• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?

bide utanmadan anlatıyor öylemifisfisfis iş yapmıyosa bari dağıtmasın yeter ne bu böyle hem iş yapma hemde dağıt heryeri:oklava: bırak ya mademde biliyo yapmak zorunda bu kadar tembellik olmaz bırak herişine zamanında yetişme yediği şeyleri atsın bi zahmet çöpe:kızgın:

Kızlar böyle eşler için canınızı sıkıp kendinizi yıprattığınıza değmez inanın ki

benim adam da öyleydi gerçi hala öyledir bende ilk zamanlar bunalır evde kavga kıyamet kopartırdım, neler yaptım neler ne oldu sonuçta ben sinirlendiğimle kaldım eşim o an için bana yardım etti, sonrası yine aynı tas aynı hamam. Şimdi de evde iki çocuk biri 12 yaşında diğeri 1,5 yaşında küçük olan haydutum tam bir rezil akşama kadar döküyor kraker çikolata poğaça ne varsa ayakta gezerek yiyor, 12 yaşındaki kızım deseniz odasına girilmiyor hele gardırobunu açmaya görün ne var ne yok üzerinize yığılıyor. ben arada bir çoşuyorum tabi artık eşim kaşarlandı gülüyor halime hemen kızıma "kızım annen gene çoştu kalk etrafı topla biraz" diyor kızı işe koyuyor.

Benimde var kredi borcum, dersane borcum üstelik benim adam pintidir de valla kızlar hiç takmıyorum onları alıyorum kadını her tarafı mutfak ve gardıroplar dahi temizletiyor düzenletiyorum amannnnnn canımdan kıymetlimi beeee. Ay sonu geldiğinde kızım bir şey istediğinde kusura bakma elindekiyle idare et canım temizlikçi kadının parasını ayarlıyorum sana sıra gelene kadar bekle diyorum... Bu lafım kızıma, Eşim benzin bitti sende hiç para kaldımı diye sorduğunda da temizlikçi kadının parası var ve onuda sana veremem kusura bakma diyorum bu lafımda eşime kapak oluyor....

Çokta anlıyorlar ya bu kapaktan boşverin siz alın temizlikçi kadın bakın keyfinize kimse size acımıyor, sağlığınıza bişi olduğu zaman kim getirecek o sağılığınız geri yerine boşverinnnnn...Eşlerinize de evlatlarınıza da gereğinden fazla değer verip onları tepenize çıkartmayacaksınız anacım önce siz öncelik sizsiniz.

canım benim annemde çalışıyordu ama her işini kendi yapardı ne babamdan nede benden hiç birşey beklemezdi bende şimdi hamile olduğum için çalışamıyorum ama okuyorum bir taraftanda eşim her ne kadar yardım etmek istesede elinden gelmiyor hep ailesinin yanında okumuş dolayısıyla anladığı birşey yok.bence bu kadar takma kafana bulaşık çamaşır yada ev temizliği gibi şeyleri pekde ondan bekleyemezsin doğuştan ihtibaren öyle yetiştiriyoruz çünkü erkekleri sen erkeksin beysin paşasın yapma diye diye evlenincede yardım etmiyorlar.ama sürekli kibar kibar söylersen en azından arkasını toplmakdan kurtulabilirsin

birde ben şuna inanıyorum ağaç yaş iken eğilir odun olduktan sonra adamlar ne yapsan boş.kendi oğlunuz olursa ona yardım etmeyi arkasını toplamayı öğretin onunda eşi çekmesin aynı şeyleri ama sizde oğlunuza aman paşa oğlum yapma etme diyecekseniz eşlenirnizide eleştirmeyin.ben oğlum olursa az azda olsa herşeyi öğretmeyi düşünüyorum

