Sizce doğru mu yapıyorum ?

Sevgi nasıl oluyor ben de bunu anlamıyorum.
Maddi manevi beni tatmin edemeyen adamın nesini seveyim?
Beni ezip geçerek ailesini üstün tutan adamın nesini seveyim?
Paranoyaklık derecede kıskançlığı olan adamın nesini seveyim?
Aldatma şüphen vardı,yanlışsam affet,bu adamın nesini seveyim?
Gerçekten Kelebek sen bu adamın nesini seviyorsun?

Ya ben de yarım akıllı bir insanım, zamanında seviyorum bahanesine sığınıp çok hata yaptım konu sahibine kızmıyorum o yüzden. Ama insanın bir yerde gözü açılıyor, sen ne kadar görmemek için dirensen de o göz açılıyor. Kaldı ki işin içine böyle büyük bir borç, böyle büyük bir sorumsuzluk ve bencillik girince gözünün daha da çabuk açılması lazım. Konu sahibinin direnmesi neden onu anlayamıyorum.

geçmişi bilmeyenler için özet:
sevgilisi sürekli ailesine para gönderen, kredi çeken yarı aç yarı tok yaşayan biri.
evlenmek istiyor ama gelinliğe, eşyaya, takıya, düğüne gerek yok, idare et evlenelim diyor.
ileride birgün parası olursa (100-150 yıl sonra) istediği gibi düğün yapacakmış. kız bunu kabul etmediği için bencil, paragözmüş. hatta ona ihanet etmeye meyilliymiş.

ha bir de ailesiyle olan ilişkisine karışamazmış, haddini bilsinmiş.
ideal bir aday evlenmek için:))
her yönüyle
özet için teşekkürler..

Nankörlük yapıo gibisiniz.
Elimi cebime arttırmaz diosunuz. Demmek bu durum onun canını sıkıyordur. Nerden biliceksiniz.

Benim de 7 yıllık sevgilimdi. O zamanlar çalışmıyordu. Aman sen çalışmıyorsun hep benden olsun demedim mesela. Kıt kanaat geçiniyorsa karşı taraf binlerce lira harcamak zorunda mı gezmeye tozmaya? Kişi bunu nasıl reva görüyor? Araba kiralamasınlar, otobüste geçen zaman zaman değil mi? 300 lira ceptr kalır o zaman. Sevgilisi de harcayacağına birikim diye 10 gram altın alsaydı o zaman.
En temizi para yoksa gezmemek veya ayağını yorganına göre uzatmak. Para yoksa büyük planlar yapmanın anlamı yok.
İnanın biz gezmekten arabadan vs kıstığımızda o parayı kenarına koyacağını bilsem zerre kadar içime dert etmem arabada kiralamayız gezmeyede gitmeyiz. Ama biz bunları yapsak da ertesi gün bizden kıstığı bu paraları ailesine harcayacak ben bunu biliyorum. Üniversitede 2 yıl aynı şehirdeydik para biriktirelim dedik bi süre 1 ay kadar dışarıya çıkmadık gezdiysek otobüsle gezdik yemek yediysek 3-5 liralık yedik çayı evde içtik sonuç ? O ay babasına para alzım oldu pat diye gönderiverdi benimde kafa attı biz böyle kendimizden kısıyoruz paşa ailesine havale yapıyor bu ne biçim iş diye normal gezmeye devam ettim kısmadım da. Çünkü kenarına koymuyor yada borcunu kapatmıyor

geçmişi bilmeyenler için özet:
sevgilisi sürekli ailesine para gönderen, kredi çeken yarı aç yarı tok yaşayan biri.
evlenmek istiyor ama gelinliğe, eşyaya, takıya, düğüne gerek yok, idare et evlenelim diyor.
ileride birgün parası olursa (100-150 yıl sonra) istediği gibi düğün yapacakmış. kız bunu kabul etmediği için bencil, paragözmüş. hatta ona ihanet etmeye meyilliymiş.

ha bir de ailesiyle olan ilişkisine karışamazmış, haddini bilsinmiş.
Yok artikkk...konu sahibi allah size akil.fikir versin

Günaydın KK'nın güzel hatunları :KK36:
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...
sevgilin şimdiye kdar senden esirgemmis sende Esirgeme denk olsun. Hem laf ağızdan 1 kere çıkar.

