• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yaptım ?

GCos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
656
538
103
Herkese merhaba arkadaşlar, benim üniversiteden bir arkadaşım var geçen seneye kadar bazı bazı görüşürken daha sonra yaşadığımız benzer sorunlar olunca son bir sene daha sık görüşmeye başlamıştık, dert ortağı hesabı yada ben öyle sandım bilmiyorum.Bir senedir sürekli dertler peşimi bırakmadı iyi bir dostun arkadaşlığın önemi çıktı tabi böylelikle ortaya -bende buna hasretim- zaten ilişkiler leş gibi arkadaşlıklar iyi olsun bari cidden iyi geliyor çünkü öylesi.

Neyse...Sonra şunu farkettim ki (6-7 ay boyunca gözlem bu tabiki bir iki gün İçin verilmiş bir karar değil ) ben aramasam bu kadın beni aramıyor. Yani aslında yakın arkadaş olduğumuzu düşünüyorum, o da yanyana gelince veya ben arayınca sanki öyle gibi davranıyor, dinliyor, konuşuyor, ilgileniyor ama ben aramasam ondan bir hamle veya sorma yok, buluşalım demek hiç yok.Konuşunca iyiyiz ama sürekli arayan yakın olmak isteyip iletişimde kalmayı sağlayan ben oluyorum.Sürekli derdini de anlatan ben oluyorum haliyle.Mesela sevgilisinden ayrılıyor bunu ilk kime söylüyor bilmiyorum da bana gelip anlatmıyor,veya iyi bişi de olunca..Ben sorunca “ben derdimi atlatana kadar kimseye anlatamam” diyor tamam olabilir herkesin stili farklı.ama sonra bakıyorum başka arkadaşlarıyla story atıyor, Bende gittim söyledim dedim ben yazmasam niye böylesin ? Bana gelince işin oluyor tek taraflı emek var ve ben ihtiyacım olduğunda yoksan veya kendini anlatmıyorsan bu yakın arkadaşlık demek olmuyor dedim, o da “ ya ben farkında değilim, işte işler çok..telefonu almıyorum elime, şu arkadaşımla işim var bunla işim var, vaktim yok ondan farkında değilim” vs diyor İkimiz de bekarız bu arada meslekler aynı haftasonu boş tek yaşıyor falan.Öyle evli olsa, çoluk çocuk olsa vakti olmuyor desem o da yok.Tamamen öncelik meselesi gibi geldi bana artık.

Son olay da şu, en son baktım bende storyleri görünmüyor ama iş için başka hesabım vardı orda görünüyor,Yani beni gizlemiş. bende artık mesaj yazdım, çıkabilirsin takipten, bir bana sürekli işin var, paylaşımımız artık yok,bilerek yaptığını düşünüyorum, annem babam covid ve senin haberin bile yok dedim, yazmadım başka bişey. Yanlışlıkla yaptığını, bilerek yapmadığını, aramızın iyi olduğunu sandığını söylese de ( isim benzerliğinden gizlemiş bana ) inanasım gelmedi, böylelikle bir arkadaşlığım daha bitti.Nasıl oldu demiş en son sormuş ama o mesajına da cevap vermedim içimden gelmedi.Ama kırıldığım belli ve hastalık var cevap vermesem bile arkasına aramadı, sonuçta evde karantinadayım, yeni ayrılık yaşamışım vs...

Velhasıl arkadaşlar ben mi beklentiyi yüksek tutuyorum biriyle yakın arkadaşsanız tamam Allah’ın her günü görüşmeyin de en azından haftada bir hal hatır sormak, sizin sorduğunuz kadar onun da sizi sorması gerekmez mi,? Sizi tanıyorsa, muhabbeti, dertleşmeyi istediğinizi anlaması, ihtiyacınız olduğunu bilmesi gerekmez mi ? Sadece bencil erkekler değil bencil kadınlar da beni buluyor hep...Ben nerde yanlış yapıyorum ? Size sormak istedim belki bilmediklerimi görmediklerimi gösterirsiniz diye...

Okurken size kizdim arkadaslik ve dostluk karsilikli duygularla paylasimi olan bir iliskidir siz fazla ustune dusmussunuz birakin sizinle olmak isteyen insanlar dursun yaninizda onunla vakit harcamayin

Beni çok boğardı mesela sizin arkadaşlık tarzınız. Ödev gibi niye belli aralıklarla arkadaşımı arayıp sorayım. Özlersem ararım özlemeye de biraz fırsat vermek lazım ama. Tarzı size uymuyorsa görüşmeyin olsun bitsin. Plantonik triplerini hiç sevmiyorum arkadaşlıkta.

