Sizce söylesem ayıp mı olur?

Ya Şuan daha çok vicdan azabı çektim. Ama annesi her dk söylüyordu hocam hamilesiniz bişeyler yiyin diye, aylarca elimi sürmedim ilgimi bile çekmedi zaten , şu maddeler beni kurtarabilir mi acaba
1) hamileliğimin son aylarıydı ve şekerim düşüp başım dönüyordu
2) o gün çok uzun çalışmıştık çok halsiz kalmıştım hatta keşke öğrencimin annesi evde olsaydı demiştim
3) dışarıda yeme ihtimalim yoktu çünkü eşim katkı maddeleri hususunda çok hassastır, artık bende öyleyim gerçi. Hamile olmama rağmen ikimizde sadece organik ve sertifikalı ürünler yiyorduk hatta ben hamile olduğum için özellikle dikkat ediyorduk. O evde bi kaç kaçamak dışında kaçamak yapmadım zaten

Surekli sekerim düşse ben yanımda atıstirmalık biseyler tasirdim. Sekerinin düşesi hepte o evdeyken mi denk geliyor yani ya yolda biyerde düşse ve yakınlarda market bisey olmasa napiyordun? Neyse bence bunu bu saatten sonra burada tartismanin alemi yok yemişin sonuçta :D bosver ve unut bidaha yapmazsın olur biter. Şuan yapacak birsey yok neticede. Cok dusunme

Surekli sekerim düşse ben yanımda atıstirmalık biseyler tasirdim. Sekerinin düşesi hepte o evdeyken mi denk geliyor yani ya yolda biyerde düşse ve yakınlarda market bisey olmasa napiyordun? Neyse bence bunu bu saatten sonra burada tartismanin alemi yok yemişin sonuçta :KK70: bosver ve unut bidaha yapmazsın olur biter. Şuan yapacak birsey yok neticede. Cok dusunme
Çok geçmişte olmuş, vicdan azabı çekilerek pişman olunmuş bir konuda neden bu katı tavrınız? Arkadaş bir derdini paylaşmak istemiş ama fazla üstüne gidiyorsunuz gibi geldi..Suçlayıcı olmaktan ziyade belki farklı çıkış noktası ya da telafi yöntemi önererek rahatlamasına yardımcı olabiliriz...

hiç sevmem böyle şeyleri. yardım etmeyi, paylaşmayı çok severim ama bu açgözlülük beni insandan tiksindirir. tok gözlü adama da yaptıkça yapasım gelir.
benim hamileliğim döneminde iki farklı abla geldi evime. birisi evinden alıp evine bıraktığım halde, ortaya koyduğum parayı yol parası diye cebine koymuştu. sorduğum zaman da "heee ben aldım, vereyim mi" demişti. diğeri ise hiç öyle şeylere tamah etmeyen, durumu çok daha kötü, kocası olmayan bir kadındı. bir gün beni aradı bu ikinci kadın. "kızım dolabında yaprak gördüm, yarısını alabilir miyim?" dedi. "hepsini al, ben yapamıyorum" dedim. kaçırma, göçürme yok. vardı, istedi, aldı. böyle güvenilir insan seviyorum ben. açgözlü, sürekli kendini acındıran, sürekli somurtkan, kendini dünyanın en fakir insanı gören bazı çalışan ablalardan gıcık oluyorum. sanıyorlar ki biz özel limuzinlerle ayda 20bin tl maaşla çalışıyoruz. bi kendileri toplu taşıma araçları ile işe gidip geliyor, bir onların var geçim derdi.

ben sizi önceki konularınızdan da biliyorum, siz çok iyi niyetlisiniz. bence alın karşınıza bu evin bir düzeni olduğunu, karıştırmalardan, gizli gizli götürmelerden hiç hoşlanmadığınızı gayet net örneklerle anlatın.

Ben çok fazla yardımcı çağırmıyorum. Ama kim geldiyse masanın üstünde canının çektiği bişey varsa al abla ye, çekinme diyorum. Yıllar önce gelen birine de aynı şeyi söylemiştim. Masada bayram şekerleri vardı. Gider ayak toplanıyordu bir yandan da masadaki şekerleri cebine dolduruyordu. O an kan beynime sıçradı ama bişey demedim. Bi daha da çağırmadım onu..

