Bu konu yüzünden değil yanlış anlaşılma olmuş.Böylelikle bir arkadaşlığım daha bitti diye yazan sizsiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu konu yüzünden değil yanlış anlaşılma olmuş.Böylelikle bir arkadaşlığım daha bitti diye yazan sizsiniz
Galiba bu böyle...Ama belli bir yaştan sonra çok düşük bir ihtimal olmuyor mu en yakın arkadaşın da sizi en yakın arkadaşı olarak görmesi.Emek vermeyin ve de beklemeyin demiş bi çok kişi böyle düşünürse herkes nasıl olacak bu ve kurulacak bu ilişkiler ?En yakın arkadaşınızın en yakın arkadaşı değilsiniz. Karşınızdaki kişi dibine kadar hissettiriyor ama siz anlamıyor ya da anlamazlığa vuruyosunuz olay bu.
Sende lisedeki halimi gördüm.Sana tavsiyem arkadaşlarına fazla bağlanma,sana bağlı olmayan arkadaşların için üzülme.İlk başlar insanın canını sıkıyor sonradan yokluğuna alışıyorsun merak etme.Herkese merhaba arkadaşlar, benim üniversiteden bir arkadaşım var geçen seneye kadar bazı bazı görüşürken daha sonra yaşadığımız benzer sorunlar olunca son bir sene daha sık görüşmeye başlamıştık, dert ortağı hesabı yada ben öyle sandım bilmiyorum.Bir senedir sürekli dertler peşimi bırakmadı iyi bir dostun arkadaşlığın önemi çıktı tabi böylelikle ortaya -bende buna hasretim- zaten ilişkiler leş gibi arkadaşlıklar iyi olsun bari cidden iyi geliyor çünkü öylesi.
Neyse...Sonra şunu farkettim ki (6-7 ay boyunca gözlem bu tabiki bir iki gün İçin verilmiş bir karar değil ) ben aramasam bu kadın beni aramıyor. Yani aslında yakın arkadaş olduğumuzu düşünüyorum, o da yanyana gelince veya ben arayınca sanki öyle gibi davranıyor, dinliyor, konuşuyor, ilgileniyor ama ben aramasam ondan bir hamle veya sorma yok, buluşalım demek hiç yok.Konuşunca iyiyiz ama sürekli arayan yakın olmak isteyip iletişimde kalmayı sağlayan ben oluyorum.Sürekli derdini de anlatan ben oluyorum haliyle.Mesela sevgilisinden ayrılıyor bunu ilk kime söylüyor bilmiyorum da bana gelip anlatmıyor,veya iyi bişi de olunca..Ben sorunca “ben derdimi atlatana kadar kimseye anlatamam” diyor tamam olabilir herkesin stili farklı.ama sonra bakıyorum başka arkadaşlarıyla story atıyor, Bende gittim söyledim dedim ben yazmasam niye böylesin ? Bana gelince işin oluyor tek taraflı emek var ve ben ihtiyacım olduğunda yoksan veya kendini anlatmıyorsan bu yakın arkadaşlık demek olmuyor dedim, o da “ ya ben farkında değilim, işte işler çok..telefonu almıyorum elime, şu arkadaşımla işim var bunla işim var, vaktim yok ondan farkında değilim” vs diyor İkimiz de bekarız bu arada meslekler aynı haftasonu boş tek yaşıyor falan.Öyle evli olsa, çoluk çocuk olsa vakti olmuyor desem o da yok.Tamamen öncelik meselesi gibi geldi bana artık.
Son olay da şu, en son baktım bende storyleri görünmüyor ama iş için başka hesabım vardı orda görünüyor,Yani beni gizlemiş. bende artık mesaj yazdım, çıkabilirsin takipten, bir bana sürekli işin var, paylaşımımız artık yok,bilerek yaptığını düşünüyorum, annem babam covid ve senin haberin bile yok dedim, yazmadım başka bişey. Yanlışlıkla yaptığını, bilerek yapmadığını, aramızın iyi olduğunu sandığını söylese de ( isim benzerliğinden gizlemiş bana ) inanasım gelmedi, böylelikle bir arkadaşlığım daha bitti.Nasıl oldu demiş en son sormuş ama o mesajına da cevap vermedim içimden gelmedi.Ama kırıldığım belli ve hastalık var cevap vermesem bile arkasına aramadı, sonuçta evde karantinadayım, yeni ayrılık yaşamışım vs...
