• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu karar vermişim? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Resmiyette okul öncesi ogretmeniyseniz ki zaten üstünüze her dersi yazamazlar oyüzden gözden çıkarmış olabilirler sizi ... yerinize zihin engelliler uzman öğretici birini o paraya alıp çalıştıra bilirler ... Bu işte calisanlar genelde öyle dusunebiliyorlar hükümet tarafından iptal edilmesi hocam beş tane ye yakın öğretmen gönderdik
Yani evet üzerimize türkçe matematik dersleri yazılamıyor ama inanın bütün derslere de giriyordum inanın.
Benim zoruma giden biraz da bu oldu.Tamam okul önceciyim alanım belli eyvallah ama ful 8 9 saat derse giriyorum.
Emekli hocalar var sertifikalı onların çoğu dersi boş.
Neden böyle diye soruyorum.Hocam veliler sizi istiyor mecbur yazıyoruz diye cevap alıyorum.Eğer iyi öğretmensem de biraz olsun karşılığını alabilmeliyim diye düşünüyorum.

Veli ve öğrenciler sizi sevdiğine göre müdüre baskı yapabilirler, geri dönmenizi isteyebilirler, belki müdür de mecbur kalıp sizi geri çağırabilir
Velilere çok farklı açıklamalar yapıyorlar.Mesela ayrılan iki öğretmen için biri evlendi diğeri hamile kaldı diye yalan söylediler.
Halbuki ücrette anlaşamadılar.Bakalım benim arkamdan ne diyecekler :KK45:

Teşekkür ederim :KK3:
İşte keşke o tarz bi iş bulabilsem ya ne mutlu olurdum ama malesef ya özel ya da ücreli öğretmenlik.
Bakalım belki evime yakın bir yerde denk gelirse ücretli filan yapabilirim gibi düşünüyorum.
Kesinlikle aldığım para çok az değil mi? Ona rağmen 8 ay hep susup sabrettim ama karşılığı bu oldu malesef.
Evet az anlam veremediğim şekilde. Abimin nişanlısı da özel eğitim. 1.200 lira alıyormuş. Psikoloji mezunu.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.:KK60:

Bende benzer bir dertten muzdaribim.
ben ise girerken kpss calismaya vakit kalacagini söylemişlerdi. En az iki saat boslugun olur demisti yoneticimiz.
Bende bu sartla kabul ettim. Ne kadar alacagimi dahi sormadim. Bende normalde egitimciyim. Okulum uzadigi icin bir egitim kurumunda bir nevi yönetici asistanligi yapiyorum. Ama çalıştığım yerin her seyi bana bakiyor. telefona da bakiyorum, yoneticin özel ve tüzel isleriniz de takip ediyorum, ogrencilerle de ilgileniyorum, yeri geliyor derse giriyorum. Yeri geliyor para islerini takip ediyorum.
Aldigim maas 800 tl.
Inanim ilk basta bana söylenen is icin ancak gelmisti ucreti, simdi resmen hamallik cekiyorum. Kaliteli bir fakülteden mezun olmak uüzereyim. Cok şükür.
bu tavirlar davranislar artik beni vok zorladigi icin calismayi birakacagimi söyledim. Bir yıl soz verdin dediler. Bende sizde soz verdiginiz gibi calisma imkanim olsaydi devam ederdim deyince yerine birisine bakalim senin gibi birisi lazim buraya dediler. Tabi hem kültürlü hem ne is olsa kosabilecek kadar donanimli ayni zamanda fedakar...
inşallah iyi birisi cikarda ay sonunda is ile ilisigim kalmaz.
Ooo yalnız size verdikleri ücret hakikaten çok az.Bence derhal ama derhal ayrılın.Emek sömürücü rezil insanlar ayıptır ya.
Lütfen hakkınızı yedirmeyin.

Kurs sersertifikaları iptal olmadı galiba sizi gondermek istememisler yüksek ücret vermemek icindir
Ben baştan sertifika alınca yüksek ücret alıcam diye anlaşmıştım aslında o nedenle zoruma gitti biraz.
Ya sektörün hali rezalet birdaha özel eğitimde çalışır mıyım bilmiyorum.
Aynen öyle adam beni çok rahat gözden çıkarıyor çünkü sırada bekleyen çok.

