Sizce ne yapmalıyım?

Sevimliikili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2020
49
18
88
32
Herkese Merhaba konuyu kısa tutmaya çalışacağım nişanlıyım birbirimizi çok seviyoruz maddi sıkıntılar dışında sorunumuz yok. Nişanlımın kendine ait ilişki öncesinde borcu var ( iş için çektiği kredi) şuan faizle beraber 200 binlere ulaştı. Evlenmeyi çok istiyoruz fakat borcu bitmeden evlenmeyi o da bende istemiyoruz çünkü zaten her şey yeterince pahalı ve borçsuz bir şey yapılmıyor kolay kolay yükümüze yük eklemek istemiyoruz. Fakat 32 yaşındayız borcundan ötürü evliliğimiz kaç sene ertelenecek bilmiyorum çocuk sahibi de olmak istiyorum. Yoksa senelerde sürse beklerim. Fakat çocuk sahibi olmak istediğimden yaşım çok geçmeden de evlenmek istiyorum. Nişanda takılan bileziğim var toplasanız 2-3 tane. Ailelerimiz destek olmuyor bu yüzden bileziklerimi vermeyi düşünüyorum sizce hata mı? Gönül isteyerek değil çünkü destek görmediğimiz için her şeyim istediğim gibi zaten olmadı elimde olan tek takılarım o da giderse üzülürüm tabi ki ama başka bir çare bulamadım..

Lütfen beni yanlış anlamayın ama 200 bin çok bi borç değil. Onu ödemesi nasıl senelerini alacak. Ne iş yapıyor ki? Siz çalışıyor musunuz?
Ya tabi ki belki 1 sene belki 5 sene sürer belli olmaz ne zamanı bulur ödemesi. Bu devirde bir düğün salonu ne kadar düğün yapmayalım diyoruz eşyalar var eşyalarda da kısıtlamaya gitsek yine de osu busu bitmiyor ve borcunun kat ve katı lazım maddi olarak. Yani bunun takısını saymıyorum ki takı da istemedim. Yani hem borcu hem takısı hem eşyası hem düğünü derken yoruyor. Faiz işlediği için bu miktara geldi banka da taksitlendirme yapmıyor ayda 30 bin kazanıyor fakat eve de bakan kendisi hasta kardeşi olmakla beraber 4 kardeşi ve annesi var kirada çabası. Yani ayda 30 bin kenara atsın biriktirsin olmuyor banka tutarın hepsini istiyor ondan zorlanıyoruz zaten.

Ya tabi ki belki 1 sene belki 5 sene sürer belli olmaz ne zamanı bulur ödemesi. Bu devirde bir düğün salonu ne kadar düğün yapmayalım diyoruz eşyalar var eşyalarda da kısıtlamaya gitsek yine de osu busu bitmiyor ve borcunun kat ve katı lazım maddi olarak. Yani bunun takısını saymıyorum ki takı da istemedim. Yani hem borcu hem takısı hem eşyası hem düğünü derken yoruyor. Faiz işlediği için bu miktara geldi banka da taksitlendirme yapmıyor ayda 30 bin kazanıyor fakat eve de bakan kendisi hasta kardeşi olmakla beraber 4 kardeşi ve annesi var kirada çabası. Yani ayda 30 bin kenara atsın biriktirsin olmuyor banka tutarın hepsini istiyor ondan zorlanıyoruz zaten.

Kac yildir birliktesiniz?
Iliski oncesinden faizler katlanarak borcun 200 bine vurmasi size sunu soylemiyor mu?

"Bu adam belliki borcuna sadik degil, yoksa neden faizleri katlanip 200 bini bulsun?"

Benim aklima okur okumaz ilk gelen bu, belliki (is icin olduğuna da inanmadim ya neyse siz inandiktan sonra bize laf dusmez) cektigi bir krediyi ödeyemedi, yapılandirmaya gitti, onu da odeyemedi, nakit avansini kullandi vs vs...

Bence siz o altinlari vermeyin.

Anladım. Nişanlınıza güveniyorsanız siz de çalışın ve her şeyi yavaş yavaş birlikte yapın. Bilezikleri vermeyin. Ayrıca siz evlenince ne olacak ailesine kim bakacak? Birlikte mi yaşayacaksınız? Eğer öyleyse bence ilişkinizi tekrar değerlendirin. Burda pembe hayallerle olumlama yapamayacağım. Maalesef parasız hiçbi şey olmuyo. Allah yardımcınız olsun. Kararınızı iyi verin.

