• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu karar vermişim? Fikirlerinizi merak ediyorum.

En dogru karari almissin bence cunku isten ayrilmasaydin dahi o yogun tempoda kpss ye hazirlanmak senin icin cok zor olacakti

Ozel sektor fazlasiyla yipratici calisma sartlari mesai saatleri ucret hepsi buyuk sıkıntı
Onceden nedense ozel sektorde calismak isteyen ben kamuda 2 ay staj yapinca fikrim tamamiyle degisti

Inşallah basarirsin canim hic canini sikma
Hatta senin ogretmen buluncaya kadar sizi idare ederim dusuncen bile cok buyuk incelik kimse yasadigi onca sıkıntıya nazaran karsi tarafi o kadar idare etmezdi
Bir de özel de çalışmaya devam edince para tatlı geliyor cidden ve bırakamıyorsun bir türlü işi.
Bir karar vermek gerekiyor ya iş ya kpss.Ben kpss yi seçtim umarım bu kez hayal kırıklığına uğramam.
Çok teşekkür ederim çok sağol inşallah başarırım bakalım.

kpss için konuşacağım eğer alt yapınız iyiyse çokta geç kalmış sayılmazsınız fakat aksi ise birde üstüne alan dersleride bindi hakkınızda hayırlısı :KK56:
Daha önceden de kursa gittiğim için bi alt yapım var.
Ancak çoğu okul önceci gibi matematikle başım belada çok fena.
O nedenle alanın gelmesine seviniyorum önemi biraz olsun azalıyor diye.
Sözelime güvendiğim için alanı hallederim gibi düşünüyorum.Daha doğrusu düşünmek umut etmek istiyorum.Hayatı askıda yaşamak bi düzen kuramamak çok üzücü ve yıpratıcı çünkü.

Bir de özel de çalışmaya devam edince para tatlı geliyor cidden ve bırakamıyorsun bir türlü işi.
Bir karar vermek gerekiyor ya iş ya kpss.Ben kpss yi seçtim umarım bu kez hayal kırıklığına uğramam.
Çok teşekkür ederim çok sağol inşallah başarırım bakalım.
Tabiki devamlı bir gelire alistiktan sonra bırakmak zor ama geleceginiz menfaatiniz icin biraktiginizı hatirlamak sizi daha cok azimlendirecektir

Hoff çok uzun yazdım tabi insanlar sıkıldı okurken :110:
Canımm hiç bir zaman geç değil kpss hazırlan kesinlikle
İş verenler bu konuda çok acımasız işsiz bir sürü yeni mezun var yerine daha uyguna bile hemen birini bulabileceğini biliyor
Elemanın kalitesine nasıl çalıştığına bakmıyorlar ne kadar para verecek sadece onunla ilgileniyor
Başka bir yer araştır
Rabbim bi kapı açar muhakkak
Eğer maddiyata ihtiyacın yoksa kpss ye odaklan
Ama çalışman gerekiyor ile yine ücretli öğretmenlik için bi araştır blki sana daha uygun bir yer vardır

Daha önceden de kursa gittiğim için bi alt yapım var.
Ancak çoğu okul önceci gibi matematikle başım belada çok fena.
O nedenle alanın gelmesine seviniyorum önemi biraz olsun azalıyor diye.
Sözelime güvendiğim için alanı hallederim gibi düşünüyorum.Daha doğrusu düşünmek umut etmek istiyorum.Hayatı askıda yaşamak bi düzen kuramamak çok üzücü ve yıpratıcı çünkü.
çok iyi anlıyorum sizi..özel sektör insanın iliğini sömürüyor bende kpss çalışanıyım üzülerek söylüyorum müfredattaki değişiklikler hem tarihi hem de coğrafyayı vurdu özellikle tarihte 70 değişiklik yapıldı gerçi kursa gidiyorsanız bunları göreceksiniz umarım yeni başlayan bir kura denk gelirsiniz başarılar :)

İş hayatının 1. Kuralı hiç kimse vazgeçilmez yeri doldurulamaz değildir!

O yüzden kendini kötü hissetme , öğrencilerinden çok sevdiğin ve sana çok düşkün olan varsa
dışarda da görüşebilirsiniz.

Bence işten ayrılmakla iyi yapmışsın, kpss olur inşallah ama olmazsa da daha iyi bir iş olur

Canımm hiç bir zaman geç değil kpss hazırlan kesinlikle
İş verenler bu konuda çok acımasız işsiz bir sürü yeni mezun var yerine daha uyguna bile hemen birini bulabileceğini biliyor
Elemanın kalitesine nasıl çalıştığına bakmıyorlar ne kadar para verecek sadece onunla ilgileniyor
Başka bir yer araştır
Rabbim bi kapı açar muhakkak
Eğer maddiyata ihtiyacın yoksa kpss ye odaklan
Ama çalışman gerekiyor ile yine ücretli öğretmenlik için bi araştır blki sana daha uygun bir yer vardır
Çok teşekkür ederim.
Bu ara kpss ye odaklanmayı düşünüyorum sadece.Yani paraya alıştığım için bir süre zorlanırım mutlaka ama bi şekilde idare etmem gerek.Kaybedecek vakit yok çünkü.