Kurs sersertifikaları iptal olm
Ben baştan sertifika alınca yüksek ücret alıcam diye anlaşmıştım aslında o nedenle zoruma gitti biraz.
Ya sektörün hali rezalet birdaha özel eğitimde çalışır mıyım bilmiyorum.
Aynen öyle adam beni çok rahat gözden çıkarıyor çünkü sırada bekleyen çok.
Yani evet üzerimize türkçe matematik dersleri yazılamıyor ama inanın bütün derslere de giriyordum inanın.
Benim zoruma giden biraz da bu oldu.Tamam okul önceciyim alanım belli eyvallah ama ful 8 9 saat derse giriyorum.
Emekli hocalar var sertifikalı onların çoğu dersi boş.
Neden böyle diye soruyorum.Hocam veliler sizi istiyor mecbur yazıyoruz diye cevap alıyorum.Eğer iyi öğretmensem de biraz olsun karşılığını alabilmeliyim diye düşünüyorum.
Sizi derslere sokup diğer lerinin üstüne yazarlar ... sizinle anlattıkları fiyata başka öğretmen leri hazırdır onların ondan gözden cikarmislardir hocam emin olun velileri ikna etmesi çok zor değil zaten kpss ye hazırlanacak kendi istedi derler

Velilere çok farklı açıklamalar yapıyorlar.Mesela ayrılan iki öğretmen için biri evlendi diğeri hamile kaldı diye yalan söylediler.
Halbuki ücrette anlaşamadılar.Bakalım benim arkamdan ne diyecekler :KK45:
Anladım, çok fenalar desenize...Boşverin siz sadece kpss ye odaklanın, hem çalışma hayatı hem kpss bir arada olmuyor, hakkkınızda hayırlısı olsun

Kurs sersertifikaları iptal olmadı galiba sizi gondermek istememisler yüksek ücret vermemek icindir
Hocam şöyle bu kasım ve aralıktaki seçim nedeniyle hükümet kurulamadığı için ertelendi.Ocakta açılacak dediler o da açılmadı.Şimdi hazirana ertelendiğini söylüyorlar.Önceki kursları diyorsanız onlara gidemedim malesef.Birine başkasını yolladılar diğerinde başvurduk ama olmadı.Kısaca hep şanssızlık oldu bir şekilde.

Aklıma yeni mezun işsiz dönemlerim geldi.

İşsizlik psikolojisi çok kötü.
Çocuk bakıcılığı yaptım resmen haftada 3 gün gidip 400 alarak. ( 5 yıl önce)
Marmara mezunu öğretmenim düşün.

Nerelere başvurdum atanana kadar boş duramam diye gittim Etüt merkezinde 1000 tl ye başladım.
Sonra baktım böyle olmayacak zor özel, kursa gitmek istedim.
İş çok yoğun sınava çalışamam diye işten ayrılmayı düşündüm.

Bana yarım gün gel o zaman dediler 500 al dediler.
Ben de sigorta yatırmayın onun yerine 700 verin dedim diye kabul etmediler.
Hiç unutmuyorum kadın bana ' Devlette kadrolu öğretmen bile değilsiniz mümkün değil o kadar ücret' dedi.

Ama milletten Marmara mezunu öğretmenimiz var diye kayıt almayı biliyordu.

Ve yarım gün 500 çalışmayı kabul etmedim gittiğim yola değmez diye, çıktım işten diye.
Beni ordan öyle çirkin bir şekilde gönderdi ki öğrencilerimle güzelce vedalaşamadım bile.

Ağlaya ağlaya çıktım ve atanıp kadrolu olcam bunlara inat demiştim..

Bu çirkin anıların da bana verdiği böyle bir ders vardı :KK14:

Özel sektör çok nankör, çıkar üzerine tamamen.

Anladım, çok fenalar desenize...Boşverin siz sadece kpss ye odaklanın, hem çalışma hayatı hem kpss bir arada olmuyor, hakkkınızda hayırlısı olsun
Kesinlikle birinden feragat etmek gerekiyor.Çok teşekkür ederim hepimiz için ,umarım bu kez emeğimin karşılığını alabilirim.

Aklıma yeni mezun işsiz dönemlerim geldi.

İşsizlik psikolojisi çok kötü.
Çocuk bakıcılığı yaptım resmen haftada 3 gün gidip 400 alarak. ( 5 yıl önce)
Marmara mezunu öğretmenim düşün.

Nerelere başvurdum atanana kadar boş duramam diye gittim Etüt merkezinde 1000 tl ye başladım.
Sonra baktım böyle olmayacak zor özel, kursa gitmek istedim.
İş çok yoğun sınava çalışamam diye işten ayrılmayı düşündüm.

