Sizce ne yapmalıyım?Çıkmazdayım...Siz yerimde olsanız hangi kararı verirdiniz?

ecmel1987

Sen "Yarim" idun...?
Kayıtlı Üye
5 Mart 2013
2.784
60
93
İstanbul
Geçmiş konularımdan benı tanıyanlar bılenler bılıyor kayınvalıdemın sarfettıgı sozlerden dolayı evlılıgımızın rayından cıkması ustune aradan 1 ay gectı esım cocugumu alıp evden uzaklaştı 1 hafta yoktu...
Giderken işinden istifa ettı o ekimin 20 sınden berı işsiz...
Dondugunden berı bız aıle olarak toparlandık sayılır fakat ıs konusunda nereye basvurduysa bır sonuc cıkmadı (tıbbı mumessil esim bir çok firma alım yapıyormus hemen hemen hepsıne gıttı kımının mulakatlarını gectı sınavlar yapıldı vs olmadı)

Bu olaylar daha pıyasada yokken aılevı meselelerımızı (annesı ve 2 gorumcem ortalıgı karıstırmamısken) gecen sene mart gıbı eskı fırmasındakı dalgalanmalardan oturu bır fırmaya basvurmustu fakat basvururken bırlıkte karar aldıgımız ıl degısıklıgı konusunda karar kıldıgımız bır fırmaydı ızmır ıcın basvurmustu(istanbulda yasıyoruz) oldukca tanındık ıyı bır ılac fırması onlar daha 3 hafta kadar once esıme donduler egıtımler var buyrun gelın sızı aramızda gormez ısterız vs... dıe tabı bunca karısıklıgın ıcınde ızmır benım ıcın olası bır ıhtımallıkten cıktı 500km uzaktan aılemızı altust eden bır aıleyle aynı şehırde nasıl yasanır...:26:

Eşim hiçbir firmadan geri dönülmeyınce o firmanın egitimlerine gidicem diye tutturdu benı dınlemedı gıttı ıstanbul ıcınde belkı alım soz konusudur olmadı degıstırırım dıyerekten basladı gecen pazartesı.Bugun egıtım tamamlanacak ve sınavlar yapılacak dun aksamda fırma genel mudurune acmıs konuyu ıstanbul ıcın mudur ıstanbul ıcın kadrolarının dolu oldugunu ve ızmırdekı elemanı esım ıcın cıkardıklarını oyle bıseyı yapamayacaklarını soylemıs ve yeşil ışık yakmış eşime işe %90 alınacak...Bende kesın tavrımı koymustum ızmırde o aılenın dıbıne benım cenazamı bıle goturemessın demıstım...halada fıkrım degısmedı esımde bu fırmayı kaybedemem gelecegım cok parlak karıyerım ıcın ızmıre gıdecegım sızdende asla vazgecmem senı zorlayamam gelmek ıstıyosan gelırsın ....dıyıp cıktı ısın ıcınden... Ben hıc olumlu bakmıyorum bu ıse gelmeyecegım yuvamı aılene yıktırtmaya nıyetım yok dedım...Istemezsen asla evımıze gırmezler ben onlar ıcın gıtmıyorum o şehre çekırdek aılemın gecımı ıcın adım atıcam kımsenın bızı huzursuz etmesıne su saatten sonra ızın vermem dıyo fakat gecmıstekı olaylardan oturu bu sozune guvenemıyorum...

Dilerim kendımı anlatabılmısımdır kendınızı benım yerıme koyun siz olsaydınız istanbulda mı kalırdınız yoksa herseye ragmen esınızın yanındamı olurdunuz??

Dıpnot:İstanbulda kurulu bır duzenımız var kıra elektırık,su,dogal gaz gıderımız yok benım duzenlı bır ısım mevcut ızmırde ne olurum buda bellı degıl burda çocuguma annem bakıyo orda bakacak kımse yok ya ben calısmayacagım yada krese verecegız...Tabı kırada yasarken epey bır masrafın altına gırecegız bıde ustune kres masraflı olur mu bnlar ekonomık boyutları bıde o aıle orda bızı rahat bırakmayacak dıye dusunuyorum esas gıtmek ıstememın sebebı bu.Boşanmayı ıkımızde dusunmuyoruz buda ısın baska boyutu :26:

Son düzenleme:
ben ne yapardım bilmiyorum..

