Sizde böyle hissediyormusunuz

Nıye temizlik konusunda bu kadar takıntılısınız.?
Her gün her gün ne temizliği?
Üç kişisiniz.
Benım şu an 4 yaşında oğlum var..
Ondan kalan zamanda yaparım ısı gücü olduğu kadar yani.
Misafirlerine süslüyor evi çünkü pat diye geliyorlarmış.Hayir derse onu kötü bilirlermiş.

Çocuğu da, o yaşlanınca onunla ilgilenmez işiyle gücüyle, arkadaşlarıyla, karısıyla ilgilenirse ne hayırsız evlat yetiştirmişim der..

Oysa ki çocuğuyla hiçbir güzel anısı yok.

Misafirlerine süslüyor evi çünkü pat diye geliyorlarmış.Hayir derse onu kötü bilirlermiş.

Çocuğu da, o yaşlanınca onunla ilgilenmez işiyle gücüyle, arkadaşlarıyla, karısıyla ilgilenirse ne hayırsız evlat yetiştirmişim der..

Oysa ki çocuğuyla hiçbir güzel anısı yok.
Çok saçma.
Valla evime dört yıldır neredeyse çat kapı kımse gelmedi gerek yok.
Önce can sonra canan.

Arkadaşlar merhaba 2yaşında oğlum var gün içerisinde ev temizliği yemek çamaşır bulaşık derken çok yoruluyorum be oğlumla oyun oynayamıyorum kendimi çok bitkin hissediyorum ve kendimi çok suçluyorum oynamaya çalışıyorum kafam kaldırmıyor kafamı dinlemem için tv açtığım oluyor kendimi çok kötü anne hissediyorum onunla oynamadığım için sizde böylemisiniz ☹️☹️

eşimde işten çok geç geliyor yemek yiyip çay içip banyo derken zaten saat 11-12 oluyor ve yanlz büyütüyorum destekçimde yok hiç
Temizlik her gün yapılmaz ki. Çocuğunuzla boyama yapın,dışarı çıkın,evin içinde saklambaç oynayın. Çocuk elbet büyür,ama sevgisiz büyümesin.

oğlumla oynayamıyorum ya başlıyorum 1dk sonra sıkılıyorum o kadar çok oynamak istiyorum ki ama yapamıyorum yazmışsınız bir yorumda. Yorgunluk ve yoğunluktan mı oynamıyorsunuz yoksa onunla oynamak sıkıcı mı geliyor bence önce buna karar verin. Çat kapı gelen de ne bulursa onu yesin, ortalık dağınıksa da dağınıktır. Hem bahane olur bir gelir iki gelir utanır da belki üçüncü kez gelmezler.

Başkalarına iyi olma gayretiniz oğlunuzun önüne geçmeye başlamış gibi, yapmayın bence.

Her gün temizlik nedir Allah aşkına kusura bakmayın ama pasaklı biri değilseniz öyle hergün temizliğe gerek olmaz, ev hanımısınız bide koskoca günde çocuğunuza 1-2 saatiniz nasıl olmaz. Birde ikinci çocuk olsa diyosunuz biriyle ilgilenemezlen çocuğa oyuncak alır gibi kardeş mi yapılır. Planlı programlı biri tüm gün evdeyse bir çok şeye vakit ayırabilir.
Benimde 2 yaşında çocuğum var ve çalışıyorum, yemekleri akşamdan yaparım işten gelince hazır ısıt ye bu kadar. İlla oyun etkinlik yapmana gerek yok al parka götür, yürüyüş yaptır bakkal market ne varsa yürüye yürüye gider gelirsiniz çevrede olanları anlatarak sohbet edersiniz, eve gelince biraz oyuncak kitap baktırırsınız. Cırtlı kitaplar var yanına oturun onları yaptırın oyun kuramıyosanız, parmak boya alabilirsiniz beraber yapması zevkli oluyor, leğene su köpük koyarak oyuncak yıkama yapabilirsiniz sulu oyunlarıda çok seviyo çocuklar. Hayal gücü ile oyun kuramazsanız böyle seçeneklerde var.
Temizlik listesi yapın haftalık 5 güne ayırın işleri 1-2 saat süre verin kendinize gün içine yaymayın, haftasonuda boş olur böylece.