Velhasıl arkadaşlar ben mi beklentiyi yüksek tutuyorum biriyle yakın arkadaşsanız tamam Allah’ın her günü görüşmeyin de en azından haftada bir hal hatır sormak, sizin sorduğunuz kadar onun da sizi sorması gerekmez mi,? Sizi tanıyorsa, muhabbeti, dertleşmeyi istediğinizi anlaması, ihtiyacınız olduğunu bilmesi gerekmez mi ? Sadece bencil erkekler değil bencil kadınlar da beni buluyor hep...Ben nerde yanlış yapıyorum ? Size sormak istedim belki bilmediklerimi görmediklerimi gösterirsiniz diye...
Şimdi hem ayrılık yaşadım hemde annem babam covid olunca üstüne birde işsizlik vs baktım kadın herkesle görüşüyor devamlı bir bana zamanı yok bende bu tavra girdim haksız olduğumu da düşünmüyorum ( çünkü cidden sürekli arayan bendim darlamama rağmen ) ama benim de bencil olmayı öğrenmem gerek galiba başıma kötü bişi gelse de zor zamandan geçsem de , buraya da bunun İçin yazdım burdaki kadınlar da gaddar yorum yapıyor zaten ama kimse zaten arkadaş sevmiyormuş demek ki sorun bende...Bencil gaddar ve dik durmayı öğrenmem gerek.Bu kişiyi de hayatımdan çıkarmam bu duruşumun ilk aşımı o zamanSende lisedeki halimi gördüm.Sana tavsiyem arkadaşlarına fazla bağlanma,sana bağlı olmayan arkadaşların için üzülme.İlk başlar insanın canını sıkıyor sonradan yokluğuna alışıyorsun merak etme.
Şöyle birşey var ama daha önce ben düzgünce ona bu konuyu açtığımda bana böyle düşündürdüğü hakkında beni sevdiğini , beni kaybetmek istemediğini söyleyen de biri bu aynı zamanda.Empati yapmam İçin de fazlaca karşımdakine duygusuz olmam gerek.Sevdiği konusunda yalan söylemiş o zamanarkadaşın bencil değil ki. tam tersine fedakar bir insan. muhtemelen haklısın arkadaşlığınızdan senin aldığın tadı alamıyor ama seni de kırmıyor, aradığında derdini dinliyor, sana zaman ayırıyor ama sen onun verdikleriyle yetinmiyorsun ve daha da fazlasını talep ediyorsun hatta hesap soruyorsun, suçluyorsun. senin öğrenmen gereken yukarıda yazdığın gibi bencil ve gaddar olmayı öğrenmek değil empati yapmayı öğrenmek, sevilmediğini gördüğünde hırçınlaşmak yerine sessizce uzaklaşıp gitmeyi bilmek.
Ben normal ilişkilerimde de böyle değer verdiğimden hep kaybediyorum dediğiniz gibi oralı olmamak lazım sessizce gitmek gerek farkeder gelirse bir şekilde ne ala yoksa zaten yokturBosver, kimseye oldugundan fazla deger
Verme. Bir defa ararsin, iki defa ararsin, Baktin o orali degil kesersin merhabayi gider. Ne ariycam diycem, onunla bununla geziyorsun falan..
asla eyvallahim olmaz
Birde bende tat almıyorum ki bu kararı aldım.Zaten kötü bir ilişkiden çıktım bir de aynı türün kadın versiyonunu istemedim hayatımda galiba.Herkes kadını haklı bulmuş da ben zaten bana da uymadığımı söyledim biraz da o bana empati yapsaydıarkadaşın bencil değil ki. tam tersine fedakar bir insan. muhtemelen haklısın arkadaşlığınızdan senin aldığın tadı alamıyor ama seni de kırmıyor, aradığında derdini dinliyor, sana zaman ayırıyor ama sen onun verdikleriyle yetinmiyorsun ve daha da fazlasını talep ediyorsun hatta hesap soruyorsun, suçluyorsun. senin öğrenmen gereken yukarıda yazdığın gibi bencil ve gaddar olmayı öğrenmek değil empati yapmayı öğrenmek, sevilmediğini gördüğünde hırçınlaşmak yerine sessizce uzaklaşıp gitmeyi bilmek.