Eğer sizinki gibi bi durumla karşılaşsam, özellikler süslü paketimdeki tatlılarımı yese inanın o an müdahale ederdim. Ve bi daha kesinlikle çağırmazdım. Çünkü benim için hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz. Bugün bunu (ç)alan yarın evi alır gider.

Yılbaşını falan beklemeyin. İşine son verin. Bikaç gün idare edersiniz bence. En azından kafanız rahat eder.

Çok geçmişte olmuş, vicdan azabı çekilerek pişman olunmuş bir konuda neden bu katı tavrınız? Arkadaş bir derdini paylaşmak istemiş ama fazla üstüne gidiyorsunuz gibi geldi..Suçlayıcı olmaktan ziyade belki farklı çıkış noktası ya da telafi yöntemi önererek rahatlamasına yardımcı olabiliriz...
Aynen bende onaylamadım o arkadaşın evde kimse yokken bişeyler atıştırmasını ama geçmiş gitmiş keşkelerle düzeltilemeyecek bi durum,anlamsız bu kadar konuşulması kaldı ki konu sahibinin olayı mevcut ve süren bi durum bu kınu konuşulmalı neyin hırsı ki bu

Bana şöyle geliyor 'ben mükemmelim sen değilsin,ben böyle yaptım sende yapabilirdin'

Bunca şeyi size yazmama nE demeli :) tek rahatsız olan ben değilmişim hormonlarım tepeme vurmamış ohlaması sanırım :KK51:

Kızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Asla yemesini icmesini kısıtlamıyoruz ama bazı seylerin de sınırı vardır öyle degil mi? Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.

* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Yatılı degil, her gün, gün icinde belli saatler arası bizde.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.

Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkür ederim.
ben hıc begenmedım bu hanımı bence cıkarın işten.guven kaybı cok kotu birşey

Aynen bende onaylamadım o arkadaşın evde kimse yokken bişeyler atıştırmasını ama geçmiş gitmiş keşkelerle düzeltilemeyecek bi durum,anlamsız bu kadar konuşulması kaldı ki konu sahibinin olayı mevcut ve süren bi durum bu kınu konuşulmalı neyin hırsı ki bu

Bana şöyle geliyor 'ben mükemmelim sen değilsin,ben böyle yaptım sende yapabilirdin'

Bunca şeyi size yazmama nE demeli :) tek rahatsız olan ben değilmişim hormonlarım tepeme vurmamış ohlaması sanırım :KK51:
Maşallah maşallah, doğuma az kalmış, hormonlar başta zıplıyor normale dönmüştür bu haftada :p arkadaşın yaklaşım tarzı sert ve katı, ben de rahatsız oldum...

Konu sahibesi çok ama çok sabırlı buldum sizi valla maşallah ama taviz vermeyin iyi niyet suistimal edilmeye başladımı bende rahatsızlık yapıyor Zihnimi boş yere meşgul ediyor bu yüzden uzun zamandır hoşuma gitmeyen bi durum ya da bi söz söylendiğinde uzun uzun konuşup bu şekilde davranamazsın yok illa ben buyum diyorsanda bi daha görüşmeyelim şimdi dost mu yoksa düşman mı olduğuna var sen karar ver diyorum çekiliyorum..

banane ben niye milletin içsel karmaşasıyla muhattap olayım onlar adam olsunlar doğru dursunlar :KK54:

Maşallah maşallah, doğuma az kalmış, hormonlar başta zıplıyor normale dönmüştür bu haftada :p arkadaşın yaklaşım tarzı sert ve katı, ben de rahatsız oldum...
İvet az kaldı :halay:

Yine de bazen zınk diye şu sevda demirelin hande ataizine 'ne dedin sen' repliği vardı ya arada öyle oluyorum :KK45:

Neyse ki bitecek az kaldı :KK51:

Rahatlasın diye gerçek olmayan düşüncelerimi söyleyecek değilim. Böyle düşünüyorum ben ve düşündüğümü söyler, yazarım genelde. Bu saatten sonra ne telafisi olabilir dondurma yemenin? Buradan ne yapabiliriz bu durum icin? Anca kendi kafamızdan bahane uydurup iç rahatlatması yapabiliriz. Onuda ben yapmam.

