Komşunuz haklı.
Kusura bakmayın ama insanlar bir iki gün neyse de birkaç ay gibi bir süre sizi idare etmek zorunda değiller.
Normalde anlayışlı olmama rağmen benzer bir durumu yaşadım, komşuma karşı sıfır toleransım kalmıştı hatta. Çünkü gece vardiyadan çıkan uyumak isteyen yada ders çalışan yada kendi oturduğu evde sakince yaşamak isteyen insanlar olabilir haklı olarak. Evde evcil hayvan bakılmasına karşı değilim ancak başkasını rahatsız ettiğimiz anda kendi özgürlüğümüz bitiyor maalesef.
Apartmanda oturup müstakil evdeymişcesine bir hayat yaşamaya kalkmak gibi geliyor bana bu durumlar. Çözüm olarak bilmiyorum ne yapabilirsiniz ama en azından evde siz yokken onunla vakit geçirebilecek bir yakın akraba , arkadaş gelebilir en azından alışıncaya kadar.
Yani herkes hayvansever olmak zorunda değil, üstelik ilk başta köpeğe üzülürken kesintisiz iki üç saat havlama devam edince odak noktanız köpek olmaktan çıkıp köpeğin sahibi olan aileye dönüyor içinizden güzel şeyler geçiremiyorsunuz haliyle, kendimden biliyorum .