Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm yorumlar alttan almam yönünde. Demekki doğrusu bu deyip her seferinde alttan alıcam. Karar verdim buna.
Eğitimi etkilemesi ilk çıkma süremin biraz kısalması oluyor. Öyle 5 gün geriye gittik durumu yaşanmıyor.
Aslında bu kadar havlayacağını da düşünmedim. Bir 10 dakika ikimiz çıktık diye havlar, 2 saat sonra sıkılıp biraz homurdanır herhalde diye düşündüm.. Ama sabah onu eve sokup, bizim eşyaları alıp birlikte çıkmamız bir anda strese soktu onu.
Havlama sorunu olmasa asla alttan almayın derim, çünkü tepenize çıkıyorlar. Ama şu anda eliniz güçlü değil maalesef.

Evden çıkarken konuşuyor musunuz yoksa hiç pas vermeden çıkıp gidiyor musunuz? Çoğumuz "kızım ben işe gidiyorum, sen uslu uslu dur" diye konuşup çıkıyoruz ama havlama, ağlama gibi sorunu olan köpekler için eğitmenler bunu önermiyor. Hiçbir şey yokmuş gibi montunuzu alın çıkın diyorlar.

Elbette siz de gerekli araştırmanızı yapıp öyle davranıyorsunuzdur ama aklıma gelenleri yazmak istedim ^_^

Alttan almayın tepenize cikiyorlar. Tecrubeyle sabittir. En iyisi ayda 2 gün bakici tutmak.
Yani kesin de değil, eğitim bitene kadar bir daha yalnız kalacağı. Umarım kısa vadede çözülür şu iş.
Siz de şimdi alttan almayın demişsiniz. Tam da diğerine karar vermişken.

Hukuki açıdan düşünürsek komşular sizden şikayetçi olursa ve gelip ölçme yaparlarsa ses belli bir desibelin üzerinde çıkarsa siz haksız bulunursunuz.
Sadece belli bir desibelin üzerinde olursa değil, çevre gürültüsünden de yüksek, sınırların üzerinde ses desibeli. Bugün köpek takip ederken köpeğin sesinden daha fazla inşaat sesi geliyodu. Hatta köpek salonda 4 saniye falan ulumuş. Tekrar dinlerken farkettik. Öyle inşaat sesi vardı.

Havlama sorunu olmasa asla alttan almayın derim, çünkü tepenize çıkıyorlar. Ama şu anda eliniz güçlü değil maalesef.

Evden çıkarken konuşuyor musunuz yoksa hiç pas vermeden çıkıp gidiyor musunuz? Çoğumuz "kızım ben işe gidiyorum, sen uslu uslu dur" diye konuşup çıkıyoruz ama havlama, ağlama gibi sorunu olan köpekler için eğitmenler bunu önermiyor. Hiçbir şey yokmuş gibi montunuzu alın çıkın diyorlar.

Elbette siz de gerekli araştırmanızı yapıp öyle davranıyorsunuzdur ama aklıma gelenleri yazmak istedim ^_^
Göz teması bile kurmuyorum çünkü montu aldığım anda peşimde dolaşıp ayaklarıma dolanma, gitmemem için her türlü şebeklikler, gideceksem onun tasmasını elime almam için ısrar, kapının önüne oturup bekleme vs hepsini yapıyo

Bizde barınaktan 7 aylık bir köpek sahiplenmiştik oda aynı anlattığın gibiydi havlamayı bırak yalnız kalınca parçalamadık eşya bırakmazdı hayta. Daha alışmadığı için havlaması kadar doğal bir şey yok ama saat kaç aralıklarında bu havlama oluyor? oda önemli lakin daha küçücük bebek ağladığı için yaygara çıkartan bir milletimiz var. Bizim ki şuan 8 yaşında yani epey alıştı
3 kere ev değiştirdik birinde kapıcı ile mahkemelik olduk sebebi ise bilerek bizim camın önüne bizim alanımız olduğu halde çamaşır asıyordu ee köpekte görünce merhaba diyecek hali yok hayvan sonuçta havlıyor.
Şu an da çok iyi bir mahallede oturuyoruz sokakta 6 bina varsa 3'ü kedi köpek besliyor, kimse sesten şikayetci bile değil. sokaklarda kuşlar için bile ağaçlarda yuva var... Aslında boyle durumlarda oturduğumuz semt ve mahallede çok önemli

Kolik bebeğiniz olsa yandınız demekki. İstediği kadar şikayetçi olsun belediyeye şikayet etsin, aynı durumu yaşadım, şiikayetçinin yatak odasından ölçüm yaparlar bir sınır var onu geçmezse hiç birşey yapamaz. Ama yanına birilerini toplarsa imzayla yollayabilirler sizi. İnsan gibi anlatın eğitim veriyoruz diye anlamazsa da yapacak birşey yok bebek ağlaması gibi birşey bu da 3 ay çekeceksiniz deyin ve kişinin yatak odası nerdeyse ordan uzağa koyun yavrucak bir süre çıkarken. Kendilerinin hayvanı olsa da onun yaptıgı batmayacak sizinki batacak böyle insanlara maalesef. Sonuna kadar savaşın derim ben...