Evlenince nasıl olacak bu eve bakma meselesi? Siz altınlari verseniz dahi, aile evine bakmaya devam ederken, aldığı o maaşla yine çok zor evlenirsiniz. Katlanıp gidecek borçlara girer nişanliniz büyük ihtimalle.

ayda 30 bin kazanıyor fakat eve de bakan kendisi hasta kardeşi olmakla beraber 4 kardeşi ve annesi var kirada çabası. Yani ayda 30 bin kenara atsın biriktirsin olmuyor banka tutarın hepsini istiyor ondan zorlanıyoruz zaten.
Siz gerçek sorunu görmüyor musunuz? Evlenince kim bakacak anne ve kardeşlere, birden gökten para yağmayacak değil mi? Bu adamın geliri krediyi bırak kiraya faturaya anca yeter. Siz de çalışmıyorsanız kuru ekmek yersiniz her gün. Çalışıyorsanız da siz eve, müstakbel eşiniz de kendi kök ailesinin evine bakacak. Siz de 30 bin bile kazansanız geçinemezsiniz. Aile sorunu olmasaydı 200 bin ödenir zor bir şey değil derdim ama bu şartlarda evlilik olmaz. Kendi işyeri yazdınız her ay kazanacak diye bir garanti de yok. 200 bin borç, işyeri masrafları, kirada oturan 4 kardeş anne ve kazanılan sadece 30 bin.

Niye evleniyorsun böyle biriyle? Hep ailesine bakacak, 200.000i bile ne zaman ödeyeceği belirsiz. Kuru soğan yeriz gerekirse düşüncesi ile hareket ederseniz aç kalırsınız. Hem maddi hem manevi açlıktan bahsediyorum.

Siz gerçek sorunu görmüyor musunuz? Evlenince kim bakacak anne ve kardeşlere, birden gökten para yağmayacak değil mi? Bu adamın geliri krediyi bırak kiraya faturaya anca yeter. Siz de çalışmıyorsanız kuru ekmek yersiniz her gün. Çalışıyorsanız da siz eve, müstakbel eşiniz de kendi kök ailesinin evine bakacak. Siz de 30 bin bile kazansanız geçinemezsiniz. Aile sorunu olmasaydı 200 bin ödenir zor bir şey değil derdim ama bu şartlarda evlilik olmaz. Kendi işyeri yazdınız her ay kazanacak diye bir garanti de yok. 200 bin borç, işyeri masrafları, kirada oturan 4 kardeş anne ve kazanılan sadece 30 bin.
Aa ben bu detayi okumamisim.
4 kardes ve yalniz bir anneye ev kirayken bu adam nasil evleniyor ki? Niye evleniyor hatta? Kendi isiyde maasi nasil 30 bin olabiliyor? Ticaret yapmayi bilmiyor mu? S Sevimliikili

Anladım. Nişanlınıza güveniyorsanız siz de çalışın ve her şeyi yavaş yavaş birlikte yapın. Bilezikleri vermeyin. Ayrıca siz evlenince ne olacak ailesine kim bakacak? Birlikte mi yaşayacaksınız? Eğer öyleyse bence ilişkinizi tekrar değerlendirin. Burda pembe hayallerle olumlama yapamayacağım. Maalesef parasız hiçbi şey olmuyo. Allah yardımcınız olsun. Kararınızı iyi verin
çok teşekkür ederim biz evlendiğimizde çalışmayan kardeşleri çalışıp bakmak zorunda olucak :) (yani inşallah) birlikte yaşamayacağız farklı şehirlerde olacağız. Çünkü olmazsak sıkıntı olurdu iki evi idare etmek zorunda kalırdı diye düşünüyorum. Yani kendi borcu bunun için yapabileceğim bir şey yok sadece çocuk sahibi olmak istiyorsam evliliği uzatmamam lazım faiz işledikçe de seneler çoğalacak çoğaldım mı da maalesef evlilik uzayacak o yüzden böyle çare düşünmüştüm hayırlısı olsun diyim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ☺️

Evlenince nasıl olacak bu eve bakma meselesi? Siz altınlari verseniz dahi, aile evine bakmaya devam ederken, aldığı o maaşla yine çok zor evlenirsiniz. Katlanıp gidecek borçlara girer nişanliniz büyük ihtimalle.
Çok çalışkan yeri geliyor iki işte birden çalışıyor ama anlamadım bir şekilde olmuyor. Giderler çok yapmak istediklerimizin tutarı fazla ne kadar fedakarlık yapıp elesekte. Borcu olmasa eve bakabilecek birisi yoksa zaten evlenmem. Düğün meselesine sıcak bakmıyorum zaten herşeyi ufak tutuyorum içime sinse de sinmese de.

Evlenince çalışmayan kardeşleri( paşa paşa ) çalışmak zorunda kalıcaklar yani inşallah çünkü hasta bir kardeşleri var şuan abilerine güveniyorlar. Kirada olmayacağız benim kendi evim var allahtan. Fakat böyle de içime sinmiyor borcunu ödesin vereyim ev zaten benim evim Allah’a çok şükür durumum iyi ama sanki ben damat alıyormuşum gibi hissediyorum fakat onun fedakarlıklarını da görünce nankör gibi hissediyorum.

