Sizce söylesem ayıp mı olur?

uyarmanız iyi olmuş iyice sessiz lütfen yanlış anlamayın saf bulmuş sizi
evde çalışan insan gönlü gözü tok olmalı gerçekten de yoksa ipin uçu kaçıyor

Yani bana doğru gelmedi yaptığı. Banada yardimcı gelir,onunda karıştırma huyu vardır ama asla izinsiz almaz birşey.Ben derim kahvaltı yapmadiysan dolaptan al ne istiyorsan ye,çay demleyelim iç.Mesela öğlen yemeğini dışardan söylüyorum o geldiğinde (belli aralıklarla geliyor,sürekli bende değil)atıyorum pizza mı söyledim,oğlu seviyor diye 1 tane fazladan söylüyorum götürsün diye. Oda akşam götürüyor.Tatli varsa ortaya koyuyorum canın isterse al ye diye ama asla izinsiz başka birşey almaz.Sorar içecek soğuk birşey varmı vs diye varsa veririm.
Hiç açılmamış bir paketi ,kime alındı,nereye gidecek vs bilmeden açmak,evden gizli saklı birşeyleri cebine doldurmak iyi niyetli davranışlar değil. Yumuşak yüzlüsunüz anladığım kadarıyla,bunları çekinmeden yapan insan size "muz alabilirmiyim çocuklara götürmek için"diyebilir,sanmıyorum ki siz asla alamazsın diyesiniz. Hatta 1 istediyse 3 verirsiniz eminim ama gizli saklı hırsız gibi yapmak doğru değil. Zaten temizlik konusundada memnun degilsiniz.
Alın karşınıza konuşun. Yediğini,içtiğini dert etmediğinizi fakat hiç açılmamış,hediye olma potansiyeli olan şeyleri açmaması gerektiğini. Birşeye ihtiyacı varsa size sormasını sizin bilginiz olmadan almaması gerektiğini anlatın. Tabi temizlik konusundaki eksiklerinide paylaşın.Böyle devam ederse yolunuzu ayıracağınızıda belirtin. Kendine çeki düzen versin,vermiyorsa gereğini yaparsınız

çok yumuşak davranmışsınız. direkt karşınıza laıp böyle böyle yapmaya devam edecek misin, ben rahatsızım de. gerekirse işine son ver. biz iş yerindne eve çöp götürmüyoruz ne demek meyve aşırmak.

açgözlülük yapıyor. birini bulunca gönderin.

Bizim bakıcımız vardı yemekle kalmıyor evine taşıyordu. Kahvaltılık alıyordum 3 gün sonra kahvaltılık kalmıyordu evde :) Hatta işine son verdiğim günün ertesi günü annem gelmişti oğluma bakmak için fırınlı aygazın alt gözünde poşette 6 çay bardağı, 6 su bardağı, 6 çay tabağını gazeteyle sarmış poşetlemiş koymuş o gün son günü olduğunu tahmin edemediği için götürememişte. Annem kızım bu poşettekileri sen mi koydun birine mi vereceksin dedi yooo kimseye vermeyeceğim bakayım dedim sonradan anladık tabii durumu.

Ben anlayamadım insan bir şey alıyorsa gizli alır yani bilinmesini istemez peki hiç mi aklı yok kurdeleli paketli kutuyu açıyor, kutuyu yırtıyor içinden alıyor bu kadar yüzsüz olabilir mi bir insan hiç açılmamış paketi açacak kadar, ya da sayısı belli olan muzu falan alacak kadar? sizin kesin konuşmanız lazım bu durumdan hoşlanmadığınızı demeniz lazım çok fazla rahat.

Bi yasima daha girdim bu kadar durman kabahat onunki ayıp değil senin soylemen mi ayıp belliki kıskanma var sizin var bizim yok konularına girdiğine göre ama ne demek başka bir yerden gelmiş tatlıyı heleki daha ev sahibi kıyıp yememisken hepsini yemek dalga geçer gibi ciddi ciddi konuşmalısın bu evin kuralları var sana birşey diyemedim ama paketli şeyleri açıp yemek herşeyi kurcalamakta ne oluyo kendi evimde rahat edemiyorum de zaten ihtiyacı varsa düzeltir kendini yoksa yol ver gitsin başka birini bulursun

Konu sahibi ve ailesi sesini çıkarmayınca o da kendini ev sahibi sanmış zaar e tabi baktı gördü tepki yok yediğim kâr dedi

haklısınız .sanırım yüzünüz yumsak bundan faydalanıyor.kimse birsey döetince rahat rahat davranıyor. bunun var yok la alakası yok izin almadan suistimal ederek yasıyor

Yaptigi hic hos degil. Bizim eve gelen yardimci bayana resmen zorla ye diyorum herseyin yerini gosterip yemedigi icin ise giderken buzdolabindan cikarip masanin uzerine bile koyuyorum yok yine yemiyor bir cikardiklarimi buzdolabinda duzgunce yerlestiriyor kaldiki izinsiz bisey alicak yasadiginiz hic hos bir durum değil...

