Sizde böyle hissediyormusunuz

O kadar haklısınız ki ahh ah keşke şu kişiliğimi biraz değiştirebilsem zaten çok istiyorum
Temizlik yapıp dinlenirken oglunuzu bu le kafanız götürmezken, Pat diye gelen misafire çay kahve kek yapabiliyor,sohbetine ortak oluyor,en güzel şekilde agirliyorsunuz.Evladinizla oynamak mevzu olunca yorgunum

Psikolojinizin bozuk olduguni dusunuyorsaniz doktora gidin. Oynayamiyorum basim kaldirmiyor ne demek tv aciyormussunuz birde. O cocuk gelisim geriligi gostermeye baslarsa ne olacak. Cocugunuz ev isinden pat diye damlayan misafirinizden onemli mi? Keske dogurmasaydiniz. Ikinciyi dusunmeniz sacmalik. Mantikli dusunun. Tek basiniza ebeveynlik yaptiginizi saniyorsunuz ama sizde yapmiyormussunuz ki. Umarim bir an once aklinizi basiniza alir cocugunuzla ilgilenirsiniz.

Maalesef her gün bir işim oluyor oğlum çok haraketli bulaşık çamaşır dağınıklık bitmiyor pat diye gelenler de oluyor
Pat diye gelenlere ya o kapıyı açmayıp haberli gelin müsait değilim diyeceksiniz ya da o evin çocuklu ev olduğunu benimseyip nasılda öyle bırakacaksınız gelenler de biraz insansa mazur görecekler.
Her gün temizlik yapmayın tabiki de bırakın b*k götürsün dağılsın. Çocuğu tv karşısına oturtup otizm konuları mı açmak istiyosunuz? Yapın tek çeşit yemek çorba , çamaşırları atın birlikte etkinliğe dönüştürün. Her şeyi her gün sürekli yapmayın olmaz zaten. İşten geri kalan vakitte bebekle değil bebekten geri kalan vakitte işle ilgilenin.

Kedi almış sanki eve, arkadaş olsun diye ikinci kediyi alacak.

Sonra büyüyünce bu çocuktan evlatlık bekleyecekler, baksın, ilgilensin isteyecekler.

Maalesef her gün bir işim oluyor oğlum çok haraketli bulaşık çamaşır dağınıklık bitmiyor pat diye gelenler de oluyor
İste pat diye gelenler gelmeyecek.onlara vakit ayirirsam tabiki bende vicdan yaparim. Surekli al cocugunu bir ton ucretsiz etkinlikller var katilabilirsin hicbirsey olmasa bile ben her cocugun bir yasindan sonra gunluk yarim saatde olsa parka gitmesini gerekli goruyorum kaldiki erkek cocugun enerjisini atmasi lazim.yada bilmiuorum ailemde cocuklar hep bu sekilde buyutuldu ondan bu fikrim. Ev islerinde de kesinlikle robot supurge,kurutma makinesi alin derim. Dysoun veya elde supurge demiyorum robot sart diyoeum her eve. İsimi belimi elimi o kadar kolaylastirdi ki aldim herkese aldirdim. Onu haftanin 4 gubu bile acsaniz sabah aksam ev tertemiz kaliyor gozunuze toz batmaz.

Kardeşe kim bakacak? Yine siz

Öncelik sıranızda evladınız kaçıncı geliyor farkında mısınız?

1)Günlük temizlenen ev
2)Temizliği aksatılmayan tabak çanak - düzenli yemek
3)Temiz çamaşırlar
4)Çat kapı misafire her daim hizmet
5)2 yaşındaki evlat

Çözümünüzü de dehşetle okudum "Oynarlar diye ikinci çocuğu yapmak". O da düzeniniz içinde 7. sıralarda filan yer bulursa artık öpüp başına koysun diye doğurun tabii.

Sizinle benzer durumda buyuttum bende kizimi. Ama ben cok şükür kızıma zaman ayirabiliyordum, onceligim kizimdi, o uyurken hallediyordum cogu isimi ki oyle her gun cok işte olmaz aslinda.. hatta her gun gezdirirdim uzun sure. Acaba siz zaman planlamasimi yapamiyorsunuz? Esinizde gec geliyormus yemegi en son yapin yada ogle cocuk uyurken bile halledebilirsiniz.

