Sizce doğru mu yapıyorum ?

Evlenirsiniz sen ailesinin borcunu ödeyip beğenmediğin koltuklarda otururken o her ay birine hediye alma veya başka bir borcu daha kapatma peşinde olacak, farkındasın değil mi?

Hayır değilsin işte.
Hiçbir şeyin farkında değilsin.
Seni bencilce ateş ortasına(bildiğimiz ateş, çatışma) çekmeye çalışan adamla evleneceksin.
Sonra da ömür boyu borç ödeyeceksin.

Bu sefer verirseniz ,bundan sonra da hep sizden para umabilir.Madem durumu o kadar kötü ,altınlarınızı verseniz de yine bir sürü masraf çıkacak.Ben altınları versem de yine bir sürü masraf çıkar ,bu sıkntıya sokmayayım seni,az daha dayanalım ,benim yüzümden sıkıntı çekme diyebilirsin.Ciddi düşünüldüğünde tabii ki siz de teklif edebilirsiniz ama bodoslama dalması ,kabul etmesi itici olmuş.

Günaydın KK'nın güzel hatunları :KK36:
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...
Can'ım bak muhtemelen benden küçüksün sana bir abla nasihatı eğer evlilik gibi bir beklentim varsa bu kişiyle onu unut bir kere. İki altın demek yopu topu 400tl para. Altın altın diyorsun görende 50bin tl lik altın zannedecek. Eğer sevgilim asgari ücretle çalışan biri olsa haklı derim ama bir polis memuru üstelik öyle bir bölgede çok iyi maaş alıyor. Üstelikte bekar bu adam ve sevgilisi var sevgilisinin Doğum günü var. Bide kaçamak yapacakmış ki ben bu kaçamağıda iptal et derim, bu kadar şeyin üzerine Nike Adidas ayakkabı yok hediyeler sonra aileyle bir günlük takılması zaten bir dünya para. Sanki bugüne kadar sevgilin masraf çektiyse ne ödedi yemek içmek parası ona devede kulak , sonuçta sen değil başka kız olsa yine yapacaktı. Yani demem o ki tabiki Bi yemek yenir git öde parasını vs. Ama sevgilindeki niyeti ben pek iyi ve samimi görmüyorum. Oradan gelecekse Bi sana gelmiyor zaten.

Benim zoruma giden şey madem ki parası yok borcu sıkıntı ediyor ailesiyle neden doya doya planlar yapıyor, tamam ben bütün deidklerinizi yaparım daha önceden de yaptık zaten ama o ailesinden fedakarlık edecek mi hayırr. Çünkü sevgilimi tanıyorum daha bu ay 500 tl babasına para gönderdi araba taksiti varmış babası ödeyememiş güne girmişti 1000 tl günden geldi onuda babasına sen al taksit kapatırsın demiş. Bunları duyunca tuhaf oluyorum haliyle. Ya inanır mısınız ben koltukta yatıyorum 21 yasında kocaman kızım kendime baza alcaktım neyse ben iader ederim dedim bazaya verceğim parayla birikim yaparım dedim. Öyle aldım o altınları o yüzden zoruma gidiyor sevgilkimde ben gibi kendi sıksa ama ona rağmen parası olamasa hiç dert değil. Ama onun ailesine gelince hep olamayan para var oluyor bianda
bunları bilmene rağmen hala ayrılmıyorsun. evlenirsen sevgiline itiraz etmeye hakkın yok. çünkü bile bile evleneceksin. sevgilin de aynen böyle diyecek. ben hep böyleydim, bilerek evlendin diyecek ve sonuna kadar haklı.

Parasina gore ayagini uzatsin.

Ve biriktirdigin paralardan altinlardan kesinlikle bahsetme.
Farz edelimki bu adamla evlendin.
Senin esyani ceyizini tamalamak icin ailenin parasi yetmedi ve sen altinlarini bozdurarak verdin diyelim.
Evlendikten sonra erkek şaha kalkar hemen sen tin biriktirmistin getirdin mi? Swnde hayir esyalarim icin harcadim falan dedin mi erkek hemen aileye yuklenir. Sende parani ailene vermissin ailen yapmamis ki falan filan diye.

Bir erkek nekadar iyi olursa olsun isterse kanataiz melek olsun. Ne yapatsaniz yapin ailenizin en ufak sıkıntısını soylemeyin. Beni soyle boyle uzdu diye (bunu genel diyorum senin konun ile alakasi yok)
Ailenize para yardimi ettiginizi soylemeyin.
Para biriktirdiginizi soylemeyin...

