Sizce doğru mu yapıyorum ?

Cebinde olan son parayı sevgiliye değil aileye harcamak istiyor belki? Sonuçta adam ailesinden uzakta. Bana normal geldi, ben de olsam önce sevgilim sonra ailem demem. Biraz da karşımdaki harcasın derim. Bu açıdan bakarsanız konu sahibi de bir ay ailesine vermeyip sevgilisine harcayabilir. Birikime var ama gezmeye mi para yok?

Durumun ayrıntısını bilemem ancak bir gidip gelmenin ne kadar külfetli olduğunu yaşadığım için biliyorum. 2-3 ay toparlanamıyorsun, tam toparlandım derken hoop tekrar gidip gelme.
Gezmek için altın bozdurulmaz ancak birikim yapacak kadar paranız varsa bence görüşmek için harcayabilirsiniz. Siz birikiminize kıyamıyorsunuz, sevgilinizin ailesinden kısmasını bekliyorsunuz. Dediğim gibi diğer olayları, ayrıntıları bilemem ancak sadwce buna bakınca pek haklı göremedim.

Böyle konu sahibinin avukatlığı gibi oluyor ama adam cebindeki son parayı ailesine harcamıyor, tamamını ailesine harcıyor.
Biraz da sevgilisine ayıracakken ona onu alıcam buna bunu alıcam diye başlıyor.

Ve bu adam konu sahibine ileri derecede psikolojik baskı uyguluyor evlenmek için.
Maaşının tamamıyla ailesinin borcunu öderken düğün yapıp ev kurabileceğini zannediyor.

Yani bence zırnık koklatılmaz.
Yakıyorsunuz kendinizi yakıyorsunuz.

İyide sende maaşını ailene kardeşlerine harcıyomuşsun onunda harcaması doğal değilmi sen o altınları vermesende ailesine harcıcaktı belliki bukadar sorun yapcak bişey göremedim ben bu zamana kadar elini cebine attırmamış zaten
Ya o genel anlamda hep ailesini ön planda tutar zaten, kendinden bile... Bana hergün evlenelim evlenelim diyo ama dünya kadar kredi borcu var ailesi için çektiği, bende bu kadar borç içinde nasıl evlenecez diynce idare ederiz evlilik sadece iyi günde mi diyen bi adam. O yüzden sıkıntı yapıyorum

Cebinde olan son parayı sevgiliye değil aileye harcamak istiyor belki? Sonuçta adam ailesinden uzakta. Bana normal geldi, ben de olsam önce sevgilim sonra ailem demem. Biraz da karşımdaki harcasın derim. Bu açıdan bakarsanız konu sahibi de bir ay ailesine vermeyip sevgilisine harcayabilir. Birikime var ama gezmeye mi para yok?

Durumun ayrıntısını bilemem ancak bir gidip gelmenin ne kadar külfetli olduğunu yaşadığım için biliyorum. 2-3 ay toparlanamıyorsun, tam toparlandım derken hoop tekrar gidip gelme.
Gezmek için altın bozdurulmaz ancak birikim yapacak kadar paranız varsa bence görüşmek için harcayabilirsiniz. Siz birikiminize kıyamıyorsunuz, sevgilinizin ailesinden kısmasını bekliyorsunuz. Dediğim gibi diğer olayları, ayrıntıları bilemem ancak sadwce buna bakınca pek haklı göremedim.
Teşekkür ederim yorumların için

Kız asgari ücret çalışıyor kaç yıllık sevgisi kaç kere ailesine kredi çekti çocuk hatta ayrıldılar bir ara geleceği hiç düşünmüyor ailem beni düşünmüyor diye kıza affettirdi kendini kardeşim doğuda 4000 tl geçiyor eline harcayacak bir yer de yok yani kıza tabi harcaması lazım hep önceliği ailesi kız kit kanaat geciniyor revami ki bu ?
Konu Sahibi sizle yapacağı plan için yakınıyor parasizliktan 600 700 tl için seviniyor ama söz konusu ailesi olunca kartla hallediyor mantıklı mi? Niye size yansıtıyor da ailesine yansıtıyor parasizligi adi üstünde ailesi onlar ! Sizin is pek hayırlı görünmüyor ama neyse ayrildiginizda çok taktir etmiştim kararlı duruşunu zu inş. Pişman olmazsin
Benim de 7 yıllık sevgilimdi. O zamanlar çalışmıyordu. Aman sen çalışmıyorsun hep benden olsun demedim mesela. Kıt kanaat geçiniyorsa karşı taraf binlerce lira harcamak zorunda mı gezmeye tozmaya? Kişi bunu nasıl reva görüyor? Araba kiralamasınlar, otobüste geçen zaman zaman değil mi? 300 lira ceptr kalır o zaman. Sevgilisi de harcayacağına birikim diye 10 gram altın alsaydı o zaman.
En temizi para yoksa gezmemek veya ayağını yorganına göre uzatmak. Para yoksa büyük planlar yapmanın anlamı yok.