Hiç mi oynayamıyorsunuz. Temizlik gerekirse geç ya da az yapılsın çocuğunuzla vakit geçirin ..size ihtiyacı var. Sevilmeye duygu hisleri oluşuyor

Hiç mi oynayamıyorsunuz. Temizlik gerekirse geç ya da az yapılsın çocuğunuzla vakit geçirin ..size ihtiyacı var. Sevilmeye duygu hisleri oluşuyor
Ben de aynı durumda kızomı büyüttüm. Baya vakit geçirdim o uyuyunca ev temizledim yemek yaptım. Ya da beraber yaptık onu da dahil ettik. Tam olmadı eksik oldu ama onunla oldu..çamaşır katladık beraber vs. Nasıl tüm gün çocuğunuza hiç zaman ayıramadınız anlamadım. TV de aćmayın bu yaşta çok zararlı. Bu tarz ilgilendirmeyen çocuklar ihmal edilmiş çocuklar oluyor. Ayrıca kardeşi olsa üç dört sene öncesine kadar oynayamazlar. O üc dört sene iki tane ihmal edilmiş çocuk mu olacak evde. Ayrıca oynayacaklarının garantisi yok kavga da edebilirler. Ve annenin yeri başka kardeşin başka. Kardeş olunca annelik düşmüyor. Bizim nesilde hep ablalar kardeşleri büyüttü. Bu büyük bir hataydı. Rol karmaşası oldu gereksiz sorumluluk vs

Eşin yoğun çalışıyor her şeye yetişmeye çalışıyorsun. Kötü bir anne değilsin demeye gelmiştim. Şu yorumu görene kadar. Sen elalem ne der diye oğlunu ihmal eden bir annesin. Oğluna nasıl hayır diyorsun
Ooo mümkünmü böyle bişey asla hayır bile diyemem insanlar beni kötü biri sanar diye

Bu yorum tokat etkisi yaratır umarım kendisinde

Yanlış anlamayın ama kadınların ev işine çok düşmesi ya da işte başka takıntılar.. çocuk bakmanın çok zor olması ve yaşanan bu sizin de yaşadığınız psikolojik baskısan da oluşuyor gibi geliyor. Yani gerçekten çocuk bakmak hem psikolojik hem de fiziksel açıdan çok zor. Acaba bu mı sizi başka odaklara yönlendiriyor? Bu konuda kadınlarımz maalesef çok yalnız. Toplumsal olarak inanılmaz baskı altındalar. Yani çocuğunuzun ya da evin sorumluluğunu eşinizle biraz olsun paylaşsanız, biraz destek alıp kendinize vakit ayırsanız? Hatta psikolojik destek? Bunlar durumu biraz düzeltmez mi nacizane tavsiyem?

Gece 11-12 de gelen koca için gün içinde koştur koştur yemek mi yapiyorsun ? Akşam 9-10 gibi çocuğu uyutup yemeğini yapsana ? Çocuğunuzla gıdıklama oynayın ,meyve sebze kitabı alıp isimleri söyleyin... Oyun mu yok ?

Nıye temizlik konusunda bu kadar takıntılısınız.?
Her gün her gün ne temizliği?
Üç kişisiniz.
Benım şu an 4 yaşında oğlum var..
Ondan kalan zamanda yaparım ısı gücü olduğu kadar yani.

Ooo mümkünmü böyle bişey asla hayır bile diyemem insanlar beni kötü biri sanar diye
Kusura bakmayın yaptıklarınızı güzelleyemeyeceğim..
Çocuğunuzdan kıymetli yani öyle sanmaları.. Yeter ki sizi mükemmel sansınlar.

Çocuğunuzla güzel vakit geçirmelisiniz. Hem onun sosyal,psikolojik, motor vs.. gelişimleri için hem de aile bağlarınızın size olan bağının güçlenmesi için.

Oyuncak bebeğe bakar gibi çocuk bakılmaz

Keşke o zaman kendi olgunluğunuzu, yeterliliğinizi, çevreyle sağlıklı bağlarınızı, doyumunuzu tamamlayıp daha sonra anne olsaydınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…