Komşunuz haklı.
Kusura bakmayın ama insanlar bir iki gün neyse de birkaç ay gibi bir süre sizi idare etmek zorunda değiller.

Normalde anlayışlı olmama rağmen benzer bir durumu yaşadım, komşuma karşı sıfır toleransım kalmıştı hatta. Çünkü gece vardiyadan çıkan uyumak isteyen yada ders çalışan yada kendi oturduğu evde sakince yaşamak isteyen insanlar olabilir haklı olarak. Evde evcil hayvan bakılmasına karşı değilim ancak başkasını rahatsız ettiğimiz anda kendi özgürlüğümüz bitiyor maalesef.

Apartmanda oturup müstakil evdeymişcesine bir hayat yaşamaya kalkmak gibi geliyor bana bu durumlar. Çözüm olarak bilmiyorum ne yapabilirsiniz ama en azından evde siz yokken onunla vakit geçirebilecek bir yakın akraba , arkadaş gelebilir en azından alışıncaya kadar.

Yani herkes hayvansever olmak zorunda değil, üstelik ilk başta köpeğe üzülürken kesintisiz iki üç saat havlama devam edince odak noktanız köpek olmaktan çıkıp köpeğin sahibi olan aileye dönüyor içinizden güzel şeyler geçiremiyorsunuz haliyle, kendimden biliyorum .

Bizde barınaktan 7 aylık bir köpek sahiplenmiştik oda aynı anlattığın gibiydi havlamayı bırak yalnız kalınca parçalamadık eşya bırakmazdı hayta. Daha alışmadığı için havlaması kadar doğal bir şey yok ama saat kaç aralıklarında bu havlama oluyor? oda önemli lakin daha küçücük bebek ağladığı için yaygara çıkartan bir milletimiz var. Bizim ki şuan 8 yaşında yani epey alıştı
3 kere ev değiştirdik birinde kapıcı ile mahkemelik olduk sebebi ise bilerek bizim camın önüne bizim alanımız olduğu halde çamaşır asıyordu ee köpekte görünce merhaba diyecek hali yok hayvan sonuçta havlıyor.
Şu an da çok iyi bir mahallede oturuyoruz sokakta 6 bina varsa 3'ü kedi köpek besliyor, kimse sesten şikayetci bile değil. sokaklarda kuşlar için bile ağaçlarda yuva var... Aslında boyle durumlarda oturduğumuz semt ve mahallede çok önemli
Evet mahalleden bende pek memnun değilim ama kedilerim var, şimdi köpek sahiplendik bahçeye ihtiyacım var. Bahçem var, kira uygun hayvanlar için ben burda yaşıyorum denebilir

Apartman dairesinde hayvan beslenmesi cok riskli bana gore ve asla komsunun kopeginin havlamasina katlanmak istemezdim egitim aliyomus vesaire banane kardesim kopek bakmak isteyen bahceli evde yasasin.. diye aklimdan geçirirdim komsu gurultusu ceken biri olarak hicbir gurultu hakli gurultu olamaz havliyor iste kopeginiz nesini savunuyorsunuz insanlar cok hakli sizi cok anlayissiz gordum.

Komşunuz haklı.
Kusura bakmayın ama insanlar bir iki gün neyse de birkaç ay gibi bir süre sizi idare etmek zorunda değiller.

Normalde anlayışlı olmama rağmen benzer bir durumu yaşadım, komşuma karşı sıfır toleransım kalmıştı hatta. Çünkü gece vardiyadan çıkan uyumak isteyen yada ders çalışan yada kendi oturduğu evde sakince yaşamak isteyen insanlar olabilir haklı olarak. Evde evcil hayvan bakılmasına karşı değilim ancak başkasını rahatsız ettiğimiz anda kendi özgürlüğümüz bitiyor maalesef.

