O kadar çok ağladım ki. Gözlerim kapandı şişkinlikten. Eşime anlattım çünkü kaldıramıyorum artık sürekli bana buna benzer şeyler söylüyor. Başından beri benim hiç bir şeye sahip olmamı istemedi. Bana ne alındıysa kendisine aynısından aldırdı. Hala da böyle. Evimde ne görse aynısından gider alır. Kıyafetimden takıma kadar. Benimle derdi asla bitmiyor. Bakıyor ben mutlu huzurluyum, ne söylerim de canını sıkarım diyor ve sıkıyor.Evet kötü biri. Hiçbirşeyi değilse de bunu eşinize söyleyin. Annesini tanır ama bu kadarını hayal bile etmiyordur, kendi ölümü üzerinden plan yapıldığını bilmeye hakkı var.
Oğlu ölürse seni atmayı ima ettiği ev için ortak tapu yapın.O kadar çok ağladım ki. Gözlerim kapandı şişkinlikten. Eşime anlattım çünkü kaldıramıyorum artık sürekli bana buna benzer şeyler söylüyor. Başından beri benim hiç bir şeye sahip olmamı istemedi. Bana ne alındıysa kendisine aynısından aldırdı. Hala da böyle. Evimde ne görse aynısından gider alır. Kıyafetimden takıma kadar. Benimle derdi asla bitmiyor. Bakıyor ben mutlu huzurluyum, ne söylerim de canını sıkarım diyor ve sıkıyor.
Sanırım eşim artık buradan taşınmak ister. Kendi elleriyle kendi evladını uzaklaştırıyorOğlu ölürse seni atmayı ima ettiği ev için ortak tapu yapın.
Ne münasebet zaten ya, kaynana kim ki hayatın hakkında tasarruf sahibi olacak?Arkadaşlar bu arada doğrusu bu yazanlar için söylüyorum. Ev kendisine ait değil ve birlikte yaşamıyoruz. Yani burada neden kayınvalideyle yaşayasın ki ailenle yaşa gibi bir durum yok.
Di mi, hâlbuki tatlı tatlı geçinmek dururken. Otursun başını avuçlasın artık.Sanırım eşim artık buradan taşınmak ister. Kendi elleriyle kendi evladını uzaklaştırıyor
Ben de ona öfkeleniyorum. Benim için eşimin saçının tek teli dünyalara bedel. Gelmiş burda ölürse şöyle olur da böyle olur da.. Hiç mi insanlıktan nasibini almadın? Sana mı sorarım hayatımın sonrasını sen kimsin? Ben babamı kaybettim. Hayatımda en çok korktuğum şeydi babamı kaybetmek ve kaybettim. Kaygı bozukluğu tedavisi gördüm uzun süre. Bana bu cümleyi söylediğinden bir kaç gün sonra eşim trafik kazası geçirdi. Allahtan küçük yaralarla atlattı. Yaşadığım travmaları anlatamam size. Ne hakkı var ya? Ben mutluyum huzurluyum yuvamda. Niye durup dururken kaybetme korkusunu yaşatıyorsun bana? Ya insan bir anneye evladın ölürse şöyle olur dese, anne olan sen ne diyorsun Allah korusun benim çocuğumu benim çocuğum gittikten sonra dünya yanmış umrumda mı dersin. Duymaya tahammül edemezsin. Kadın evlatla ölümü aynı cümlede bir ev derdine kurabiliyor. Sonra da neymiş kayınvalide doğru söylemiş. Ne münasebet efendim, kendisinin bile olmayan bir evin derdiyle evladı üzerinden yorum yapmak ne haddineNe münasebet zaten ya, kaynana kim ki hayatın hakkında tasarruf sahibi olacak?
Zaten neden kayınvalidemle yaşayayım? Neden beni yanında yaşatmıyor demiyorum çünkü bu ev kendisinin değil. Birlikte de yaşamıyoruz. Ölümün varlığını hepimiz biliyoruz çünkü ölüm hepimiz için var ama birbirimize sen ölürsen şöyle olur o ölürse böyle olur gibi konuşmalar yapmıyoruz. An gelir ve yaşanması gereken yaşanır bunun üzerine konuşmanın bir anlamı yoktur. Can sıkmaktan ve insan üzmekten başka bir şey değildir. Benden bu aile için türlü türlü fedakarlıklar bekleniyorsa ve ben bunları gerçekleştiriyorsam canları istemediğinde de hadi şimdi de seni yok sayıyoruz demeleri ne kadar insanca bunu sorguluyorum. Kadının dışarıya gösterdiği bambaşka. Oğluna anlattığı bambaşka ama bana davranışı bambaşka. Ona göre aileyiz ben de evlatlarından öteyim. Bana herkesin yanında “sonradan gelip ilk sıraya yerleşenim” diye şov yapıp kimsenin olmadığı yerde “oğlum ölürse burda oturamazsın” denmesinin ne kadar insanca olduğunu sorguluyorum. Allah korusun benim eşime bir şey olsa dünya yansın umrumda olmaz bunlara mı kafa yorucam? Çalışıyorum ailem de var. Mevzu bunlar değil. Mevzu ortada bir şey yokken kadının bunları tasarlayıp konuşması. Her doğru her zaman her yerde söylenmez
Benim kaynanam aynı eziyet gördüm der ama kendisi de ederBenim kına gecemde kuzenime affedersiniz “şu torunlar olmasa gelinler bi bok değil” demiş. Zaten ağzınızla kuş tutsanız adınız gelinse bu kadının gözünde değeriniz yok. Kendi kayınvalidesinden 26 sene eziyet görmüş döner dolaşır bunları anlatır. Ama aynı şeyleri kendi de yaşatıyor.
