• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket sizce insanlar neden çocuk yapar?

neden bebek yaparız?

• Ankete Katılan
    106
Çocuğun olunca gözün hiç birşeyi,hiç bir kimseyi görmez..
Ne yiğen,ne hayvan sevgisi,ne ana,ne baba,ne de eş..Evlat dedin mi,akan sular duruyor:))
İnsan tek bir varlık için ölmeye göze alır ve hiç düşünmeden ateşe bile atlar..
O varlık evlattır benim için..

Berşule ye katılıyorum..

Saniye düşünmeden canını vereceğin tek varlık evlattır..
Allah, kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin.................
yahuuuuuu olmadan önce biliyor muydunuz diyorum huuuuu:))tabiki anne olanlara soruyorum harika bir şey diyorlar.farklı bir sevgi diyorlar.ama olduktan sonrasını anlatıyorsunuz kardeşiiiim:))
Bu sorunun cevabını en iyi isteyipte çocuk sahibi olamayanlar verir.
Ben iç güdüsel diyorum çünki çocuk sahibi olma isteği ruhumuzda var.Allah herkese nasip etsin,ama bakabileceğine inanlar için.

Ruhumuzda var yani canlıların doğasında var diyorsun, teşekkürler canım.

bilkili anneler var neden çocuk yapmak istediklerini söylediler birde can sıkıntısına yapan var hani derler ya kazayla oldu görmüyomuyuz 8 9 çocuklu aileleri yiyecek ekmekleri yok tamamen cahillik yazık ya zengin parasıyla fakir karısıyla o hesap.

bilkili anneler var neden çocuk yapmak istediklerini söylediler birde can sıkıntısına yapan var hani derler ya kazayla oldu görmüyomuyuz 8 9 çocuklu aileleri yiyecek ekmekleri yok tamamen cahillik yazık ya zengin parasıyla fakir karısıyla o hesap.

Bak bu sözüne katılıyorum.Geçen gün bir yarışma programında adam 600 ytl maaş alıyor.bir sürü borçları var.ve di3 çocuğu var daha da düşünüyorum diyor.öyle kızdım ki bencilliğine.be adam zaten maaşın yetmiyor yetmiyor.süründürmek için mi getireceksin dünyaya.sonra sokaklardan çocuk manzaraları,yalın ayak ...

İnsanların geneli çocuk yapmayı gelecek korkuları gelecekte bakacak kimseleri kalmaması ve yanlız kalacakları endişesiyle isterler.Bana gelince ben bir çocuğum olsun istiyorum çünkü sevdiğim adamla benim özelliklerimi taşıyacak olan varlığı merak ediyorum ve anne olmak o kutsal duyguyu hissetmek istiyorum.Bu dünyadan göçüp gittiğimizde ardımızda bir eserimiz kalsın istiyorum.

İnsanların geneli çocuk yapmayı gelecek korkuları gelecekte bakacak kimseleri kalmaması ve yanlız kalacakları endişesiyle isterler.Bana gelince ben bir çocuğum olsun istiyorum çünkü sevdiğim adamla benim özelliklerimi taşıyacak olan varlığı merak ediyorum ve anne olmak o kutsal duyguyu hissetmek istiyorum.Bu dünyadan göçüp gittiğimizde ardımızda bir eserimiz kalsın istiyorum.

Bak bende eşime öyle diyorum.İkimizin çocuğu ne farklı olur değil mi diyorum.hem zeki hem akıllı hem güzel hem sevgi dolu hem güzel ahlaklı bir çocuk olur.yine de bazen düşünüyorum çok iyi insanlardan ne caniler çıkıyor.korkuyorum o zaman.kızmayın herkesin çocuğu kendine kardeşim:)))

canım bence anketindeki tüm olasılıklar için çocuk sahibi olunur.olmadan anlaşılamaz birşey bu.belki teyzeler hissediyordur bu duyguyu.hani ana yarısı derlerya:1hug:

İçgüdüsel dedim bende........
teşekkürler canım.:))
canım bence anketindeki tüm olasılıklar için çocuk sahibi olunur.olmadan anlaşılamaz birşey bu.belki teyzeler hissediyordur bu duyguyu.hani ana yarısı derlerya:1hug:

bir yeğenim olmasını çok istemiştim şimdi 2 yeğenim var ve ben onları çoook seviyoruuum:))

Maddiyatı ve maneviyatı kuvvetli olan kişilerin çocuk yapmasını doğru buluyorum ben.:kahve:
Kendimden örnek verecek olursam çok şükür maddi anlamda bir sıkıntımız yok ama bebek bakacak,çocuk yetiştirecek yürek ne bende ne de kocamda o koca yürek yok işte!:sm_confused:
Bunu bile bile minicik bir bebeği dünyaya getirirsem günaha gireceğimi düşünüyorum açıkçası..:1closedeyes:

Maddiyatı ve maneviyatı kuvvetli olan kişilerin çocuk yapmasını doğru buluyorum ben.:kahve:
Kendimden örnek verecek olursam çok şükür maddi anlamda bir sıkıntımız yok ama bebek bakacak,çocuk yetiştirecek yürek ne bende ne de kocamda o koca yürek yok işte!:sm_confused:
Bunu bile bile minicik bir bebeği dünyaya getirirsem günaha gireceğimi düşünüyorum açıkçası..:1closedeyes:

çok değişik bir yorum oldu.teşekkürler.Bence yürek var da sorumluluk fazla.birde rahata alışınca da korkuyor insan sürekli ağlayan bir bebeği düşününce.

bence çocukyapmak iç güdüsel bir olay sorumluluk gerektiren bir olay bu sorumluluğu kaldıramayacak olanlar çocuk yapmamalı

aslında çoğumuz aileler istiyor herkesde var bendede olsun
bende seveyim

eşimle benim parçam olsun diye yapıyolar zaten doğrusuda bu...

ben evlendikten sonra çok fazla çocuk isteği doğdu içimde.Daha hiç ortada olmayan bebeğimi aşık derecesinde seviyorum bile diyebilirim.Varlığını düşünmek bile müthiş heyecanlandırıyo beni.

anne olmak güzel şey kendinden bir parça içinden kopup gelen özlemle beklenen dokuz ay boyunca sabırla ve sevgiyle beklenen allah herkese nasip etsin anne olmak çok güzel vede özel bir duygu .

Back