İşte nasıl kıvırabilirim ki dün akşam ben sana alırım yerine koyarm onları dedi bende öenmli değil den dert etme dedim. Bişey diyemedim yani aramızdaki ilişki artık o kadar ilerledi ki böyle şeylerin muhabbeti utandırıyor beni
"Ailemin ihtiyacı vardı verdim." de. Bir şey bul ve altınını bozdurma, bir daha da altınından kimseye de bahsetme. Etrafımda senin gibi "Ben simit ekmek yerim eşime araba alır kredisini öderim." diyen çok sevdiğim bir kadın var. İçten içe çok acı çekiyor ama artık eşini alıştırmış. Geri dönüşü de yok, adam hep ondan bekliyor. Senin sonun da onun gibi olmasın. Bir kez fazladan yaptığın iyilik gün gelir görevin haline dönüşür unutma.

Böyle konu sahibinin avukatlığı gibi oluyor ama adam cebindeki son parayı ailesine harcamıyor, tamamını ailesine harcıyor.
Biraz da sevgilisine ayıracakken ona onu alıcam buna bunu alıcam diye başlıyor.

Ve bu adam konu sahibine ileri derecede psikolojik baskı uyguluyor evlenmek için.
Maaşının tamamıyla ailesinin borcunu öderken düğün yapıp ev kurabileceğini zannediyor.

Yani bence zırnık koklatılmaz.
Yakıyorsunuz kendinizi yakıyorsunuz.
Konusunda böyle bir şeyden bahsetmemiş. Madem adamın huyunu suyunu biliyor ne demeye altın bozdurayım diyor. Her anlamda haksız yani...

Sizinle tatile gitmeye geldi mi borcuna borç katacağı önemli gelmiyor da kardeşine ayakkabı alacak olunca mı borcu vardı ama şimdi ailesine harcayacak deniyor o kısmı anlamadım.
Madem öyle azıcık zora girin siz de. araba kiralamayın mesela amaç yanyana olmak değil mi, otobüste minibüste de yanyanasın. Tatile gidin ama daha uygun bir yere bir gece kalmaya gidin, dışarıda gezerken yemek yemek için bi parkta simit - ayran yiyin birlikte. Böylece sizin paranızdan almak zorunda kalmasın.
Hee kredi meselesi çok ayrı, evliliği direkt sorgulatan bişey bana göre. Ailesine yardım etmesi tamam da üstünden geçinmeye alışmışlarsa işte o zaman bi dur demek lazım. Ona da siz karar vereceksiniz.
Benim zoruma giden şey madem ki parası yok borcu sıkıntı ediyor ailesiyle neden doya doya planlar yapıyor, tamam ben bütün deidklerinizi yaparım daha önceden de yaptık zaten ama o ailesinden fedakarlık edecek mi hayırr. Çünkü sevgilimi tanıyorum daha bu ay 500 tl babasına para gönderdi araba taksiti varmış babası ödeyememiş güne girmişti 1000 tl günden geldi onuda babasına sen al taksit kapatırsın demiş. Bunları duyunca tuhaf oluyorum haliyle. Ya inanır mısınız ben koltukta yatıyorum 21 yasında kocaman kızım kendime baza alcaktım neyse ben iader ederim dedim bazaya verceğim parayla birikim yaparım dedim. Öyle aldım o altınları o yüzden zoruma gidiyor sevgilkimde ben gibi kendi sıksa ama ona rağmen parası olamasa hiç dert değil. Ama onun ailesine gelince hep olamayan para var oluyor bianda

Kesinlikle bir daha sevgiline altın şu bu cebindeki paradan ailenin parasından bah-set-me. Altınlarını da ailenin başı sıkışsın onlara ver. Doğu göreviyse bu cok iyi maaş alıyorlar. Nasıl parası olmaz hic mi birikim yapmaz. Ailesine harcama kısmı hakkında bisey demicem sorun senin iki tane çeyrek altın fikrine hayır diyememesi

