• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Sevgili grill evde pek mutlu değilim bu bir gercek, sürekli azarlayan bağırıp çağıran bi anne babam var ve fazlasıyla sorumluluklarım... Maddi manevi. Sevgilimi seviyorum 3 sene geçirdik hele 2 senesini dolu dolu yan yana..
Sevdiğim için olsa gerek hepsinin bigün üstesinden geliriz diye düşünüyorum off offff bazen bende sevmek istemiyorum ama napayım.
Geçen akşam tartıstık daha konu 2.000 tl ile geçinmeye geldi evlilikten falan bahsederken.
Hani düğün için kredi çekse geriye maaşından o kadar kalıyomuş bende geçinmek çok zor zaten ev kirası faturası en az 1500 tl valla o sıkıntı da ben çocuk düşünmem kendimizden bi şekilde kısarız ama çocuğumdan asla kısmak istemem dedim. Öyle diyince sinirlendi asg.ücret alanlar nasıl geçiniyo ben polisim 4.000 maaşım var benm sevgilim borçtan korkuyo seni tanımasan bi mühendis bul kendine dcem dedi bana. Çok kızdı
bu sözleri benden baba da olmaz demek. ailenle mutlu değilsin.
bu çok zor ama ileride karşına gerçekten iyi biri çıkacaktır. daha yaşın genç. bu adama mecbur değilsin. diyelim ki evlendin ayrılamazsın da çünkü ailenin yanına dul olarak dönmek hayatını daha da zorlaştırır, bunu biliyorsun.

Sevgilin seni kullanıyor gibi me geliyor hem maaşını har vurup harman savurmuş hem de ailesine o kadar hediyeleri alabilecek durumda gerçekten çok çelişkili , keşke altınlardan bahsetmeseydin ama söylemişsin bi kere , annemler düğüne gidecekmiş takmak için altınları istedi bende verdim diyebilirsin

ikinizde ai:elere harciuyorsunuz galiba
ama fark var sen mecbursun o deil galiba zzevkle yapiyor yaptiklarina aile sine karsi
sen galiba rahat biraksinlar diye

maa$i iyi ama elinde^para yok enteresan

Yalnizkelebek Yalnizkelebek ben de annemle hiç anlaşamazdım. aynı ev içinde çok küs kaldığımızda oldu. evlen de kurtulayım derdi. kocana diyeceğim şey "seni döve döve adam etsin" derdi.
ben de ilk tokatta boşarım. madem doğurdun beni, ömür boyu katlanacaksın derdim. eşimle 25 yaşında tanıştık ve annem iki ay içinde kıydırdı nikahımızı. ben mutluyum ama annem pişman :)

Büyük ihtimalle benden ve yazdıklarımdan hoşlanmıyorsun.
Cevap bile vermeye tenezzül etmediğine göre belki de engelledin beni.
Sorun değil, benim için.
Yarın evlenmeye kalktığınızda senin anan baban nasıl razı olacak borç içinde yüzen adama? Bu da burada dursun diyecektim,sadece.
Olur mu öyle şey Lale, ard arda yorumlar geliyor hangisine cevap vereceğimi bilemiyorum , arada yorumlar kaynıyor kusura bakma lütfen bide şu var sen eski konularımada biliyosun ve gayet yernde yorumlar yapıyosun ne yazacağımı bilemiyorum bazen

Evlendikden sonraki konunu görebiliyorum: Esim tüm paramizi ailesine veriyor, bende haftalik 50 tl harclikla idare etmez zorunda kaliyorum diye!

Zorda kaldikca destek oldum demissiniz bu destegin oyle 200 300 lira oldugunu sanmiyorum 20 30 hadi bilemedin 50 vermissinizdir. Bazi arkadaslar parasi yoksa kacamak plani yapmasin demis ama bu adamin tek basina yaptigi bir plan degil anladigim kadariyla yani siz de istiyorsunuz. Bugune kadar iliski ici de en buyuk harcama onun cebinden cikmis, adan sizden para istemeden siz teklif etmişsiniz, kaldi ki butun parasini ailenize veren sizsizniz! Adamin aile biryelerine biseyler alip harclik vermesini neden yadirgadiniz ki? Sonicta bekarsiniz yani evli olsaniz da adam bunlari yapsa emin olun yorumum cok farkli olurdu. Ama bekar ve onu buyutup okutan bu yasa getiren aileye de harclik versin bi zahmet, sonucta sizin gibi nerdeyse tum maasi vermiyor.