Çok çalışkan yeri geliyor iki işte birden çalışıyor ama anlamadım bir şekilde olmuyor. Giderler çok yapmak istediklerimizin tutarı fazla ne kadar fedakarlık yapıp elesekte. Borcu olmasa eve bakabilecek birisi yoksa zaten evlenmem. Düğün meselesine sıcak bakmıyorum zaten herşeyi ufak tutuyorum içime sinse de sinmese de.
4 kişilik bir aileye bakıyor, kira ödüyor elbette gideri fazla olur. Siz bu şartlarda evlenemezsiniz, bunun farkında değil misiniz?
Evde başka çalışan yokken nasıl birikim yapacak, eşya alıp borç ödeyecek? Daha 200 bini ödeyemeyip taksitlendirme bile yapamayacak duruma gelmiş.
Çocuk yaşım geçiyor diye mantıkli düşünemiyorsunuz ama işin sonunda üzülen siz olursunuz.

Diğer kardeşler kaç yaşında, çalışmıyorlar mı? Siz evlenince onlara kim bakacak? Altınları vermeyin ama siz de çalışın. 30 binle geçinilmez ki..
Hepsi gayret 20 yaşını geçmiş genç delikanlılar. Fakat çalışmıyorlar abilerini baba görüyorlar. Ne yapsa ne dese çalışmıyorlar maalesef zaten çalışsalar abilerinin yükü hafiflerdi.

Evlenince çalışmayan kardeşleri( paşa paşa ) çalışmak zorunda kalıcaklar yani inşallah çünkü hasta bir kardeşleri var şuan abilerine güveniyorlar. Kirada olmayacağız benim kendi evim var allahtan. Fakat böyle de içime sinmiyor borcunu ödesin vereyim ev zaten benim evim Allah’a çok şükür durumum iyi ama sanki ben damat alıyormuşum gibi hissediyorum fakat onun fedakarlıklarını da görünce nankör gibi hissediyorum.
Çalışacak olan şimdi de çalışır. Abileri nişanlanmiş paraya ihtiyacı var, bilmiyorlar mı bunu? Annesi demiyor mu bu çocuk nasıl birikim yapıp evlenecek diye. Hayal âleminden çıkın.

Hepsi gayret 20 yaşını geçmiş genç delikanlılar. Fakat çalışmıyorlar abilerini baba görüyorlar. Ne yapsa ne dese çalışmıyorlar maalesef zaten çalışsalar abilerinin yükü hafiflerdi.
Bu evliliğin olumlu hiçbir tarafı yok. Ailesine bakmak zorunda olduğu için, sizi de o evde yaşamaya ikna edecekler. Evlilik fikrini zamana bırakın bence. Bu şartlar altında çocuk da düşünmeyin

Siz hayal aleminde yaşıyorsunuz. Ailesinin evi kira, sizle evlenince kira, iş yeri kendinin değil o da kira. Kaç tane kira kaç tane fatura kaç defa market pazar alış verişi... Üstüne evlenir evlenmez olması istenen bebek masrafları.ö
biz evlendiğimizde çalışmayan kardeşleri çalışıp bakmak zorunda olucak :) (yani inşallah)
Bunu size kim söyledi ve nasıl inandınız? Şimdi niye çalışmıyorlar? Abim bize bakıyor evimizle annemizle ilgileniyor biz de çalışıp işin ucundan tutalım borcu azalsın niye demiyorlar? İnşallah çalışırlarmış ya siz şaka gibisiniz. Tüm iyi niyetimle sayfalarca bu işin olmayacağınız yazardım ama uyku numarası yapanı uyandıramazsın gibi olur. Yani okuduğunuzun gerçek olduğunu bilecek ama ikna olmayacak moddasınız çünkü. Siz çalışıyor musunuz sorusuna cevap alamadım. Gerçi hemen çocuk istediğinize göre zaten isteseniz de çalışamazsınız. Bu şimdi çalışmak zorunda olmayan 4 adet kardeş kaç yaşlarında? Okuyorlar daha öğrenciler yazın da saç baş yolayım burada.

Ek: Kendi eviniz olduğunu şimdi eklediniz. Yine de olmaz diyorum adamın 4 çocuğu zaten var. Onu mecbur yapacaklar buna mecburlar diye siz diyorsunuz. Nişanlınızın adına konuşamazsınız.

Aa ben bu detayi okumamisim.
4 kardes ve yalniz bir anneye ev kirayken bu adam nasil evleniyor ki? Niye evleniyor hatta? Kendi isiyde maasi nasil 30 bin olabiliyor? Ticaret yapmayi bilmiyor mu? S Sevimliikili
Ay inanın bende kızdım neden nişanı da ertelemedik hemen yaptık diye keşke aceleye getirmeseydik. Kendi işi değil zaten iş yerini kapatmak zorunda kaldı daha çok borçlanmadan. Başka bir işte çalışıyor çok çalışkan yeri geliyor iki işe birden gidiyor yettirebilmek için ama yetmiyor maalesef. Ev sıkıntımız yok ama ailesine evlendikten sonra bakmaması gerektiğini de söyledim. Bir yerden tutsak bir yerden kalıyor.

Back
X