı dağınıklık olacak kafayı yersiniz🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Zaten öyle bir düşüncemde yokda fikir olarak sormuştum yanlış anlaşıldım beraber oynarlar diyor herkes bu büyümüş diyorlar çünkü

Zaten öyle bir düşüncemde yokda fikir olarak sormuştum yanlış anlaşıldım beraber oynarlar diyor herkes bu büyümüş diyorlar çünkü
Sizin düşüncenizin bir önemi var mı? Yürüyüşe çıkmak isteyen eşine çirkin yakıştırmalar yapan adam ve ailesi bu kararı size bırakmaz bence. Onlar kaç tane istiyorlarsa o kadar doğuracaksınız gibi.

Of be saçmalamayın araştırdım elbette gece her zaman 2de uyuduğu zaman kalkar geri kendi yatar erken yatırırsam kalkar geri uyumaz yani uyku saati gelmedi o yüzden anlıyormusunuz çok bilmiş
İyi de bu çok normal. Vücudu o saatte uuyumaya alışmış. Bunca insan da size diyorki bi süre böyle olacak, sabah erken kaldıracaksınız, huysuzlanacak ama öğlene kadar uyutmayacaksınız, düzen kurun çocuğa erken kaldırın sabah, akşam nasıl da erkenden uyuyacak. Ama en azından bi kaç hafta göze alın perişanlığı

Bi ilk sayfayı bi de son sayfayı okudum araları bilmiyorum ama sanırım 2 yaşında oğlunuz. Benimde var 2 yaşında oğlum. Ben napıyorum. Bulaşık makinesini birlikte boşaltıyoruz o bana veriyor ben yerleştiriyorum. Şu anlık kirlilere dokundurmuyorum bıçak falan anlamıyor çünkü ama anlsdığı zaman onu da beraber yapıcaz. Çamaşır bakinesine kıyafeti ayırıyorum koyuyorum makine önüne onu da ben doldururken o da arada veriyor bana bilerek biraz yavaş hareket ediyorum. Kurutma makinemiz var çamaşır makinesinin üstünde duruyo. Makine bitince ordan çıkarıyor bana veriyor bende üstteki makineye atıyorum. Süpürge yaparken oğlumla oyun yapıyorum sanki süpürgeyle kovalıyomuş gibi çok hoşuna gidiyor. Çamaşır katlarken bi kıyafet verir ben katlarım, bazen yarış yapıyoruz ben mi daha hızlı katlarım sen mi daha hızlı verirsin diye. bu şekilde iş bitene kadar dikkati dağılmıyor sonuna kadar yapıyoruz. Kitapları var bazen kitap okuyorum. Küçük nesne kitapları var canı istediğinde birini alıp geliyor o gösteriyor ben söylüyorum falan baya vakit geçiyor onunla. Yerde de mesela küçük hayvan oyuncakları var set gibiydi çiti bi de arkasında takıp çıkan romörku olan bi traktörü var öyle bi oyuncak seti. Çiti kuruyoruz. İnek otluyor mesela köpek peşine koşuyor. Onu çite sokuyoruz vs onunla oyun kuruyoruz. Bi de arabaları var karşıma oturuyor bi o bana arabayı sürüp gönderiyor bi ben ona. Bacağına değdirip biiip kaza yaptık falan. Sonra o da benim bacağıma yapıyor. Bu da baya hoşuna gidiyor. Küçük topu var yine karşılıklı oturuyoruz birbirimize atıyoruz. Bi tane de t4er farklı renkli kare daire dikdörtgen ve üçgen toplam 12 parça ve her şeklin kendi delik sayısı var onların yerlerinin olduğu da bi parçası daha var birlikte onları takıyoruz onu da çok seviyo. Yemeğimizi hep birlikte yeriz bu da vakit geçirme yöntemidir sonuçta. Bazen şarkı söylerim hareketlerini yapar. Bi noktada kendi kendine de oynuyor. Bunun haricinde hiç mi televizyon yok. Var ama şöyle. Tuvalete giderken açıyorum. Çünkü kilidi yok kapısını açıyor. O yüzden gelip tuvalete dalmasın diye (ki mutlaka yapar) 5 dk falan ya da kirli bulaşıkları doldurma esnasında. Çünkü yukarıda yazdım bıçak ayrımı falan yok. Tedirgin ediyor. Bunun dışında televizyon açmayız. Bende o uyurken izlerim. Bunların hepsini oyun istiyorum ama sıkılıyorum dediğiniz için, size alternatif sunmak için anlattım belki sadece doğru yönteme ihtiyacınız vardır.

