• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu karar vermişim? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Aslında doğru ve hayırlı bi karar olmuş,çünkü işle kpss aynı anda gitmiyor zor oluyor,ikisinden biri kalırdı yani
5 ay var kendini verirsen yapabilirsin,alan sınavı temmuzda zaten ona yazın çalışırsın

Aslında doğru ve hayırlı bi karar olmuş,çünkü işle kpss aynı anda gitmiyor zor oluyor,ikisinden biri kalırdı yani
5 ay var kendini verirsen yapabilirsin,alan sınavı temmuzda zaten ona yazın çalışırsın
Evet ben de aynı kanıdayım açıkçası.Aynen öyle 5 ay hiç durmadan çalışmam gerek.
Çok sıkıcı evet ama kendim ve geleceğim adına bunu yapmam gerek.Yoksa böyle saçma sapan insanlarla muhatap olmak zorunda kalacağım.

Okudum. Hiç üzülme. Millet köle arıyor. Güzelce dersine çalış.
Hem de hiçbir şey talep etmeyen sorun çıkarmayan köle arıyor :( Sorun çıkarınca da hemen gözden çıkarıyor.Ama böyle olması daha iyi oldu galiba güzel bahane oldu.

Uzun yazmamışsın bu gözler ne paragraflar gördü :) ya özel sektör her alanda böyle kimse vazgeçilmez ya da eşi bulunmaz değil.. o yüzden ısrar etmemişler.. kpss çok çalışıp da olmayanını görmedim henüz ama şu var üni giriş sınavı yanında devede kulak kalır öyle bi çalışmadan bahsediyorum.. olur olur yeter ki çalışın

Uzun yazmamışsın bu gözler ne paragraflar gördü :) ya özel sektör her alanda böyle kimse vazgeçilmez ya da eşi bulunmaz değil.. o yüzden ısrar etmemişler.. kpss çok çalışıp da olmayanını görmedim henüz ama şu var üni giriş sınavı yanında devede kulak kalır öyle bi çalışmadan bahsediyorum.. olur olur yeter ki çalışın
Yani ısrar etmek değil de ayarlanabilir bi durumu aa hayatta ayarlayamayız diye geri çevirdiler.Ve bunu da 3 5 kuruş için yaptılar hani para mühim değil filan diyorlar ama aslında asıl mesele para bunu hissedebiliyorum.
Yoksa tabi ki kimler gelir kimler geçer üç gün sonra adımı bile unuturlar eminim :)
Evet o motivasyonu yakalayamadım şu an ama çok çalışmam gerektiğinin farkındayım hayatım için.
Teşekkür ederim desteğiniz için.

canim seni benim kadar kimse anlayamaz emin ol ayni yollardan gectim okul bitince paranin sicakligina aldandim rehabilitasyonda başladım 3 swne once 2200 aliyordum 4 gun calisiyordum bende okul onceciyim bu arada ama o zaman bu kadar nezun yoktu birgun kafamin tasi atti biraktim isi dersaneye basladim ve atandim ustelik bunu yaparken evli ve 10 aylik bir bebegim vardi simdi kafam rahat yarim gun parami kazaniyorum eger imkanin varsa kesinlikle isi birak dersanede hafta ici kurslarina basla cunku hafta sonu olunca 5 gun dersaneden uzak kopukluk oluyor verimli olmuyor surda sinava kac ay kaldi taş olsa yenir biter bu zaman disini sık atanmaya bak bir abla tavsiyesi

Kursa gitmeler ne kadar surucek? Kps ye ne kadar var? Turkiye egitiminden pek bilgim yokta. Eger calismamak sizi zorlamazsa bi kac ay, o zmn calismayin. Kps yi kazanip gonlunuzce bi is arayin.

canim seni benim kadar kimse anlayamaz emin ol ayni yollardan gectim okul bitince paranin sicakligina aldandim rehabilitasyonda başladım 3 swne once 2200 aliyordum 4 gun calisiyordum bende okul onceciyim bu arada ama o zaman bu kadar nezun yoktu birgun kafamin tasi atti biraktim isi dersaneye basladim ve atandim ustelik bunu yaparken evli ve 10 aylik bir bebegim vardi simdi kafam rahat yarim gun parami kazaniyorum eger imkanin varsa kesinlikle isi birak dersanede hafta ici kurslarina basla cunku hafta sonu olunca 5 gun dersaneden uzak kopukluk oluyor verimli olmuyor surda sinava kac ay kaldi taş olsa yenir biter bu zaman disini sık atanmaya bak bir abla tavsiyesi
Yani siz yine emeğinizin karşılığını bir nebze de olsa almışsınız ben onu da alamadım maddi anlamda.
Bu gidişle de alamayacağım zaten asla.
Şu an hafta sonu kursum ama bi konuşayım bakalım hafta içi olursa daha iyi olur tabi ama olmazsa da evde durmayı düşünmüyorum.Çünkü ben evde ders çalışamıyorum hep bir şeyler dikkatimi dağıtıyor.
Dersanede ya da kütüphanede filan çalışmayı düşünüyorum hafta içleri.
Çok değerli bi tavsiye kesinlikle dikkate alacağım teşekkür ederim.:KK60:

evet benim zamanimda cok mezun yoktu maasim iyiydi ama maalesef su anda oyle degil sakin yanlis anlama beni ama su anda butun kurumlar asagi yukari bu ucretlerde hatta 1200 1300 verenler var 6 gune cunku mezun cok arttı onlar icin kimin ne oldugu onemli degil imza atan biri olsun tamam sen kendin icin en iyisini bilirsin canim ins hersey cok cok.iyi olur senin icin

