Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Sizce çocuğumun 1 yılını çalmış mı oluyorum

merhaba,
ben bir eğitimciyim, çocuk gelişimiyle de özellikle ilgileniyorum. çocuğunuzu eğer 1 yıl önce verirseniz, ilk yıllarda zorlanmaz çünkü zihinsel gelişim açıcından bütün çocuklar aynı düzeydedir. ancak, 4. ve 5. sınıf tan sonra zihinsel gelişim olarak çocuklar farklı bir döneme girerler ve asıl sorun bundan sonra başlar. soyut düşünme evresine henüz girmemiş olan çocuğunuz anlaması gereken konularda arkadaşlarına göre zorlanır, onlardan daha fazla gayret göstermesi gerekir. bu başarısız olabileceği anlamına gelmez ama daha çok çalışması anlamına gelir. çünkü özellikle 7. sınıftan sonra çocuğunuzun soyut düşünme becerisine çok fazla ihtiyacı olacaktır. ilkokulda bir yıl kaybetmesini mi tercih edersiniz yoksa üniversite sınavında mı?
ben de 6. 5 yaşımda başladım okula. hep de başarılı bir öğrenci olmuşumdur. ama soyut düşünme becerisi gerektiren bir çok konuda zorlandığımı hissediyorum. benim gibi 6 yaşında başlamış arkadaşlarımda aynı düşüncede.
çocuğunuzun başarısı onun gayretiyle ilgili olacak bir şeydir. erken başladı diye başarısız olmaz. ancak dediğim gibi ilerki dönemlerde zorlanabilir.
yiine eğitimci olan çok yakın bir arakadaşımın çocuğunu bu yıl 7 yaşında olmasına rağmen okula vermedik. ki o çocuk hem fiziksel olarak yaşıtlarına göre ileride hem de sosyal anlamda. yani okula gitse hiç zorlanmayacağı açık. ama önemli olan onun ileride zorlanmadan başarılı olması.
benim tavsiyem iyi düşünmeniz. zihinsel gelişim oldukça önemli...

benim oğlum 1kasım 1999doğumlu 2yıl anaokuluna gitti sonra okula verdim bana yollama diyende yolla diyende oldu bende yollamaya karar verdim keşke yollamasaydım diyorum şimdi öğretmeni çocukların hayatında 3ayın bile büyük rolü var keşke yollamasaydın dedi sürekli sorunlar yasıyor hiç sevmedi okulu kızımda 7 kasım 2000doğumlu oda 2yıl anaokuluna gitti öğretmeni okula yoola gitsin çok basarılı azimli dedi ama yollamadım oseneyide benle evde geçirdi busene 1e gittti hiç sorun yasamadı dersleride çok güzel ama yinede karar senin canım hayırlısı olur inş

çok güzel açıklamışşınız .Kahve delisi bak eğitimciler aynı fikirdeler erken vermek iyi değil bende 17 aralık doğumluyum aileme kızarım evet bende okudum üniversite bitirdim ama zorlanarak daha fazla çabayla.senin herkese anlatamadığın ay farkı buda çok farkediyor.bırak bir yıl daha ana sınıfına gitsin sosyalleşşin daha öncede dediğim gibi kızım daha sosyal oldu bazı becerileri gelişti.bırak ay olarak gelişimini tamamlasın çocuklarda ay çok önemlidir bunu bebeklik dönemlerinden biliriz motor gelişimleri aylara göredir. erken başlayanlarda iyi öğrenci olabilir ama onların zeka seviyelerinden kaynaklanır.