Paragözlüğü aynı kaynanam. Bir de kaynanamın eşime senin kaynananın evladına yaptığı kadar da analık yapmadığı gerçeği var üstelik. Ben en son kendisinden çifte standardı gördüm, tam soğudum. Kızı yapsa yedi kat kilitli yedi sandığa koyup yedi kat yere gömeceği ufacık hatamı aldı eşime yetiştirdi. Müsaade etse ben söylerdim zaten. O güne kadar ne yapsa unuttum, ama onu unutamadım. Artık sen de soğu, ve iyilik etme. Yaptım dediğin ne varsa kes. Aç değil açık değil hasta değil. Sal gitsin, elden ayaktan düşene kadar kendi başının çaresine baksın. O güne kadar ne yapsan boşa gidecek işte, bu belli birşey.Ben de ona öfkeleniyorum. Benim için eşimin saçının tek teli dünyalara bedel. Gelmiş burda ölürse şöyle olur da böyle olur da.. Hiç mi insanlıktan nasibini almadın? Sana mı sorarım hayatımın sonrasını sen kimsin? Ben babamı kaybettim. Hayatımda en çok korktuğum şeydi babamı kaybetmek ve kaybettim. Kaygı bozukluğu tedavisi gördüm uzun süre. Bana bu cümleyi söylediğinden bir kaç gün sonra eşim trafik kazası geçirdi. Allahtan küçük yaralarla atlattı. Yaşadığım travmaları anlatamam size. Ne hakkı var ya? Ben mutluyum huzurluyum yuvamda. Niye durup dururken kaybetme korkusunu yaşatıyorsun bana? Ya insan bir anneye evladın ölürse şöyle olur dese, anne olan sen ne diyorsun Allah korusun benim çocuğumu benim çocuğum gittikten sonra dünya yanmış umrumda mı dersin. Duymaya tahammül edemezsin. Kadın evlatla ölümü aynı cümlede bir ev derdine kurabiliyor. Sonra da neymiş kayınvalide doğru söylemiş. Ne münasebet efendim, kendisinin bile olmayan bir evin derdiyle evladı üzerinden yorum yapmak ne haddine
Ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama bana kayınvalideniz size Naz yapmış serzenişte bulunmuş gibi geldi.Zaten neden kayınvalidemle yaşayayım? Neden beni yanında yaşatmıyor demiyorum çünkü bu ev kendisinin değil. Birlikte de yaşamıyoruz. Ölümün varlığını hepimiz biliyoruz çünkü ölüm hepimiz için var ama birbirimize sen ölürsen şöyle olur o ölürse böyle olur gibi konuşmalar yapmıyoruz. An gelir ve yaşanması gereken yaşanır bunun üzerine konuşmanın bir anlamı yoktur. Can sıkmaktan ve insan üzmekten başka bir şey değildir. Benden bu aile için türlü türlü fedakarlıklar bekleniyorsa ve ben bunları gerçekleştiriyorsam canları istemediğinde de hadi şimdi de seni yok sayıyoruz demeleri ne kadar insanca bunu sorguluyorum. Kadının dışarıya gösterdiği bambaşka. Oğluna anlattığı bambaşka ama bana davranışı bambaşka. Ona göre aileyiz ben de evlatlarından öteyim. Bana herkesin yanında “sonradan gelip ilk sıraya yerleşenim” diye şov yapıp kimsenin olmadığı yerde “oğlum ölürse burda oturamazsın” denmesinin ne kadar insanca olduğunu sorguluyorum. Allah korusun benim eşime bir şey olsa dünya yansın umrumda olmaz bunlara mı kafa yorucam? Çalışıyorum ailem de var. Mevzu bunlar değil. Mevzu ortada bir şey yokken kadının bunları tasarlayıp konuşması. Her doğru her zaman her yerde söylenmez
Kesinlikle öyle yapacağım. Çünkü buz kesti içim. Kendime sevmek için hep bahaneler buluyordum, anlayış gösterebiliyordum. Ne gerek varsa… ama o son noktayı taşırdı maalesefParagözlüğü aynı kaynanam. Bir de kaynanamın eşime senin kaynananın evladına yaptığı kadar da analık yapmadığı gerçeği var üstelik. Ben en son kendisinden çifte standardı gördüm, tam soğudum. Kızı yapsa yedi kat kilitli yedi sandığa koyup yedi kat yere gömeceği ufacık hatamı aldı eşime yetiştirdi. Müsaade etse ben söylerdim zaten. O güne kadar ne yapsa unuttum, ama onu unutamadım. Artık sen de soğu, ve iyilik etme. Yaptım dediğin ne varsa kes. Aç değil açık değil hasta değil. Sal gitsin, elden ayaktan düşene kadar kendi başının çaresine baksın. O güne kadar ne yapsan boşa gidecek işte, bu belli birşey.