Artık diyorum ki kardeşmi yapsam beraber oynarlar ben oynayamıyorum çocuk tek oynuyor yazık diyorum bu kadar bile düşünüyorum ama oğlumla oynayamıyorum ya başlıyorum 1dk sonra sıkılıyorum o kadar çok oynamak istiyorum ki ama yapamıyorum
Bütün yetişkinler sıkılıyor zaten, ben yeğenlerimle oynuyorum ve çok sıkılıyorum ama sabrediyorum çünkü mutlu oluyorlar. Çocuklar için oyun çok önemli. Siz de sabredip oynamak zorundasınız. Sizinde keyif alabileceğiniz aktiviteler bulun. Çocuk kenarda büyürse yetişkin olunca size karşı ilgisiz olursa onu suçlama hakkınız olmaz. Saatlerce oynayamazsınız zaten ama 1 dakikada sıkılıyorum ne demek? 1 dakikada sıkılmaya hakkınız yok. Ayrıca 2.çocuk oyun oynasınlar diye mi yapılır? Evet, anneliğinizi sorgulayın lütfen.

Artık diyorum ki kardeşmi yapsam beraber oynarlar ben oynayamıyorum çocuk tek oynuyor yazık diyorum bu kadar bile düşünüyorum ama oğlumla oynayamıyorum ya başlıyorum 1dk sonra sıkılıyorum o kadar çok oynamak istiyorum ki ama yapamıyorum
Biriyle tam ilgilenemiyorum iki olsun diyorsunuz yani. Sizin hamilelik, doğum süreçlerinde oğlunuz ne yaparsa yapsın Şimdi çocukla ilgilenmeyen o zamanlarda yüzüne bakmaz herhalde.
Ev işi dediğiniz hergün ne kadar saatinizi alabilir? Bunun arkasına sığınılmasını asla kabul etmiyorum. Çocuklı ev dağınık da olabilir genel bir temizlik düzeni varsa yeter zaten.
Herkes bayılarak oyun oynamıyor çocuklarıyla ama bu biraz kafada bitiyor. Sizin de daha çok vakit geçirebileceğiniz şeyler bulun. Dışarı çıkarsınız, eve gelir çocuk neyi seviyorsa onunla oynarsınız. Ev işlerini yaparken de dahil edersiniz. Kitap okursunuz. Çocukla etkileşim halinde olmak, onu sürekli yalnız bırakmamak göreviniz. 2 yaşında daha çok küçük zaten.

Şuan işe geldim evin içi karman çorman. Çünkü işten geldikten sonra uyuyana kadar kızımızla oynuyoruz. Eşimle arada kahve molası veriyoruz. 11 aylık oldu yeni. Dün saat 10 da uyudu. Evi mi toplasam dizi mi izlesem uyusam mı dedim ve uyudum😅 Boşverin evin işlerini çocuğunuzla ilgilenin. Ev için yorulucağıma kızımla oynar yorulur ve sıkılırım. Ev işi yapacağınız enerjiyi çocuğunuza verin. Millet gelince de ne dağınıkmış desin ne olucak kime ne

Sizinle benzer durumda buyuttum bende kizimi. Ama ben cok şükür kızıma zaman ayirabiliyordum, onceligim kizimdi, o uyurken hallediyordum cogu isimi ki oyle her gun cok işte olmaz aslinda.. hatta her gun gezdirirdim uzun sure. Acaba siz zaman planlamasimi yapamiyorsunuz? Esinizde gec geliyormus yemegi en son yapin yada ogle cocuk uyurken bile halledebilirsiniz.
O kadar yüklenmişlerki bana anlamıyorum oğlum öğlenleri yarım saatten fazla uyumaz misafir dediğimde kaynanam filan dı nasıl yok diyeyim aynı sitede oturuyoruz evet misafiride kafam almıyor anlamıyorum sizleri birden beni kötü anne yaptınız oysa herkes benimle dalga geçerdi benim annem ol ya benimlede böyle ilgilen diye çok yazık yaptılar böyle konuşarak

