- 27 Ekim 2007
- 1.901
- 7
-
- Konu Sahibi Kahve Delisi
merhaba,
ben bir eğitimciyim, çocuk gelişimiyle de özellikle ilgileniyorum. çocuğunuzu eğer 1 yıl önce verirseniz, ilk yıllarda zorlanmaz çünkü zihinsel gelişim açıcından bütün çocuklar aynı düzeydedir. ancak, 4. ve 5. sınıf tan sonra zihinsel gelişim olarak çocuklar farklı bir döneme girerler ve asıl sorun bundan sonra başlar. soyut düşünme evresine henüz girmemiş olan çocuğunuz anlaması gereken konularda arkadaşlarına göre zorlanır, onlardan daha fazla gayret göstermesi gerekir. bu başarısız olabileceği anlamına gelmez ama daha çok çalışması anlamına gelir. çünkü özellikle 7. sınıftan sonra çocuğunuzun soyut düşünme becerisine çok fazla ihtiyacı olacaktır. ilkokulda bir yıl kaybetmesini mi tercih edersiniz yoksa üniversite sınavında mı?
ben de 6. 5 yaşımda başladım okula. hep de başarılı bir öğrenci olmuşumdur. ama soyut düşünme becerisi gerektiren bir çok konuda zorlandığımı hissediyorum. benim gibi 6 yaşında başlamış arkadaşlarımda aynı düşüncede.
çocuğunuzun başarısı onun gayretiyle ilgili olacak bir şeydir. erken başladı diye başarısız olmaz. ancak dediğim gibi ilerki dönemlerde zorlanabilir.
yiine eğitimci olan çok yakın bir arakadaşımın çocuğunu bu yıl 7 yaşında olmasına rağmen okula vermedik. ki o çocuk hem fiziksel olarak yaşıtlarına göre ileride hem de sosyal anlamda. yani okula gitse hiç zorlanmayacağı açık. ama önemli olan onun ileride zorlanmadan başarılı olması.
benim tavsiyem iyi düşünmeniz. zihinsel gelişim oldukça önemli...
gerçekten çok güzel açıklamışsınız.oldukça tatmin edici.tüm arkadaşların görüşlerini eşimle paylaştım ana sınıfına göndermeye kesinlikle karar verdik.oh beee çok rahatladım.paylaşımlarınız için çok teşekkür ederima.s. herkeseŞenizmerhaba,
ben bir eğitimciyim, çocuk gelişimiyle de özellikle ilgileniyorum. çocuğunuzu eğer 1 yıl önce verirseniz, ilk yıllarda zorlanmaz çünkü zihinsel gelişim açıcından bütün çocuklar aynı düzeydedir. ancak, 4. ve 5. sınıf tan sonra zihinsel gelişim olarak çocuklar farklı bir döneme girerler ve asıl sorun bundan sonra başlar. soyut düşünme evresine henüz girmemiş olan çocuğunuz anlaması gereken konularda arkadaşlarına göre zorlanır, onlardan daha fazla gayret göstermesi gerekir. bu başarısız olabileceği anlamına gelmez ama daha çok çalışması anlamına gelir. çünkü özellikle 7. sınıftan sonra çocuğunuzun soyut düşünme becerisine çok fazla ihtiyacı olacaktır. ilkokulda bir yıl kaybetmesini mi tercih edersiniz yoksa üniversite sınavında mı?
ben de 6. 5 yaşımda başladım okula. hep de başarılı bir öğrenci olmuşumdur. ama soyut düşünme becerisi gerektiren bir çok konuda zorlandığımı hissediyorum. benim gibi 6 yaşında başlamış arkadaşlarımda aynı düşüncede.
çocuğunuzun başarısı onun gayretiyle ilgili olacak bir şeydir. erken başladı diye başarısız olmaz. ancak dediğim gibi ilerki dönemlerde zorlanabilir.
yiine eğitimci olan çok yakın bir arakadaşımın çocuğunu bu yıl 7 yaşında olmasına rağmen okula vermedik. ki o çocuk hem fiziksel olarak yaşıtlarına göre ileride hem de sosyal anlamda. yani okula gitse hiç zorlanmayacağı açık. ama önemli olan onun ileride zorlanmadan başarılı olması.
benim tavsiyem iyi düşünmeniz. zihinsel gelişim oldukça önemli...
gerçekten çok güzel açıklamışsınız.oldukça tatmin edici.tüm arkadaşların görüşlerini eşimle paylaştım ana sınıfına göndermeye kesinlikle karar verdik.oh beee çok rahatladım.paylaşımlarınız için çok teşekkür ederima.s. herkeseŞeniz
aynen katılıyorum. benim kızım eylülde 5.5 yaşında olacak. henüz erken biliyorum ama yavrucak bıktı artık okul öncesi eğitimden. bana artık okula gitmek istemiyorum. büyük okuluna gitmek istiyorum diyor. gerçi benim kızım 3 yılı bitirdi kreşlerde. o yüzden bıkmış durumda. okul öncesi eğitim almamış bir çocuğu hemen okula başlatmak yanlış olur elbette. ancak hazırbulunuşluk düzeyi çok önemli. annemin bir öğrencisi vardı 5.5 yaşında. ablasını annem okuttu diye o da annemde okumak istemişti. zırıl zırıl ağlayınca çaresiz 1. sınıfa başladı. kaydını yapmadılar önce. çocuk maşallah bir zehirdi. herkesten önce okumayı söktü. ilkokulu(o zaman ilkokuldu) birincilikle bitirmişti. bence bir süre denenebilir bu şekilde. zira bende aynı şeyi deneyeceğim. çünkü biliyorum kızımı bir sene daha verirsem yuvaya ya da anaokuluna bunalım geçirecek. sevgiler.Benim kızımda 30 Eylül 2002 doğumlu(seninkiyle aralarında 3 ay varmış) ve bu sene okula başlayacak kısmetse. Ben kızımın hazır olduğunu düşünüyorum. 2 senedir zaten anaokuluna gidiyordu.Artık anaokulu onu açmamaya başlamıştı, sıkılmaya başladı desem daha doğru olur.
Yaşla değilde tamamen çocuğunun psikolojisiyle, hazır olup olmamasıyla alakalı bir durum bu. Buna en iyi siz karar verebilirsiniz.
....................
arkadaşlar benim kızım 22aralık 2002 doğumlu.bu yıl 2002 doğumluları alıyorlar ben 1.sınıfa vermek istemiyorum. bu yılda ana sınıfına göndermek istiyorum. neden derseniz; aralığın son haftası olduğu için 2003 lü sayılır.yani ocak 2002 doğumlu bi çocukla arasında tam 1 yaş olacak bir kaç öğretmenle görüştüm onlarda erken başlayan çocukların sanılanın tam aksine çok zeki olmadığı sürece 3-4.sınıfa kadar götürebildiğini daha sonra başarılarının düştüğünü söylediler.zaten benide 1'e vermekten caydıranda bu oldu.ben kesinlikle vermek istemiyorum. bi arkadaşım da niye çocuğun 1yılını çalıyosun dedi kafam karıştı göndermiyeceğim ama yinede içim rahat diil böyle bi tecrübe yaşayan varmı?