Valla şapşik sevgilimin öyle bir huyu var ki ailesine gelince olamayan parayı buluyor buluşturuyor. Ben onun bu hallerine kızıyorum. Daha önceden çok kavga ettik bu konuda bana evlilikten bahsederken maddi konuda senden destek bekliyorum idareli alalım eşyalarıı takıyı falan diyordu bende tamam diyodum aradan 1 ay geçmeden ailesine kredi çekiyod. Ben genel anlamda bunu bildiğim için hazmedemiyorum
Hem şu yorumun hem konun gösteriyor ki bu adamın evliliğe niyeti yok. Çiftler arasında para muhabbetinden oldum olası nefret ederim. Sende ailene paranı veriyorsun o da veriyor buna çok takılmamak lazım ancaaaak sana idareli olalım derken ailesine bonkör davranıyorsa bu demek oluyor ki evlenince aileme akıtacağım biz kemer sıkacağız. Burası bana çok mantıksız geliyor.
Evet sevgililikte dışarı çıkılırken sende varsa sen, yoksa o öder. Bu ufak detaylara çok takılmıyorum. Ama iki günlük kaçamağınız için para ayırmıyorsa kenara sonrasında da ailesi için plan yapıyorsa bozulurum. Senin yerinde olsam tatile gideceksem de altınları veririm çünkü 400 tl katkıda bulunmuş olacaksın.Az da olsa katkın olacak katkın olmasa açıkçası çocugu kullandığını düşünebilirim sonuçta birbirimizi tanımıyoruz.Tatile gitmeyi çok istiyorsan ver fakat ben olsam şu durumda tatile gitmem. Derim ki kardeşimin rahatsızlığı için birikimimi aileme verdim. Tatile daha sonra gidelim sende boş yere masraf yapma. Zaten aileme verdim dedikten sonra tepkisi için bi dur. Daha önceki konularını okumadım benim yorumum sadece bu konu için.

Günaydın KK'nın güzel hatunları :KK36:
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...
Altınlarınızdan hic bahsetmeyecektiniz maaşınızdan ayırır bütcenizi denkleştirirdiniz. Ya da ne kadar paranız varsa o kadar harcama yapardınız ama sizi rahatsız eden bu değil değil mi?

Siz altınlarınızı bozdururken onun ailesini düşünmesi

Benim zoruma giden şey madem ki parası yok borcu sıkıntı ediyor ailesiyle neden doya doya planlar yapıyor, tamam ben bütün deidklerinizi yaparım daha önceden de yaptık zaten ama o ailesinden fedakarlık edecek mi hayırr. Çünkü sevgilimi tanıyorum daha bu ay 500 tl babasına para gönderdi araba taksiti varmış babası ödeyememiş güne girmişti 1000 tl günden geldi onuda babasına sen al taksit kapatırsın demiş. Bunları duyunca tuhaf oluyorum haliyle. Ya inanır mısınız ben koltukta yatıyorum 21 yasında kocaman kızım kendime baza alcaktım neyse ben iader ederim dedim bazaya verceğim parayla birikim yaparım dedim. Öyle aldım o altınları o yüzden zoruma gidiyor sevgilkimde ben gibi kendi sıksa ama ona rağmen parası olamasa hiç dert değil. Ama onun ailesine gelince hep olamayan para var oluyor bianda

Neden hala sevgilisiniz peki, neden ayrılmıyorsun?
Seviyorum diyeceksin tamam da bu adamla evlenmeyi ve ömür geçirmeyi düşünüyorsun. Geçmez ki böyle bir ömür..

E iyi de sen her ay maaşını ailene harcıyorsun adam da ailesine bişeyler yapmaya heveslenmiş yani ne var bunda. Tabi ki gerekirse sen harcayacaksın adam maaşını ailesine değil sana harcamak zorunda değil ki. Bu düşünce çok ayıp geldi bana. İlla altınındaysa gözün gezmiceniz o zaman
Benim zoruma gide şey parası yoksa hiçbiyere harcamasın bana yok diyipte şunları alcam bunu yapcam aileme demesine üzülüyorum. Yada bana desin ki açık açık benim param kısıtlı seninle harcamak istemiyorum. Aileme harcamak istiyorum.Kendimi kötü hissediyorum

Hep erkeğe yüklenmek banada doğru gelmiyor anca parası olmadığı halde ailesiyle ilgili planlar hediye alıyorsa ben olsam altını derim çok sıkıştı ailem verdim tek ikiniz için olsa tamam ama böyle altınları bozdurman onun huyu olabilir ama Sende ailene harca o ailesiyle harcayana kadar bence Can'ım hayırlısı olsun hakkınızda olabilir böyle şeylerde

Araba kiralamak dedigin nerden baksan en kotusu 300-400 tl, yani senin hevesle aldigin iki tane altin sirf araba kiralamak icin gidecek. Durumlar bu kadar sıkışıkken ne gerek var bu kadar acikmaya anlamiyorum. Ben olsam artik soylemis bulundum diye o altinlari bozdurur ama asla bu kadar harcama yapmasına izin vermrzdim. Ekonomik bir tatil ayarlar, harcamami ona gore minimum seviyede yapardim. Ailesine de ne aliyorsa alsin.