Sevgilin parayi bulunca o arada ihtiyaclarimida gidereyim demis. 300 tl ile butun bunlari nasil yapacak merak etti.
Ancak yol parası ve gezmek icin yol parası.
Demekki kardesine ayakkabki yegenine hediye, ailesine hediye senin paranla yapacka.
Keske o oyle anlatirken sende butun bunlaro 30o tl ilemi yapacaksin deseydin.
Benim paramla kalacka yer araba kirasi ye ic gez. Alis verisi 300 tl ilemi yapacaksin diyecektin

Ha butun bunlari diyemiyorsanda. Altinlari sevgiline neden veriyorsun ki? Bozdur. Para sende kalsin. Sen odemeleri yap. Hem neye harcadigini bilirsin hemde ailesine hediye icin vermemis olursun. Sen bozdururuz demissinde senin cebine koyacagim dememissin ki.

O geldiğinde parayi bozdur kendi cebine koy gezmeye haziriz de...
Onun cebinemi koymayi dusunuyordun?

Hem ben olsam 2 gun icin 2 altini bozdurmazdim acikcasi.

Aynen öyle, yoksa yoktur kardeşim onlara gelince nasıl var bu para. Yada onlara gelnce neden düşünülmüyor borç yapılacağı. Bu hep böyle oldu evlilikten bahsediyoruz bana diyor ki takı konusunda anlayıslı ol esyada öyle ben bi memurum varım yoğum belli tamam diyorum ailesi kredi çek oğlum biz öderiz diyorlar çekiyo pat 2 ay sonra sevgilime kalıyo onların canı sağolsun feda olsun diyor
onlar canı da sen nesin?
dış kapı mandalı mı?

Yahu o adam evlenmez Bi bahane bulur evlenmez. Amir memur bişey arar bulur kendine böyle rahat adam kendini sıkıntıya sokmaz Bi dünya örneği var etrafımızda
kesinlikle. etrafında konu sahibi gibi kandırılmaya müsait birini bulsa çoktan evlenirdi. konu sahibi yedekte, evlenme vaadiyle yanında tutuyor.

Ahhh kelebek ahhhh önceki konularını biliyorum sana hadi ayrıl diyemiyorum herşeyden önce bunu senin istemen lazım,bu adamla isin zor mevzu sadece çeyrek meselesi değilki,bu adam bir tuğaf, fazlasıyla aileye bağlı,evlenince seni zor zamanlar bekliyor ailesi mevzu olunca sana çok yüklenir bu adam,tabiki ailesine yardim eder evlat dediğin, bende olsa bende yardim ederim ,ama sevgilin takıntılı ailesine karşı ne yaparsa yetmiyor daha fazlasını yapıyor öyleki çoğu zaman kendini dahi unutuyor

keşke o iki altını hiç söylemeseydiniz
bide borç veriyorsunuz değil mi
sonra ödesin size bir zahmet

eee ailesi de ona emek veriyor sen ne yaptın ona şimdiye kadar, adama seni yedirip gezdirmiş, sende maaşını ailene vermişsin.

O ses etmemiş. sen 2 altının hesabını yapıyorsun keşke şimdiye kadar biraz daha koysaydın kenara.

Yaptığın şey ayıp bence. Sende arada gezme tozmaya paranı harca
Anlamıyorsunuz benim derdim altını bozdurmak değil, benim derdim tamam parası olmayabilir tabiki o zaman ben destek olcam ama madem parası yok ailesine gelince nasıl var bu para ?

Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
maddi olarak bu kadar dardayken gezmek için altın satmak niye?
bana mantıksız geldi.
tamam herkes doya doya gezmek vs istiyor da darda iken hepsinden feragat ediyoruz.
hele ki altın satmak çok saçma.
keşke söylemeseydin.
sevgilin de hesabını bilmeyen biri görünen o ki.
olmayan parayı saçıp durmayın

Canım bence hiç alıştırma böyle. Bu ay da yeğenine hediye almasın gerekirse. Senin doğum günün için gelemedi, altınlarını bozdurup vereceksin ve kardeşine ayakkabı alacak, yeğenine oyuncak alacak ve ailesine para verecek.
Biraz acımasızca gelebilir ama bence de ayrıl. şimdiden böyleyse evlendikten sonra düşünemiyorum ben sevgilini.

