Sizce evlilik guzel bir sey mi?

Toz pembe hayallerle evlenirsen pembesi gider tozu gözüne kaçar. Karşına doğru insan çıkarsa evlilik çok güzel tabi. Ama hayatın her evresinde olduğu gibi zorlukları da var.

Kararsız kaldım iki tarafta fena değil sanırım.Eşımle.anlasmakta zorlanıyorum çoğu zaman ama.o bu durumu sorun etmiyor.Ben anne ve babam.erken öldükleri için kardeslerimle.babaannemlerde yasadim.Ortam.ordada iyiiydi ama.ben onlarla da anlasmakta zorlaniyordum.Ama tolere ediyorlardi sorun cikmiyordu genel olarak.Simdi dusundumde eşe karsi hosgorulu olursan ve este ayni.hosgoruye sahipse evlilik.guzel olur.Baska turlusu evlilikte mutsuzlukla sonuclanir bence.Bu arada sorun bendeymis onuda anladim:))

Bazen evlenip kendi evimde eşime guzel yemekler yaparak mutlu sekilde yasamanın guzel olabilecegini dusunuyorum.Mesela şu an 22 yaşındayım evdekilerle sacma konulardan tartisabiliyorum malesef.ama sanki evlenince de onlardan ayri olunca ve evde sadece eşimle yasayacagım icin sıkılacakmısım gibi geliyor.sizce evlilik mi guzel bekarlık mı
Evlilik evlendiğin kişiye göre değişebilecek dereced güzel yada kötü Birsey :)
Sana sunu söylemeliyim eğer geçinemediğin tartıştığın bir aileye sahipsen onlardan kaçmak için evlenme. Yağmurdan kaçayım derken doluya tutulursun . Bir buçuk yıldır evliyim ve 6 yıllık beraberliğimin sonunda çok severek evlendim. Gerçekten bu adamla herseye varım dediğim için , bu adam benim bir gün çocuğum olursa ona güzel bir baba olur hatta bu adam benim hiç görmediğim babam bile olur dediğim için , bu adam beni kilolu da zayıf ta makyajlı makyajsız da her halimle sever dediğim için kafa dengi dunya iyisi biriyle evlendim . Çok sabırlı ve sakin biri olmama rağmen ben bile bazen balkona çıkıp bağırmak istiyorum çünkü tekdüze hayat sıkıcı geliyor bazen evet güzel yemekler yapıyoruz berabe ev isleri yapıyoruz bulaşık yıkıyoruz ama herseyi sorumluluğu sanki sadece benim üzerimdeymis gibi eşim yardımcı olduğu halde üniversitede kadin erkek eşitliğini savunan herkesle tartışan ben şimdi kahvaltı yaparken ertesi günün akşam yemeğini düşünüyorum. Bu durumdan şikayetçi değilim çünkü sevdiğim adamla evliyim . Her gözünün içine baktığımda Allahım çok şükür diyorum Biraz içimi dokmuş gibi oldum ama evlendiğin insana göre değişiyor bu durum bu adam iste bu adam demiyorsan biraz bile tereddütte kalıyorsan bence hiç evlenme😊

Neden sadece evlenmek ve ailenle yaşamak diye iki seçeneğinin olduğunu düşünüyorsun ki? İkisi de bence kötü şey. Tek başına yaşamalı insan. Aileler işin içine girmezse bu hayata sevgilini de alabilirsin. Ama evlenmek dünyanın en saçma şeylerinden birisi

Acikcasi maddi imkanim olsa soyle babadan daireler kalsa bir dk bile durmam evli ...alirim cocuklarimi tek yasarim erkek ve kadin zaten zit bide turk erkeginin egosu 😳😳cekmem yok evlilik bana gore deyil (not esim 40 gundur evde cildircam)

Eşinle anlaşabiliyorsan çok güzel bir şey, anlaşamıyorsan berbat.
Ben uyumlu insanım neden anlaşamıyım diye de düşünme her zaman tahmin ettiğin ya da istediğin gibi gitmiyor işler.

İşin özüyse kendini salmayacaksın. narin bir çiçekmişçesine eşler her gün birbirine ilgi göstermeli nazik davranmalı

Evlilik mi güzel bekarlık mı sorusu yanlış bence. Mukayese edilmesi gerekmiyor illa birinin daha güzel olması gerekmiyor çünkü içlerinden. Insan hayatını belli bir zaman sonra bir başkasıyla birleştiriyor ve artık onunla devam ediyor yola. Bu hayat yolu da evlenmeden önce nasıl inişli çıkışlı ise aynen devam ediyor yine ve hatta yeni sorunlar oluşuyor hayatında(evliliğin getirdiği sorumluluklar). Ve düşün kendin söylemişsin doğuştan bir bağın olan ailenle bile tartışmalar yaşıyorsun canın sıkılabiliyor elin oğluyla neler neler yaşanır. Mutlu da olunur elbet ama kimse diyemez ki ailenle olduğundan daha mutlu olacaksın(ya da tam tersini de söyleyemez aynı şekilde) hayatın size neler getireceği ve bunu birlikte nasıl göğüsleyeceğinize bağlı kısacası. Inşallah mutlu olursun hayat boyu(evli bekar ayırmaksızın😊)