Bana yarım gün gel o zaman dediler 500 al dediler.
Ben de sigorta yatırmayın onun yerine 700 verin dedim diye kabul etmediler.
Hiç unutmuyorum kadın bana ' Devlette kadrolu öğretmen bile değilsiniz mümkün değil o kadar ücret' dedi.

Ama milletten Marmara mezunu öğretmenimiz var diye kayıt almayı biliyordu.

Ve yarım gün 500 çalışmayı kabul etmedim gittiğim yola değmez diye, çıktım işten diye.
Beni ordan öyle çirkin bir şekilde gönderdi ki öğrencilerimle güzelce vedalaşamadım bile.

Ağlaya ağlaya çıktım ve atanıp kadrolu olcam bunlara inat demiştim..

Bu çirkin anıların da bana verdiği böyle bir ders vardı :KK14:

Özel sektör çok nankör, çıkar üzerine tamamen.
Bana da şunu düşündürdü bu anlattıkların.
Eğer ben patrona biraz ters laf etsem hakkım yeniyor vs. tarzı emin ol ben de gayet çirkin şekilde gönderilirdim.
Adamlar asla eleştiri kabul etmiyor.Asla sorun pürüz çıkaran insan istemiyor.
Hatta bana dedi ki 5 gün gelip 1400tl ye çalışacak adam bulurum.
Ben de ona ben de 1800tl veren yer bulmuştum ama evim uzak diye gitmedim dedim.
Bakalım belki de giderken bi pislik yapacaklar her an her şey olabilir beklerim yani.
Ki kendisi aşçımıza 2 lira fazla vermiş banka da bi hata olmuş maaş yattığında.Onu geri istemiş düşünebiliyor musun ?

Evet az anlam veremediğim şekilde. Abimin nişanlısı da özel eğitim. 1.200 lira alıyormuş. Psikoloji mezunu.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.:KK60:
Ah ah asgari ücret bile 1.300 olmuşken üstelik.Ne diyelim ya umarım herkes hak ettiğini alır bu ülkede.
Teşekkür ederim çok sağolun hepimiz için inşallah.:KK5:

Bana da şunu düşündürdü bu anlattıkların.
Eğer ben patrona biraz ters laf etsem hakkım yeniyor vs. tarzı emin ol ben de gayet çirkin şekilde gönderilirdim.
Adamlar asla eleştiri kabul etmiyor.Asla sorun pürüz çıkaran insan istemiyor.
Hatta bana dedi ki 5 gün gelip 1400tl ye çalışacak adam bulurum.
Ben de ona ben de 1800tl veren yer bulmuştum ama evim uzak diye gitmedim dedim.
Bakalım belki de giderken bi pislik yapacaklar her an her şey olabilir beklerim yani.
Ki kendisi aşçımıza 2 lira fazla vermiş banka da bi hata olmuş maaş yattığında.Onu geri istemiş düşünebiliyor musun ?

İğrenç insanlar..
Bunlara 2 dk fazla iş yapmamak lazım işte.

De
Hoff çok uzun yazdım tabi insanlar sıkıldı okurken :110:

Devlet okulunda ücretli öğretmenlik yapabilir hemde kpss hazırlanabilirsinz Çünkü hem yarım gün hem hafta sonu dahil gidip ilçe milli eğitim e dilekce verebilirsinz ikinci dönem için.. Devlette özel eğitim cok kolay max 8 ögrenci ve hafifler

Ütopyalı ne zamandır aklımdaydın diğer konuyla alakalı...
Hala aynımı herşey?

Ütopyalı ne zamandır aklımdaydın diğer konuyla alakalı...
Hala aynımı herşey?
Yok bazı gelişmeler var olumlu anlamda.Konumada yazmıştım aslında oradan da görebilirsin.
Teşekkür ederim sorduğun için artık daha iyiyim :)

İğrenç insanlar..
Bunlara 2 dk fazla iş yapmamak lazım işte.
Bu olayı bugün öğrendim daha ve tiksindim kendisinden.Allah böyle insanlara muhtaç etmesin ne diyelim.
Ne olursa olsun yine de en iyi patron devlettir.En büyük dileğim atanmak bakalım çalışmak gerek tabi bunun için.

De

Devlet okulunda ücretli öğretmenlik yapabilir hemde kpss hazırlanabilirsinz Çünkü hem yarım gün hem hafta sonu dahil gidip ilçe milli eğitim e dilekce verebilirsinz ikinci dönem için.. Devlette özel eğitim cok kolay max 8 ögrenci ve hafifler
Evet daha önceden de yapmıştım zaten ücretli öğretmenlik.En kötü ihtimal onu yaparım diye düşünüyorum ben de bakalım.

Back
X