Keske soylemeden once dusunseydin bunlari hic bahsetmeseydin madem soylemissin ver anladigim kadariyla sevgilin senden surekli biseyler talep eden biri deyil adam elini cebine sokmana musade etmiyormus normalde hani senin paranda gozu olan biri deyil sen altinlari bozduralim demeseydin de o zaten daha onceden plan yapmis ailesne hediye konusunda senin parana guvenip deyil sen ikiniz daha rahat gezin diye satacaksin ailesi icin deyil ama buda kulagina kupe olsun once can sonra canan demisler bu ailede olsa ilk kendini dusun ben 5 sene gunde 300 tl ile calistim ne yaptin de kocaman bi hic niye amaan zaten calisiyorum anneme yolla kardesimde su eksik onun suyu yok derken gitti simdi dusunuyorum bayada enayilik her ailede vardir boyle tipler sen olma canim her maasdan 200 tl at kenara kimse bilmesin bu ailende olsa esinde sevgilinde

bugüne kadar elimi cebime attırmadı diyorsun maaşımla aileme yardım ediyorum bana kalmıyo diyorsun yani o senin ailen rahat etsin sen onlara yardımda bulun diye sana para harcatmıyor sen şimdi 400 tl nin lafını yapıyorsun aynı durum değil mi sende ailen için harcıyorsun o da
ayrıca madem ikinizde sıkışıksınız 2 gün için 1500 tl harcamak nedir ?? Sizin durumunuza ayranı yok içeye tahteravanla gidiyor ..... denir valla

Ailesi icin neyin kredisini cekti
Babasının doğru dürüst bir işi yok bi ay maaş alıyor 3 ay alamıyor o yüzden sevgilim ailesine detsek oldu hep kız kardeşi evlendi çeyizini sevgilim düzdü kredi çekip babasının borçları vardı sevgilim kredi çekti sonra babası araba alalım ben öderim dedi 2 ay ödedi 3. ay sevgilime kaldı annesi çalışmaya başladı 6 ay sonra oğlum bana kredi çıkmıyor sen bize çek evin içine tadilat yaptırcaz ben ödeyeceğim dedi 2 ay ödedi sonra kadın işten ayrılmak zorunda kaldı kredi de sevgilime kaldı bunlar 3 yıldır olanlar benim gördüklerim... Tabi bütün bunların altından kalkamnayıp arada 3-5 de kendine kredi çekti kartlarını eksilerini kapatmak için... Derken borç bu hale geldi ama hala ailemin canı sağolsun modunda

bu sözleri benden baba da olmaz demek. ailenle mutlu değilsin.
bu çok zor ama ileride karşına gerçekten iyi biri çıkacaktır. daha yaşın genç. bu adama mecbur değilsin. diyelim ki evlendin ayrılamazsın da çünkü ailenin yanına dul olarak dönmek hayatını daha da zorlaştırır, bunu biliyorsun.
Bilmiyorum grill, sevgilime göre ben maddiyatı çok dert ediyormuşum kokuyormuş benmle evlenmekten... sürekli evde dırdır para muhabbeti yapan bi kadınla evlenmek istemiyorum diyo kendimi çok kötü hissediyorum o zaman, sen gercekten benm çocuklarımı aç açık bırakacağımı mı düşünüyosun yazıklar olsun sana diyor

Babasının doğru dürüst bir işi yok bi ay maaş alıyor 3 ay alamıyor o yüzden sevgilim ailesine detsek oldu hep kız kardeşi evlendi çeyizini sevgilim düzdü kredi çekip babasının borçları vardı sevgilim kredi çekti sonra babası araba alalım ben öderim dedi 2 ay ödedi 3. ay sevgilime kaldı annesi çalışmaya başladı 6 ay sonra oğlum bana kredi çıkmıyor sen bize çek evin içine tadilat yaptırcaz ben ödeyeceğim dedi 2 ay ödedi sonra kadın işten ayrılmak zorunda kaldı kredi de sevgilime kaldı bunlar 3 yıldır olanlar benim gördüklerim... Tabi bütün bunların altından kalkamnayıp arada 3-5 de kendine kredi çekti kartlarını eksilerini kapatmak için... Derken borç bu hale geldi ama hala ailemin canı sağolsun modunda

Aferim ne güzel, sende varsin simdi seninle beraber ödemeye baslar. Sende ayligini slak diye verirsin kocaciginin eline ki oda anacigina babacigina yedirsin. Ha bu arada bence kendini onlarla otturmaya alistir, bu durumda zaten ayri ev imkansiz olur.