Bu kadarını beklemiyordum açıkcası. Ben hep oğlunu kıskanıyor beni kıskanıyor dedim ama bu söylediği bambaşka bir şey. Buz kesti içim. Söylediğiniz gibi artık bir şey beklemeyeceğim ve benden bir şey beklemesine izin vermeyeceğimZaten doğru buldugumu ama bu dogruyu soylemesine gerek olmadigini ilk yorumumda soylemiştim. Birseyler yapiliyorsa karsilikli olmali, kaynananizin bu huyunu ilk defa bu sozuyle gormemişsinizdir diye dusunuyorum.
Benim kaynanamda insan icinde çok seviyormuş gibi yapar gelin degil kizim der ama oyle olmadigini ikimizde biliyoruz.
Yani kaynanizin boyle huyu varsa beklenilen turlu turlu fedakarliklari yapmasaydiniz. Cok acimasiz ama herseyi yapip edip sonunda bir "yapmasaydin" lafini duymak, yok sayilmak çok kolay yapılan birşey.
O yuzden karsidakini tartmadan, samimiyetinden emin olmadan turlu turlu fedakarlik yapmamak lazim.
Kendini o duruma soktuktan sonra "insanca degil" desek faydasi olmuyor zaten.
Şöyle anlatayım. Kayınpederimle çok kavga eder ve kayınpederim ona kapı orada istemeyen gider der. Gelir burada ağlar. Oğlu dinlemez, ben dinlerim ben teselli ederim. Anne biz varız sokakta kalacak değilsin sen neye canını sıkıyorsun başımızın üstünde yerin var derim. Ve bu o kadar sık yaşanır ki farklı şekillerde. Ben sevgisini göstermeyen biri değilim. Kayınpederim sen aileye girdikten sonra biz daha da kenetlendik evimize huzur getirdin der. Naz yapılacak bir durum yok ki ben ona evlatlarından daha yakın oldum. Bana “kimseyle konuşamadıklarımı seninle konuşuyorum” der. Ama tüm bunlara rağmen bana sürekli laf sokar. En başından beri benim hiç bir şeye sahip olmamı istemedi. Bana ne alındıysa kendine de aldırdı. Bugün hala böyle. Kıyafetimden takıma kadar gider aynısından alır. Benim sahip olduğum her şey onun olsun istiyor. Bana bir kere” ben bu evde otursaydım neler neler yapardım ama tabi senin zevkin” deyip isteklerini sıralamıştı. Ameliyat olduğum yardıma geldim bahanesiyle evimin tüm düzenini eşyalarımın yerini dolap içlerine varıncaya kadar değiştirip gitmişti. Kadının derdi o kadar başka ki. Düşündüğünüz gibi iyi niyetli durumlar yok inanın. Hep kıskançlık dedim, anlamaya çalıştım. Ama bu son söylediği sığmıyor içime. Kesti attı tüm bağı içimdeBen mi yanlış anladım bilemiyorum ama bana kayınvalideniz size Naz yapmış serzenişte bulunmuş gibi geldi.
Mesela benim kayınvalidem bana oğlum ölse sende bu evde durmazsın tarzı birşey söylese, oğlunla ilişkim başka seninle başka. Sen yada ben istemediğimiz sürece düzenimi bozmam aile olmaya devam ederiz, oğlun olsada olmasada biz bir aile olduk, sen anne olarak beni bırakma ben de kızın olarak seni bırakmayayım anne derim.
belki sizi gerçekten seviyordur, bir adım geriden bakmayı deneyin. Belki sizi kaybedeceğinden korktuğu için yada size minnet duygusundan saçmalamıştır. Sizi yok saymak değilde belki aşırı değer vermektir yaptığı. Oğlum ölse iki dün durmaz bu kapıda bizi de terkeder gider diye düşünüyordur belki.