Kendi dusuncemi acikca belirttim ama "su saatten sonra fazla dusunmeyin, olmus bitmis bidaha yapmazsiniz." dedim ve denilebilecek tek şey bu bence.

Suçlayıcı oldugumuda düşünmüyorum. Başkasının evinde ev sahibi yokken biseyler alip yemek bana gore ayıp, bana ye bile denilse bisey alıpta yemem bu bana göre yanlıştır. Hadi bikere hamilelikti, şeker düşmesiydi tamamda sonraki yemeler bana göre yanlış ve ben bunu belirtirim, burada ortaya sorulmuş.

hayatta tahammül edemem çikolatamın yenmesine velinimetim onlar benim :KK70:
geç bile kalmışsınız uyarmak için, sizdeyken yiyip içmesi neyse de doldurup evine götürmesi çok büyük ayıp, hırsızlıktan ne farkı var ki bunun? hangimiz işyerimizdeki şeyleri ceplerimize doldurup eve götürüyoruz.

Rahatlasın diye gerçek olmayan düşüncelerimi söyleyecek değilim. Böyle düşünüyorum ben ve düşündüğümü söyler, yazarım genelde. Bu saatten sonra ne telafisi olabilir dondurma yemenin? Buradan ne yapabiliriz bu durum icin? Anca kendi kafamızdan bahane uydurup iç rahatlatması yapabiliriz. Onuda ben yapmam.

Kendi dusuncemi acikca belirttim ama "su saatten sonra fazla dusunmeyin, olmus bitmis bidaha yapmazsiniz." dedim ve denilebilecek tek şey bu bence.

Suçlayıcı oldugumuda düşünmüyorum. Başkasının evinde ev sahibi yokken biseyler alip yemek bana gore ayıp, bana ye bile denilse bisey alıpta yemem bu bana göre yanlıştır. Hadi bikere hamilelikti, şeker düşmesiydi tamamda sonraki yemeler bana göre yanlış ve ben bunu belirtirim, burada ortaya sorulmuş.

Gelene gidene bi atar? Bu kadar asabiyet genç yaşta sağlık problemlerine sebep olur, aman dikkat, Allah muhafaza ;)

Gelene gidene bi atar? Bu kadar asabiyet genç yaşta sağlık problemlerine sebep olur, aman dikkat, Allah muhafaza :KK66:

Herkes sürekli asabi yorum yaptıgımı zannediyor. :D Emoji kullanmadigim icin filan sanirim. Henuz sebebini anlamadim ama önemli degil. Ben gayet sakince kendi düsüncelerimi aktardim. Herhangi bir asabiyet, laf sokma vs. Durumu yoktur. Karsılikli konusuyor olsaydık ve ayni cumlelerle kendimi anlatiyor olsaydim eminim bu sekilde dusunmezdiniz. Herkesin belli bir karakteri tarzi vardir. Ben arkadaşa hakaret etmedim, yargilamadim ve kotu konustugumuda dusunmuyorum. Siz buradan yanlis anliyorsunuz diye uzgunum ama degistiremem kendimi. Burada sıkıntı yapan biri varsa o da goruldugu uzere sizsiniz, laf sokarak kiskirtmaya calisiyorsunuz.

Herkes sürekli asabi yorum yaptıgımı zannediyor. :KK70: Emoji kullanmadigim icin filan sanirim. Henuz sebebini anlamadim ama önemli degil. Ben gayet sakince kendi düsüncelerimi aktardim. Herhangi bir asabiyet, laf sokma vs. Durumu yoktur. Karsılikli konusuyor olsaydık ve ayni cumlelerle kendimi anlatiyor olsaydim eminim bu sekilde dusunmezdiniz. Herkesin belli bir karakteri tarzi vardir. Ben arkadaşa hakaret etmedim, yargilamadim ve kotu konustugumuda dusunmuyorum. Siz buradan yanlis anliyorsunuz diye uzgunum ama degistiremem kendimi. Burada sıkıntı yapan biri varsa o da goruldugu uzere sizsiniz, laf sokarak kiskirtmaya calisiyorsunuz.
Cok ayip vallahi, amacim hic laf sokmak falan degil.kiskirtma da tarzim degil,..sadece mevzuyu uzatmadan kapatabilmek.yanlis anladik demek ki karsilikli birbirimizi.bu da benim tarzim..

Back