Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ariyoruz kiz :)

Maalesef Avrupa. Bizimki gibi sirketlere dog-friendly/pet-friendly deniyor. Su anda devamli gelen 2 kopek var, bir de ara sira sahibinin getirdigi 1 tane var... Cogu yazilim firmasi kopek dostu oluyor , ozellikle Silikon Vaidis ofisleri cok seker:KK200: : The Top Pet-Friendly Offices in Silicon Valley
bu arada cherry turkiyedeyiz fakat esimin sirketinde de bu dedigini yapabiliyorsun:) hatta sirkette halihazirda sirket bunyesine ait 2 kopek 1 kedi var zaten. hatta isyerinin web sitesinde tum personeli tanitan sayfada bu evcil hayvanlarada yer verilmis. turkiyedede umut var yani😂

Bebekle bir tutma nedenim o benim bebeğim çünkü demem değil.
Çocuklar sorunlarını ifade edemezlerse ağlarlar. Köpekler de havlarlar. Laftan sözden o an anlamıyorlar. O yüzden öyle diyorum

Ama akli melekeleri yerinde hiç bir anne baba bebeğini evde yalnız bırakmaz ve bebek yalnızlıktan ağlamaz. Bir derdi vardır ağlar, anne babalar da o sırada çözüm arayışından telef olur zaten. Ama siz köpeği yalnız bıraktığınız için havlıyor ve bu süreçte siz o havlamaları durdurmak için bir şey yapmıyor ya da yapamıyorsunuz. Bir yaptırımı yok, haklısınız başınıza bir iş gelmez. Ama komşunuz daha haklı şu durumda.

Sizin çocuğunuz yok. Kolik bebekle havlayan köpeği bir tutmanızdan belli. Birisi keyfi olarak eve aldığınız bir canlı, diğeri yeni doğmuş ve acılar içinde kıvranan bir bebek. Insanlar acı çeken bebeğe karşı anne babaların nasıl çaresizlik içinde olduğunu biliyor. Ayrıca bebeğin 2 ay içinde geçecek ama o köpek daha ne kadar havlayacak belli değil. Hiç kimse sizin köpeğinizin sesini çekmek zorunda değil. Hele ki gece çalışıp gündüz uyumaya çalışan insanlar hiç değil. Polislik olursunuz yakında.

Ben de köpek baktım, ben de barınakta almıştım ama çok sakin bir hayvandı, hiç havlamazdı. Arkadaşım havlayan köpeği için bir cihaz almıştı. Ses mi çıkarıyormuş neymiş havlayınca, susuyordu hayvan. Çözmüştü sorunu. Bir bakın ona.
Şimdi bu mesajınız çelişkilerle dolu. Köpek keyfi alınan bir canlıysa, aslında ortada olmayan bir canlıyı dünyaya getirmeye karar vermek keyfi değil mi?
Kolik bebek acı çekiyor, tamam. Ayrılık anksiyetesi yaşayan bir köpek strese girip acı çekmiyor mu?
O cihazlarda ne bileyim. Travmatik, stresle başa çıkamayan bir köpeğe öyle bir cihazla eğitim vermem ben.

Evet çok insan seven bir yapım yok. İnsan sevgimi hayvan sevgime yaklaştırma gayreti içerisinde de olmadım hiç.
Her mesaja aynı tenezzül etmez tavırla cevap veriyorsunuz. Doğrudur bazen insanlar genel olarak insanlıktan nefret edecek noktaya getiriyor insanı ama saygı duymak zorundasınız. Komşunuz uyumak istiyor ama sizin köpeğiniz yüzünden uyuyamıyor. Köpek bakımı ve eğitimi ile ilgili değil ama empati kurmanız için bir tavsiyem olacak. Gece uyurken belirsiz aralıklarla ve belirsiz sürelerle sizi uykudan uyandıracak ve rahatsız edecek bir sistem kurun, bakalım siz ne kadar dayanabileceksiniz.

Ama siz tekrarından bahsediyorsunuz.
Tekrar olduğunda sorun sizin ayda 2 kez programınızı ayarlayamamaniz olmasına rağmen komşuya çıkışmayı planliyorsunuz.

Yazdığınız tüm yorumları cevap yazdiktan sonra okudum
Zaten ne yaptığınızı biliyormuşsunuz.
Eleştiri de kabul etmiyorsunuz
E belli ki bildiğinizi okuyacaksınız,
Buradan ne umuyorsunuz?
İnsanlık hali tekrar gün içinde yalnız kalması gerekirse anında geleceklerini bildiğim için soruyorum. Belki sorunu çözerim, sakin sakin yalnız kalır o zaman. Sorun olmaz kimse için. Umarım öyle olur.
Olmazsa nasıl konuşsam komşuyla diye sormuştum aslında. Burda haklı taraf kim, köpek eğitimi nasıl olur, beni şikayet mi ederler, köpeği bırakayım mı falan diye sormadım ki hiç bir zaman.

