Sizce doğru mu karar vermişim? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Arkadaşlar merhaba.

İşten ayrılmaya karar verdim ama içim çok buruk o nedenle buraya yazmak ve acaba doğru bi karar mı vermişim size de bi sormak istedim.
Ben öğretmenim (okul öncesi) arkadaşlar atanamadım ve 8 aydır bir özel eğitim kurumunda çalışıyorum.
1.500tl maaşa anlaştım ama sertifika (uzman öğretici) alınca maaşlar artıyordu o nedenle bu çok az olan miktarı kabul ettim.
Sonra bu sertifika hükümet tarafından iptal edildi ve ben gidemedim.Uzun süre sabrettim.
Ama yaptığım işe verdiğim emeğe göre bu para devede kulak yani öyle söyliyim.
Çünkü engelli çocuklarla çalışıyorum ve cidden ağır çocuklar çok emek isteyen bir iş.

Ben de sertifika da olmayınca kpss yi yeniden denemeye karar verdim.
Dersanelerde ya hafta içi ya hafta sonu malum.
Biz de pazar pazartesi izin yapıyoruz cumartesi ful çalışıyoruz.
Ben de konuştum cumartesi ve pazar kursa gideceğim bana izin verin cumartesileri diye.
Ama bu arada patron 3 kuruşun da hesabını yapan bi insan.
Tabi ki gelmediğim günleri kesecek o da 1200tl gibi bi maaş yapıyor.Yani 300 tl kesmesi gerekli.
Ben bu paranın çok az olduğunu paramı bu kadar kesmemesi gerektiğini söyledim.
Çünkü yaptığım iş için bu para hakikaten çok fazla.
Patron da cumartesileri ayarlayamam mesele para değil o gün çok yoğun dedi.
Ama sorun şu ki gayet de ayarlanabilir keyfi gelmeyen hocaların yerine filan çok çalıştığımı biliyorum idare edilebilir bi durum yani aslında.
Yani bana kalırsa para olayı patronun işine gelmedi o nedenle bunu bahane etti gibi hissediyorum.
Neyse ben de o zaman ayrılmam gerekiyor benim sizi öğretmen bulana kadar idare ederim dedim.
Yani tamam ayrılma kararı benim ama buna mecbur bırakıldım gibi aslında anlatabiliyor muyum?

Ya şimdi neye üzüldün diyeceksiniz?Çok sevdiğim öğrencilerim velilerim ve arkadaşlarım var.
Bir de ben ayarlayabilirler diye ummuştum aslında.
Ama sanki o kadar önemim değerim yokmuş gibi hissettim ona kırıldım biraz açıkçası.
Yani 100 200 tl için çok rahat gözden çıkarılıyor olmak beni biraz üzdü.

Kpss için geç kaldın demeyin bana umut verin nolur atanmayı deliler gibi istiyorum çünkü.
Bir de bizim bölüme alan sınavı geldiğini yeni öğrendim o nedenle geç karar verdim kpss ye tekrar hazırlanmaya aslında.
Sana burda en cok destek olan ben olurum.bende resim ogretmeniyim.en son 2013 yilinda kolejdecalistigim donemde 1250 aliyordum.yaptigim isin haddi hesabi yok oyle yoruluyordum ki inanin derman kalmiyordu.ama ogrencilerimi ve arkadaslarimi cok seviyordum.
Esimle evlendik.yasadigim sehre yerlestim.
Tabi is yok.yas olmus 26..mezun olur olmaz calismisim hep.
Bir karar vermem gerekiyordu.kpss yolunu sectim.esim en buyuk destekcim oldu tabi.
Gecen yil cok ugrastim malesef az puanla atanamadim.yani az kalmisti atama puanini almama.o puani almamda stres ve heyecanimin kurbanida oldum.
Daha cocuk yapacagim.artik birakayim dedim.ama esim ikna etti beni.destek oldu yardimci oldu.tekrar basladim.suan epey yol katettim.allahin izniyle atanacak kivama geldim.bol soru ve konu tekrari yapiyorum sadece.sinav tarihinin gelmesini bekliyorum bian once.
Cok zorlandim.cok dirsek curuttum.ama insallah degecek.
Bu yola basvuracaksaniz bazi bedeller odeyeceksiniz.asla vagecmeyin.basladiginiz zaman mesaj atin size hangi kaynak vs yardimci olurum.her kaynak malesef sinav formatiyla bir degil.is konusunda hic caninizi sikmayin.insallah daha guzel hayatlar sizi bekliyor

