- 11 Aralık 2018
- 39.651
- 245.680
Ben zaten adam kesin haksız, sürekli bana bulaşıyo demiyorum. Adam haklı bende haklıyım kıçım çıkıyo gün içinde sürekli çıkıyomuş gibi hazırlan çık soğukta dön dolan. Aynı şeyleri tekrar tekrar yap. Sanki bunları görmüyorlarmış gibi ayda 2 gün için hemen kapıda bit.
Bebek zaten yalnız kalabilen bir canlı değil, kendi başına yaşayamaz ama 3 yaşında bir köpek yaşayabilir o yüzden zorunda olduğum için çıktım.
Sayfalardır ilk kez sorduğum soruya cevap aldım. Teşekkürler. Dikkate alıcam.
Evet kendi bebeğinize, kendi köpeğinize dayanabilirsiniz ama komşunun bebeğine, köpeğine dayanamazsınız. Ayrıca siz herşeyi herkesten çok biliyor gibisiniz neden konu açıp fikir soruyorsunuz ki..Bebekli anneler nasıl dayanıyorsa öyle dayanabilirim bende. O sistem 1 yaş altı bebek gibi bir şey
Kendilerini ifade ediş biçimleri ve çıkan ses desibeli olarak hala aynı olduklarını düşünsem de iki ayrı tür olduklarının gayet bilincindeyim. O yüzden o kısmı geçiyorum.Köpekle bebeğin kıyaslanabilecek canlılar olmadığı konusunda anlaştık sanırım.
Adamların uyku saati çünkü. Tek bir kez bile tam uykunun en tatlı yerinde komşunun yarattığı bir gürültü yüzünden uykunuzdan olsanız ve bu gürültü toplam uyuyacağınız sürenin yarısı kadar olsa siz de şikayet edersiniz.
Yaşadığınız sıkıntılar sizin kendi seçiminiz. Bir canlıyı evlat edinirken bunları göze alıyoruz. Kimse sizin çektiğiniz sıkıntılar yüzünden size anlayış göstermez. Dedim ya bir aydır sıkıntı yaşıyorduk, son 15 gündür gecede 2-3 saat falan uyuyoruz. En az 10 kez 7 ayrı veterinere gittik bu süreçte. Ama ben bunları yaşadım diye aman miyavlayıversin bi yarım saat çok yoruldum komşular da görüyor sıkıntı yaşadığımı idare etsinler diyemedim, sürüne sürüne kalktım o yataktan, sakinleştirdim.
Sizin bu konuda yapmanız gereken eğitiminize devam etmek ancak yalnız bırakmanız gereken bir durum oluştuğunda da bir çözüm bulmak. Eğitimi aksatmadan ufaklığı yanınıza alabilir, birinden yardım alabilir ya da kendinize uygun başka bir çözüm bulabilirsiniz. Mecbur kaldım bıraktım, mecbur kalırsam yine bırakırım komşu şikayete gelirse de kavga ederim gibi bir tutum siz de dahil kimsenin hayrına olmaz.
Sizin yazdıklarınızın hiç birini sormadım ki ben..Evet kendi bebeğinize, kendi köpeğinize dayanabilirsiniz ama komşunun bebeğine, köpeğine dayanamazsınız. Ayrıca siz herşeyi herkesten çok biliyor gibisiniz neden konu açıp fikir soruyorsunuz ki..
Size az insan çok hayvanlı bir hayat diliyorum iyi geceler.Sizin yazdıklarınızın hiç birini sormadım ki ben..
Valla gayette bir hatta o bebekler hiç susmuyor. Bebeği var kücük cocugu var diye anlayış gösteriliyor. Kimse de bebeğiniz çok ağlıyor diye kapıya dayanmaz.Öncelikle 3 saat köpek havlaması ile bebek ağlaması bir değil yani bebek zaten 3 saat aralıksız ağlamıyor sonuçta tüm evde yalnız bırakılmıyor değil miii...
Köpeğin yalnız kalması için 2 gün uzun bir süre değil mi yani köpekler yalnız kalabilecek hayvanlar değil bu kadar yoğun çalışıyorsaniz köpek sahiplenerek kötü yapmışsiniz.
Bizim apartmanda da vardı ve herkes çok rahatsızdi mecbur köpeği gondermek durumunda kaldılar gece çalışıp gündüz uyuyan rahatsız olan komşularınizin hakkına giriyorsunuz en başta
Ay inşallahSize az insan çok hayvanlı bir hayat diliyorum iyi geceler.