Ama akli melekeleri yerinde hiç bir anne baba bebeğini evde yalnız bırakmaz ve bebek yalnızlıktan ağlamaz. Bir derdi vardır ağlar, anne babalar da o sırada çözüm arayışından telef olur zaten. Ama siz köpeği yalnız bıraktığınız için havlıyor ve bu süreçte siz o havlamaları durdurmak için bir şey yapmıyor ya da yapamıyorsunuz. Bir yaptırımı yok, haklısınız başınıza bir iş gelmez. Ama komşunuz daha haklı şu durumda.
Ben zaten adam kesin haksız, sürekli bana bulaşıyo demiyorum. Adam haklı bende haklıyım kıçım çıkıyo gün içinde sürekli çıkıyomuş gibi hazırlan çık soğukta dön dolan. Aynı şeyleri tekrar tekrar yap. Sanki bunları görmüyorlarmış gibi ayda 2 gün için hemen kapıda bit.
Bebek zaten yalnız kalabilen bir canlı değil, kendi başına yaşayamaz ama 3 yaşında bir köpek yaşayabilir o yüzden zorunda olduğum için çıktım.

İnsanlık hali tekrar gün içinde yalnız kalması gerekirse anında geleceklerini bildiğim için soruyorum. Belki sorunu çözerim, sakin sakin yalnız kalır o zaman. Sorun olmaz kimse için. Umarım öyle olur.
Olmazsa nasıl konuşsam komşuyla diye sormuştum aslında. Burda haklı taraf kim, köpek eğitimi nasıl olur, beni şikayet mi ederler, köpeği bırakayım mı falan diye sormadım ki hiç bir zaman.

Alttan alın.
Köpek sizin sorumlulugunuzda.
Eğitim sürecinde evet, niyetiniz bir canlıya kucak açmak ki bu çok kıymetli, ama kimse sizin seçimlerinizin sonuçlarını yasamak zorunda değil.
3 saat havlayacagini bile bile yalnız bırakıyorsanız bu sizin özrünüz.
Tekrar çocuk örneğine dönersek,
Cünkü cevabim bu olacak diyorsunuz,
Eğer bir anne baba, ağlayan yada bagiran çocuklarını 3 saat susturmamayı, bile isteye cocugu bağırtmayi/aglatmayi seciyorsa, sosyal hizmetlere şikayet ederim
Siz köpegin sorumluluğunu aldınız, programınızı ayarlamalısınız.
Insanlık hali, ayda 3-4 gün olur o kadar diyorsanız, komşularınızdan özrünüzü dileyin.

Burada kadınlar tepki göstermiş ama benzetmeyi dogru buldum.Bebek ağlaması öyle rahatsızlık verici ki hemen o ortamdan kaçmak istiyorum ve çoğu annede şu rahatlık var "eh benim aslanima prensesime elbet katlanacaklar,en ufak rahatsızlık duyanı öldürürüm. " Ve dünyada aglamasina ciglik atmasina maruz kaldigimiz tek cocuk onlarinki sanıyorlar.Halbuki her yerdeler ve insanlarin rahatsizligini zerre umursamiyorlar. Bu konu umarim biraz empati yapmalarını sağlamıştır .Hala ayni kafada olanlarin umarim bir köpek komşuları olur.:KK39:

Her mesaja aynı tenezzül etmez tavırla cevap veriyorsunuz. Doğrudur bazen insanlar genel olarak insanlıktan nefret edecek noktaya getiriyor insanı ama saygı duymak zorundasınız. Komşunuz uyumak istiyor ama sizin köpeğiniz yüzünden uyuyamıyor. Köpek bakımı ve eğitimi ile ilgili değil ama empati kurmanız için bir tavsiyem olacak. Gece uyurken belirsiz aralıklarla ve belirsiz sürelerle sizi uykudan uyandıracak ve rahatsız edecek bir sistem kurun, bakalım siz ne kadar dayanabileceksiniz.
Bebekli anneler nasıl dayanıyorsa öyle dayanabilirim bende. O sistem 1 yaş altı bebek gibi bir şey :KK53:

Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
B

Küçük ırk diye yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Çok yüksek sesle havlamıyorsa, sesini bastıracak müzik, radyo vs açamaz mısınız? Ayrılık anksiyetesinde hem evde ses olması köpeği rahatlatıyor, hem komşuya giden köpek sesini hafifletebilir.

Komşunuza da sorun çözülene kadar biraz alttan alıp sakin yaklaşabilirsiniz. Eğitim sürecinde olduğunu, bu havlamanın her gün düzenli yaşanmadığını, komşu olduğunuzu söyleyip biraz idare etmesini rica edebilirsiniz. Sonuçta öyle ya da böyle köpeğinizin havlama sorunu olduğu için biraz daha rahatsızlık veren durumunda olan sizsiniz.