Aldım zaten cırt cırtlı kitap oynuyorum sadece oyuncakla oynayamıyorum dedim ayrıca oğlum gece 2de uyur uykuyu hiç sevmiyor
Bunun içinde çok yorgun çocuk asla kaliteli uyumaz hatta uykudan kaçar. 2de uyuyor kaçta kalkıyor? Öğlen uykusu yok mu? 9 en geç 10da uyuyup sabah ortalama 8-9 civarı kalkması lazım ki kaliteli ihtiyacı olan gec euykusunu alsın. Öğlende 2 saatten fazla uyumamalı. 8 buçukta kalkan çocuk 1de uyumak ister. Yattığı saate göre en geç 3 buçuk 4 gibi öğlen uykusundan kalkmalı yoksa gece uyku saati kaçar. Sonra gece de 9-10 en geç uyku saatleri olmalı. Bu düzen biraz esner ama genel haliyle böyle. Bu düzeni oturtmanız ortalama 2 hafta tam olarka geri dönülmez şekilde alışması 1 ayı belki daha fazlasını bulur. Dişinizi sıkıp 1-2 ay istikrarlı şekilde oğlunuza ayırırsanız mutlaka düzen oturur.

Çok cahil araştırmamış mutsuz bir anne var karşımızda.
Hala babanne gibi ayakta sallayıp çocuk uyutuyor. Sonra çocuk gece uyunuyor diyor.
E ayakta sallarsan uyumaz. Sallanma durunca uyanır. Sen bir uyarana bağlı uyutuyorsun çocuğu.
Sonra erken uyuyan normal çocuklar uzaylı gibi benimki öyle değil diyor. Hayır sen çocukla ilgili araştırmamışsın, önemsememişsin. Çözüm aramamış, emek vermemişsin.
En kolaya kaçmışsın.
Sorun çocukta değil annede
Konudaki diğer mesajlarınıda okudum.kızım 2 yaşinda. Senin kadar olmasada düzenimiz rutin ımız var. Uyuduğu uyandığı saat belli. Gece hiç uyanmaz(dı). Bu ara uyuduktan 2_3 saat sonra uyanıyor. Bunu bebekken çok yapardı 2 saat uyumazdı. Bebekliğe dönmüş gibi hissediyorum. Sadece ağlıyor. Ne istiyorsun diyorum cevap yok. Yanımızda uyumak istiyor. Gündüz uykularıda 30_40 dkyı geçmiyor. 1.5 saat uyurdu. Bu kısa gündüz uykuları 18.ay civarındada vardı. Sonra düzeldi. Gecenin böyle olması beni çok zorluyor. Sallayınca uyanır diyorsun ya. Sallamıyorum yanında yatıyorum öyle uyuyor. Bu bozulmanın sebebi 2 yaş krizinin zirvesinde olması falanmı. Çünkü genel olarak sürekli ağlayan bağıran huysuz bişey oldu. Hayatımızda değişen onu etkileyen bişey yok.
Yani merak ettiğim senin oğlunun uykuları 2 yaşında böyle oldumu. Yoksa rutin lerden hiç taviz vermeyince böyle bir sorun yaşanmıyormu. Hepmi mükemmel

Konudaki diğer mesajlarınıda okudum.kızım 2 yaşinda. Senin kadar olmasada düzenimiz rutin ımız var. Uyuduğu uyandığı saat belli. Gece hiç uyanmaz(dı). Bu ara uyuduktan 2_3 saat sonra uyanıyor. Bunu bebekken çok yapardı 2 saat uyumazdı. Bebekliğe dönmüş gibi hissediyorum. Sadece ağlıyor. Ne istiyorsun diyorum cevap yok. Yanımızda uyumak istiyor. Gündüz uykularıda 30_40 dkyı geçmiyor. 1.5 saat uyurdu. Bu kısa gündüz uykuları 18.ay civarındada vardı. Sonra düzeldi. Gecenin böyle olması beni çok zorluyor. Sallayınca uyanır diyorsun ya. Sallamıyorum yanında yatıyorum öyle uyuyor. Bu bozulmanın sebebi 2 yaş krizinin zirvesinde olması falanmı. Çünkü genel olarak sürekli ağlayan bağıran huysuz bişey oldu. Hayatımızda değişen onu etkileyen bişey yok.
Yani merak ettiğim senin oğlunun uykuları 2 yaşında böyle oldumu. Yoksa rutin lerden hiç taviz vermeyince böyle bir sorun yaşanmıyormu. Hepmi mükemmel
Tabiiki bazen uyku gerilemesi yaşıyor. Ama ben uyumadı diye ışığı açıp oturmam. Oyun oynatmam. Ağlasa da kucaklarım karanlıkta onla beklerim. Hikayeleri var rahatlatan belli seslerin geçtiği onları anlatırım. Sırtını kaşırkennen sessiz sakin sesimle “yavaaaaş yavaş, derine derine, yavaş ve sakin” gibi sözlerin geçtiği hikayeler anlatırım. Sürekli esneyerek anlatırım. Yani olabildiği kadar sakin kalarak sessiz ve karanlık ortamda sabırla oturuyorum. Bu bazen saatler de sürse böyle. Bu neden ama hala uykusu kaçsa da içeri gelmez yatağında uyumayı bekler.