Köpek sahibi biri olarak travmatize olmuş ve rehabilitasyon sürecindeki bir köpekten rahatsız bile olsam köpeğin eğitim sürecinde olduğunu bilip keyfinizden havlatmadığınız için anlayış gösteririm. Çoğu kedi köpek sahibi aynı yaklaşımı sergiler çünkü halden anlıyoruz.Bunları geldiği 2 seferde de anlattım. Her gün çekse bu gürültüyü yine alttan alıcam. Beni sinir eden kısım 1 ayda 2 sefer ya, hadi ilkinde korktu endişelendi diyelim, anlattım o zaman hayvanın durumunu. Neden bir gün anlayış göstermeyip eve girdiğimiz gibi kapıyı çalıyor. Ona kızdım aslında.
Kendilerini ifade ediş biçimleri ve çıkan ses desibeli olarak hala aynı olduklarını düşünsem de iki ayrı tür olduklarının gayet bilincindeyim. O yüzden o kısmı geçiyorum.
Mesela şöyle olsaydı gündüz uykusunun en tatlı yerinde evimde tamirat yapılması gerekseydi? Banyoyu kırıp boruları düzeltseydiler? Ben uyuyorum bu işleri gündüz yapmayın, tatlı uykumun yarı süresi mahvoldu diye kapıya gelmeye hakkı olur muydu?
Sadece çocuk ağlasaydı değil olay, gündüz vakti çıkan yüksek sesli tüm örnekler olabilir bu konuda. Hiç anlayış gösterilmeden önemli olan uykumda uykum yapılıyosa, yine hep alttan mı alayım?
Tüm yorumlar alttan almam yönünde. Demekki doğrusu bu deyip her seferinde alttan alıcam. Karar verdim buna.Köpek sahibi biri olarak travmatize olmuş ve rehabilitasyon sürecindeki bir köpekten rahatsız bile olsam köpeğin eğitim sürecinde olduğunu bilip keyfinizden havlatmadığınız için anlayış gösteririm. Çoğu kedi köpek sahibi aynı yaklaşımı sergiler çünkü halden anlıyoruz.
Ama köpek sahibi olmayan biri, hele ki biraz anlayışsızsa veya kedi/köpek sevmiyorsa bunu tolore etmeyebilir. Etmesini de beklememeliyiz. Bu nedenle durumunuz nedeniyle size hak veriyorum evet ama komşunuz da kendi açısından haklı.
O nedenle sorun çözülene kadar daha alttan alacak şekilde davranın diyorum. Üçüncü sefer de aynı şeyi anlatın, yapacak bir şey yok.
Uzun süreli gitmeniz gerektiğinde bırakabileceğiniz bir tanıdık yok mu? Uzun süre bıraktığınızda eğitimde de biraz sekteye uğramış oluyorsunuz çünkü çalıştığınız kademeli yalnız bırakma olayı bir anda yine saatlerce tek bırakmaya dönüyor. Veterinerdeki kafesten ziyade ev pansiyonu yapan yerler var, güvenilir bir yer bulursanız en azından bütün gün dışarıda olacağınız zaman giderken pansiyona bırakıp akşam alabilirsiniz. Diğer köpeklerle de sosyalleşip rahatlar üstelik.
Alttan almayın tepenize cikiyorlar. Tecrubeyle sabittir. En iyisi ayda 2 gün bakici tutmak.Tüm yorumlar alttan almam yönünde. Demekki doğrusu bu deyip her seferinde alttan alıcam. Karar verdim buna.
Eğitimi etkilemesi ilk çıkma süremin biraz kısalması oluyor. Öyle 5 gün geriye gittik durumu yaşanmıyor.
Aslında bu kadar havlayacağını da düşünmedim. Bir 10 dakika ikimiz çıktık diye havlar, 2 saat sonra sıkılıp biraz homurdanır herhalde diye düşündüm.. Ama sabah onu eve sokup, bizim eşyaları alıp birlikte çıkmamız bir anda strese soktu onu.
Hanımefendi benim yaşadığım yer kentsel dönüşüm bölgesi. Kimse kimsenin kapısına gitmiyor her yer inşaat, kış hariç çocuklar hep sokaklarda. Mecburi bir durum oldu zaten bu, nerden bileyim her köpekte böyle bir şey yok ki. Bizim şansımıza öyle denk geldi. Neyse demiyorum bir şey.Çok anlayissiz davranıyorsunuz. Kimse sizin köpeginizin gurultusunu çekmek zorunda değil. Ayrıca en başında bunları düşünmeniz gerekirdi. Bahçeli müstakil bir evde yaşamadınız sürece bunları düşünmek zorundaydınız. Insan tüm gün dışarıda yoruluyor. Eve gelip dinlenmek istiyor. Ama vay efendim komşu köpek almış ve havliyor. Bide eğitim 2 3 ay sürecekmiş...
Buna kim katlanabilir? Ayrıca yok bebek de gürültü yapardı yok ya evde inşaat olsaydı vs demissiniz. Lütfen mecburi durumla bu durumu karsilastirmayin. Ayrıca 2 3 ay tadilat sürse onda da insanlar kapınıza gelecek tabiki