Çok afedersiniz erken uyusa geceden işimi yapardım diyorsunuz ya evde hergün bu kadar yoğun yapacak ne gibi işler buluyorsunuz?Evim gerçekten çok büyük ve çalışıyorum ona rağmen cumartesi günü işlerimi halledip pazar günümü aileme ayırabiliyorum.Aslında tabikide vicdan azabı çektiğim için yazdım benim gibi olan varmı benmi çok üstüne düşüp abartıyorum diye çünkü çevremdeki herkes çok abartıyosun çok üstüne düşüyosun bi sende çocuk yok herkesde var diyorlar örneğin misafire gidersem oğlum öbür odaya gitsin bende gidiyorum çocuk yani bu ben evimdeki bıçağı zararlı şeyleri kaldırıyorum ama misafirlikte bilemem yani onu geçtim çocuklarla kavga etse filan panik biriyim düşse onunla beraber saatlerce ağlıyorum hastaneye koştur koştur sorunum sadece şuydu yanlış anlaşıldım ben oğlumla herşeyi beraber yapıyorum zaten süpürgenin hortumunu kısaltır ona veririm mesela temizlik yaparken viledayı bezi verirm ben yaparken yani yanlız hissetmesin diye ama bazen kendi oyuncaklarıyla kendi kendine oynuyor o zaman bende oturuyorum yanlız kalmasın diye oynuyorum ama hemen sıkılıyorum sadece bundan dolayı vicdan azabı çekiyorum yani yoksa etkinlik kitabıda aldım geceye kadar da hep beraberiz asla yanlız kalmasına izin vermem gece uykusuda ne yapsam düzelmedi yoksa benim işimede gelecekti geceden işimi yapardım herşeyimi mesela ama olmuyor yani o gün ilk defa 12de uyudu oh dedim 1saat sonra kalktı oturdu bu seferde 4te uyudu erken bile uyutsam o saat uykum değil der gibi geri kalkıyor
Dönünce nasıl karşılıyor sizi? Kaçınmacı bağlanmış muhtemelen. Çok yanlış büyütüyorsunuz çoook…Oğlum bana çok bağımlı annemlere bırakıp hastaneye gitsem yarım saat ağlaya ağlaya çatlıyor kaldıki işe gitmek bide onu bırakıp işe gidersem zaten vicdan azabımı düşünemiyorum bile
Çok cahil araştırmamış mutsuz bir anne var karşımızda.Oğlum 11 yaşında 6. Sınıf öğrencisi şöyle bir uzaktan baksan kocaman oğlan ama hafta 21:30 hafta içi 22 de yatakta olur ve konuda ki bebek henüz 2 yaşında diyecek çok şey varda anlaşılmamak bir süreden sonra yoruyor
Ben de öyle düşünüyorum çünkü çocuklar düzeni severler ayakta sallayarak sersemleyen çocuk uyaran ortadan kalkınca uyanıyor ve uyku sevmiyor oluyor ne diyeyimÇok cahil araştırmamış mutsuz bir anne var karşımızda.
Hala babanne gibi ayakta sallayıp çocuk uyutuyor. Sonra çocuk gece uyunuyor diyor.
E ayakta sallarsan uyumaz. Sallanma durunca uyanır. Sen bir uyarana bağlı uyutuyorsun çocuğu.
Sonra erken uyuyan normal çocuklar uzaylı gibi benimki öyle değil diyor. Hayır sen çocukla ilgili araştırmamışsın, önemsememişsin. Çözüm aramamış, emek vermemişsin.
En kolaya kaçmışsın.
Sorun çocukta değil annede
Of be saçmalamayın araştırdım elbette gece her zaman 2de uyuduğu zaman kalkar geri kendi yatar erken yatırırsam kalkar geri uyumaz yani uyku saati gelmedi o yüzden anlıyormusunuz çok bilmişÇok cahil araştırmamış mutsuz bir anne var karşımızda.
Hala babanne gibi ayakta sallayıp çocuk uyutuyor. Sonra çocuk gece uyunuyor diyor.
E ayakta sallarsan uyumaz. Sallanma durunca uyanır. Sen bir uyarana bağlı uyutuyorsun çocuğu.
Sonra erken uyuyan normal çocuklar uzaylı gibi benimki öyle değil diyor. Hayır sen çocukla ilgili araştırmamışsın, önemsememişsin. Çözüm aramamış, emek vermemişsin.
En kolaya kaçmışsın.
Sorun çocukta değil annede
Aman her gün yapıyoruz da ne oluyo? Ertesi gün yine aynı. 2-3 günde bir yapın. Önceliğiniz çocuğunuz olsun, gerisinin hiç önemi yok.Bugün hiç iş yapmadım oğlumla ilgilendim bakalım evi şey götürürse size atarım suçu
Oğlum çok haraketli maşallah bitmiyor işimde dolayısıyla ama şöyle düşündüm hergün 2saat temizlik hakkı verdim kendime 2saati geçirmeyeceğimÇok afedersiniz erken uyusa geceden işimi yapardım diyorsunuz ya evde hergün bu kadar yoğun yapacak ne gibi işler buluyorsunuz?Evim gerçekten çok büyük ve çalışıyorum ona rağmen cumartesi günü işlerimi halledip pazar günümü aileme ayırabiliyorum.