Bir de korktuğu bir şey olabilir. Uyku terörüne benziyor sizin dediğiniz. Bizde olmadı ama böyle süreçler geçiren arkadaşlarım oldu. Son zamanları bir gözden geçirirdim ben. Korktuğu bir şey mi tetikliyor acaba? Gece lambası yada şu yanarsönerli yıldızlar mı yapıştırsanız acaba

Şu uyku meselesi bizde de var. 2 yaşına girerken başladı şu an 2 yaş 1 buçuk aylık. Gece terörü gibi hissediyorum. Ağlama atağı sırasında tepki vermiyor sadece ağlıyor hatta dokunursam daha çok çıldırıyor. Bende bi kaç dk sakinleşmesini bekliyorum. Kapıyı gösteriyor biraz sakinleyince. Bazen hiç kalkmadan geri uyuyor ama yine gözü kapalı tam dalması 1 saati bulduğu oluyor. Bazen evde geziyor bak karsnlık hala gece uyumalıyız diyorum geri yatağına götürüyorum ikna oluyor. Bazen de benim yatağımda geri uyumak istiyor. Bu da bi süreç önceden sorun yoktu o yüzden geçici olduğunu umarak olabildiğince sakin kalmaya çalışıyorum

Bir de korktuğu bir şey olabilir. Uyku terörüne benziyor sizin dediğiniz. Bizde olmadı ama böyle süreçler geçiren arkadaşlarım oldu. Son zamanları bir gözden geçirirdim ben. Korktuğu bir şey mi tetikliyor acaba? Gece lambası yada şu yanarsönerli yıldızlar mı yapıştırsanız acaba
Uyku terörü olarak yorumluyorsunuz aynısını bizde yaşıyoruz ama gözlemlediğim korktuğu bişey yok. Hep çok eğlenceli bi çocuk. Tek aklıma gelen odası caddeye bakıyor karşıdaki dükkan tabela ışığını açık bırakıyor sürekli. Sarı bi ışık. Onu kapatmamı istiyor benden uyumadan önce. Nasıl kapatayım onu? Kapatamam o ışık dışarıda diyorum ağlanıyor. Karşıyla konuşsak çözülür mü bilmiyorum gerçi eşime söyledim de iş yeri sahibiyle karşılaşmamış daha konuşamadık

Uyku terörü olarak yorumluyorsunuz aynısını bizde yaşıyoruz ama gözlemlediğim korktuğu bişey yok. Hep çok eğlenceli bi çocuk. Tek aklıma gelen odası caddeye bakıyor karşıdaki dükkan tabela ışığını açık bırakıyor sürekli. Sarı bi ışık. Onu kapatmamı istiyor benden uyumadan önce. Nasıl kapatayım onu? Kapatamam o ışık dışarıda diyorum ağlanıyor. Karşıyla konuşsak çözülür mü bilmiyorum gerçi eşime söyledim de iş yeri sahibiyle karşılaşmamış daha konuşamadık
Özel karanlık yapan perdeler var onlardan da alınabilir.
Ben hem güneşlik hem koyu mavi perde kapatıyorum geceleri sabaha kadar daha karanlıkta uyusun diye.

2 yasin genel özelliği sanırım bizim kizda inanılmaz huysuz . Kaban giymek kriz , alt değiştirmek kriz , çocuk koltuğuna oturmak kriz. Bizimki de gece üçte uyanır muhakkak ben yanına otururum bazen bir saati bile buluyor uyuyor ama dönüyor sonra tekrar uyuyor. Yani benim için bu bile çok iyi çünkü kızım dört kere falan kalkardı. Geçen bir doktor okudum gece deliksiz uyuyan çocuk olmaz. Üç hatta dört yaşına kadar gece düzensiz kalkacağı zamanlar olacak. Ben kızımin hiç deliksiz uyuduğunu hatırlamıyorum . Öyle uyuyan bebekte görmedim .

