Sevgili hanımlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Daha önce de sizlere danışmıştım, danışıp fikir alabileceğim bir ailem ve aklı başında arkadaşlarım olmadığı için fikirleriniz benim için çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.
Neden olduğunu bilmiyorum ama karşıma hep ruh sağlığı bozuk erkekler çıkıyor, bipolar bir kişiden zar zor kurtulmuş iken 1 ay önce ağır zihinsel bozukluk sınıfına giren katatonik şizofren teşhisi konulmuş bir erkek ile kitapçıda tanıştım. Zekası kültür seviyesi tanıdığım herkesten çok üst düzeyde biri olduğu için ve kesinlikle cinsellikten uzak biri olduğu için etkilendim ve arkadaşlığımız başladı. Hastalığı sebebi ile çalışamadığı, ailesiyle yaşadığı ve sürekli evde olduğu için sanal ortamda bolca sohbet ettik. İlk kez bir erkek sürekli resim istemediği, cinsellik konularına girmediği, hatta kilomu bile sormadığı, sadece sanat, tarih ve felsefe üzerine sohbet edebildiğimiz için ondan çok etkilendim.
Ama bu sohbetler sırasında kendi kafasında yarattığı ve sonra o karaktere çok benzeyen bir kıza aşık olduğunu, kızı takıntı haline getirdiğini ve onu hâlâ rüyalarında gördüğünü anlattı. Yani kafasında kurduğu bir kıza benzeyen kızla bir kaç gün konuşmuş, sonra kız bu kişiden uzaklaşınca 3 yıldır her gece rüyalarında onu görüp ağlayarak uyanıyormuş.
Bunun gibi akla hayale gelmeyecek çok geniş imgelerle dolu bir hayal dünyası var, dediğine göre de hayatında onu ilk kez dinleyen sohbet eden kız benmişim herkes tehlikeli diye uzaklaşıyormuş. Sosyal medyada bir çok yerde hesabı var tek konuştuğu kişinin ben olmadığını tahmin ediyorum ama yine de bu beni korkuttu beni de takıntı haline getirmesinden korktum. Sürekli kitap okuduğu ve dahi seviyesinde aşırı bilgi birikimi olduğu için zarar gelmez diye düşündüm ama bu ilişkinin bir geleceği olmadığı için daha çok bağlanmak ve ona da zarar vermek istemedim.
Mesajlarına bilerek cevap vermedim ve o da beni her yerden engelledi. Ancak vicdanen çok rahatsızım. Onun gibi biriyle bir daha hiç karşılaşamayacağım ve belki de bana bir zararı olmayacaktı bilmiyorum, belki de yok yere onu tamamen kaybettim. 3 gündür verdiğim kararı sorgulamaktan dengem bozuldu. Sizce onu bırakarak doğru mu yaptım, rica etsem fikirlerinizi söyler misiniz, okuduğunuz için teşekkür ederim.