İnanın biz gezmekten arabadan vs kıstığımızda o parayı kenarına koyacağını bilsem zerre kadar içime dert etmem arabada kiralamayız gezmeyede gitmeyiz. Ama biz bunları yapsak da ertesi gün bizden kıstığı bu paraları ailesine harcayacak ben bunu biliyorum. Üniversitede 2 yıl aynı şehirdeydik para biriktirelim dedik bi süre 1 ay kadar dışarıya çıkmadık gezdiysek otobüsle gezdik yemek yediysek 3-5 liralık yedik çayı evde içtik sonuç ? O ay babasına para alzım oldu pat diye gönderiverdi benimde kafa attı biz böyle kendimizden kısıyoruz paşa ailesine havale yapıyor bu ne biçim iş diye normal gezmeye devam ettim kısmadım da. Çünkü kenarına koymuyor yada borcunu kapatmıyor
Eeee sizin gozlugunuzu kim cikaricak

kim ister ki.
kendini bütün herşeyiyle apaçık ortaya koymuş bir adam.
beğenirsen al ben buyum diyor.
kaçar mı hiiiç:))
sanırım konu sahibi ailesiyle mutlu değil. bu adamı kaçış olarak görüyor. ama yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. fakat görmek istemiyor.

Sen hala bununla birlikte misin? Bak evlendik eşimle aynı eve geçtik o zaman benim biriktirdiğim altınları öğrendi. O güne kadar rakam vs söylememiştim. Sadece birikim yaptığımı biliyordu. Kaldı ki uzun süre dokunmadık onlara. Geçen yıl arabayı yenilerken kullandık.

İki çeyrek dediğin 300 lira. Kardeşine alacağı ayakkabı parası. Ona vereceğine ailene ver. Hayra geçer. O ailesine veriyorsa sen de ailene harca gitsin.

Ya benim anlamadıgım nasıl parasız kalmış benim kardeşimde mardin-şırnak arası sınırda görev yapıyo afedersin ama eşek yüküyle para alıyo dogu tazminatları falan var bunların bekar adam aileye 500 göndermeyle bitmez o para ki oralarda harcıycak yer yok zaten sen altınlarını verme bence
Şimdi şöyle bir durum var ki paşanın 60.000 tl kredi ödemesi var ailesi için çekilmiş bir kredi , ayda 2.000 tl onu ödüyor ama doğuya gitmeden öncede 3500 tl kadar maaşı vardı krediye ödeynce geri kalan para ev kirası sigarası vs. derken yetmiyordu böyle böyle kartlara yüklendi maaş kartında eksiye düştü. Şimdi hepsi bir araya geldi anlıcağın. Bu ay 4300 tl almış tazminatıyla birlikte ama oraya para ver buraya ver derken elinde kalmamış.

Bu konuda yuzde yuz haksizsin bana gore. Hani ailesiyle gezmeye var bana yok mu kardese ayakkabi yegenine hediye falan tabii ki alacak. Sevgilisiniz henuz aile degilsiniz ortak butceniz de yok. Parasina karisamazsin. Ha giderlerin bir kismini sen odemeyi teklif etmissin, ki imkan varsa bence en dogrusu da bu.
Cunku tekrarliyorum, sevgilin o senin kocan degil. Elini cebine atmama olayi eskide kaldi.

