- Konu Sahibi redvelvetcake
Ne ayıp .insanlar hadlerini bilmeli .hatta bence durumunuzu kıskanıyor gibi geldi .ben olsam fazla muhatap olmam .tşk eder artık lazım dgl der gönderirim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya Şuan daha çok vicdan azabı çektim. Ama annesi her dk söylüyordu hocam hamilesiniz bişeyler yiyin diye, aylarca elimi sürmedim ilgimi bile çekmedi zaten , şu maddeler beni kurtarabilir mi acaba
1) hamileliğimin son aylarıydı ve şekerim düşüp başım dönüyordu
2) o gün çok uzun çalışmıştık çok halsiz kalmıştım hatta keşke öğrencimin annesi evde olsaydı demiştim
3) dışarıda yeme ihtimalim yoktu çünkü eşim katkı maddeleri hususunda çok hassastır, artık bende öyleyim gerçi. Hamile olmama rağmen ikimizde sadece organik ve sertifikalı ürünler yiyorduk hatta ben hamile olduğum için özellikle dikkat ediyorduk. O evde bi kaç kaçamak dışında kaçamak yapmadım zaten
Çok geçmişte olmuş, vicdan azabı çekilerek pişman olunmuş bir konuda neden bu katı tavrınız? Arkadaş bir derdini paylaşmak istemiş ama fazla üstüne gidiyorsunuz gibi geldi..Suçlayıcı olmaktan ziyade belki farklı çıkış noktası ya da telafi yöntemi önererek rahatlamasına yardımcı olabiliriz...Surekli sekerim düşse ben yanımda atıstirmalık biseyler tasirdim. Sekerinin düşesi hepte o evdeyken mi denk geliyor yani ya yolda biyerde düşse ve yakınlarda market bisey olmasa napiyordun? Neyse bence bunu bu saatten sonra burada tartismanin alemi yok yemişin sonuçtabosver ve unut bidaha yapmazsın olur biter. Şuan yapacak birsey yok neticede. Cok dusunme
Aynen bende onaylamadım o arkadaşın evde kimse yokken bişeyler atıştırmasını ama geçmiş gitmiş keşkelerle düzeltilemeyecek bi durum,anlamsız bu kadar konuşulması kaldı ki konu sahibinin olayı mevcut ve süren bi durum bu kınu konuşulmalı neyin hırsı ki buÇok geçmişte olmuş, vicdan azabı çekilerek pişman olunmuş bir konuda neden bu katı tavrınız? Arkadaş bir derdini paylaşmak istemiş ama fazla üstüne gidiyorsunuz gibi geldi..Suçlayıcı olmaktan ziyade belki farklı çıkış noktası ya da telafi yöntemi önererek rahatlamasına yardımcı olabiliriz...
ben hıc begenmedım bu hanımı bence cıkarın işten.guven kaybı cok kotu birşeyKızlar olayı kısa bir sekilde anlatıyorum. Evimizdeki calısan abla hediye gelen paketli seker cikolata vs leri acmıs. bugun bir tanesini gördüm yırtılmıstı. bir tane ustu kurdeleli olan kutudan da acıp yemis.
Daha once de bir kere kapıda karsılasmıstım, ceplerine meyve dolduruyordu. Bir sey demedim, ama artık her gun evden uc tane muz iki elma vs eksilmeye basladı. Cok sukur durumumuz var o alamıyorsa yiyemiyorsa kendi evinde tabii ki alsın ama her seyin bir adabı var.
Daha once de cok uzaktan bir yerden etnik bir kutu tatlı hediye gelmisti, kendim yemeye kıyamamıstım. Bir tane almıstım icinden sadece, ertesi gun hepsi bitmis. Dolabı acıp ne var ne yok degisik yiyor.
Acıktıysa kahvaltısını yapıyor zaten yemek vs. Evde pisenden yapılandan da veriliyor, ama artık o kadar rahatsız oluyorum ki, o evdeyken bir seyler yemiyorum bile gelip bakıyor, o ne, bilmem ne soruyor surekli. Rahatsız oluyorum.