Kusura bakmayın yaptıklarınızı güzelleyemeyeceğim..
Çocuğunuzdan kıymetli yani öyle sanmaları.. Yeter ki sizi mükemmel sansınlar.

Çocuğunuzla güzel vakit geçirmelisiniz. Hem onun sosyal,psikolojik, motor vs.. gelişimleri için hem de aile bağlarınızın size olan bağının güçlenmesi için.

Oyuncak bebeğe bakar gibi çocuk bakılmaz

Keşke o zaman kendi olgunluğunuzu, yeterliliğinizi, çevreyle sağlıklı bağlarınızı, doyumunuzu tamamlayıp daha sonra anne olsaydınız..
Neyi bu kadar abartıyorsunuz ben gece 2ye kadar oğlumla her an yan yanayım her işi beraber yaparız asla arı odada olmasını istemem sadece oyuncaklarıyla oynayamıyorum dedim beni ne konuma soktunuz ya

Hepimiz bazen kötü anne miyim diye sorguladığı oluyordur. Pat diye gelen misafiri kabul edin ama destek isteyin. Ha ben edemem o ayrı 🤭.

2. Çocuk güzeldir belki de. Bazen kedi köpek gibş oluyorlar. Siz sanıyorsunuz ki birlikte oynarlar sizi rshat bırakırlar. Kardeşimden biliyorum hiç öyle olmuyor. Tam kız iş yapıyor bir birlerine giriyorlar 😁 yada hepsi birbirinden özenip annee diye kucağa gelmeye çalıyorlar. Kardeşim yaşları yakın olsun dedi. Oğluna kardeş istedi. İkiz geldiler 🫣 desteksiz yapamıyor. Mümkün değil yapamazsınız. Kardeşim çocukları çok sever aslında.

Evin işini salın gitsin.

Gece 11-12 de gelen koca için gün içinde koştur koştur yemek mi yapiyorsun ? Akşam 9-10 gibi çocuğu uyutup yemeğini yapsana ? Çocuğunuzla gıdıklama oynayın ,meyve sebze kitabı alıp isimleri söyleyin... Oyun mu yok ?
Aldım zaten cırt cırtlı kitap oynuyorum sadece oyuncakla oynayamıyorum dedim ayrıca oğlum gece 2de uyur uykuyu hiç sevmiyor

Yanlış anlamayın ama kadınların ev işine çok düşmesi ya da işte başka takıntılar.. çocuk bakmanın çok zor olması ve yaşanan bu sizin de yaşadığınız psikolojik baskısan da oluşuyor gibi geliyor. Yani gerçekten çocuk bakmak hem psikolojik hem de fiziksel açıdan çok zor. Acaba bu mı sizi başka odaklara yönlendiriyor? Bu konuda kadınlarımz maalesef çok yalnız. Toplumsal olarak inanılmaz baskı altındalar. Yani çocuğunuzun ya da evin sorumluluğunu eşinizle biraz olsun paylaşsanız, biraz destek alıp kendinize vakit ayırsanız? Hatta psikolojik destek? Bunlar durumu biraz düzeltmez mi nacizane tavsiyem?
Öyle bişeyin mümkünü bile yok kim anlayacakta beni destek almaya gideceğim hazır bana deli derler kendime ayıracak bir dk bile oğlum gece2de uyuyor o saaate kadarda ben çok yoruluyorum ve uyuyorum az bir telefonla uğraşıp