Valla çoğu erkek böyle güzelim.Arkadan çöplüğünü toplamak, yediği tabağı bile makinaya koymamak,içtiği su şisesini doldurmadan dolaba koymak,çıkarttığı eşyaları kirliliğe atmak ve niceleri saymakla bitmez.Bir çok kez kibarlıkla uyarark söylenen sözler karşılığında takma kafana boşver diye boş bir karşılık sonra diş çıkarmalar karşılığında müzmin kedi olup bir iki gün yardım etmek ama yine eskiye dönmek.:oklava: Eşimle sadece ve sadece bu konuda tartışırız inan bazı arkadaşlar bırakın toplamayın diyosunuz da olmuyo inanın bir misafir gelir yine size düşer bu sefer koşturarak yapmak zorunda kalıyoruz.Valla eskisi kadar kafaya takmıyorum artık ne yapalım :mymeka: bunca zaman kendimi sinir etmişim onu anladım şimdi miasfirim gelecekse ondan yardım alırım oflanıp puflansada paşa paşa yaptırıyorum. :mymeka: ama bi kadın gibi yapamıyokiii yine arkasından ben yapıyom :delphin:

nerrdeeee öyle titiz toplu erkek.100 de 1 yaaa...bekleme arkadaşım hiç boşuna bekleme.benim eşimde öyle.kayınvalidemde,görümcemde aynı.öyle görmüş yetişmiş değiştiremezsin..

bende tam tersi gardrobum bile mağaza usulu katlı duracak detaylar falan filan...

ama 3 yılın sonunda o kadar alıştıki bu duruma.ilk aylar çok tartıştık.bir insan nasıl bu kadar dağınık ve umursamaz olabilir die çıldırdım.pantolon yerde,tişörtü yuvarlamış tıkmış alakasız bi çekmeceye..pijamalar yerde sorduğumdada havalansın die bıraktım dio...çıldırıyodum..

ama zamanla benim titizliğime alıştı.o kadarı bıraktı.sadece çorapları akşam koltuğun kenarına bırakır oldu ve her erkek gibi kirlileri kutunun içine değilde üstüne bırakmaya..olsun ben bunada razıyım dedim içten...

hatta kayınvalidemlere gidince bile onları eliştirir oldu bu ne dağınık die :))))))))))

yani o düzene alışıyorlar ve güzellikle gaz verirsen yapıyorlarda...ilk zamanlar zor geçior ama olsun.canım şu yerleri sen silsene detaydan daha ii anlarsın,yok canım çöpü sen boşaltsana ben suyunu hep damlatıyorum..canım tişörtünü katlamadan koysanda olur dolaba ben görünce katlarım vs.... die die törpüleniyorlar...

ama zaman.senin gibi asssllaaa düşünmezler ama yardımcı olması içinde böyle bir yol izle canımcım...

Kelin ilacı olsa başına sürermiş,bir yolunu bulursan bizede söyle be canım...

hanımlaaaaarrrr, dün bi psikopata bağlamışım sormayın.:oklava: mutfağımda atletce gezen ki tezgaha kıl düştüğü için sık sık eşimi uyarmama rağmen oralı olmayan eşim kafamın tasını bir attırdı sormayın. bağırdım çağırdım kopardım kayışlarımı.-tatlicadiarzu- az önce işi erken bitipte eve giden eşim aradı. deterjan makinenin "şu mavi gözünemi koyuluyo diye", akıllım yumuşatıcı gözüne deterjan koymuş. bi de soruyo böyle olsa nolur diye delikafadulden :sm_cool: sırnaşık şey :roflol:

iyi yapmışsın biraz kayışları koparmak gerekiyor bak işe yaradı.kaydirigubbakcemile3:lepi: sen böyle devam et ilk etapta zor olur nereye ne konulur bilmez ama sen öğret ona anası öğretmediyse biz öğretecez artık. ya öğrenecek ya öğrenecek başka yolu yok.asla pes etme devama.s

ayyy bide öle yeni icatler çıkarırlar dimi yaaa....düdüklünün kapağını hemen açmaya kalkmalar,ampul bitince başka yerden alıp oraya takmalar,aynen deterjan gözüne yumuşatıcılar koymalar yada tam tersi,benim eşim bi gün ben evde yokken bana jest olsun die bulaşık mak.sini açmış.ama varya toplasan 5 tabak 10 bardak,bir tencere ancak vardır.bide onları öle gelişigüzel yerleştirmiş.makine bitti bi açtım '' ayyyyyy bu kadarcık şeyle makine açılırmı '' die hem kızdım azcıııkk ama hemde güldüm.olsun aşkım öteki türlü ii yıkanmaz dioo...:sm_cool: dedim ben böle açarsam elektrikle su faturası patlar ama olsun aşkım bu da senin tarzın olmuş dedim..daha neler neler yaaa....aklıma geldikçe yazarım...