En son diyet yapacaktım belli sayılı seyler aldım, o mutfaktayken de kutuluyordum söyledim de, iki gun sonra kendime ayırdıgım paketledigim seyleri yemis. Söylememe ragmen.
Köpeğimin oyuncaklarından alıp ogluna götürmüs, sonra gelip diyor ki benim oglumun senin köpeğin kadar oyuncagı yok. Uzuluyorum böyle söylediginde de, cunku biz elimizden geldigi kadar yardım etmeye calısıyoruz, ozel gunlerde hediye de alıyoruz dogum gunu vs. ama gercekten artık icimden gelmiyor, yaptıgı sey kıskanclık cunku ve iyi niyetli bulmuyorum.
Tekrar söylüyorum, tabii ki yesin, acsa canı cektiyse, göz hakkıdır alsın, helal olsun. ama gecen hafta masadan yere dusen sey yerde duruyor temizlenmiyor, ama aynı masada duran acılmamıs paketli cıkolata kutusu yırtılıyor ve yeniliyor. Hani temizlerken gördü canı cekti durumu da degil.
Ondan onceki calısan kartondan sigara alıyordu bir iki. Sonra toka falan almaya basladı. Asla yemesini icmesini kısıtlamıyoruz ama bazı seylerin de sınırı vardır öyle degil mi? Paketli, hele hele ayrılmıs hediye paketli seylerin icinden bir seyler alıp yemesi artık son nokta oldu.
Yılbası agacının altına hediye koymustum, gelip tek tek torbalara bakıyor, bu ne kim aldı, sen mi aldın, ne bu, bizim agacımız bile yok. O yuzden butun hediyeleri topladım.
Babama söyledigimde yazık gunah yesin vs diyor da, eskiden lokumluklarda lokum olurdu, kurabiyeliklere kurabiye koyardım, simdi evde her seyi köse bucak saklıyoruz. Ustune bir de asık suratı oflaması cabası. Gercekten artık muhattap olmak istemiyorum. Babama babalar gununde ozel cikolata yaptırmıstım, onu falan yemisti. Hani, bazı seylerin sınırı vardır öyle degil mi? Dunki paketli seyleri yemesinden sonra yarın onunla konusmaya karar verdim. Tek cekindigim nokta, yazık olur mu günah mıdır, yani üzülüyorum böyle seyler söylerken de ama hoslanmıyorum ve iyi niyetli bulmuyorum.
* Durumları felaket degil, cocukları okuyor, iki odalı bir evde oturuyorlar, esinin de isi var.
* Yatılı degil, her gün, gün icinde belli saatler arası bizde.
* Daha once de asure muhabbeti olmustu, konuyu hatırlarsınız belki, onlara ayırmıstık da koydugumuz kabı begenmedi diye almamıstı, sonra aldı, bu sefer de tepsi gelmedi vs.
* Lütfen vicdansız konı sahibi bırak yesin iki cıkolataya mı kaldın gibi yorumlar yapmayın, bu durum gercekten canımı sıkmaya basladı artık evde rahatsızlık veriyor, hicbir seyımı ortaya bırakamıyorum, rahat rahat oturup yemek yiyemıyorum.
* Bu ara annem uzun dinlenme surecli bir rahatsızlık gecirdigi icin ve evde kopek oldugu icin su an hemen yeni birini bulma sansımız yok, yılbasından sonra annem iyilesince insallah bakacagız. O yuzden simdi istedigim sadece sınırını bilmesi icin bir uyarıda bulunmak.
Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkür ederim.