Bizde 1 sene gec yolladik.Ana okuluna devam etti.Cocuklugunu doya doya yasadi.Hic bir sıkıntı cekmedik.Daha bilincli ve hazirlikli basladi.Yani bir sene gec göndermekle cocugunuzun yilini calmis degil onun oyunla cocuklugunu daha iyi yasamasina yardimci olmus oluyorsunuz.Sahsen benim fikrim bu.sevgilerimle...

gerçekten çok güzel açıklamışsınız.oldukça tatmin edici.tüm arkadaşların görüşlerini eşimle paylaştım ana sınıfına göndermeye kesinlikle karar verdik.oh beee çok rahatladım.paylaşımlarınız için çok teşekkür ederima.s. herkeseŞeniz

bence çok doğru karar verdiniz çünkü o yaş çocuklarında bir ay bile farkederken sizde neredeyse bir yaş farkediyor sonradan pişman olmaktansa bir yıl geç gitsin daha iyi bence

bende korkmuştum , yeğenim 14,12,2001 doğumlu ,küçük okula vermeyin diye ama yeğenim 2,sınıfa geçti karneside çok iyi geldi ,göndermesek sene kaybedecekti dediler

Benim kizimdada ayni sorun vardi (bu sene 18 olacak) ...bizde bir sene gec gönderdik...

burda egitmen arkadaslarin dedigi gibi sorunlar sonradan oluyor...bu da ille egitim yönünden degil...bana da pisikolog bir arkadas anaokulunda birak demisti ki üc sene okudu benim kiz ...o büyük kizini erken göndermis...hep dedi gölge gibi arkasinda olmak mecburiyetindeydik...ama ufagi kendiliginden yürüdü ...onu gec okula göndermisler...

benim kizda gec basladi ama ne hirs...bir gün cocugun derslerine yardim etmedim...en ufak bir hatada bile agliyodu...nasil ben hata yaparim diye ...herseyi kendi kendine basardi...kendine müthis güveniyor...okula baslayinca rekabeti farkindalar ..

ufaklar sasiriyor bence pek anlamiyorlar...ben cok memnunum hirs yapip erken gönderen anneler cocugun sonradan zendeledigini görünce ayri bir üzüldüler...pisman olmiyacaksin bence...
birde zaten hep kosturma bekliyor onlari...bir sene cocuk kalmak kötü degil...

benim kiz okula baslayinca öyle bir hevesle basladi ki okula eve gelir gelmez ceketi cantayi cikarmadan kendini yere atip ders yapiyordu...saat alti dan sonra ders yapmasina müsade etmiyordum ...okuldan sonra derslerini bitirsin diye ...gece bizim uyumamizi bekliyormus ekstra calisiyormus...

önemli olan okumayi kendini gelistirmeyi sevmesi...okulun bitmesiyle kendini egitmek bitmiyor ...hayatinin sonuna kadar kendini gelistirmesi gerekecek.

ben cok ünüversite mezunu taniyorum cok basariydilar okulda ama hayatta basarili olamadilar...diplomalari sadece süs kaldi...yani tekrar ayaga kalkmasini...cesur ve sabirli olmayi..
okul bir gün bitiyor asil sorun is hayati...ve o diplomayi basariya cevirmek...asil zor olan o...

merhaba,
umarım verdiğiniz karar sizi mutlu eder, bir gün bizimle burda çocuğunuzun başarılarını paylaşırsınız. hayırlı olsun. çocuğunuza başarılar, size de kolaylıklar diliyorum. sevgiyle..

Neden ocak doğumluyla kıyaslıyorsunuz ki ozaman kasım doğumlu olanda aralığa 1 ay var diyip göndermesin çocuğunuzu. şöyle yapabilirsiniz okula götürün bir öğretmen(özellikle 1. sınıf okutmuş olan tercih edilsin) baksın çocuğunuza,kalem tutuş kabiliyetinden bile anlayabilirler heralde son kararınızı ona göre verirsiniz... ama bunun için elinizi çabuk tutun okullardaki öğretmenler 1 hafta sonra tatile çıkacak..

