Sizce söylesem ayıp mı olur?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Kızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.

* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Yatılı degil, her gün, gün icinde belli saatler arası bizde.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.

Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkür ederim.

9. ve 18. sayfalarda durumu güncelledim
sayfa 24 son durum

Son düzenleme:
aa hiç hoş değil
izinsiz çünkü
izin alsa anlarım
başka birisini araştırmaya başlayın bence
uyarı içinse kalıcı bir çözüm olacakmış gibi gelmedi ama direk ücretini verirken canın bir şey çekerse söyle lütfen olur mu ,söylemeden aldığında huzursuz hissediyorum desen?

İnsan yeri geldi mi anne babasından ya da eşinden izin alıyor kendilerine ait olan bir şeyi almak için, bu bence iyi niyeti suistimal etmektir. Bence de uygun bir dille konuşup uyarın veya başka birini ayarlayana kadar idare edip, daha sonra kendisi ile konuşup işine son verin.

Ayy ne münasebet ya . Başınızın üstüne çıkmış resmen . Direkt konuşun bence . Yaptığı ayıp ve terbiyesizlik . Siz gayet iyi niyetli davranmissiniz zaten . Bence son noktayı koyun. Bir kaç hafta yardimcisizz yapamaz mısınız kendi evinizde böyle rahatsız olmak çok kötu bence.

Hayır ayıp olmaz ama maalesef faydası da olmaz. Ben de böyle verdikçe daha fazlasını isteyen birine denk gelmiştim. İyice arsızlığa bağlamıştı ve sonuçta çıkarmak zorunda kaldım. Evimdeki eşyayı benden sıkı takip ediyordu, görmezse kime verdin niye bana vermedin diye hesap soruyordu. Bizde habersiz alıp götürme yoktu, sürekli isteme durumu vardı. Sizinki daha kötüymüş, aldıkları yiyecekten tokaya, oyuncağa geçmiş. Sizin farketmediğiniz başka şeyler de alabilir. İşten çıkarmaktan başka çözüm göremiyorum.

Haklısınız bence bazen öyle bir an oluyor ki aynı şeyi ben kardeşimle yaşayabiliyorum. Evde çeşitli çikolatalar var ama o benim hakkımı yiyebiliyor. Kardeşim olmasına rağmen bende ona kızıyorum kendi hakkını yemişsin benim hakkımı sormadan alma diye bunun çikolatayla vs alakası yok tamamen saygı meselesi...
Kelimelerinizi iyi seçerek karşı tarafı da kırmadan söyleyebilirsiniz.

o etnik tatlıyı yiyip,bitirdiğinde konuşmalıydınız bence.bak,sen bunun hepsini yemişsin ama biz daha hiç yiyememiştik.ya da bir yakınımıza da tattıracaktık ondan,neden hepsini yedin?gibi.

bence haksız değilsiniz.evdeki malzemelerden tabiki yemeli ama siz ikram ederseniz.ya da 1 tane alınabilinir ama hepsini bitirmek,hiç olmamış.

Valla anlattığın şey fakirler, durumları yok meselesi değil. Resmen terbiyesizlik. Ben olsam uyarmam bile direk kovarım.

Bu bildiğin arsızlığa vurmuş canım, yoklukla alakalı değil. Ablamın bir önceki yardımcısı böyleydi. En sonunda ablamın çantalarını,kıyafetlerini giymeye başlamıştı izinsiz olarak. Çok zor ve kötü bir durum. Siz eksilen şeyleri sorun açık açık ve bunları özel günler için ayırdık kaldıralım da bitmesin gibi şeyler söyleyin. Bir an önce yeni birini bulun.çok zor bulunuyor gerçi ama Allah yardım etsin ne diyeyim.

O izin almadan yapmaya utanmiyor ise sen de bunu soylemeue utanmamalisin canim. Demelisin ki bu hatasini duzeltsin ya senin evinde ya da baska bir evde de ayni sekilde davranip hem kendini hem insanlari huzursZ etmesin.

Abartmış o da,başkasıyla anlaşın derim. Bugün konuştuk daha arkadaşımla deterjan götürüyormuş onunkide :)
Bana haftaiçi hergün gelen yardımcım var,benden daha hakim eve ama hiç böyle aç gözlülüğü yoktur. Ben veriyorum al götür diye ona bile on kere teşekkür eder. Yere düşen lastik tokamı atmıyor ya,ince lastik :) alıp kaldırıyor. Ayy şanslıyım be:)

Benim eve gelen de degerli takilarimi takiyordu ki sahsi esyalarima dokunulmasindan nefret ederim. Bi kac kere gordum hemen yerine falan koymaya calisti. Bir daha da cagirmadim gelmemesini soyledim.
Sizinki de cok ayip ediyor. Ben olsam tutmazdim evde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…