Altınlarınızdan hic bahsetmeyecektiniz maaşınızdan ayırır bütcenizi denkleştirirdiniz. Ya da ne kadar paranız varsa o kadar harcama yapardınız ama sizi rahatsız eden bu değil değil mi?

Siz altınlarınızı bozdururken onun ailesini düşünmesi
Aynen öyle, yoksa yoktur kardeşim onlara gelince nasıl var bu para. Yada onlara gelnce neden düşünülmüyor borç yapılacağı. Bu hep böyle oldu evlilikten bahsediyoruz bana diyor ki takı konusunda anlayıslı ol esyada öyle ben bi memurum varım yoğum belli tamam diyorum ailesi kredi çek oğlum biz öderiz diyorlar çekiyo pat 2 ay sonra sevgilime kalıyo onların canı sağolsun feda olsun diyor

Maaşından elinde kalan 300, bu adam düğün yapacaktı değil mi?

Ah hayal dünyası.

Bu arada evet, altınları satarsanız o ailesine daha çok para versin diye satmış olacaksınız.
yemez içmezse 300 kalıyor.
yılda 3600 yapar. düğün masrafı için en az 5 yıl lazım.

Araba kiralamak dedigin nerden baksan en kotusu 300-400 tl, yani senin hevesle aldigin iki tane altin sirf araba kiralamak icin gidecek. Durumlar bu kadar sıkışıkken ne gerek var bu kadar acikmaya anlamiyorum. Ben olsam artik soylemis bulundum diye o altinlari bozdurur ama asla bu kadar harcama yapmasına izin vermrzdim. Ekonomik bir tatil ayarlar, harcamami ona gore minimum seviyede yapardim. Ailesine de ne aliyorsa alsin.
Zaten söyledim bir kere daha da veremem diye nasıl derim, dediğiniz gibi yapılabilir ama onu düşünerek az harcama yapıcaz biz birşeylerden fedakarlık yapcaz ama o ailesinden yapmayacak ben bunu kafaya takıyorum

Aynen öyle, yoksa yoktur kardeşim onlara gelince nasıl var bu para. Yada onlara gelnce neden düşünülmüyor borç yapılacağı. Bu hep böyle oldu evlilikten bahsediyoruz bana diyor ki takı konusunda anlayıslı ol esyada öyle ben bi memurum varım yoğum belli tamam diyorum ailesi kredi çek oğlum biz öderiz diyorlar çekiyo pat 2 ay sonra sevgilime kalıyo onların canı sağolsun feda olsun diyor
Bu böyle devam edecek. Evlenirken en az50 bin kredi cekersiniz sonra kocanız ben yetistiremiyorum diye ağlar sızlar ama her fırsatta ailesine yardım eder.

Allah yardımcınız olsun. Polis maaşı nerden baksan 4000 lira, bu paradan ayın 15inde 300 lira kalıyorsa bir düşünün derim.

Ya benim anlamadıgım nasıl parasız kalmış benim kardeşimde mardin-şırnak arası sınırda görev yapıyo afedersin ama eşek yüküyle para alıyo dogu tazminatları falan var bunların bekar adam aileye 500 göndermeyle bitmez o para ki oralarda harcıycak yer yok zaten sen altınlarını verme bence

Neden hala sevgilisiniz peki, neden ayrılmıyorsun?
Seviyorum diyeceksin tamam da bu adamla evlenmeyi ve ömür geçirmeyi düşünüyorsun. Geçmez ki böyle bir ömür..
Sevgi nasıl oluyor ben de bunu anlamıyorum.
Maddi manevi beni tatmin edemeyen adamın nesini seveyim?
Beni ezip geçerek ailesini üstün tutan adamın nesini seveyim?
Paranoyaklık derecede kıskançlığı olan adamın nesini seveyim?
Aldatma şüphen vardı,yanlışsam affet,bu adamın nesini seveyim?
Gerçekten Kelebek sen bu adamın nesini seviyorsun?

X