Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Sizce çocuğumun 1 yılını çalmış mı oluyorum

slm.Benim oğlum 2002 eylül doğumlu bu yıl birinci sınıfa başladı. Öğretmenimiz ekim sonu sınırdır 2002 doğumlular için dedi.yani ekim sonundan itibaren ana sınıfına gitmesi gerektiğini söyledi. Tabi yine karar senin ben hiçbirine kıyamıyorum hepsi küçük geliyo gözüme.hepsi için hayırlısı olsun.

Siz bu kadar tereddütteyseniz bence seneye verin. İnsan hayatında 1 yıl çok da büyük bir mesele değildir bence. Üniversite sınavına 2-3 kere girenleri, üniversitede sınıfta kalanları düşünün. Hatta o 1 yılı belki o kadar güzel geçirecek ki çocuk, ilkokula daha bir özgüvenle başlayacak, daha hazır olacak...Çocuğun annesi sizsiniz, tabi ki en doğru kararı siz verirsiniz. Bu sene başlarsa bedbaht bir şekilde eğitim-öğretim hayatını sürdürecek diye bir kanı da yok tabi ki ama bu yılını anasınıfında geçirmesi taraftarıyım...

hemen herkes kendını örnek vermıs ben de kendımı örnek vereyım
ben okula 7 yasımda basladım yani tam zamanında,
yıllarca hep orta karar bı ogrencı oldum cunkugenelde tembeldım ama yıne de ıyı mıyı alırdım pekıyı de aldıgım oldu, yıllarca böle devam ettım en son unıversıte okumam gerekır dıye daha cok calıstım gırdım,
aslına bakarsanız hep ıcımden düşündum yaw ben erken basladım galıba yetısemıyormuyum neyım dedım durdum, ama calısınca oldu işte, önemlı olan calısma kapasıtesı,
aılenın ılgısı vs,

bı tanıdıgımın cocugu var dehset gerızekalı ama dehset de para dökülüyor, yıne de bısey olamadı,
o cocuk ıcın yıllarca bekleselerdı yıne de okula baslıcak durumda olmazdı kör topal okuyor işte.. ama ıyı mı olmus ıyı olmus, yoksa yıllarca bekleseler yıne akıllanamazdı.
(sızın cocukla asla bagdastırmıyorum yanlıs anlamayın sadece bır ornektı)

cocuktan cocuga fark edıyor geç de kalınmaması onemlı..
bı yerden baslaması gereklı cocuk 23 yasına kadar okul okuyacak bır an önce baslamasunda yarar var
hatta bır an önce de degıl zaten yaşı gelmiş cocugun 8 yasında olunca tum arkadaslarından buyuk olucak hep sınıfta mı kaldın dıyecekler,
hayır gec yazıldım kapasıtem yeterlı degılmıs mı dıyecek? köyde mıydınız neden yazılmadın dıyecek cocuklar ona.. bunlara da hazırlıklı olun derim.. annelık kolay degılmıs hakıkaten de .. kolay gelsın..

BEN 22 aralık doğumluyum ve şu anda da eğitimciyim:
bence en doğru kararı vermişsin ayları günleri insan oğlu belirledi ancak vücudumuzun aynın günün buna uydurmak zor senin çocuğunun kasları henüz 2003 doğumlularla aynı oranda gelişme göstermiştir ve anasınıfında emin ol daha çok başarılı olacak, zaten sınıfında da aynı onun gibi olan akranları illaki olacak ekim kasım aralık doğumlu bazı öğrenciler olacak ve sınıfın önünde gitme hatta liderlik sıfatlarını geliştirme şansı daha yüksek olacak ..

Son düzenleme:
Gerçekten hassas bir konu.Ben senin yerinde olsam 2002 doğumlularla beraber gönderirdim.Okula erken başlamanın ileride çocukları başarısızlığa ittiğine inanmıyorum.Ben ortaokulun sonuna kadar sınıfımdaki en küçük iki öğrenciden biriydim;ancak hiçbir zararını görmedim.Başarılı mıydım?Evet,daima takdirlik bir öğrenci oldum.Bence çocukların başarısını etkileyen asıl etken okula alışamamak ve aileler tarafından çocuklara yüklenen derslerde başarılı olmazsan aptalsın demek ki düşüncesi.Eğer çocuğuna her türlü zorlukta yardımcı olur ve yalnız bırakmazsan başarısız olacağına inanmıyorum.Üstelik herkes de başarılı olmak zorunda değil.Kimi çocuklar daha okula gitmeden yazmaya,dört işleme düşkün olurken kimilerinin aklına bile gelmiyor.Bence çocuğunun okul hayatında yanında ol ve hangi konulara eğilimi var neleri seviyor neleri sevmiyor neden sevmiyor soruları üzerinde dur.İşte o zaman eminim ki ufaklık gerçekten YETENEKLİ olduğu bir alanda başarılı olacaktır.Benim için başarı budur.kaydirigubbakcemile5

kahve delisi tatilim tahmin ettiğim gibiydi sıkıcıydı yani neyse evime geldim çok şükür herşeyini sevdiğim bursama kavuştum.okul başladı dert başladı ama eşim eğitimci olunca kızımla o ilgileniyor el yazısı çalışmaları yapıyorlar gerçi eli alışsın diye yazdan başlamıştı kızıma oyüzden biraz el alışkanlığı oldu .Tek sorun anasınıfı havasından çıkamadı ödevlerini önemsemiyor biz söyleyince yapıyor inşallah bunuda atlatacağız.Darısı seneye sana artık :teytey: :teytey:

Bence 2002 doğumluysa 2002 lilerin dönemine gönderin çünkü ileride öss ye liseyi bitirdikten sonra hazırlanmak isteyebilir ya da ilk sene (umarım olmaz) başarısız olabilir boşboşuna sene kaybetmesin

çocuğunuzun yaşıyla alakalı değil isteyip istememesiyle alakalı şuan...psikolojik olarak ocuğunuz hazırmı önemli olan o....

yok sa yaşla ilgili olsaydı ve çocuğu sizin gibi son aylarad doğanlarda bu şekilde düşünselerdi ne olacak o zaman 6. ayından sonra doğanlar okula alınmaz mı deselerdi yani eğer böle düşünüyorsanız çok yanlış..

kızınızı anasınıfına vermişsiniz çok sevindim çünkü benim başıma gelen kardeşime de oldu :roflol:
aslında tam yılı onun 2002'li ama eylül 13 doğumlu ve sınıfta herkes tam 7 yaşındayken bizim prenses henüz tam 6 yaşında 6,5 bile değil
çok zorlanmıyoruz çünkü hamdolsun zeki bi çocuk ama illa ki küçük işte... ve babacığımızı ocak ayında kaybettik tam toparlayamamışken okula başlayınca biraz zorlandık ama ona rağmen süper bi zekası var, matematik dehası olabilirmiş ayrıca diğer derslerde de matematik kadar olmasa da gayet başarılı.
ama işte eğitimcilerimizin söylediği gibi, illa ki çocuk

benim oğlumda 25 ekim doğumlu buyıl 1. sınıfa verdik ama hata yapmışım .çünkü illaki söküyolar okuma yazmayı ama çok zayıfladı yavrum çok gücüne gitti.

Bende 22 aralık 1991 doğumluyum bende 92 lilerle okuyorum ama şuana kadar bi sorun hissetmedim..ama anaokulunu yarıda bırakmıştım çok sıkılmıştım artık ve anneme ben normal okula gidicem diomuşum seçim sizin tabiki çocuğunuza göre karar vermelisiniz eğer gönderirseniz konsantre olabilicekse bence gönderin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…