İş hayatının 1. Kuralı hiç kimse vazgeçilmez yeri doldurulamaz değildir!

O yüzden kendini kötü hissetme , öğrencilerinden çok sevdiğin ve sana çok düşkün olan varsa
dışarda da görüşebilirsiniz.

Bence işten ayrılmakla iyi yapmışsın, kpss olur inşallah ama olmazsa da daha iyi bir iş olur
Ya sorma zaten bugün bir öğretmen geldi görüşmeye olumlu gibi sonuç.
Kendimi istifa etmiş gibi değilde kovulmuş gibi hissettim bi tuhaf oldum.
Böylece vazgeçilmez olduğumu da öğrenmiş oldum.
Teşekkür ederim inşallah verdiğim emeğe değer sınav sonucu bakalım.

çok iyi anlıyorum sizi..özel sektör insanın iliğini sömürüyor bende kpss çalışanıyım üzülerek söylüyorum müfredattaki değişiklikler hem tarihi hem de coğrafyayı vurdu özellikle tarihte 70 değişiklik yapıldı gerçi kursa gidiyorsanız bunları göreceksiniz umarım yeni başlayan bir kura denk gelirsiniz başarılar :)
Evet o yüzden sözele de güvenmemek gerek haklısınız.Ama disiplin ve çok çalışmanın sonucunda Allah bir şekilde karşılığını verir diye düşünüyorum.Çünkü bu zamana kadar ne ettimse kendim ettim.Tembellik ettim iradeli davranmadım düzenli çalışmadım onun acısını çekiyorum aslında biraz da müstehak bunlar bana.

Hoff çok uzun yazdım tabi insanlar sıkıldı okurken :110:

Kesinlikle ama kesinlikle KPSS ye hazirlanin, okul oncesi hala atamasi olan nadir bolumlerden boyle bir bolum bitirip ozelde 'patron' musvettelerinin elinde mahvolmayin. Sizin alaniniz ozel egitim degil okul oncesi dolayisiyla nasil ozel egitim gerektiren siniflarda gorev aliyorsunuz orasinida anlamadim. Adam resmen hem usulsuzluk yapmis hemde sizi somurmus.
Maddi durumunuz el veriyorsa kurs icin hemen birakin ve bir dersaneye gidin, saglam bir hazirlanin ve atanin bu yil.

Bu değişiklikler ne zaman olduuu

Konu sahibi üzülme

Para ya da izin vs senin kişiliğin ile ilgili değil

Adam az para verip çok çalıştırmak ister seni 4 gün çalıştırıp diğerlerini 5 gün çalıştırıyorsa az maaş vermesi de olağan zira öbür kişiler kazan kaldırır

O yok hem onun işini yapıyoruz hem de o çok para alıyor diye

Çalış atan bu muhabbetlere muhatap olma

Kesinlikle ama kesinlikle KPSS ye hazirlanin, okul oncesi hala atamasi olan nadir bolumlerden boyle bir bolum bitirip ozelde 'patron' musvettelerinin elinde mahvolmayin. Sizin alaniniz ozel egitim degil okul oncesi dolayisiyla nasil ozel egitim gerektiren siniflarda gorev aliyorsunuz orasinida anlamadim. Adam resmen hem usulsuzluk yapmis hemde sizi somurmus.
Maddi durumunuz el veriyorsa kurs icin hemen birakin ve bir dersaneye gidin, saglam bir hazirlanin ve atanin bu yil.
Özel eğitim kurumlarında okul öncecilerde çalışabiliyor birtakım dersler aldığımız için bu konularla ilgili.
Ama her derse girme ve imza atma yetkimiz yok.Misal benim özel öğrenme güçlüğü olan çocuklara girme ve imza atma yetkim yok.
Çünkü okuma yazma nasıl öğretilir bilmem bunun eğitimini almadım.
Ama beni her derse soktular ben de mal gibi girdim itiraz etmedim tecrübesiz olduğum için.
Kendi kendime videolar izleyip kitaplar okuyarak bu işi öğrendim.
Ama tabi bu yanlış bunun eğitimini bizzat almadım çünkü.
Yani usulsüzlük had safhada nitelik sıfır kendi vicdanını dinlemezsen bu işi berbat bi şekilde yaparsın ve çocuğa fayda değil zarar bile verebilirsin çünkü adam akıllı bunu denetlemiyorlar.Kendi vicdanın seni denetliyor sadece.
Kısaca durum böyle.Aynen dediğiniz gibi ben de bu tip adamlar sırtımdan para kazansın istemiyorum açıkçası.
Bırakıyorum işi ve kursa da yazıldım umarım atanırım.