Beni sırf apartman toplantısında onunla aynı oyu vermediğim için köpeğimle tehdit eden komşumu zerre kaale almamıştım, mahkemelik olmayı göze almıştım mesela çünkü "kusurlu" konumda falan değildim. Durumu toparlayana kadar biraz daha alttan alabilirsiniz belki. Yoksa diğer zamanlarda geçerli sebebi yokken köpekten şikayet edenlere alttan almak tam ters etki yapıyor.

İki seferdir bu şekilde yaklaşıyorum zaten ama ben de gerildim artık. Elimde telefon kulağımda kulaklık habire köpek dinliyorum gün içinde, kameradan sesleniyorum falan yok yok. Aa sinemaya gidicem valla komşularda dinlesin modunda değilim.
Komşuları zorlama kısmında da artık köpek olduğu için bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum. Kolik bebeğim olmuş olsaydı ne olacaktı? İçlerinden rahatsız olacaklardı, kapıya dayanıp beni daha da strese sokmayacaklardı falan diye düşünüyorum. O zaman anlayış gösterirlerdi mesela, dimi? Yine uyuyamazlardı ama yaparlardı.
Evet. Türkiyede aşmamız gereken çok şey var. Kaldı ki kolik bebekler gayette uzun süre ağlıyorlar. O da can o can. Bence ikisi de aynı.

Burada kadınlar tepki göstermiş ama benzetmeyi dogru buldum.Bebek ağlaması öyle rahatsızlık verici ki hemen o ortamdan kaçmak istiyorum ve çoğu annede şu rahatlık var "eh benim aslanima prensesime elbet katlanacaklar,en ufak rahatsızlık duyanı öldürürüm. " Ve dünyada aglamasina ciglik atmasina maruz kaldigimiz tek cocuk onlarinki sanıyorlar.Halbuki her yerdeler ve insanlarin rahatsizligini zerre umursamiyorlar. Bu konu umarim biraz empati yapmalarını sağlamıştır .Hala ayni kafada olanlarin umarim bir köpek komşuları olur.:KK39:
:skandal:
Linç geliyor.
Siz ne hakla bebek/çocuk sesinden rahatsız olup bir de bunu dile getirebilirsiniz :KK70:

Kenardan kenardan sıvışayım ben, çok tehlikeli sulara yelken açtınız :KK70:

Alttan alın.
Köpek sizin sorumlulugunuzda.
Eğitim sürecinde evet, niyetiniz bir canlıya kucak açmak ki bu çok kıymetli, ama kimse sizin seçimlerinizin sonuçlarını yasamak zorunda değil.
3 saat havlayacagini bile bile yalnız bırakıyorsanız bu sizin özrünüz.
Tekrar çocuk örneğine dönersek,
Cünkü cevabim bu olacak diyorsunuz,
Eğer bir anne baba, ağlayan yada bagiran çocuklarını 3 saat susturmamayı, bile isteye cocugu bağırtmayi/aglatmayi seciyorsa, sosyal hizmetlere şikayet ederim
Siz köpegin sorumluluğunu aldınız, programınızı ayarlamalısınız.
Insanlık hali, ayda 3-4 gün olur o kadar diyorsanız, komşularınızdan özrünüzü dileyin.
Sayfalardır ilk kez sorduğum soruya cevap aldım. Teşekkürler. Dikkate alıcam.

Küçük ırk diye yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Çok yüksek sesle havlamıyorsa, sesini bastıracak müzik, radyo vs açamaz mısınız? Ayrılık anksiyetesinde hem evde ses olması köpeği rahatlatıyor, hem komşuya giden köpek sesini hafifletebilir.

Komşunuza da sorun çözülene kadar biraz alttan alıp sakin yaklaşabilirsiniz. Eğitim sürecinde olduğunu, bu havlamanın her gün düzenli yaşanmadığını, komşu olduğunuzu söyleyip biraz idare etmesini rica edebilirsiniz. Sonuçta öyle ya da böyle köpeğinizin havlama sorunu olduğu için biraz daha rahatsızlık veren durumunda olan sizsiniz.

Beni sırf apartman toplantısında onunla aynı oyu vermediğim için köpeğimle tehdit eden komşumu zerre kaale almamıştım, mahkemelik olmayı göze almıştım mesela çünkü "kusurlu" konumda falan değildim. Durumu toparlayana kadar biraz daha alttan alabilirsiniz belki. Yoksa diğer zamanlarda geçerli sebebi yokken köpekten şikayet edenlere alttan almak tam ters etki yapıyor.
Bunları geldiği 2 seferde de anlattım. Her gün çekse bu gürültüyü yine alttan alıcam. Beni sinir eden kısım 1 ayda 2 sefer ya, hadi ilkinde korktu endişelendi diyelim, anlattım o zaman hayvanın durumunu. Neden bir gün anlayış göstermeyip eve girdiğimiz gibi kapıyı çalıyor. Ona kızdım aslında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X