Maşallah maşallah, doğuma az kalmış, hormonlar başta zıplıyor normale dönmüştür bu haftadaAynen bende onaylamadım o arkadaşın evde kimse yokken bişeyler atıştırmasını ama geçmiş gitmiş keşkelerle düzeltilemeyecek bi durum,anlamsız bu kadar konuşulması kaldı ki konu sahibinin olayı mevcut ve süren bi durum bu kınu konuşulmalı neyin hırsı ki bu
Bana şöyle geliyor 'ben mükemmelim sen değilsin,ben böyle yaptım sende yapabilirdin'
Bunca şeyi size yazmama nE demeli :) tek rahatsız olan ben değilmişim hormonlarım tepeme vurmamış ohlaması sanırım![]()
İvet az kaldıMaşallah maşallah, doğuma az kalmış, hormonlar başta zıplıyor normale dönmüştür bu haftadaarkadaşın yaklaşım tarzı sert ve katı, ben de rahatsız oldum...
Çok geçmişte olmuş, vicdan azabı çekilerek pişman olunmuş bir konuda neden bu katı tavrınız? Arkadaş bir derdini paylaşmak istemiş ama fazla üstüne gidiyorsunuz gibi geldi..Suçlayıcı olmaktan ziyade belki farklı çıkış noktası ya da telafi yöntemi önererek rahatlamasına yardımcı olabiliriz...
Heheheeeİvet az kaldı![]()
Yine de bazen zınk diye şu sevda demirelin hande ataizine 'ne dedin sen' repliği vardı ya arada öyle oluyorum
Neyse ki bitecek az kaldı![]()
Amin amin inşallahHeheheeeAllah sagsalim kucaginiza almayi nasip etsin
![]()
Rahatlasın diye gerçek olmayan düşüncelerimi söyleyecek değilim. Böyle düşünüyorum ben ve düşündüğümü söyler, yazarım genelde. Bu saatten sonra ne telafisi olabilir dondurma yemenin? Buradan ne yapabiliriz bu durum icin? Anca kendi kafamızdan bahane uydurup iç rahatlatması yapabiliriz. Onuda ben yapmam.
Kendi dusuncemi acikca belirttim ama "su saatten sonra fazla dusunmeyin, olmus bitmis bidaha yapmazsiniz." dedim ve denilebilecek tek şey bu bence.
Suçlayıcı oldugumuda düşünmüyorum. Başkasının evinde ev sahibi yokken biseyler alip yemek bana gore ayıp, bana ye bile denilse bisey alıpta yemem bu bana göre yanlıştır. Hadi bikere hamilelikti, şeker düşmesiydi tamamda sonraki yemeler bana göre yanlış ve ben bunu belirtirim, burada ortaya sorulmuş.
Gelene gidene bi atar? Bu kadar asabiyet genç yaşta sağlık problemlerine sebep olur, aman dikkat, Allah muhafaza![]()
Cok ayip vallahi, amacim hic laf sokmak falan degil.kiskirtma da tarzim degil,..sadece mevzuyu uzatmadan kapatabilmek.yanlis anladik demek ki karsilikli birbirimizi.bu da benim tarzim..Herkes sürekli asabi yorum yaptıgımı zannediyor.Emoji kullanmadigim icin filan sanirim. Henuz sebebini anlamadim ama önemli degil. Ben gayet sakince kendi düsüncelerimi aktardim. Herhangi bir asabiyet, laf sokma vs. Durumu yoktur. Karsılikli konusuyor olsaydık ve ayni cumlelerle kendimi anlatiyor olsaydim eminim bu sekilde dusunmezdiniz. Herkesin belli bir karakteri tarzi vardir. Ben arkadaşa hakaret etmedim, yargilamadim ve kotu konustugumuda dusunmuyorum. Siz buradan yanlis anliyorsunuz diye uzgunum ama degistiremem kendimi. Burada sıkıntı yapan biri varsa o da goruldugu uzere sizsiniz, laf sokarak kiskirtmaya calisiyorsunuz.
Hahaha yaramaz kargalar ışıltılı süslü şeylere bayılırlar. Benim de balkondan cevizlerimi çalmışlarof ya benim de şatomun üstüne koyduğum Noel süsünü kargalar çalıyor, hem de hep
Takipteyim![]()