- Konu Sahibi BenOzgurce
sizce insanlar bebek yapma ihtiyacını neden hisseder?mutluluk mutlaka bir bebeğe mi bağlıdır?gelenekler mi?baskı mı?hissedilen bir boşluk mu?nedir insanları bebek yapmaya iten?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oncelikle selamlar ozgurce,uzun suredir gorememistim seni sitede,sorunun cevabina gelince;ben sadece kendi adima konusacagim,genelleme yapacak olursak konu cok uzar cunki,ureme istegi icguduseldir bu ayri ama ben cocugu sevmek icin istiyorum yaa tek istegim bu benim,benim bir parcamin ellerimin altinda buyudugunu gormek,onu egitmek,onu sevmek,onunla ilgilenmek,aslinda cok zor bir soru bu,ben sadece sevgi icin diyecegim buna...
teşekkürler canım inan ben henüz toplum baskısından mı ,yoksa ilerde pişman olurum korkusuyla mı bebek yapmayı düşünüyorum karar veremedim.yani ilerde bir gün şu anda hissetmediğim çok güçlü bir duyguyla karşılaşırsam ,ya sorular, suçlamalar...bilemiyorum belki sizlerin yardımıyla bir karara varacağım.
her insanın bebek yapmak için elbet bir nedeni vardır
kimse baskı için çocuk yaparmı yapmazmı bilmem ama
sırf o sorumluluğun altına giremediği için çocuk yapmayan
onlarla ifade edilebilecek insan tanıyorum
sorunuza gelince insan
özlediği için evet doğmamış çocuğunu özlediği
belki çocukları çok sevdiği için
kendini bebeğin sorumluluklarıyla ilgilenebilecek kadar güçlü bulduğu için
........
bebek ister zaten bu gibi güzel nedenlerle istenmelidir bebek
anneanneleri, babaanneleri istediği için değil :)
ben bebek özlemi çekmiyorum.olduğu zaman çok seveceğimi biliyorum.çocukları seviyorum onlarla arkadaşlık kurup oyunlar oynuyorum ama bir annenin bebeğine sarılması esnasında birşey hissetmiyorum.daha doğrusu ne hissettiğini anlamaya çalışıyorum.daha bir yıl öncesine kadar bebek yapmak bu dünyaya bebek getirmenin bir nevi bencillik olduğuna inanıyordum.öyle ya kendisi isteyerek değil sırf biz istediğimiz için gelecek bu dünyaya ve dünya mutluluklar kadar acılarla zorluklarla dolu.belki abartılı bir şekilde sorumluluk hissediyorum.acı çekecek düşünsene.ve ben bile bile onu acı çekeceği bir dünyaya getirmeyi düşünüyorum.bebek sevgisi korumak gözetmekse ben onu hiç dünyaya getirmeyerek koruyabilirim ancak.ama bir yandan da herkes yapıyorsa bir bildikleri var diyorum.ne bileyim düşündükçe doğmamış ve belki hiç doğmayacak bebeğim adına korkuyorum.
Bazı kafasız insanlar,sırf büyükler torun istediği için yaparlar....
Yine buna benzer kesim sırf erkek çocuğu bulmak için çocuk yapar.
Bazıları çocuğun evliliği kurtarıcanı zanneder onun için yapar,yapar da işe yarar mı orası pek belli olmaz.
Aklı başında olan insanlarda iç güdüleriyle hareket ederler ve sevdiği insandan bir can istedikleri için yaparlar....
çeşit çeşit insan var işte ...
ha su erkek cocugu bulmak için zorlayanlara sinir oluyorum ne var ya evlat evlat tır erkegı kızımı olur bazen okadar ısrar edıyolarkı tam kara cahillik yani bide kadın erkek doguramıyo diye üstüne kuma getirme durumu vardır
ki aslında bebegın cınsıyetını erkek belırler
yuh dıyorum boyle zınnıyete yanı
nese konuyu dagıtmayım yerimseniben
Bence kafasız demek pek uygun değil hakaret etmiş oluyorsun ve insanları kırabilirsin.Toplum baskısı çok güçlüdür ve karşı koymak her babayiğidin harcı değildir.evliliğimin ilk 5 yılı kesinlikle bebek düşünmüyorduk.üzücü bir sürü şey duyduk ,direndik çünkü biz bunu yapabilecek durumdaydık.şimdi düşün istersen doğuda bir köyde evlenir evlenmez bebek var mı soruları başlar.aklına zaten bebek yapmama gibi bir seçeneğinin olduğu bile gelmez.öyle görmüşsündür.annen büyükannen ,çevrendeki herkes evlenir evlenmez hamile kalıyor.sağlık sorunundan dolayı bebeği olmayanlar aşağılanıyor,hatta üzerine kuma getiriliyor.o insanlar kafasızlıklarından mı yoksa başka seçenekleri olmadığı için mi bebek yapıyor.bir seçim yapmak akıllarına gelse bile, sözlü linç edilmektense bebek yapmak daha kolay geliyor.yani ben böyle bakıyorum olaya.
Canım iyi demişsin de karar verirken hissettin mi yaşam kaynağı olacağını.olduktan sonra tamam öyle olmuşlar da:))hayata bağlanmak için, çalışmalarının yaşamalarının bir amacı olmalı çocuk şart bence hem sevgi kaynağı hem yaşam kaynağı mukemmel birsey ya :asigim:
bence cocuk hayatin anlami benim 3 tane kizim var ve ben onlarla buyuyorumonlar benim herseyim