Kahva Deli Benim Kizim 12.13 2001 Dogumlu Bende 1 Sinifa Göndermedim çocuk çok Eziliyo Benim Büyük Kizimi Erken Gönderdim Senin Dedigin Gibi 3 Ve 4 Sinifta Zorlanmalar Basla Di Bence Gönderme Zaten çocuk ömür Boyu Okuyacak Bn Göndermedim Bu Yil 1. Sinifa Başlicak

Arkadaşlar bu tamamen sizin çocuğunuza bağlı. Çocuğunuzun gelişimine, yetisine, girişkenliğine, kendine güvenine, zekasına bağlı. Eğerki çocuğunuz ruhen ve bedenen hazırsa verin okula.a.s

kahve delisi kararına çok sevindim.inan pişman olmayacaksın bak geç gönderenlerden kimse olumsuz bir şey yazmadı yani hiç bir zararı yok.

2 ARALIK 79 DOGUMLUYUM BENİ DE OKULA ALMADILAR o dönem gidemedim e noldu yani ben okuyamadım mı sen bildiğin gibi davran şekerim ne sene kaybı olacakki çocuk az daha kendine gelir çok çok bir de zaten ömür boyu oku oku bittiği yok bitecegi yok sıkma canını hakkında hayırlısı sevgiler
dipnot tek zaararı herkes 80 liydi ben 79 hahahha

Kararın için tebrik ederim.Bencede en doğru kararı verdin.
Sadece kalem tutmayla,sayı saymayla,harf yazmayla iş bitmiyor.eğitim ve öğretim çok uzun bir süreç.

Önemli olan hedefe ne kadar zamanda vardığın değil,hedefe varıp varmadığın....(Bu bir kitaptan okuduğum bir cümleydi,çok beğenirim)

aynen katılıyorum. benim kızım eylülde 5.5 yaşında olacak. henüz erken biliyorum ama yavrucak bıktı artık okul öncesi eğitimden. bana artık okula gitmek istemiyorum. büyük okuluna gitmek istiyorum diyor. gerçi benim kızım 3 yılı bitirdi kreşlerde. o yüzden bıkmış durumda. okul öncesi eğitim almamış bir çocuğu hemen okula başlatmak yanlış olur elbette. ancak hazırbulunuşluk düzeyi çok önemli. annemin bir öğrencisi vardı 5.5 yaşında. ablasını annem okuttu diye o da annemde okumak istemişti. zırıl zırıl ağlayınca çaresiz 1. sınıfa başladı. kaydını yapmadılar önce. çocuk maşallah bir zehirdi. herkesten önce okumayı söktü. ilkokulu(o zaman ilkokuldu) birincilikle bitirmişti. bence bir süre denenebilir bu şekilde. zira bende aynı şeyi deneyeceğim. çünkü biliyorum kızımı bir sene daha verirsem yuvaya ya da anaokuluna bunalım geçirecek. sevgiler.

benim 2 tane arkadaşım vardı erken gelen hem de biri mayıs diğeri mart doğumluydu ve bizden 1 yaş küçüktü.Biri fen lisesini kazandı ve öss de ilk 150 ye girdi.Diğeri anadolu lisesindeydi ve gerçekten çok başarılıydı, öss de çok yüksek bi puan aldı.Bence birkaç ayın çokta etkisi yok.Sınıfımızda 1 yaş büyük aralık doğumlu biri daha vardı.Bence o daha çok zorlanıodu.Çünkü abla gözüyle bakıyordu ona herkes.Sınıfta ekim doğumlular fln vardı bu da neredeyse 1 yaş fark demek.

Son düzenleme:
kesinlikle bu durumda yaşa bağlı değil,çocuğun hazırbulunuşluluğuyla ilgili birşey...eğer çocuk 1. sınıfa hazırsa 2 kere anasınıfına gitmek onun için sıkıcı olacaktır...okulun rehber öğretmeniş varsa bir görüştürseniz keşke....

benim kuzenim bir sene erken başladı ve zorluk cektiğini gördük yaşıtları olmayınca zorluk cekebilir büyükler tarafından ezilebilir onun dışında 1 sene sonra gitsin ama sağlıklı bir eğitim hayatı olsun daha önemli bu konuda psikologlarla görüşebilirsiniz yada okuldaki rehberlik hocalarınada danışabilirsiniz bu konuyu benim düşüncem bu CADIARZU uzmanlara sormak daha doğru olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…