Kursa gitmeler ne kadar surucek? Kps ye ne kadar var? Turkiye egitiminden pek bilgim yokta. Eger calismamak sizi zorlamazsa bi kac ay, o zmn calismayin. Kps yi kazanip gonlunuzce bi is arayin.
Ah ne güzel keşke benim de ülkemizin eğitim sisteminden haberim olmasa.
Çok fena bi eğitim sistemimiz var çok.
Bir sınav mayısta bir diğeri temmuzda.Yani bi 5 ay boyunca çalışmam gerekecek sınava daha sonra da temmuza kadar diğer sınav için çalışmalıyım.
Yani maddi olarak illaki zorlanırım ama sorun değil ne kadar gelirse o kadar gider aslında idare edebilirim sanırım.
Teşekkür ederim.

iş hayatında kimin önemi değeri var ki? Herkesin yeri kolayca doldurulabiliyor.

yaa bu ülkede 2200 tl ye full time çalışna mühendis var ne bekliyorsunuz maaş konusunda....??? özel sektör de böyle devlet çok mu kolay ?? orada da enavi çeşit sıkıntı var ... o kadr çok çocuk gelişimcisi okul öncesi öğretmen var ki patron siz giderseniz başkasını bulacağından adı gibi emin... piyasa şartları böyle yani ... evet haksızlık ama kendisi her yerde sabah 5 te kalkıp 8 de toplantıya yetişip akşam eve 7 de gelen adam da sizden biraz fala alıyor yani

bunda üzülecek bişey yok o iş yerinde bir geleceğin yok bu belli.hal böyleyken de vakit kaybetmeden yolunu çizmelisin.sen doğru bir karar vermişsin.patronu da çok kafaya takma demek ki o senin kadar duygusal bakmıyor duruma onun için para ön planda olmalı.

yaa bu ülkede 2200 tl ye full time çalışna mühendis var ne bekliyorsunuz maaş konusunda....??? özel sektör de böyle devlet çok mu kolay ?? orada da enavi çeşit sıkıntı var ... o kadr çok çocuk gelişimcisi okul öncesi öğretmen var ki patron siz giderseniz başkasını bulacağından adı gibi emin... piyasa şartları böyle yani ... evet haksızlık ama kendisi her yerde sabah 5 te kalkıp 8 de toplantıya yetişip akşam eve 7 de gelen adam da sizden biraz fala alıyor yani
Böyle bir kıyaslama yapmanız çok yanlış.Her mesleğin kendine has zorlukları vardır.
Mühendisler öğretmenden üstün ya da alçak değil ki beni mühendisle kıyaslıyorsunuz.
Ülkede işletmeci de çok fazla mühendis te okul önceci de çünkü çok sayıda üniversite var.
Ben kurumda özellikle bu öğretmen çocuğumun dersine girsin denilen bir öğretmenim ve pek çok hocadan da ders saatim fazla bu nedenle.
O nedenle elbette daha fazla parayı hak ediyorum bunu istemek benim en doğal hakkım.
Ha şartlar işime gelemediğinden dolayı da ayrılıyorum bu kadar.
Keşke böyle meslek kıyaslamak yerine haksızlıklara odaklansak.Bize bir şey kazandırmıyor çünkü.

Böyle bir kıyaslama yapmanız çok yanlış.Her mesleğin kendine has zorlukları vardır.
Mühendisler öğretmenden üstün ya da alçak değil ki beni mühendisle kıyaslıyorsunuz.
Ülkede işletmeci de çok fazla mühendis te okul önceci de çünkü çok sayıda üniversite var.
Ben kurumda özellikle bu öğretmen çocuğumun dersine girsin denilen bir öğretmenim ve pek çok hocadan da ders saatim fazla bu nedenle.
O nedenle elbette daha fazla parayı hak ediyorum bunu istemek benim en doğal hakkım.
Ha şartlar işime gelemediğinden dolayı da ayrılıyorum bu kadar.
Keşke böyle meslek kıyaslamak yerine haksızlıklara odaklansak.Bize bir şey kazandırmıyor çünkü.
bu kadr sinirlenmenize gerek yok meslek farklılığı neden bu kadar dikkatinizi çekti bilmiyorum ama haksızlık olduğunu ben de söyledim evet durum bu sistem bu şekilde... patronunuz da muhtemelen öyle düşünüyor... evet haksızlıklara odaklanalım da bunu bana değil patronunuza söyleyin cidden çünkü belli ki kednisi de pek fazla öğrencilerin mutluluğunu düşümüoyor yaptığınız iş çok zor ve kutsal ona birşey demiyorum ama adamların kafası farklı işliyor çoğu zaman olay bu yani

Arkadaşlar merhaba.