Sizin arkadaşlık anlayışınız nasıl peki ? İyi bir arkadaşım dediğiniz kişi nasıl oluyor sizin ilişkileriniz nasıl ? Buradakiler beni fazla darlamakla eleştirdi de bende merak ettimGüzelim bu kisi senin arkadasin degil.
Baştan söyleyin bari kime hak vermemiz gerektiğini de hiç yorulmayalım mademburaya da bunun İçin yazdım burdaki kadınlar da gaddar yorum yapıyor zaten ama kimse zaten arkadaş sevmiyormuş demek ki sorun bende...
Aynı dertten senin gibi ortak bir arkadaş. İnsan kendi derdi gibi benzerlerini arar bazen. Tamamen psikolojik. Belki şuan daha farklı derdi ya da mutluluğu var sana ihtiyacı kalmadı Takma.Herkese merhaba arkadaşlar, benim üniversiteden bir arkadaşım var geçen seneye kadar bazı bazı görüşürken daha sonra yaşadığımız benzer sorunlar olunca son bir sene daha sık görüşmeye başlamıştık, dert ortağı hesabı yada ben öyle sandım bilmiyorum.Bir senedir sürekli dertler peşimi bırakmadı iyi bir dostun arkadaşlığın önemi çıktı tabi böylelikle ortaya -bende buna hasretim- zaten ilişkiler leş gibi arkadaşlıklar iyi olsun bari cidden iyi geliyor çünkü öylesi.
Neyse...Sonra şunu farkettim ki (6-7 ay boyunca gözlem bu tabiki bir iki gün İçin verilmiş bir karar değil ) ben aramasam bu kadın beni aramıyor. Yani aslında yakın arkadaş olduğumuzu düşünüyorum, o da yanyana gelince veya ben arayınca sanki öyle gibi davranıyor, dinliyor, konuşuyor, ilgileniyor ama ben aramasam ondan bir hamle veya sorma yok, buluşalım demek hiç yok.Konuşunca iyiyiz ama sürekli arayan yakın olmak isteyip iletişimde kalmayı sağlayan ben oluyorum.Sürekli derdini de anlatan ben oluyorum haliyle.Mesela sevgilisinden ayrılıyor bunu ilk kime söylüyor bilmiyorum da bana gelip anlatmıyor,veya iyi bişi de olunca..Ben sorunca “ben derdimi atlatana kadar kimseye anlatamam” diyor tamam olabilir herkesin stili farklı.ama sonra bakıyorum başka arkadaşlarıyla story atıyor, Bende gittim söyledim dedim ben yazmasam niye böylesin ? Bana gelince işin oluyor tek taraflı emek var ve ben ihtiyacım olduğunda yoksan veya kendini anlatmıyorsan bu yakın arkadaşlık demek olmuyor dedim, o da “ ya ben farkında değilim, işte işler çok..telefonu almıyorum elime, şu arkadaşımla işim var bunla işim var, vaktim yok ondan farkında değilim” vs diyor İkimiz de bekarız bu arada meslekler aynı haftasonu boş tek yaşıyor falan.Öyle evli olsa, çoluk çocuk olsa vakti olmuyor desem o da yok.Tamamen öncelik meselesi gibi geldi bana artık.
Son olay da şu, en son baktım bende storyleri görünmüyor ama iş için başka hesabım vardı orda görünüyor,Yani beni gizlemiş. bende artık mesaj yazdım, çıkabilirsin takipten, bir bana sürekli işin var, paylaşımımız artık yok,bilerek yaptığını düşünüyorum, annem babam covid ve senin haberin bile yok dedim, yazmadım başka bişey. Yanlışlıkla yaptığını, bilerek yapmadığını, aramızın iyi olduğunu sandığını söylese de ( isim benzerliğinden gizlemiş bana ) inanasım gelmedi, böylelikle bir arkadaşlığım daha bitti.Nasıl oldu demiş en son sormuş ama o mesajına da cevap vermedim içimden gelmedi.Ama kırıldığım belli ve hastalık var cevap vermesem bile arkasına aramadı, sonuçta evde karantinadayım, yeni ayrılık yaşamışım vs...