Beni çok boğardı mesela sizin arkadaşlık tarzınız. Ödev gibi niye belli aralıklarla arkadaşımı arayıp sorayım. Özlersem ararım özlemeye de biraz fırsat vermek lazım ama. Tarzı size uymuyorsa görüşmeyin olsun bitsin. Plantonik triplerini hiç sevmiyorum arkadaşlıkta.
Sürekli asla aramam mesela en son görüşmemizden Bu yana nerdeyse bi ay olacak, yani sandığınız gibi yapmıyorum asla .dedim ya 6-7 ayın gözlemi bu.Hep ben arıyorum onu farkettim

Sizin gibi arkadaşım vardı.
Sürekli görüşüp, konuşmak isteyen.
Aramıyorsun hep ben arıyorum falan diyen (ki arardım ama evlilik iş derken arayamadığım da oluyordu)
Şuan sadece sosyal medyamda duruyor.
O kadar bıktırdı beni.

Okurken size kizdim arkadaslik ve dostluk karsilikli duygularla paylasimi olan bir iliskidir siz fazla ustune dusmussunuz birakin sizinle olmak isteyen insanlar dursun yaninizda onunla vakit harcamayin
Haklısınız

Sizin gibi arkadaşım vardı.
Sürekli görüşüp, konuşmak isteyen.
Aramıyorsun hep ben arıyorum falan diyen (ki arardım ama evlilik iş derken arayamadığım da oluyordu)
Şuan sadece sosyal medyamda duruyor.
O kadar bıktırdı beni.
Kısa vadede yapmadığımı söyledim 6-7 aya yaydım bunu.Mesela karşılıklı öncelik meselesi sadece belki de ama asla darlamadım.Sadece sürekli arayan soran olmak istemedim bencillik var.Sonuçta söyle düşünün karsı taraf aramasa yine sadece sosyal medyada duracak çünkü zaten siz aramıyorsunuz

genelde arkadaşlıklarım benim bu şekilde isteyen istediğini arayıp sorsun modundayız. özellikle hep yazsın hep arasın beklentinizi bence biraz azaltmalısınız. belli ki siz onun için "en iyi arkadaş" sıfatında değilsinizdir.
zaten arkadaşlıklar karşılıklı çaba ve özveriyle oluyor. çok sevdiğim ya da çok sevdiğini hissettiğim insanlarla her zaman görüşüyorum

genelde arkadaşlıklarım benim bu şekilde isteyen istediğini arayıp sorsun modundayız. özellikle hep yazsın hep arasın beklentinizi bence biraz azaltmalısınız. belli ki siz onun için "en iyi arkadaş" sıfatında değilsinizdir.
zaten arkadaşlıklar karşılıklı çaba ve özveriyle oluyor. çok sevdiğim ya da çok sevdiğini hissettiğim insanlarla her zaman görüşüyorum
Aynen o bir his oluyor zaten anlıyorsunuz

Sürekli asla aramam mesela en son görüşmemizden Bu yana nerdeyse bi ay olacak, yani sandığınız gibi yapmıyorum asla .dedim ya 6-7 ayın gözlemi bu.Hep ben arıyorum onu farkettim
Arkadaşınız her ay görüşmek istemiyor ama demek ki. Hadi 1 2 ay aradım 3ü asla aramazdım ben. Ben bazı arkadaşlarımla yılda 1 2 görüşürüm ama görüşünce sanki her hafta görüşür gibi samimi oluruz. Bu görüşmek sıklığı bizi daha az arkadaş yapmıyor bence. İnsanların evli veya çalışmıyor olması size zaman ayırmasını gerektirmiyor. Ki arkadaşınızda isteyince istediği kişiye zaman ayırabiliyormuş.

Arkadaşınız her ay görüşmek istemiyor ama demek ki. Hadi 1 2 ay aradım 3ü asla aramazdım ben. Ben bazı arkadaşlarımla yılda 1 2 görüşürüm ama görüşünce sanki her hafta görüşür gibi samimi oluruz. Bu görüşmek sıklığı bizi daha az arkadaş yapmıyor bence. İnsanların evli veya çalışmıyor olması size zaman ayırmasını gerektirmiyor. Ki arkadaşınızda isteyince istediği kişiye zaman ayırabiliyormuş.
Yılda bir iki mi ? Peki

Ben sizi çokta haklı bulmadım. İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım görüştüğü arkadaşı belki onu aramıştır da öyle görüşmüşlerdir, sonunda bıktırmışsınız size hikayelerini gizlemiş. Bana da sizin arkadaşlık tarzınız yorucu geliyor mesela. Annem-babam covid haberin yok demişsiniz de söylemezseniz olmaz elbette. O sizi sizin onu gördüğünüz kadar yakın arkadaşı görmüyor olabilir, sürekli iletişimde olmak istemiyor olabilir bunlar kusur mı derseniz bence değil. Mesajına cevap vermeyip üstüne beni arasın beklentisine girmeniz fazla. Görüşmek istiyorsanız görüşün konuşun ama teklifin sizden gelmesi gerektiğini anlayarak yok eğer istemiyor böyle bir arkadaşlık diyorsanız da kesin iletişimi.