ihtiyac kendi kitaplarindan işlemiyomu? e ben ihtiyacin setini aldim hatta bugun başladim calismaya :mad: arkadaslar aydinlatin bizi napicaz biz? nasil çalisicaz kpss ye hangi kaynaktan yararlanicaz..kursa giden arkadaslar, hangi kursa gidiyosunuz?
Bolumun ne?ona gore yardimci olacagim.

ihtiyac kendi kitaplarindan işlemiyomu? e ben ihtiyacin setini aldim hatta bugun başladim calismaya :mad: arkadaslar aydinlatin bizi napicaz biz? nasil çalisicaz kpss ye hangi kaynaktan yararlanicaz..kursa giden arkadaslar, hangi kursa gidiyosunuz?
size şöyle yardımcı olabilirim ben kurstan sonra notlarımı ayrı bir kağıda yazıyorum tarihi,coğrafyayı vs çokta bilmiyorum albüm yapmayı ama denerim ordan bakar farklılıkları görürsünüz?

isletme mezunuyum..
Yeni kaynak alacaksiniz eger:tarih evveliat veya pusula tarih konu anlatimi+ramazan yetkin videolari+evveliyat tarih soru bankasi+asina tarih soru bankasi.eger bunlari sistemli bir sekilde bitirirseniz rahat 20 ninin uzerine cikarsiniz.
Cografyaya gelince..doktirin yayinlari(kemal arslan) konu ve soru bitirmenizi oneririrm.
Turkceden ise mutlaka dilbilgisine agirlik verin.cok eleyici oluyor dilbigisi sorulari.birde cikmis sorulari mutlaka cozun..ama mutlaka..hatta yutun.

Yapamadiginiz her soruyu mutlaka not alin.tekrar edin..allahin izniyle bunlari yaparsaniz atanirsiniz

Sana burda en cok destek olan ben olurum.bende resim ogretmeniyim.en son 2013 yilinda kolejdecalistigim donemde 1250 aliyordum.yaptigim isin haddi hesabi yok oyle yoruluyordum ki inanin derman kalmiyordu.ama ogrencilerimi ve arkadaslarimi cok seviyordum.
Esimle evlendik.yasadigim sehre yerlestim.
Tabi is yok.yas olmus 26..mezun olur olmaz calismisim hep.
Bir karar vermem gerekiyordu.kpss yolunu sectim.esim en buyuk destekcim oldu tabi.
Gecen yil cok ugrastim malesef az puanla atanamadim.yani az kalmisti atama puanini almama.o puani almamda stres ve heyecanimin kurbanida oldum.
Daha cocuk yapacagim.artik birakayim dedim.ama esim ikna etti beni.destek oldu yardimci oldu.tekrar basladim.suan epey yol katettim.allahin izniyle atanacak kivama geldim.bol soru ve konu tekrari yapiyorum sadece.sinav tarihinin gelmesini bekliyorum bian once.
Cok zorlandim.cok dirsek curuttum.ama insallah degecek.
Bu yola basvuracaksaniz bazi bedeller odeyeceksiniz.asla vagecmeyin.basladiginiz zaman mesaj atin size hangi kaynak vs yardimci olurum.her kaynak malesef sinav formatiyla bir degil.is konusunda hic caninizi sikmayin.insallah daha guzel hayatlar sizi bekliyor
Yaa çok teşekkür ederim şu yazdıklarınız bana o kadar iyi geldi ki.
2 gündür düşünüp duruyorum acaba işi bırakmasa mıydım kursa gidip sertifika mı alsaydım diye?
Yani elbette kpss olmazsa özel sektör bi şekilde olur.
Ama işta kpss olsun istiyorum işte b planı bile yapmak istemiyorum.
Yani ben kendimi o kadar zorlamadım açıkçası kpss için.
Ama zorlarsam mücadele edersem neden olmasın diyorum.
Mesaj atacağım size tekrar irtibatta olmak istiyorum sizinle zaten fikirlerinize ihtiyacım var.