Apartmanda oturup müstakil evdeymişcesine bir hayat yaşamaya kalkmak gibi geliyor bana bu durumlar. Çözüm olarak bilmiyorum ne yapabilirsiniz ama en azından evde siz yokken onunla vakit geçirebilecek bir yakın akraba , arkadaş gelebilir en azından alışıncaya kadar.

Yani herkes hayvansever olmak zorunda değil, üstelik ilk başta köpeğe üzülürken kesintisiz iki üç saat havlama devam edince odak noktanız köpek olmaktan çıkıp köpeğin sahibi olan aileye dönüyor içinizden güzel şeyler geçiremiyorsunuz haliyle, kendimden biliyorum .
Diğer yorumlarda yazmıştım. Mütemadiyen 3 ay çekecekler diye bir durum yok. 1 ayda 2 sefer uykuları bölünmüş oldu.

Kolik bebeğiniz olsa yandınız demekki. İstediği kadar şikayetçi olsun belediyeye şikayet etsin, aynı durumu yaşadım, şiikayetçinin yatak odasından ölçüm yaparlar bir sınır var onu geçmezse hiç birşey yapamaz. Ama yanına birilerini toplarsa imzayla yollayabilirler sizi. İnsan gibi anlatın eğitim veriyoruz diye anlamazsa da yapacak birşey yok bebek ağlaması gibi birşey bu da 3 ay çekeceksiniz deyin ve kişinin yatak odası nerdeyse ordan uzağa koyun yavrucak bir süre çıkarken. Kendilerinin hayvanı olsa da onun yaptıgı batmayacak sizinki batacak böyle insanlara maalesef. Sonuna kadar savaşın derim ben...
İmza toplayarak yollayamazlar.

Apartman yönetmeliğinde evcil hayvan beslenemez maddesi yoksa bütün mahalle imza toplasa bile köpek tahliye edilemez. Hatta son zamanlarda ilgili madde olsa bile mahkemeler köpek sahibi lehinde karar vermeye başladı artık.

Diğer yorumlarda yazmıştım. Mütemadiyen 3 ay çekecekler diye bir durum yok. 1 ayda 2 sefer uykuları bölünmüş oldu.
Tüm yorumları okumadım dediğiniz gibiyse idare edilebilir belki. İnsani yanımız kıyamıyor o da bir can sonuçta, hatta üzülmüştüm ben köpek havladıkça. Ama önemli bir sınavım vardı ona çalıştığım zamanlardı, birkaç gün sürünce derse odaklanamadıkça artık vicdanın yerini sinir almıştı. Biraz alttan alıcı yapıcı konuşursanız belki komşunuz da idare eder bir süre daha. Tabii çok hadsizce konuşan biriyse siz de alttan almayın, iyice üste çıkmasın. Ben epey rahatsız olduğum halde çok ezile büzüle rahatsız olduğumu söylemiştim mesela, komşum da o zaman özür bile diledi . Sonra halloldu zaten konu. Sonradan ses de duymadık pek.

Apartman dairesinde hayvan beslenmesi cok riskli bana gore ve asla komsunun kopeginin havlamasina katlanmak istemezdim egitim aliyomus vesaire banane kardesim kopek bakmak isteyen bahceli evde yasasin.. diye aklimdan geçirirdim komsu gurultusu ceken biri olarak hicbir gurultu hakli gurultu olamaz havliyor iste kopeginiz nesini savunuyorsunuz insanlar cok hakli sizi cok anlayissiz gordum.
Aferin benim köpeğime ses tellerine sağlık, ulu bakiiim annesinin güzeli diye dolanmıyorum ortalıkta. Köpeği de savunmuyorum.
Şimdi katlanamam diyorsunuz ya realiteden bahsedelim isterseniz. Zabıta ya da polise şikayet etmeniz köpeği evden almalarını sağlamaz. Beni mahkemeye vermelisiniz. Mahkemede bir veteriner hekimi eve incelemeye gönderir ayrıca sizin uyuduğunuz odaya desibel ölçümleri yapan bir alet yerleştirilir. İkinci bir alette çevre gürültüsünün ölçülmesi için yerleştirilir. Desibeli geçme şansı zaten yok bu köpeğin, küçük ırk. Biz hala orda yaşamaya devam ederiz. Katlanırsınız her türlü ya da taşınırsınız.
Komşuluk ilişkisi olarak bakarsak o bana şikayet ediyor, ben derdimi anlatıp bazı günler anlayış talep ediyorum. Anlayış göstermiyor. Mahkemeye verdiği zaman eğitimi bitirmiş olsam köpek çok güzel yalnız kalmayı öğrense mesela? Hem mahkeme ücretleri, hem komşuyla mahkemelik olmak vs değecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X