Bazen evlenip kendi evimde eşime guzel yemekler yaparak mutlu sekilde yasamanın guzel olabilecegini dusunuyorum.Mesela şu an 22 yaşındayım evdekilerle sacma konulardan tartisabiliyorum malesef.ama sanki evlenince de onlardan ayri olunca ve evde sadece eşimle yasayacagım icin sıkılacakmısım gibi geliyor.sizce evlilik mi guzel bekarlık mı
Herkese göre değişir. Doğru insanı bulduysan bence güzel bişey. Yani benim evliliğim güzel çok şükür.

Evlilik çok güzel eğer es doğru kişiyse
Benim huzurlu limanım evim 7 yıllık evliyim 3.çocuğumuzda olacak bi ay sonra
Bu zamana kadar yaşadığımız tartışmalarda bile asla kötü bir soz cikmadi agzindan hep bana ve dusuncelerime saygılı çocukların bakımını paylaşır bu zaten yapması gereken bi durum ama on dk bile çocuk oylayaman onca adam varken cevremde benim çocukları eşime bırakıp arkadaşlarımla kafeye yada gezmeye gidebilmek
Önemli olan es kişisi bu evlilik muessesesinde

Evli olan ama isi sebebiyle suan esinden ayri yasayan bi kadin olarak cevaplayim.
Evde titiz, herseye cene calan,surekli yemek hizmet bekleyen bi erkek olmasindansa olmamasi cok daha rahat.
2 cocugum var, gonlumce yetistiriyorum, karisan yok, istedigim yemegi yapiyorum niye bunu yaptin diyen yok.
Ama kafa dengi seni gulduren, bi nevi arkadas gibi oldugun biriyle evliysen isler degisir, o zaman evlilik zevke donusur.
O yuzden dogru insanla olunca cennet, yanlis insanla olunca cehennem olan seydir evlilik..
Bahtina ne cikarsa 🤷🏼‍♀️

Hepsinin tadı farklı ve zamanında güzel. Ben şükür mutluyum ama aynı adamla erken evleneceksin deseler beklerdim, hatta iki sene de fazladan bellerdim. 29da evlenmiştim 32de fln evlenirdim.
Senin yaşında yemek yapmak, bulaşık yıkamak, kirlileri ayıklamak, ütü yapmak, ev geçindirmek istemezdim. Üniversitemi okumak, arkadaşlarımla gezmek, özgürce dolaşmak, sevgililerimle takılmak isterdim. Tadı başkaydı.
Bekarlık ve 20li yaşlar en güzeş yaşların ve göz açıp kapaya bitiyor. Tadı damağında kalıyor. Eski güzel zamanları hatırlarım hala gülümserim.
Evlilik uzun ve bazen zorlayan bir yol. Bazen kavga ediyorsun ve aynı evde uzak kalamıyorsun mesela. Yada bazı huyları sana batıyor ama değiştiremeyeceğini kabullenmen lazım. Sadece yemek yapmak değil bir çol başka sorunu da beraberinde getiriyor.
Sen şimdi en basiti bayramda basar egeye gidersin arkadaşlarınla. Bense pek de bayılmadığım bir aileye gidip bayramlaşmsk zorundayım. İki gün boyunca tanımadığın insanlara güleryüz göstermek ve sevmesen de idare etmek zorundasın. Kendi ailemle bayramda gülüşmek eğlenmek varken bana yabancı başka bir aileye de gitmek zorundayım.
Evlilik için çok ufaksın. Gençliğini yaşa. Gün gelecek evleneceksin şimdi gençliğini yaşa

Eşinizle beraber yemek yaparken mutlu olabilirisiniz bence deneyin 😀 hiç bir şey tek kadının görevi değil. Yemek herkesin ihtiyacı ise o da yapacak. Ha istemiyor mu dışardan sipariş versin 🤙

o yapıyor genelde zaten :)) ben temizlik görevindeyim :)

Eşinizle beraber yemek yaparken mutlu olabilirisiniz bence deneyin 😀 hiç bir şey tek kadının görevi değil. Yemek herkesin ihtiyacı ise o da yapacak. Ha istemiyor mu dışardan sipariş versin 🤙
evet arada yemek yaparken yardım ediyorum eşime.. her zaman değil ama arada iyi oluyor :kk77:

X