Hep erkeğe yüklenmek banada doğru gelmiyor anca parası olmadığı halde ailesiyle ilgili planlar hediye alıyorsa ben olsam altını derim çok sıkıştı ailem verdim tek ikiniz için olsa tamam ama böyle altınları bozdurman onun huyu olabilir ama Sende ailene harca o ailesiyle harcayana kadar bence Can'ım hayırlısı olsun hakkınızda olabilir böyle şeylerde
Ama anladigim kadariyla altinlari kacamak icin kullanacaklar ve iki ceyrek 400 tl falan yapiyor 200 de maasimdan ayiririm demis 600 e arkadaslara kacamak icin en az 1500 lazim mis ustunu adam tamamlayacak zaten. Ailesi icin olanlari da kredi kartiyla alacak konu sahibinin altinlariyla degil zaten. Bence burda herkesin ayladigi bir konu var. Konu sahibi de butun maasini ailesine veriyor zaten. Bir yerde kendime baza almakbyerine o parayla altin aldim demis. Ke di ailesi kizlarinin koltukta yatmasina goz yumuyor yani maasini onlara vermesine ragmen. Insan demez mi kizim calisiyorsun bize buyan para vermek yerine kendine yatak al diye.
Yani bu insanlar bekar aileletine simdi destek olmayacaklarda ne yapacaklar?
Kadin aileye para verincr sorun yok adam verince neden sikinti?
Hangimiz evlenmesen once kazandigimiz parayi tamamen kendimize harcadik.

bugüne kadar elimi cebime attırmadı diyorsun maaşımla aileme yardım ediyorum bana kalmıyo diyorsun yani o senin ailen rahat etsin sen onlara yardımda bulun diye sana para harcatmıyor sen şimdi 400 tl nin lafını yapıyorsun aynı durum değil mi sende ailen için harcıyorsun o da
ayrıca madem ikinizde sıkışıksınız 2 gün için 1500 tl harcamak nedir ?? Sizin durumunuza ayranı yok içeye tahteravanla gidiyor ..... denir valla
Durum tamda öyle değil , evet o benim elimi cebime attırmazdı ama ben yinede her zaman destek oldum ona. Durum şu ki ben ona benim param yok diyip de arkasından kardeşime ayakkabı alcam annemlere şunları yapcam diyemezdim açıkcası. Sevgilim genel anlamda böyle evlilik konusu açılıyor benim etim ne budum ne hepi topu bi memurum diyor tamam idareli davranırız diyorum 1 ay geçiyor ailesine para lazım kredi çekiyor , ben buna kızıyorum neden böyle

Ohoo ooo işiniz var valla bu adamla. Bu gelip sana bi Jest yapmak istiyor ama bi yandan da ağlıyor para yok bilmem ne diye. Ama ailesinden herkese de yağdırıyor. Ha kimsenin karışmaya hakkı var mı yok. Ama ailesinden tek kuruş almayın senin biriktirdiğin üç kuruşa gözleri parlıyor resmen.
Bi.yem at sen bu adama. Netten bi kaç mobilya filan bak fiyatlarını vs resimle.
Bir gelinlik modeli beğen bunların tutarını da hesapla sonra laf arasında uygun bi dille işte ben bunları bunları beğendim nasıl diye gir konuya. Bakalım ne diyecek?
Ona göre düşünürsün bişeyler. Baktıkların.da.öyle en ucuzundan olmasın. Aşırı pahalı da olmasın Kendini ailesinin finansörü.olarak bulursun bi süre sonra
Yalnizkelebek Yalnizkelebek

Doğu görevinde ki birinin baya bi parasi olmasi lazim degilmi.. Acaba oda hep ben harcadim destek olcanmi diye seni denemistir

Back
X