ama eşin gitmeyi kafasına koymuşsa ne yapabilirsin ki..
bir kez daha denemekten zarar gelir mi bilmiyorum..
eşinin verdiği sözleri tutmayacağını düşünüyorum ama bunun onun son şansı olduğunu söyleyerek git gidersende..

burada ki evini kiraya verirsin orada da çalışmaz oğlunla vakit geçirirsin..
kayınvalidenlerdende uzak ev tutarsınız..

ne bileyim madem eşinden ayrılmadın hala berabersin..

ee ayrılmayıda düşünmüyorsunuz gitmeyipde ne yapacaksın ki???

bence asla gitme. fatura kira derdiniz yok. eşin istanbulda iş bulana kadar bir süre senin maaşınla idare edin. nasıl olsa zor durumda değilsiniz. öyle bir ailenin yanında yuvanı koruman çok zor. tavrını kesin bir şekilde ortaya koy.

bana biraz garip geldi bence eşin seni oaray götürmeye çalışıyo izmire koca istanulda ilaç mümessiline işmi yok bence iyi düşün sonuçta kv ler orada ve her halikarda onlarla burun buruna geliceksin birde senin iş meselen çocuğuna kim bakacak iyi düşünn çokk iyi hemde

kayınvaldenin karışması için illa aynı şehirde olmanız gerekmiyor. yaşamış ve görmüşsün başka şehirden de müdahale edebiliyor.
kayınvalidenin sorun olup olmayacağı sizin bir önceki olaydan kayınvaldenizle ilgili nasıl bir ders çıkardığınıza bağlı.
yani eşin onların laflarına kulak asmaya devem ettiği müddetçe nerede olursanız olun sorun yaşarsınız.
eşinin kariyeri için iyi bir firmaysa tabii ki devam etsin. şimdi olmasa da ilerde istanbul'da bir açık olur ve eşin istanbul'a geçebilir. malum ilaç sektörü sirkülasyonun fazla olduğu bir sektör.
sen kendine izmir'de bir iş bulana dek ayrı şehirlerde idare edin.
işini ayarla, çocuğun için kreş ayarla ve öyle git izmir'e.
bu devirde iş bulmak zor. o nedenle eşin iş bulmuşken ona destek ol

ecmel senin önceki konularını biliyorum,kavgalar,küfürleşmeler,çocuğunu kaçırmalar...bunca güven zedelenmesinden sonra bu defolu evliliği ne kadar sürdüreceksin?gitsen de kalsan da huzurun olmayacak gibi...

olay iki yönlü aslında...
birincisi kavlidenin orada olması, yakın olmanız zarar verme açısından ancak negatif elektriklerini daha kısa devreden hissedersin o kadar. bunun dışında isterse dünyanın öbür ucunda olsun içi kötüyse her şekilde yapar yapacağını ama yanında hissetmen farklı bir şey. yine de bunu çok odaklanma. sonuçta kapını kapatırsın...
ikinci açıdan kurulu bir düzenin varmış istanbulda. işin+ ev vs.. tüm bunları sıfırlayıp yeni bir hayata başlamak elbette mümkün ama getirisi şu an olandan daha iyi olması lazım. kaldı ki istanbul en çok göç alan ve iş imkanı olan yerlerden biri. orada da istediği standartta bir şey bulabilir. sanki amaç ailesiyle yanyana olup hem de bu işi kaçırmamak. bir taşla iki yavru kuş misali.

Senin konularını az çok biliyorum Ecmel... Ama ben olsam asla gitmezdim
Eşin elbet İstanbul da da bugün bulamasa bile yarın illaki iş bulur. Sen çalışıyormuşsun sanırım ailenin size verdiği evde kira vermeden oturmanızda bana göre büyük bir nimet çocuğuna annen bakıyormuş buda çok güzel.. Evine ayda yılda bir gelip evliliğini huzurunu alt üst eden bir kayınvalide ve buna kayıtsız kalan bir eşle aynı memlekette beraber yaşayıp uzak duracağını mı sanıyorsun.. Sen oraya gidince zaten boşanırsınız ki istemiyorum demişsin ama.. Eşim akıllandı artık demişsin bebeğini senden kaçırarak sana mı ceza verdi eşin yoksa kendine mi bana kalırsa sen eşine hiç resti çekmedin ecmel..