Velhasıl arkadaşlar ben mi beklentiyi yüksek tutuyorum biriyle yakın arkadaşsanız tamam Allah’ın her günü görüşmeyin de en azından haftada bir hal hatır sormak, sizin sorduğunuz kadar onun da sizi sorması gerekmez mi,? Sizi tanıyorsa, muhabbeti, dertleşmeyi istediğinizi anlaması, ihtiyacınız olduğunu bilmesi gerekmez mi ? Sadece bencil erkekler değil bencil kadınlar da beni buluyor hep...Ben nerde yanlış yapıyorum ? Size sormak istedim belki bilmediklerimi görmediklerimi gösterirsiniz diye...
Evet bu dediğiniz de aklıma geldi.O dönemleri atlattığı İçin o kafaya giremedi artık.Geçen sene belli ki daha farklı bakabiliyordu olaya...Aynı dertten senin gibi ortak bir arkadaş. İnsan kendi derdi gibi benzerlerini arar bazen. Tamamen psikolojik. Belki şuan daha farklı derdi ya da mutluluğu var sana ihtiyacı kalmadı Takma.
Sizin arkadaşlık anlayışınız nasıl peki ? İyi bir arkadaşım dediğiniz kişi nasıl oluyor sizin ilişkileriniz nasıl ? Buradakiler beni fazla darlamakla eleştirdi de bende merak ettim
Aslında küsmedim yada kendisini silmedim sosyal medyadan şundan bundan, sadece konuşmak istemedim ve uzaklaşacağımın sinyalini verdim.Düşüncelerimi de söyledim ama sonuçta yanlıslıkla yaptım dedi ama bilerek gizlemiş olma ihtimali de var.Yazarsa elbette ki cevap veririm ama ben artık yazmayacağım ona.Çünkü dediğim gibi karşılıklı emek vermeden devam eden ilişkilerden bıkkınlık geldi.Birde kız arkadaşlarımdan aynı şeyleri yaşamak çok saçma.Aslinda biraz da tarz meselesi.
Sizin tarzinizla arkadasinizinki uyusmuyor olabilir. Bu durumu kabullenip arkadaslik devam edebilir, ben olsam boyle yapardim ornegin. Ama sizi tatmin etmeyen bir arkadasliksa bitirilebilir de, sizin yaptiginiz sekilde.
Ama dahasi kafanizda bir suclu bulmaya calismayin. Frekanslar uyusmadi deyin kapatin konuyu. Kusmek vs de biraz fazla abartmak olur zannimca.
Kendiniz gibi bir arkadas edinirsiniz umarim.
Evet 6-7 ay gözlemledim dediğim bu işte.Sürekli olmasa da 5 ay sonra da olsa sesimi çıkarmasam soran eden yok.O zaman bir ilişki yok işte ortada.Bizde yerimizi bilip bizi soran merak edenlerle olmak istiyoruz haliyle.Bunun darlamayla vs ilgisi yok ki.Aylar sonra yazsanız siz darlıyo mu oluyorsunuz ? Bilemedim , 10 kişinin 8 i bana darlıyorsun haksızsın diyince bende mi sorun diye sorayım dedim.Çok ilginçBir arkadaslik tek bir insanin emegi ile ayakta kaliyorsa arkadaslik degildir. Benim bir arkadasim var aylarca görüsmedigimiz oldu, ama ya o yada ben yaziyordum. Tek tarafli olmuyor bu. Nadir görüsebiliyoruz ama görüssek de hersey eskisi gibi. Ama genel olarak tek bir taraf arayip soruyorsa o zaman diger taraf yeterli kadar ilgili degil. Bahsettigim arkadasim cok yogun calisir ama yinede kendisi arayip sorar. Hicbirimiz aylarca "zamanim yok" diyecek kadar önemli degiliz. Böyle konuda "karsi tarafi böyle kabul etmek gerek" diye birsey de yok. Tek basima iliski yürütecek olsam diger kisiye ne gerek var