İşten ayrılmaya karar verdim ama içim çok buruk o nedenle buraya yazmak ve acaba doğru bi karar mı vermişim size de bi sormak istedim.
Ben öğretmenim (okul öncesi) arkadaşlar atanamadım ve 8 aydır bir özel eğitim kurumunda çalışıyorum.
1.500tl maaşa anlaştım ama sertifika (uzman öğretici) alınca maaşlar artıyordu o nedenle bu çok az olan miktarı kabul ettim.
Sonra bu sertifika hükümet tarafından iptal edildi ve ben gidemedim.Uzun süre sabrettim.
Ama yaptığım işe verdiğim emeğe göre bu para devede kulak yani öyle söyliyim.
Çünkü engelli çocuklarla çalışıyorum ve cidden ağır çocuklar çok emek isteyen bir iş.

Ben de sertifika da olmayınca kpss yi yeniden denemeye karar verdim.
Dersanelerde ya hafta içi ya hafta sonu malum.
Biz de pazar pazartesi izin yapıyoruz cumartesi ful çalışıyoruz.
Ben de konuştum cumartesi ve pazar kursa gideceğim bana izin verin cumartesileri diye.
Ama bu arada patron 3 kuruşun da hesabını yapan bi insan.
Tabi ki gelmediğim günleri kesecek o da 1200tl gibi bi maaş yapıyor.Yani 300 tl kesmesi gerekli.
Ben bu paranın çok az olduğunu paramı bu kadar kesmemesi gerektiğini söyledim.
Çünkü yaptığım iş için bu para hakikaten çok fazla.
Patron da cumartesileri ayarlayamam mesele para değil o gün çok yoğun dedi.
Ama sorun şu ki gayet de ayarlanabilir keyfi gelmeyen hocaların yerine filan çok çalıştığımı biliyorum idare edilebilir bi durum yani aslında.
Yani bana kalırsa para olayı patronun işine gelmedi o nedenle bunu bahane etti gibi hissediyorum.
Neyse ben de o zaman ayrılmam gerekiyor benim sizi öğretmen bulana kadar idare ederim dedim.
Yani tamam ayrılma kararı benim ama buna mecbur bırakıldım gibi aslında anlatabiliyor muyum?

Ya şimdi neye üzüldün diyeceksiniz?Çok sevdiğim öğrencilerim velilerim ve arkadaşlarım var.
Bir de ben ayarlayabilirler diye ummuştum aslında.
Ama sanki o kadar önemim değerim yokmuş gibi hissettim ona kırıldım biraz açıkçası.
Yani 100 200 tl için çok rahat gözden çıkarılıyor olmak beni biraz üzdü.

Kpss için geç kaldın demeyin bana umut verin nolur atanmayı deliler gibi istiyorum çünkü.
Bir de bizim bölüme alan sınavı geldiğini yeni öğrendim o nedenle geç karar verdim kpss ye tekrar hazırlanmaya aslında.
En dogru karari almissin bence cunku isten ayrilmasaydin dahi o yogun tempoda kpss ye hazirlanmak senin icin cok zor olacakti

Ozel sektor fazlasiyla yipratici calisma sartlari mesai saatleri ucret hepsi buyuk sıkıntı
Onceden nedense ozel sektorde calismak isteyen ben kamuda 2 ay staj yapinca fikrim tamamiyle degisti

Inşallah basarirsin canim hic canini sikma
Hatta senin ogretmen buluncaya kadar sizi idare ederim dusuncen bile cok buyuk incelik kimse yasadigi onca sıkıntıya nazaran karsi tarafi o kadar idare etmezdi

kpss için konuşacağım eğer alt yapınız iyiyse çokta geç kalmış sayılmazsınız fakat aksi ise birde üstüne alan dersleride bindi hakkınızda hayırlısı :KK56:

bu kadr sinirlenmenize gerek yok meslek farklılığı neden bu kadar dikkatinizi çekti bilmiyorum ama haksızlık olduğunu ben de söyledim evet durum bu sistem bu şekilde... patronunuz da muhtemelen öyle düşünüyor... evet haksızlıklara odaklanalım da bunu bana değil patronunuza söyleyin cidden çünkü belli ki kednisi de pek fazla öğrencilerin mutluluğunu düşümüoyor yaptığınız iş çok zor ve kutsal ona birşey demiyorum ama adamların kafası farklı işliyor çoğu zaman olay bu yani
Yok sinirlenmedim yahu :)
Hani mühendisle öğretmeni kıyaslamanız bi tuhaf geldi o nedenle söyledim yanlış anlamayın.
Her iki meslekte değerli ve önemli elbette hatta bütün meslekler kendince değerli ve kutsal tabi ki.
Zaten patrona da söylediğim ve bu duruma itiraz ettiğim için durum bu hale geldi aslında.
Malesef özel sektör pek ses çıkarmayan aldığı 3 kuruşa asla itiraz etmeyen insan arıyor.
Çocuklar sadece para olarak görülüyor kesinlikle.

Back
X