Orada bir sıkıntı var, sabah geç mi kalkıyor, öğlen çok mu uyuyor?
Öğlen 30-40dk uyuyor zaten hamileyken bile gece 1 olunca karnım kıpır kıpır olurdu akşam hiç haraket etmezdi sabahta 10.30da filan kalkıyor 1ay sabah 8te kaldırdım yine gece 2de yattı hazır bu sefer ben çok yoruldum kaldıramadım

Eşin yoğun çalışıyor her şeye yetişmeye çalışıyorsun. Kötü bir anne değilsin demeye gelmiştim. Şu yorumu görene kadar. Sen elalem ne der diye oğlunu ihmal eden bir annesin. Oğluna nasıl hayır diyorsun
Elalem dediğim aynı sitede eşimin akrabaları ve annesi kardeşleri nasıl yok diyeyim ağzıma etsinler dimi

O kadar yüklenmişlerki bana anlamıyorum oğlum öğlenleri yarım saatten fazla uyumaz misafir dediğimde kaynanam filan dı nasıl yok diyeyim aynı sitede oturuyoruz evet misafiride kafam almıyor anlamıyorum sizleri birden beni kötü anne yaptınız oysa herkes benimle dalga geçerdi benim annem ol ya benimlede böyle ilgilen diye çok yazık yaptılar böyle konuşarak
Ben sizi kötü anne yapmadim acaba zamaninizi iyi yonetemiyormusunuz diye sordum. Yarim saat uyku az tabii ama bence kv niz geldiginde cocukla o ilgilensin siz o ara isinizi yapin. Yada hic size destek vs olmuyormu yani torununun az uyudugunu biliyorsa yemege cagirabilir sizi bazen. Elbette boyle bir mecburiyeti yok ama destek olmuyorsa size gelip sizin onunla oturup isinizden kalmaniza sebep olup kostek olmasin. Ama sizin asil sorununuz hayir diyememek gibi duruyor. Cocugunuz ve psikolojik sagliginiz en onemlisi. Siz kendinizi dusunmezseniz sizi kimse dusunmedigi gibi kullanirda. Musait degilseniz musait degilim, cocugu gezdiricem, isim var deyin. Esinizde cocugunuzun az uyudugunu ayrica gelisimi icin sizjn onunla ilgilenmeniz gerektigini vede haliyle herseye dort dortluk yetisemeyeceginizi kabul etmeli.

Bu yorum tokat etkisi yaratır umarım kendisinde
Hiçte yaratmadı misafirler eşimin akrabaları hiçbişey diyemiyorum ve 4gündür eşim evde yok dün lamba patladı erkek işlerini bile ben yaparım gittim ampul aldım geldim filan taktım ha yemek işin yok işte dersiniz onada korktuğum için kardeşim geliyor yine onada yemek yapıyorum

Arkadaşlar merhaba 2yaşında oğlum var gün içerisinde ev temizliği yemek çamaşır bulaşık derken çok yoruluyorum be oğlumla oyun oynayamıyorum kendimi çok bitkin hissediyorum ve kendimi çok suçluyorum oynamaya çalışıyorum kafam kaldırmıyor kafamı dinlemem için tv açtığım oluyor kendimi çok kötü anne hissediyorum onunla oynamadığım için sizde böylemisiniz ☹️☹️

eşimde işten çok geç geliyor yemek yiyip çay içip banyo derken zaten saat 11-12 oluyor ve yanlz büyütüyorum destekçimde yok hiç
Temizliği her gün yapmayın dinlenin, kendinize de vakit ayırın ve kendinizi suçlu hissetmeyin . Siz iyi bir annesiniz elinizden geleni yapıyorsunuz. Sizin gibi hisseden o kadar anne görüyorum ki. Yalnız değilsiniz bu konuda. Size destek olabilecek kimse yok mu çocuk bakımında ya da ev işlerinde? Önemli olan temizlik değil de sizin ve bebeğin mutluluğu, huzuru ❤️

X