Ne kaybettiysek insanlara fazla degermekten kaybettik..fakat tavrin yanlis kuzum sende mesafeli duracaktin sen onun icin neredeysen oda senin icin orada olmaliydi ...bu genek gecer kural olmali bence

Arkadaslik iliskilerinde de surekli gorusmesemde gorustugumde kaldigin yerden devam edebiliyorsa o arkadaslik tamamdir bence

Ben sizi çokta haklı bulmadım. İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım görüştüğü arkadaşı belki onu aramıştır da öyle görüşmüşlerdir, sonunda bıktırmışsınız size hikayelerini gizlemiş. Bana da sizin arkadaşlık tarzınız yorucu geliyor mesela. Annem-babam covid haberin yok demişsiniz de söylemezseniz olmaz elbette. O sizi sizin onu gördüğünüz kadar yakın arkadaşı görmüyor olabilir, sürekli iletişimde olmak istemiyor olabilir bunlar kusur mı derseniz bence değil. Mesajına cevap vermeyip üstüne beni arasın beklentisine girmeniz fazla. Görüşmek istiyorsanız görüşün konuşun ama teklifin sizden gelmesi gerektiğini anlayarak yok eğer istemiyor böyle bir arkadaşlık diyorsanız da kesin iletişimi.
Ben karşılıklı emek olması gerektiğini düşünenlerdenim.Herkes çok darladığımı neden düşündü bilmiyorum ama öyle değil asla.Karşı taraf fazla aramıyor sadece o yüzden kestim zaten iletişimi

Açıkçası benim de arkadaşlık tarzım arkadaşınızınki gibi. Sürekli iletişim halinde olmayı sevmem. Aklıma yakın arkadaşımı arayıp hal hatır sormak da gelmez. Benim için önemli olan bir araya geldiğimizde aramızdaki samimiyettir. Hepimizin farklı bir arkadaşlık anlayışı var. İkiniz de haksız değilsiniz

Kısa vadede yapmadığımı söyledim 6-7 aya yaydım bunu.Mesela karşılıklı öncelik meselesi sadece belki de ama asla darlamadım.Sadece sürekli arayan soran olmak istemedim bencillik var.Sonuçta söyle düşünün karsı taraf aramasa yine sadece sosyal medyada duracak çünkü zaten siz aramıyorsunuz

Şöyle diyeyim tercih meselesi evet ama bir de çocuk gibi sürekli görüşmek, mesajlaşmak doğru değil.
Oda sizin gibi yazmadın, aramadın falan diye trip atardı.
Ama hayat bu herkese 7/24 vakit ayıramıyorsun ki.
Sizin durumunuza da ona benzettim.

Benim yıllardır görüştüğüm arkadaşlarım var 12-13 senedir.
1 tanesi yanımda diğerleri istanbul da falan.
Buradakiyle ayda 1, diğerleriyle yılda 1 görüşürüm.
Elimden geldiğince aramaya çalışırım ama ne zaman bir araya gelsek o görüşmediğimiz zamanlardaki soğukluk hiç olmaz.
Sanki her gün görüşüp, konuşuruz gibi samimiyizdir.
Kimse kimseye tripte atmaz, küsmez de.
Bilemedim sizin arkadaşlık anlayışınız farklı bence.

En yakın arkadaşınızın en yakın arkadaşı değilsiniz. Karşınızdaki kişi dibine kadar hissettiriyor ama siz anlamıyor ya da anlamazlığa vuruyosunuz olay bu.

Evet. Noldu arkadaşlığımız mı düş
Ne kaybettiysek insanlara fazla degermekten kaybettik..fakat tavrin yanlis kuzum sende mesafeli duracaktin sen onun icin neredeysen oda senin icin orada olmaliydi ...bu genek gecer kural olmali bence

Arkadaslik iliskilerinde de surekli gorusmesemde gorustugumde kaldigin yerden devam edebiliyorsa o arkadaslik tamamdir bence
Bizimkinde kaldığı yerden devam ediyordu mesela aylarca görüşmüyorduk ama görüşelim diye Aylar sonra yine arayan ben olmayı istemiyorum sadece bu

Back