canımm ya benimkide sadece kendini gezdirir.evegeldiği zaman kıyafetlerini ortalığa atar.mutfağa girer oraları dağıtır.bzaen diroumki gelmesimi iyi gelmemesimi:))
birde bende çocuk var çalışıyorumda cumartesi geceleri çocuğu uyutup sabaha kadfar ev temizliyorum.
kadın alayım diyorum bu seferde ben kolaymı kazanıyorum die kendime kıyıyorum ama parama kıyamıyorum:kedi:

bu ara benimde can sıkıntım bu işte...
acayipte temzilik konusunda takıntılı oldum..bu hafta 3 kez evi süpürdüm..kıl görsem yerde hemen süpürgeyi açıyorum.ara ara böyle oluyorum..sağolsun eşimin bu güne kadar bi domates bile doğradığını görmedim..ancak tabak götürüp getiri..çok yoruluyosun der tabi bazen bende yaparım der..ama bünyesi kaldırmıyo işte..bi kez işten gelip yemeğini yedikten sonra 3 gömleğini ütüledi adam koltukta sızdı resmen yorgunluktan!!!
bak dedim 3 gömlekle ne hale geldin..ben işten gelip ev kadını kadarda evde çalışıyorum.benim mesaim ben uyuduğumda bitiyo..yani ben ancak uyuduğum zamanlrda dinleniyorum..
neyse..allahtan kirlisini sepete atar..kıyafertini toplar.çöpünü çöpe atar..tabağını kaldırır..ama isterdimki ben mutfakta döne döne herşeye yetişmeye herşeyi yapmaya çalışırken bi salatayıda o yapsın..ben pilav yapıyosam o da bi çorbaının hakkından gelsin ama yok iştee..napalımmmm:((

Ben de cok titiz ve duzenli bir insanim..
Cocuklugumdan beri oyleyim,bekarligimda dahil...
En ufak bir daginiklik,duzensizlik beni sinirlendirebiliyor.. Yapim bu..
Esimle evlendigimizde ona nasil bir yapim oldugunu hissettirdim ... ilk baslarda cok daginikti..
Bu sekilde olmaz dedim, ben katlanamiyoum bu daginikliga dedim.. O da beni dinledi sagolsun..
Benim gibi olmaya basladi.. Kendi yapisinda da var temiz olmak zaten..

9 yillik evliyiz suan, inanir misiniz o da benim gibi oldu cikti..
Kesinlikle daginikliga ve tertipsizlge gelemiyor..
Ben yapmadan o yapiyor..
Dolaplarimizi gorseniz katli katli elbiseleri..
Hele bir daginik goreyim! Kiyamet kopar..

Ben mecbur degilim senin ardindan toplamaya dedim 1 2 defa.. Ondan sonra haklisin, dikkat ederim dedi..

Gercekten cok dikkat eder,hic tahammulu yok daginikliga .. :)

Bazı giderlerden kısıp yardımcı alabilirsiniz.
Evimde bir başkasının iş yapması içime sinmediğinden ben çok zorunlu olmadıkça almıyorum. kendim yapmaya çalışıyorum.
Benim eşim de hem hiçbir iş yapamaz hem de sinirli bir yapısı var.
Erkekleri çocuk gibi eğitmek gerekir. Kavga hem işe yaramaz hem de evliliği yıpratır.
Ben 2 yıla yakın uğraştım. Hiç kavgasız şimdi evde olduğu sürece yardım etmeye çalışır hem de benden titiz oldu.:nazar:
yerde küçük bir iplik görse, en ufak bir düzensizlik onu rahatsız eder.
Şimdi nasıl başardığımı anlatsam hem uzar hem de ders verir gibi anlaşılır.
Onun için eğer anlatmamı isteyen olursa burada anlatırım. Yoksa boşuna uzatmak istemem.:kahve:

Back