geçmişi bilmeyenler için özet:
sevgilisi sürekli ailesine para gönderen, kredi çeken yarı aç yarı tok yaşayan biri.
evlenmek istiyor ama gelinliğe, eşyaya, takıya, düğüne gerek yok, idare et evlenelim diyor.
ileride birgün parası olursa (100-150 yıl sonra) istediği gibi düğün yapacakmış. kız bunu kabul etmediği için bencil, paragözmüş. hatta ona ihanet etmeye meyilliymiş.

ha bir de ailesiyle olan ilişkisine karışamazmış, haddini bilsinmiş.

Kardeşinin göz doktorunuza bahane et.
Ailem ondan bundan borç soruyor, biraz zor durumda kaldık falan de.
Paranız yoksa da harcamayin 1500 tl 2 gün için.
He ama su da var, ortada 1500 tl harcama varsa, bir ucundan tutmus olmanız da garip değil. Sonuçta bu ikinizin gideri. Ailesi için olanla bunu karıştırma.
Benim problemim ona destek olmak değil kii her zaman da elimden geldiğince detsek olduğumu düşünüyorum oda bugüne kadar benden mümkün olduğunca esirgemedi ama genel anlamda ailesine karsı farklı bi huyu var. Onlara yok diyemiyor demez de bana sıkıntılarından bahsetmesi güzel benimde ona destek olabilmem gurur verici ama inanın ailesiyle o parayı kat be kat harcamıcağını bilsem daha çok veririm. Ailesiyle hesap kitap yapmıyor zaten o yuzden bu durumda Allah aşkına 3.500 tl maaş alıyor bu ay 4.300 tl aldı insan kendini biraz ona göre önceden ayarlamaz mı ya bende de olmasaydı ? Yada madem borçlardan kurtulmak istiyor her zaman hep destekcisiyim ama o zaman ailesine de sınır koyacak. Bore yapmak istemiyorum diyeceğine ona göre davranacak her konuda

kesinlikle. etrafında konu sahibi gibi kandırılmaya müsait birini bulsa çoktan evlenirdi. konu sahibi yedekte, evlenme vaadiyle yanında tutuyor.
Ya aynen öyle eğer zaten evlilik düşüncesi olsa Okadar parayı YÖK kaçamak vs yerine gelince ailemle Bi tanışmaya gelelim diye kendisi ısrar ederdi. O hala kaçamak peşinde . Bende bu yıl evlendim.geçen yıl nişan yaptım aile arasında öyle aman aman masrafta olmuyor açıkcası bunlar hep bahane

E sende paranı ailene harcıyormuşsun ve hep o ödemiş bu zamana kadar bu sefer sen öde ne olur.
Ya ben zaten böyle para muhabbetlerinin dönmesini ki buraya konu edildi çok çirkin buluyorum.
Eşimle sevgiliyken benimde çok harcamışlığım vardır oda öyle hiç düşünmedim gittik birlikte yedik ama onun ödemesi lazım diye
Benim sıkıntım niye ben veriyorum değil, madem parası yok ailesine gelince nasıl var bu para. Bugüne kadar çok tartıstık bu yüzden benim o zoruma gidiyor

Kelebekçim senin kadar iyi niyetli biriyle çok fazla karşılaşmadım.

Önceki konularını bilmiyor olsam yorumum farklı olurdu ancak şu an olumlu bakamıyorum.

Seni bir an önce evlenmek için zorlayan, sen borçlardan bahsedince de "her şey maddiyat mı" diye duygu sömürüsü yapan bir adam bu her şeyden önce.

O zaman her şey maddiyat mı?

Otobüse binin, sahilde oturup simit yiyin. Çay bahçesinde çay için.

İmkanınız yoksa kaçamak yapmayın.

Senin de canına yazık değil mi?

İşe erken gidiyorsun, erken gittiğin için oradaki yardımcı bayanın sana iş buyurmasına katlanıyorsun.

Erken indiğin halde bir yere gidip kahvaltı yapmıyorsun, sırf birikim yapabilmek için.

İleride evlenirken harcanacak parayı, çeyiz masrafını, ev masrafını bir tek sen düşünüyorsun.

Bozdurma altınlarını. Acil bir durum için anneme vermem gerekti de.

Bilmiyorum çok mu fesatım ama ah keşke biraz daha farkında olsan.

X