Temel mesele şu sadece uyandığında uykuya devam etmesi gerekiyor . Kendi kendine dalması için bir destek verip sonra bırakmak sonra yine mizirdanirsa yine destek verip bırakmak

Korkuyor evet. Dışardan gelen seslerden korkuyor merdiven dairesindeki sesleri duyuyor korkuyor. Korkutacak bişey yapmıyoruz. Sakince anlatıyoruz. Bazen tepki vermiyorum. Bu ara iyice abarttı. Dışarda kediyi seviyor uzaktan. Yanına gidince korkuyor. Yada ilerimizde bi insan bize doğru geliyor korktum diyip kucağıma gelmek istiyor. Ama yanından geçerken bay bay yapıyor. 18 ayda vardı böyle korkular. Şimdi yine başladı.

Şu uyku meselesi bizde de var. 2 yaşına girerken başladı şu an 2 yaş 1 buçuk aylık. Gece terörü gibi hissediyorum. Ağlama atağı sırasında tepki vermiyor sadece ağlıyor hatta dokunursam daha çok çıldırıyor. Bende bi kaç dk sakinleşmesini bekliyorum. Kapıyı gösteriyor biraz sakinleyince. Bazen hiç kalkmadan geri uyuyor ama yine gözü kapalı tam dalması 1 saati bulduğu oluyor. Bazen evde geziyor bak karsnlık hala gece uyumalıyız diyorum geri yatağına götürüyorum ikna oluyor. Bazen de benim yatağımda geri uyumak istiyor. Bu da bi süreç önceden sorun yoktu o yüzden geçici olduğunu umarak olabildiğince sakin kalmaya çalışıyorum
Evet birebir aynısı çıldırmış gibi ağlaması. Kendine dokundurmaması. Asla beşiğinde yatmak istemiyor mecbur alıyoruz yanımıza. Bende hiç bir zaman ışık açmadım odadan çıkarmadım böyle zamanlarda.

2 yasin genel özelliği sanırım bizim kizda inanılmaz huysuz . Kaban giymek kriz , alt değiştirmek kriz , çocuk koltuğuna oturmak kriz. Bizimki de gece üçte uyanır muhakkak ben yanına otururum bazen bir saati bile buluyor uyuyor ama dönüyor sonra tekrar uyuyor. Yani benim için bu bile çok iyi çünkü kızım dört kere falan kalkardı. Geçen bir doktor okudum gece deliksiz uyuyan çocuk olmaz. Üç hatta dört yaşına kadar gece düzensiz kalkacağı zamanlar olacak. Ben kızımin hiç deliksiz uyuduğunu hatırlamıyorum . Öyle uyuyan bebekte görmedim .

Temel mesele şu sadece uyandığında uykuya devam etmesi gerekiyor . Kendi kendine dalması için bir destek verip sonra bırakmak sonra yine mizirdanirsa yine destek verip bırakmak
Evet Alt değiştirmek tam bir kaosa dönüştü. Giyinmek için çok sorun çıkarmıyor giymicem diyor ama giyiyor. Bizimde gece uyanma saatimiz 3 3 buçuk arası. Bu saate kadar beşiğinde uyuyor sonrası yanımızda devam ediyor. Aynen bazen 1 saat sürüyor bazen hemen uyuyor.
Yazdıklarınız iyi geldi.bir anda bu kadar değişimi insan sadece kendi yaşıyormuş gibi hissediyor. Normal bir süreç yaşıyoruz demekki.

Evet Alt değiştirmek tam bir kaosa dönüştü. Giyinmek için çok sorun çıkarmıyor giymicem diyor ama giyiyor. Bizimde gece uyanma saatimiz 3 3 buçuk arası. Bu saate kadar beşiğinde uyuyor sonrası yanımızda devam ediyor. Aynen bazen 1 saat sürüyor bazen hemen uyuyor.
Yazdıklarınız iyi geldi.bir anda bu kadar değişimi insan sadece kendi yaşıyormuş gibi hissediyor. Normal bir süreç yaşıyoruz demekki.
Bence alıp yanınıza götürmeyin ona alışmış . Yatağında tekrar yatması gerekiyor . Yoksa sürekli sizin yanınıza gelmek ister . Biliyorum zor oluyor ayakta beklemek ama sonucu iyi olacak

X