• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?

anyone0205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
86
Yer
Sakarya
Merhabalar hanımlar,

ben bir yıllık evliyim, bugüne kadar eşimin dağınıklılığına, duyarsızlığına ve anlayışsızlığına rağmen okulum (y.lisans yapıyorum) ve işimin (aynı zamanda sabah 8 akşam 5 bir işim var) peşi sıra evin her türlü işine de koşturdum. bir yıldır bi kavgamıza binaen iki sefer elektrik süpürgesi tutmuşluğu ve iki seferde çamaşır aşmışlığı var. hakkını yemiyim yemek hazırlamak konusunda ayda şöyle bikaçkez yardım eder. o da artık onca işe koşup yemek yapmaya fırsat bulamadığımda yiyecek bişeyleri olsun diye. napım 110 kiloluk bi herifi doyurmak kolay diil ! o da yemeyi sevince kendi işi görülsün diye yemek yapıyo. şimdide yaz geldi beyefendi her gün arkadaşlarıyla gezmeye başladı ben arkasından dondurma paketleri, soda şişeleri topluyorum.

okuldu işti derken annemde her işe koşturmazdı beni, valla bi gıdım canım var :( herşeye yetişemiyorum, alıştırmışlar bir kerede temiz düzenli eve. benim evimde öyle olmazsa rahat edemiyorum. har ay temizlik için yardımcı tutacak imkanım da yok. aslında var da eşim sağolsun ev kredimizin borcu çabuk bitsin diye elimizde ne var ne yok krediye yatırtıyo. yardımcı istedim mi küplere biniyo paşam :oklava:

ey biraz kötüde alıştırmışım galiba, çekmecelerine bakıyodum çamaşırı bitmek üzere ise ne olursa olsun hemen yıkayıp kurusun diye yetiştiriyordum.

valla sizi bilmem ama benim çok zoruma gidiyo. annelerimiz ev hanımydı eziliyorlardı. biz onları gördük okuduk çalıştık biyerlere geldik, okumuş kocalar aldık şimdi onların gibi hala her işede biz koşturuyoruz tüm gün işyerinde de çalışıyoruz. neden sadece temiz kıyafetleri, pişmiş yemekleri, ütülü kıyafetleri paylaşıyoruz da, kirli bulaşık, çamaşır vb.lerini paylaşmıyoruz. ay başı ben bu kadar sen bu kadar hadi şunu borcumuza yatıralım varda ütüler birikmiş bende bi iki şey ütüleyim seninle denmiyor !!! şeytan diyo bırak ne kadar iş varsa pislik içinde kalsın aklı başına gelsin. sonra diğer taraftan da diyo yok bu erkekler adam olmaz bak sen kızım işine. ama korkuyorum yarın öbür gün çocuk olunca o yine gezip ben hem iş hem ev hem çocuk napcam diye ... ya bi akıl verin lütfen çok bunaldım :a015:

canım ya gerçekten zor bir durum ama sende onun bir şekilde burnunu sürt ne o herşeyi senden beklemesin sonuçta artık kadın -erkek eşit,her ikisi çalışıyorsa ev işleri de ortak olmalı ne yazık ki erkekleri baştan nasıl alıştırırsan öyle gidiyor sizin de öyle olmuş galiba allah yardımcın olsun.

cnm bı yıllık evlıyım dıyosun bu kadar cok yuları elıne verme derım ben bıraz alıstırsana evın bazı sorumluluklarını da o ustlensın ne bıleyım basıt bı ornek vereyım tuvalette peçete mi bitti sen degsıtırme o gırdıgınde ona ıhtıyac duyucak bakıcak kı yerınde yok gıdıp alıp takıcak boyle boyle baslıycak bazı seylerın sorumlulugunu almaya ne bıleyım mutfakta bısı mı yemek ıstıyo tava pis mi yıkama o tavayı kullanmak ıcın onu yıkıycak bunlar basıt bırer ornek boyle ufak ufak seylerden onu sorumluluk almaya alıstırmalısın aksı takdırde bu sorumsuzlugu artarak devam eder sonunda sen uzulursun .... :gitme:

eğer çalışıyo olsaydım eşimi şu andaki kadar rahat bırakmazdım.bırakmazdım da nolurdu,adamın elinden kör eşek yem yemez.beceremezki anacım.hiç alışmamış.
sanırım anlatabildim canım.bazı erkekler ne yazık ki ev işi kadının dışarı işi erkeğin sloganıyla büyümüş.ve sanırım erkek oldukları için el yatkınlıkları da yok.biz bekarken yapmasak bile bişekilde yapabiliyoruz.
bence bi süre daha dayan.belki daha iyi maaşlı bi iş bulursun.o zaman kadın bulma imkanın olur.ama eşin benimki gibiyse,portakal bile soyabileceğini sanmam