İşte işlerinizi merak ettim ne gibi işler? Ben de oğlan çocuğu büyüttüm hem de poposunda kurt var diye tabir edilenlerden ama işim hiç bitmemezlik yapmadı.Örnek verir misiniz?Oğlum çok haraketli maşallah bitmiyor işimde dolayısıyla ama şöyle düşündüm hergün 2saat temizlik hakkı verdim kendime 2saati geçirmeyeceğim
Valla çok bilmiş miyim bilmem. Ama çocuğum her zaman belli düzende yaşadı. anneanne babannesi bile bir kere bile ayağında sallamadı, izin vermedim. Ben düzeni kurdum. Buraya konu açmadım böyle. Sizin çocuğunuzun yaşında 8de uyurdu 7de kalkardı. Şu an 7 yaşında en geç 21.30da uyur sabah 8.30da kalkar. Ekranla 3 yaşında tanıştı. 7 yaşında hala günde haftaiçi yarım saat haftasonu 1-2saati geçmez ekran süresi.Of be saçmalamayın araştırdım elbette gece her zaman 2de uyuduğu zaman kalkar geri kendi yatar erken yatırırsam kalkar geri uyumaz yani uyku saati gelmedi o yüzden anlıyormusunuz çok bilmiş
İlla oyuncaklarıyla oynamanıza gerek yok ki. Sizinle yaptığı her şey oyun zaten ona. Yeter ki kendi başına uzun saatler bırakıp ev işine dalmayın, tv karşısında oturtup orada unutmayın. Siz yemek yaparken yanınızda o da tencere tava karıştırsın, bi şeyler çırpacaksanız o çırpsın, çamaşırları ayırın, çorapları eşleyin, toz alın, aralarda kovalamaca oynayın enerji atın, mutlaka mutlaka mutlaka dışarı çıkın. Oğlum 16 aylık, öğlenleri hava soğuk dahi olsa yürüyüşe çıkıyoruz bebek arabası veya scooter almadan, o nereye isterse oraya yürüyoruz yavaş yavaş, bir buçuk iki saat sürüyor bu ama neler neler keşfediyor bebecik, nasıl da mutlu oluyor. Yaprak topluyor, inşaat izliyor, insanlara selam veriyor, dükkanlara giriyor, daha güzel oyun mu var. Temizlik takıntısı için bir şey diyemeyeceğim, benim için oğlum önce gelir, çoğu zaman da evi bok götürür ama biz tüm gün her şeyi beraber yaparız. Yemeği hazırsa eğer kalan ev işleri bekleyebilir. siz ev işinden çok yorulmuşsunuz ve eve çok tıkılmışsınız. Habersiz gelen de kusura bakmasın, millet ne der diye yaşanmaz, o zaman çocuğunuzun büyümesini kaçırırsınız ve çok pişman olursunuz ileride.Neyi bu kadar abartıyorsunuz ben gece 2ye kadar oğlumla her an yan yanayım her işi beraber yaparız asla arı odada olmasını istemem sadece oyuncaklarıyla oynayamıyorum dedim beni ne konuma soktunuz ya
Yorma kendini bence. Ne söylersek, ne anlatırsak anlatalım savunmaya geçiyor. İyi annesin pohpohlanması niyetiyle konu açmış, şok yaşıyor şu an.Valla çok bilmiş miyim bilmem. Ama çocuğum her zaman belli düzende yaşadı. anneanne babannesi bile bir kere bile ayağında sallamadı, izin vermedim. Ben düzeni kurdum. Buraya konu açmadım böyle. Sizin çocuğunuzun yaşında 8de uyurdu 7de kalkardı. Şu an 7 yaşında en geç 21.30da uyur sabah 8.30da kalkar. Ekranla 3 yaşında tanıştı. 7 yaşında hala günde haftaiçi yarım saat haftasonu 1-2saati geçmez ekran süresi.
Ne yemek seçmesine müsaade ettim , ne uykusunda sorun oldu. Çocuk bana ulvi olarak öyle gelmedi ben emek verdim. Uğraştım. Araştırdım okudum.
Anam babam usulü şeylerle çocuk büyütmedim
Çok bilmişlikse hakkımdır.
2 yaşında çocuk gece 2de uyutmam. Vicdanım el vermez. Yetişkinler için bile geç saatte uyuyor. Yazık günah. Çocuğunuza haksızlık ediyorsunuz. Vicdanınız sızlamalı.
Hepiniz öyle misiniz demişsiniz ya hayır değiliz
Çocuğun ikide uyuması gelişimi için çok zararlı, bunu düzeltmeniz lazım bir şekilde.2yasindaki çocuk gece ikide uyuyup sabah kaçta uyanıyor ?