Son düzenleme:
bence izmire gidin adamın işsiz kalması hoş değil eşinin ailesiyle görüşmezsiniz bu evlilik konusund a inat ve benim istediğim olacak konusunda inat evliliğl bitirir hem zaten dörtdörtlük hiç bir şey olmaz ,hepimiz bazı kafamıza yatmayan durumlara sabır gösteriyoruz, evlilik kızlıktayken ki durumlar olmaz , çocuğunuzu düşün onun babaya lhtiyacı var aurıca sanki bu işin içinde fazla abartı var gibime geldi , siz bekarken herhalde evin prensesimiydiniz ,evlilikte kusura bakmayın ama mutlaka fedarlık olacak,olmalı

o kafasına koydu ama basından berı olumu bıle o sehre goturemessın demıstım halada dıyorum asla yanında olmam oraya gıdersen ayrı kalıp yurutenler nasıl yurutuyorsa karıyerın bızdende onemlıyse gıt eger cekırdek aılenın pesındeysen burda ıs bulur burda devam ettırırsın evlılıgımızı orda maddı manevı evlılıgımızın yurumeyecegı asıkar kımseye bu evlılıgı yem etmem kusuruma bakma dedım kesın kararlı oldugumun farkında hemde cok tek basına gıdıcek gıderse max 2 hafta dayanamaz evladından ve benden uzaak kalmaa tıpıs tıpıs gelecek yada ıs yerınde devam etmek ıstıyosa ıst ıcın cabalıycak...

koydum arkadasım asagı yukarı 2 aydır bu mesele donup dolaşıyo agzında asla gıtmem o sejırde yasamam dedım defalarca...
gıtsın denesın gorsun ayrı gayrı evlılık olmaz bunu anlasın onun sorunlu aılesıyle ne kadar sorunlarımız cıkıyo onuda gormus olur...bır kez daha...
kesınlıkle sızın dusuncenız gıbı dusunuyorum bunun baska hıcbır acıklaması yok
gıtmeyı asla dusunmuyorum agzıyla kus tutsa ben o sehırde yasamamm...3 kaynanayla ugrasmak bana gore degıl aıle kulturlerımız hersey baska telden calıso bır araya geldıkmı baslıyo sorunlar...
fırma bunu demıs zaten sımdı boyle bırsey soz konusu degıl ama acık olursa bakarız demısler guya ...
artık cogu seye ınanıp guvenemıyorum eger karıyerı ıcın aılesının oldugu memlekette yasamayı goze aldıysa bana uzaktan bakmak duser gıtmem basıma neler gelecegını bılıyorum... eger koca olarak arkamda durabılecek aılesıne soz gecırebılcek bır karakter olsaydı 1 dk dusunmez pesınden gıderdım...
o kusu daha cok vurmaya calısır kendını cok zekı sanıyo ama yokk ızmırı turkıye harıtasından sıldım ben...
çektim marli hemde öyle bir çektim ki kapana sıkıştı ya bızı bırakıp gıdıcek yada kalıp yoluna devam edecek...
evet evin prensesiydim hiç yokluk cekmedım bır dedıgım 2 edılmedı bu sekılde tanıdı kabul ettı evlendı sımdıde kendı secımı es olarak arkamda duramayınca sorun bu noktalara gelıyo malesef esımın aılesıyle zaten gorusmuyorum ama zırt pırt evlerıne gırıp cıkacak cocugumu alıp goturecek bende evın bekcılıgını mı yapacagım?
Esin yine yapmis yapacagini
Eli mahkum gideceksin var mi başka çaresi?

Bu adamin amaci zaten hep oraya gitmek degil miydi?
gitmiycem malesef elim mahkum dıye bısı yok onun elı mahkum yurumuyecegunu bıle bıle o sehır ıcın dırenmesı cok yanlıs

babam da bulunduğumuz ildeki işten çıkmıştı. başka bir şehirde işe girdi. arası 4-5 saatlik bir yer. ama annem hemen babamla taşınmadı. üstelik evimiz kiraydı. okullarımız tatil olana kadar biz orada kaldık. babam hafta sonları geldi yanımıza.
önceki konularını okumadım, bilmiyorum ama anladığım kadarıyla problemleriniz var. diyeceğim o ki, hemen peşinden gitmek zorunda değilsin. biraz uzakta kalmanda fayda var. sonra da kendi kararını tekrar gözden geçirir, yapman gerekeni yaparsın.