Konu sahibi üzülme

Para ya da izin vs senin kişiliğin ile ilgili değil

Adam az para verip çok çalıştırmak ister seni 4 gün çalıştırıp diğerlerini 5 gün çalıştırıyorsa az maaş vermesi de olağan zira öbür kişiler kazan kaldırır

O yok hem onun işini yapıyoruz hem de o çok para alıyor diye

Çalış atan bu muhabbetlere muhatap olma
Yani en azından ne kadar az verileceği konuşulabilirdi.Ama diyorum ya 2 liranın hesabını yapan bir insan hadi bi 100tl eksik verse neyse kabul ederdim.Ama o 300 hatta 400tl filan keserim diye düşündü.E o da 1100 1200 gibi bi para ediyor hani o da evden çıktığıma bile değmez.
Bir de emekli olmuş orda çalışan hocalar var adam günde 3 saat derse giriyor 2150 tl alıyor ben en az 7 8 saat derse giriyorum ve aldığım 1500.
E niye böyle sen iyi hocasın çocuk veli seni isteriz diye tutturdu.
Tamam ben iyiysem o zaman kötüyü çıkar işten bana azcık zam beni tatmin et dimi ama yok.
Biri girsin imza atsın da kim olursa olsun gerisi boş.
Bu tip haksızlıklar da beni çok yıprattı açıkçası.

Adam sana 2000 tl verse 400 kesmesi normal olabilir de 1500 veriyorsa 300 keser gibi

Ders çalışırken o yorgunluğa değmez

Maddi olarak çok sıkışık değilsen odaklan ders çalış ve atan

Bak bizim burda okullar yarım gün komşu var 1 de eve geliyor kendi çocuğu ile ilgileniyor

Evet o yüzden sözele de güvenmemek gerek haklısınız.Ama disiplin ve çok çalışmanın sonucunda Allah bir şekilde karşılığını verir diye düşünüyorum.Çünkü bu zamana kadar ne ettimse kendim ettim.Tembellik ettim iradeli davranmadım düzenli çalışmadım onun acısını çekiyorum aslında biraz da müstehak bunlar bana.
aynı dertten hepimiz müzdaribiz (sınıfça) inşallah emeklerimizin karşılığını alacağımız bir dönem geçiririz çoookça çalışarak :KK73:iyi bir derhane seçin madem sözelden puan bekliyorsunuz iyi hocaları olan bir kurum olsun ;)

geçen yıl ve bu yıl ( osmanlının vergi sisteminde bir çok değişiklikler olduğunu söyledi tarihçi geçen hafta anlatırken) ve şuan hatırlamadığım daha niceleri :KK64:

Osmanlı'nın vergi sistemi değişmez ki geçmiş tarih olmuş artık

Kitapların içeriği değişmiştir zira ösym her sene garip bir konudan sorular sorar hocalar da o konuyu kitaba alır tüm kitaplar zaten çıkan sorular baz alınarak hazırlanıyor

Bu zaten hep devam eden bir döngü

2013 teki gibi dahil olan yeni konular geldi sandım zira o zaman konu başlıkları ve soru sayıları değişmiş

Osmanlı'nın vergi sistemi değişmez ki geçmiş tarih olmuş artık

Kitapların içeriği değişmiştir zira ösym her sene garip bir konudan sorular sorar hocalar da o konuyu kitaba alır tüm kitaplar zaten çıkan sorular baz alınarak hazırlanıyor

Bu zaten hep devam eden bir döngü

2013 teki gibi dahil olan yeni konular geldi sandım zira o zaman konu başlıkları ve soru sayıları değişmiş
yani eski tarih konularını iyi bilmediğimden yardımcı olamıycam nelerin nasıl değiştiği konusunda ama dediğim gibi müfredatta 70 değişiklik yapıldı denildi
ben ihtiyaç dershanesine gidiyorum biliyorsunuzdur kendi yayınları var ve müfredattaki değişiklikleri düzeltmeden basmışlar kitapları ve hiçbir dersimizi kitaptan işlemiyoruz,bazı arkadaşlar tepki gösterdiğinde tek tek kitaplardaki yanlışları gösteriyor hocalar ve biz direkt meb kaynaklarından yararlanıyoruz boşverin o kitapları başka kaynakları diyorlar
:KK35:

ihtiyac kendi kitaplarindan işlemiyomu? e ben ihtiyacin setini aldim hatta bugun başladim calismaya :mad: arkadaslar aydinlatin bizi napicaz biz? nasil çalisicaz kpss ye hangi kaynaktan yararlanicaz..kursa giden arkadaslar, hangi kursa gidiyosunuz?

Back
X