Hamilelik bahane değil. Her canınızın çektiğini aynı dakika yemeseniz birşey olmuyor. Ders bitince gidip alabilirdiniz. Hadi hamileliktir diyelim biz yinede, ilk sefer yemişsiniz ve bunu söylemişsiniz. Sonraki dondurmaları gömmek bildiğiniz bedavacılık olmuş.

yok ayıp olmaz. kadın "ne kurtarsam kâr" der gibi davranıyor.
çalışana hakkaniyetle ücret ödeniyor mu? ödeniyordur elbette. neyin derdinde anlamıyorum.
insanın canı çekse bile yemez başka yerde. açıkçası yeri geliyor ailecek toplanmadan bile bazı şeyleri yemiyoruz. çalıştığı süre tüm gün ise elbette yiyeceği bir şey ayarlanıp koyulmalı veya söylenmeli abla şunlar var dolapta yiyebilirsin acıkınca diye.
belki bir misafir olacak ona ayırdınız vs..
çalışanın yaptığı bana görgüsüzlük geldi.

Çok sabırlıymışsın gerçekten , sana sormadan bunları yapması anormal . Kesinlikle uyarilmali , eğer muhtacsa sen ona yardım edersin zaten senden gizli yapması hoş bir durum değil güveni sarsıcı bir durum . Kadınla oturup konuşulur eğer hala devam ederse o zaman icabına bakılır bence . . .

Ya Şuan daha çok vicdan azabı çektim. Ama annesi her dk söylüyordu hocam hamilesiniz bişeyler yiyin diye, aylarca elimi sürmedim ilgimi bile çekmedi zaten , şu maddeler beni kurtarabilir mi acaba
1) hamileliğimin son aylarıydı ve şekerim düşüp başım dönüyordu
2) o gün çok uzun çalışmıştık çok halsiz kalmıştım hatta keşke öğrencimin annesi evde olsaydı demiştim
3) dışarıda yeme ihtimalim yoktu çünkü eşim katkı maddeleri hususunda çok hassastır, artık bende öyleyim gerçi. Hamile olmama rağmen ikimizde sadece organik ve sertifikalı ürünler yiyorduk hatta ben hamile olduğum için özellikle dikkat ediyorduk. O evde bi kaç kaçamak dışında kaçamak yapmadım zaten

Bu kadarı maalesef ki canı çekti yesin meselesi değil, bu arsızlığın yüzsüzlüğün karşındakini keriz yerine koymanın ulaştığı son nokta... bir kere uyarın ikincide direk çıkarın ve hemen bugün yeni birini aramaya başlayın... annenize acil şifalar dilerim

Can çekmesi özellikle de hamilelikte çok normal canım,afiyet şeker olsun.buradaki konu farklı, suistimal var...Üstüne alınıp dertlenme sakın, çok bunalirsan bu konuyla ilgili bir kaç çocuğa dondurma al, mutlu et, ödeşmiş olursun ayrıca hamilelik kutsaldır, ortamda bir hamile hanım görsem hemen üstüne titrer, ne yer ne içer sorarım, hastaneye gittiğimde kantinde falan denk gelsem kendime çay alırken sorarım ihtiyacı varsa yerinden kalkmasın alivereyim diye, hiç bir şey istemezler genelde yine de su alır dönerim yanlarına, ne de olsa vücudun suya ihtiyacı var...

ses çıkarmadıkça hırsızlığın boyutları büyür.yerini bile bilmem diye inkar etmiş bide zaten. maddi kayıp vermeden kurtul gitsin

bence siz çok haklısınız yeterince özenli davranmışsınız ayrıca ne yazık ki kınamak için asla soylemiyorum ama temizlik ile alakalı çalışan bayanların genelde böyle bir durumu söz konusu oluyor en baştan da soğuk ve mesafeli davransanız bu sefer başka şekilde hınç çıkartıyorlar, zaten sinirinizi bozan şeyler olurdu ondan hiç kendinize keşke en baştan sınır çizseydim diye de düşünmeyin ....

Ne koparırsak kar durumu beni çok rahatsız ediyor , başka bir açıklaması yok yaptığının bende aç gözlülük olarak görüyorum. O sebepten siz tavırlı bi halde her evin kuralları olduğunu ondan zaten bir şeyi esirgemediğinizi ama özel olan bazı şeyler vardır ; sen çoçuğuna özenip bişey hazırlasan gelse komşunun çocuğu yese hoşuna gider mi diye onun hayatından anlayabileceği şekilde örnek verin . Çok uzatıp yüzgöz de olmayın tepkili olduğunuzu da net halde belli edin ben sana bir şey demedikçe sen bu konuyu çok abarttın iyi niyetimi kullanmış oluyorsun diye de belirttin kesinlikle . Bu konuda sert olacağım ama hiç biri çok rahatlıktan anlamıyor hep aynı hikaye ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…