Hemen itiraz etmeyin rica ediyorum biraz yazdıklarımı düşünün.
Hatta ben sizin yerinizde olsam anne geçen gün böyle böyle dedinya bana dert oldu. Oğlun olsada olmasada ben sizi bırakmayacak kadar seviyorum, biz hep aile kalacaz ama senin söylediğin kafama çok takıldı, şöyle bir anlam da çıkıyor dediklerinden, ne niyetle söyledin bana bir açıklar mısın aramızda yanlış anlamalar olmasın derdim. Gerçekten sizin anladığınız gibiyse eşinize konuyu anlatırsınız. Benim hüsnü zannettiğim gibiyse bir kahve yapın kayınvalideyle karşılıklı için :)
Noel anne kostümü al, kırmızı kırmızı jdjdjdjdjfjdjccj. Kedi kadın kostümü de al. Çok eğlenirsiniz.Şöyle anlatayım. Kayınpederimle çok kavga eder ve kayınpederim ona kapı orada istemeyen gider der. Gelir burada ağlar. Oğlu dinlemez, ben dinlerim ben teselli ederim. Anne biz varız sokakta kalacak değilsin sen neye canını sıkıyorsun başımızın üstünde yerin var derim. Ve bu o kadar sık yaşanır ki farklı şekillerde. Ben sevgisini göstermeyen biri değilim. Kayınpederim sen aileye girdikten sonra biz daha da kenetlendik evimize huzur getirdin der. Naz yapılacak bir durum yok ki ben ona evlatlarından daha yakın oldum. Bana “kimseyle konuşamadıklarımı seninle konuşuyorum” der. Ama tüm bunlara rağmen bana sürekli laf sokar. En başından beri benim hiç bir şeye sahip olmamı istemedi. Bana ne alındıysa kendine de aldırdı. Bugün hala böyle. Kıyafetimden takıma kadar gider aynısından alır. Benim sahip olduğum her şey onun olsun istiyor. Bana bir kere” ben bu evde otursaydım neler neler yapardım ama tabi senin zevkin” deyip isteklerini sıralamıştı. Ameliyat olduğum yardıma geldim bahanesiyle evimin tüm düzenini eşyalarımın yerini dolap içlerine varıncaya kadar değiştirip gitmişti. Kadının derdi o kadar başka ki. Düşündüğünüz gibi iyi niyetli durumlar yok inanın. Hep kıskançlık dedim, anlamaya çalıştım. Ama bu son söylediği sığmıyor içime. Kesti attı tüm bağı içimde
Genel olarak konuşmuş olmak için konuşuyor inanın. Ama hiç bu kadar ileri gitmemişti. Bu tarafını da görmüş oldumBoş boğazlık etmiş, konuşmak için konuşmuş. Ne gerek var böyle konuları açmaya. Bunun başka versiyonu "hasta olsam bana bakar mısın?" oluyor.
Yaprak Dökümü izliyorsa bu sıralar Necla'dan etkilenmiş olabilir :))Genel olarak konuşmuş olmak için konuşuyor inanın. Ama hiç bu kadar ileri gitmemişti. Bu tarafını da görmüş oldum
Anladım.Şöyle anlatayım. Kayınpederimle çok kavga eder ve kayınpederim ona kapı orada istemeyen gider der. Gelir burada ağlar. Oğlu dinlemez, ben dinlerim ben teselli ederim. Anne biz varız sokakta kalacak değilsin sen neye canını sıkıyorsun başımızın üstünde yerin var derim. Ve bu o kadar sık yaşanır ki farklı şekillerde. Ben sevgisini göstermeyen biri değilim. Kayınpederim sen aileye girdikten sonra biz daha da kenetlendik evimize huzur getirdin der. Naz yapılacak bir durum yok ki ben ona evlatlarından daha yakın oldum. Bana “kimseyle konuşamadıklarımı seninle konuşuyorum” der. Ama tüm bunlara rağmen bana sürekli laf sokar. En başından beri benim hiç bir şeye sahip olmamı istemedi. Bana ne alındıysa kendine de aldırdı. Bugün hala böyle. Kıyafetimden takıma kadar gider aynısından alır. Benim sahip olduğum her şey onun olsun istiyor. Bana bir kere” ben bu evde otursaydım neler neler yapardım ama tabi senin zevkin” deyip isteklerini sıralamıştı. Ameliyat olduğum yardıma geldim bahanesiyle evimin tüm düzenini eşyalarımın yerini dolap içlerine varıncaya kadar değiştirip gitmişti. Kadının derdi o kadar başka ki. Düşündüğünüz gibi iyi niyetli durumlar yok inanın. Hep kıskançlık dedim, anlamaya çalıştım. Ama bu son söylediği sığmıyor içime. Kesti attı tüm bağı içimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?