Mesela 5-6 gündür kış temizliği yaptım cam kapı cambalkon ince halılar yıkamaya gitmeyecekleri yıkadım oyuncakları seçtim çok fazla vardı, kışlıkları çıkar yazlıkları kaldır gardolapları sil işte mutfak dolapları aspiratör fırın hergün bir oda aslında buraya yazmam bu temizliğin yüzüne oldu çünkü günlük temizliğim sabahtan akşama kadar sürmez di günlerce bu temizlik harici günlük yaptığımda süpürüp silme çekme düzeni lavabo banyo yıkama çamaşır zaten hiç bitmiyor filan bunlar yaniİşte işlerinizi merak ettim ne gibi işler? Ben de oğlan çocuğu büyüttüm hem de poposunda kurt var diye tabir edilenlerden ama işim hiç bitmemezlik yapmadı.Örnek verir misiniz?
Çocuk 2de yatmak istiyor. Başka türlü uyanıyor diyor ya hayret ediyorum.Yorma kendini bence. Ne söylersek, ne anlatırsak anlatalım savunmaya geçiyor. İyi annesin pohpohlanması niyetiyle konu açmış, şok yaşıyor şu an.
Şimdi anlaşıldı sorunların sebebiBugün mesela yağmur atıştırıyordu yağmuru seviyor diye yürütmek istedim biraz ama eşim bağırdı ne o kötü kadınlar gibi dışarda çocuk yürütmek otur evinde oyna dedi herşey bana göre değilki güya bende üstünü yağmurluk filan giydirim az bie yürütecektim
Eee tamam 5/6 günlük bir süreçmiş ama siz konunuzda çat kapı misafir geldiği için ve insanlar ne der diye düşündüğünüzden sürekli temizlik yaptığınızı söyledinizMesela 5-6 gündür kış temizliği yaptım cam kapı cambalkon ince halılar yıkamaya gitmeyecekleri yıkadım oyuncakları seçtim çok fazla vardı, kışlıkları çıkar yazlıkları kaldır gardolapları sil işte mutfak dolapları aspiratör fırın hergün bir oda aslında buraya yazmam bu temizliğin yüzüne oldu çünkü günlük temizliğim sabahtan akşama kadar sürmez di günlerce bu temizlik harici günlük yaptığımda süpürüp silme çekme düzeni lavabo banyo yıkama çamaşır zaten hiç bitmiyor filan bunlar yani
Kız nesi çok 2saatlik süre içinde illa acıkır altını kirletir veya bi şekilde oyalar yani 2saatte komple onu unutup temizlik yaprsam yine anlamı kalmıyorkiEee tamam 5/6 günlük bir süreçmiş ama siz konunuzda çat kapı misafir geldiği için ve insanlar ne der diye düşündüğünüzden sürekli temizlik yaptığınızı söylediniz
Kış temizliğiniz bitmiş daha rahat olmanız lazım ama kendime 2 saatlik bir sınır koydum bundan sonra diyorsunuz düzen olan bir evde silip süpürmek için 2 saat bile çok bence
Aslında konu açmamın sebebi işte bu 5-6günlük süreçte ihmal ettiğim için vicdan azabından dolayı dertleşmek istedim ama hep ben kendimi anlatamam açıklamayı beceremem zatenEee tamam 5/6 günlük bir süreçmiş ama siz konunuzda çat kapı misafir geldiği için ve insanlar ne der diye düşündüğünüzden sürekli temizlik yaptığınızı söylediniz
Kış temizliğiniz bitmiş daha rahat olmanız lazım ama kendime 2 saatlik bir sınır koydum bundan sonra diyorsunuz düzen olan bir evde silip süpürmek için 2 saat bile çok bence
Peki siz bilirsiniz.Ama lütfen yürüyüşe çıkmak istediğinizde sizi kötü kadın diye yaftalayan kocanıza bir çocuk daha doğurmayın o zaman iki katı çamaşır iki katı bulaşık iki katı dağınıklık olacak kafayı yersinizKız nesi çok 2saatlik süre içinde illa acıkır altını kirletir veya bi şekilde oyalar yani 2saatte komple onu unutup temizlik yaprsam yine anlamı kalmıyorki
Yani konu sahibi senin çocuğun uzaylı değil ki ikide ben yatsam uykumu alamam . Bu çocuğun gelişimine zarar verir . Gece uyku uyuyarak gün içinde öğrendiklerini kaydediyorlar. Bu çocuk sekiz buçukta yatakta olmalı . Bence sen bir an önce kendine gel bak ben en geç 12 de uyuyorum kocaman kadın . Bir rutin oluştur. Gün içinde enerjisini atamıyor olabilir . Ben günlük yürüyüş yaptiriyorum hiç olmadı bir saat . Açık alanda uykuları daha çabuk geliyor. Dışarı cikamadiysa müzik aç dans edin birlikte ya da evin icjnde de koşma oynuyoruz.Of be saçmalamayın araştırdım elbette gece her zaman 2de uyuduğu zaman kalkar geri kendi yatar erken yatırırsam kalkar geri uyumaz yani uyku saati gelmedi o yüzden anlıyormusunuz çok bilmiş