aaa sen bu adamı iyice tepene çıkarmışsın bırak biraz dağınık pis kalsın o zaman yapacak mecburen her ne kadar için rahat etmesede yapmak zorundasın ben herzaman derim mükemmel olmayın.:1closedeyes: boşa kendimizi yıpratıyoruz.madalya mı takıyolar paramı veriyolar sanki bizimde canımız yokmu ne yiyosa atacak çöpünü ne demek dondurma kabını soda şişesini atıyosun bırak o kadarınıda kocan yapsın canım bize kim hizmet edecek bide çalışıyosun üstelik herşeyi zamanında yapma bırak ne yani başbakanmı bu:sm_confused: aa böyle olmaz hemen el koy bu durumasüprizzzzz

eğer çalışıyo olsaydım eşimi şu andaki kadar rahat bırakmazdım.bırakmazdım da nolurdu,adamın elinden kör eşek yem yemez.beceremezki anacım.hiç alışmamış.
sanırım anlatabildim canım.bazı erkekler ne yazık ki ev işi kadının dışarı işi erkeğin sloganıyla büyümüş.ve sanırım erkek oldukları için el yatkınlıkları da yok.biz bekarken yapmasak bile bişekilde yapabiliyoruz.
bence bi süre daha dayan.belki daha iyi maaşlı bi iş bulursun.o zaman kadın bulma imkanın olur.ama eşin benimki gibiyse,portakal bile soyabileceğini sanmam

aynen benimki de öyle nursunaz cığım. ya bu kadar dağınık bir adam olamaz vallahi...
düşün ki sabah gömlek giyecek,3-4 tane deniyor ve giydikten sonra diğerleri yerlerde,yatağın üzerinde... -tatlicadiarzu- vallahi bıraktım...

konu sahibi arkadaşım,senin koca yine iyiymiş,arada elini atıyormuş bir iki işe...vallahi benim kocam da aynen bir portakal dahi soyamaz. bence bunların yularını almak lazım ele biraz... mirmirmirmir

biraz dişini göster canım cım bak sende yoruluyorsun :sinifsinif:

bırak evi bok götürsün. bunaldım artık basedmiyorum dersin. sende eline geceni bırakma saga sola azcık yardımcı ol bee de. ilk zamanlar tartısmalar olacaktır elbette ama umarım seni anlar.

kızlar bırak dağınık kalsın diyosunuz da ben bu hafta aynen öyle yaptım
kocamın umru bile olmadı dağınıklık üstüne dağınıklık yaptı
adamın içinden gelicek, yapmadılar mı yapmıyolar işte

içinden gelmeyene yaptırmak çok zor
sorun oluşturmaktan başka bir işe yaramaz
yapacağı olan zaten söylemeye gerek kalmadan yapıyor
yani taktikle olacak bir iş değil

yeni bir program başladı ya kocam size emanet diye o cezalara falan kopuyorum bu adamları arada bir emanete bırakmak lazımkaydirigubbakcemile bu arada ödüllendirmeyi deneyin bir de eşinizi.sevdiği bir yemek tatlı falan bunları her zaman değil hak ettiği zaman yapın ben öyle yapıyorum sev beni seveyim seni yani

valla bence sende sal gitsin sorarsa ne ayak bende senin gibi rahat takılıorum artık benimkide can dersin

kıymetini bileyim bari kocamın..
tü tü tü maşallah..her bir işime yardım eder şükür..
ama ben alıştırdım ilk günden itibaren...dağınıktır toplamaz ama bulaşık makinesi boşaltır, makine çeker, toz alır.... :nazar:

kıymetini bileyim bari kocamın..
tü tü tü maşallah..her bir işime yardım eder şükür..
ama ben alıştırdım ilk günden itibaren...dağınıktır toplamaz ama bulaşık makinesi boşaltır, makine çeker, toz alır.... :nazar:

nispet yapar gibi buraya yazılcak seymi bu..

canım eşimin 7 yıllık ailesinden uzak öğrenci evinde yaşamışlığı var, kabul ediyorum öğrenci evindeyken bir bayan evi kadar temiz değildi evleri ama yemekte biliyo, bulaşıkta temizlikte bizimki :oklava: o bildiği halde kaçanlardan, kendi ağzıyla diyo ramazanda bulaşık sırası bana geldimi bi yere davete kaçardım kaytarmak için diye :uhm: tabi bunları evlendikten sonra dedi bana benneyaptımki

Back