Ammaaaa,
60 bin borc nedir? 60 bin borc olur odeme hevesi olur imkani olur tamam.
Sevgilimle kacamak yapayim aileme harcayayim olmaz oyle.
Bence boyle bir adamla evlenmek seni verem eder.
Surekli ama surekli borcunuz olacak. Cunku borc ve kredi onlarda yasam bicimi

Bile bile neden altın bozdurmayı teklif ettiniz o halde? Bence açıkça söyleyin; bana para yok sıkışığım dedin diye ben altın bozdurmayı teklif ettim ama görüyorum ki ailene bulabiliyorsun. O halde ikimiz de sıkışmayalım en iyisi görüşmeyi erteleyelim, diye.

sanırım konu sahibi ailesiyle mutlu değil. bu adamı kaçış olarak görüyor. ama yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. fakat görmek istemiyor.
Sevgili grill evde pek mutlu değilim bu bir gercek, sürekli azarlayan bağırıp çağıran bi anne babam var ve fazlasıyla sorumluluklarım... Maddi manevi. Sevgilimi seviyorum 3 sene geçirdik hele 2 senesini dolu dolu yan yana..
Sevdiğim için olsa gerek hepsinin bigün üstesinden geliriz diye düşünüyorum off offff bazen bende sevmek istemiyorum ama napayım.
Geçen akşam tartıstık daha konu 2.000 tl ile geçinmeye geldi evlilikten falan bahsederken.
Hani düğün için kredi çekse geriye maaşından o kadar kalıyomuş bende geçinmek çok zor zaten ev kirası faturası en az 1500 tl valla o sıkıntı da ben çocuk düşünmem kendimizden bi şekilde kısarız ama çocuğumdan asla kısmak istemem dedim. Öyle diyince sinirlendi asg.ücret alanlar nasıl geçiniyo ben polisim 4.000 maaşım var benm sevgilim borçtan korkuyo seni tanımasan bi mühendis bul kendine dcem dedi bana. Çok kızdı

Ay bir de soylemezsem siserim
Kardesi de nike giymeyiversin yahu.
Heves ediyormuş, zaten kendine ne alsa hepsini kardeşine veriyor saat aldı 400 tl ye giderken unuttu bende dedim ki sizinkilerden alıpda sana kargoyla göndereyim yok kardeşim takar diyo. Hep böyle bu çocuk

Sevgili grill evde pek mutlu değilim bu bir gercek, sürekli azarlayan bağırıp çağıran bi anne babam var ve fazlasıyla sorumluluklarım... Maddi manevi. Sevgilimi seviyorum 3 sene geçirdik hele 2 senesini dolu dolu yan yana..
Sevdiğim için olsa gerek hepsinin bigün üstesinden geliriz diye düşünüyorum off offff bazen bende sevmek istemiyorum ama napayım.
Geçen akşam tartıstık daha konu 2.000 tl ile geçinmeye geldi evlilikten falan bahsederken.
Hani düğün için kredi çekse geriye maaşından o kadar kalıyomuş bende geçinmek çok zor zaten ev kirası faturası en az 1500 tl valla o sıkıntı da ben çocuk düşünmem kendimizden bi şekilde kısarız ama çocuğumdan asla kısmak istemem dedim. Öyle diyince sinirlendi asg.ücret alanlar nasıl geçiniyo ben polisim 4.000 maaşım var benm sevgilim borçtan korkuyo seni tanımasan bi mühendis bul kendine dcem dedi bana. Çok kızdı
Kelebek bu adamdaki uslup da kotu yalniz.
Muhendis buldum beni bi daha arama denir boylesine

Şimdi,işin gerçeği ben de aynısını düşünüyorum.
Dikkat ediyorum da kendi ailesiyle mutsuz olanlar aman ne olursa olsun da bu evden gideyim mantığındalar sanırım.
Aile içi huzursuzluk çok zordur eminim,bir erkeğin peşine takılmak yerine eğitimlerine asılsalar,ne bileyim KPSS kazansalar hem aileden uzaklaşmış olurlar hem de hayatlarını güzelce kururlar.
Şimdi 2 çeyreğin üzerinde plan yapan iki genç yerine yatırımları hakkında bilgi isteyen bir kızımız olurdu karşımızda.
Neyse...
Hiç kimseyi sabah sabah üzmek de istemiyorum ama Kelebek bizi yine dinlemeyecek yine bildiğini okuyacak. Buraya neden konu açtığını da anlamadım. Ona daha çok üzülelim diye mi bilemedim.

X