Yaa çok teşekkür ederim şu yazdıklarınız bana o kadar iyi geldi ki.
2 gündür düşünüp duruyorum acaba işi bırakmasa mıydım kursa gidip sertifika mı alsaydım diye?
Yani elbette kpss olmazsa özel sektör bi şekilde olur.
Ama işta kpss olsun istiyorum işte b planı bile yapmak istemiyorum.
Yani ben kendimi o kadar zorlamadım açıkçası kpss için.
Ama zorlarsam mücadele edersem neden olmasın diyorum.
Mesaj atacağım size tekrar irtibatta olmak istiyorum sizinle zaten fikirlerinize ihtiyacım var.
Ne demek.konuyu okurken kolejden ilk ciktigim zamanlardaki bendeki kararsizligi gordum.asla vazgecmeyin..kpss rahatliktir nefestir.atanamadim hala ama donanim sahibiyim.kulturum artti.matematik bile ogretti bana:) bu cok onemli degil ama cidden cok faydasi oldu bana..cok sey ogrendim kpss ye hazirlanirken.bi omur faydasi olacak hayatimda.

boyle bir imkaniniz var.kullanin.cunku gonlunuzde var.gonlunuzde olupta yapmazsaniz hep bi keske olacak icinuzde.ozelde asla umdugunuzu bulamayacaksiniz.aile hayatiniz hep etkilenecek..tabi yazdim az once ozelden size.seve seve yardimci olmaya calistim.olurumda.

Ne demek.konuyu okurken kolejden ilk ciktigim zamanlardaki bendeki kararsizligi gordum.asla vazgecmeyin..kpss rahatliktir nefestir.atanamadim hala ama donanim sahibiyim.kulturum artti.matematik bile ogretti bana:) bu cok onemli degil ama cidden cok faydasi oldu bana..cok sey ogrendim kpss ye hazirlanirken.bi omur faydasi olacak hayatimda.

boyle bir imkaniniz var.kullanin.cunku gonlunuzde var.gonlunuzde olupta yapmazsaniz hep bi keske olacak icinuzde.ozelde asla umdugunuzu bulamayacaksiniz.aile hayatiniz hep etkilenecek..tabi yazdim az once ozelden size.seve seve yardimci olmaya calistim.olurumda.
Yani sonuçta bu işte kalıp çalışmaya devam etsem ne olacak ki?Branşım bile olmayan bir alanda devam etmek zorunda kalıcam üç kuruş para için.Bir de kendimle ilgili şunu fark ettim.Benim için öncelik konfor ve sevdiklerimle vakit geçirmek önemli hani paradan ziyade.O nedenle özel sektör de kalmak demek mutsuzluk demek benim için.

Umarım bu sene olur olmazsa bile seneye de bu kararımı sürdürmeliyim diye düşünüyorum.Tıpkı sizin yaptığınız gibi.
Çok teşekkürler tekrardan.

kpss düşünüyorsan bırak çalışmayı hemen ve ders çalışmaya başla..
onlar öğretmen bulana kadar çalışmayı da düşünme,onlar seni düşünüyorlar mı

Yani sonuçta bu işte kalıp çalışmaya devam etsem ne olacak ki?Branşım bile olmayan bir alanda devam etmek zorunda kalıcam üç kuruş para için.Bir de kendimle ilgili şunu fark ettim.Benim için öncelik konfor ve sevdiklerimle vakit geçirmek önemli hani paradan ziyade.O nedenle özel sektör de kalmak demek mutsuzluk demek benim için.

Umarım bu sene olur olmazsa bile seneye de bu kararımı sürdürmeliyim diye düşünüyorum.Tıpkı sizin yaptığınız gibi.
Çok teşekkürler tekrardan.
Cok dogru.insallah birakmazssiniz.ilk kpss ye hazirlanma karari aldigimda esim sunu demisti "ilk yilda olmayabilir.pes eymeyeceksen gir bu yola..emeklerinin karsiligini alana dek mucadeleni birakma"demisti.bende size diyorum aynisini..hakkinizda hayirlisi.. Kolay gelsin simdidenHoppa

Back
X