Bir yanda dusununce ekmek parası falan
ama esin senin gitmeyecegini bile bile
boyle bir ise kalkisiyorsa hic tinlamiyor demektir. ..

zaten sımdıkı dusuncesı bu ben bır gıdeyım bıraz calısayım bakayım ne olcak bana dedıgıde bu ama sonuc olarak o sehırde durmayı ıstemıyorum arkadasım aılesı bıızm buyuk sorunumuz ve cok ıclı dıslı olmayı seven tıpler ben acıgım onlar carsaflı falan fılan yanı ıkı cıft soz bıle edemıyoruz haremlık selamlıklar aynı ortamı paylasırken bıle catlıyorum sıkıntıdan
Bir yanda dusununce ekmek parası falan
ama esin senin gitmeyecegini bile bile
boyle bir ise kalkisiyorsa hic tinlamiyor demektir. ..
tınlayacak evrıdıkıcım ordas bıraz yanlıs kalsın aklı gelır basına

az önce bir ileti işe alındım bilmem ne kadar maaşla yarın 16,30da uçak biletimi aldılar bılgın olsun ...
bana diyecek bıse bırakmadın gule gule demekten baska yolun acık olsun dedım gıdıcek yanı sonrasında ne yapacak gorcez...

adam kararını çoktan vermiş.

Eşinin psikolojisi normal değil ki, çocuğunu kaçırıyor, aklı sıra sana göz dağı vermeye çalışıyor ve bu arada da işinden istifa ediyor. Çünkü niyeti seni ikna edip İzmir'e taşınmak. Şimdi sen boşanmayıp evliliğe devam ettiğin müddetçe de hep aklında İzmir'de yaşamak, ailesine yakın olmak olacak gibi görünüyor.

O yüzden iyi düşün taşın burdaki rahatı orada bulamazsın, belki orada sen iş bulamayacaksın, çocuğuna anneannesi bakamayacak, kira, fatura derdiniz olacak. Ama İst'da tek sıkıntı eşinin iş bulması olacak. Eşin İst'daki firmalara mı İzmir'deki firmalara mı başvuruyor orasını iyi araştır derim. Ayrıca işten istifa etmesi kendi suçu, ama şimdi bunun bedelini yine sana ödetmeye çalışıyor.

Hakkında hayırlısı olsun canım, yaşadıklarını en iyi sen bilirsin, benim konularından çıkardığım sonuç bu.

Atı alan Üsküdar'ı geçmiş arkadaşım. Eşin senin ağzını aramış sadece yoksa niyeti belliymiş zaten kafaya koymuş gitmeyi.

İş bulduğu doğru mu peki uçak biletini falan almışlar? Seni oraya getirmek için dolap değildir değil mi??

adam kararını çoktan vermiş.
aılemı aramıs konusmak ıstıyormus aksama ne zırvalacaksa artık:26:
işten kendı ıstıfa ettı ama daha oncekı konumu okuduysanız sen benı kovdun bu evden senın yuzunden bıraktım ısımı dıyor
kafasında o ızmır ısı evel ezel vardı durumlar boyle degılden 9 ayoncesınde benımde onayım vardı izmir için ben süt teknikeriyim istanbulda çalışma imkanlarım cok kısıtlı fabrıkalar hep sehır dıslarında bu sebeple ızmırde bır cok fırma var daha once calısmıs oldugum yerlerden arayanlarda olmustu... ne ıse sonuc dedıgın gıbı aklın yolu bırde ıstanbulu bana dar ettın fılan dıyıp burda yasamak ıstemıyo oturdugumuz ev babama aıt oldugu ıcın kavgada annesını ve kendısını cınnet sonucu kovmamı yedıremıyo baska yerde yasayalım dıyorum onada yanasmıo aman enınde sonuda orta yolu bulacak benım dedıgıme gelecek olayların hangı boyuta gıtcegını farkında degıl of off sınanmak ıcın gelmısım dunyaya banada kotu davranmıyor kı ters davranıyorum herseye ragmen tartısma boyutuna getırıyorum olayı o herseyın garantıısnı versede ınanamıyorum bı turlu gecmıste guvenımı tepetaklak ettı unutsamda unutamıyorum tam anlamıyla hep bı guven eksıklıgı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…