- 19 Kasım 2013
- 18.661
- 33.648
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
O zaman (kızım okula başlarken)bende bu kadarını tahmin etmezdim ama kendi çocukluğumda yaş olarak büyük ve iri çocukların genelde arka sırada oturduğunu hatırlıyorum mesela. Genelde dışlandıklarını hatırlıyorum yer yer. Bu sebeple sınıfın en büyüğü ,en irisi olsun istemedim. Zamanında ,akranları ile gitsin istedim,ki o dönem 4 yasında bir çocukla da parkta oynardı, 7 -8 yaşında kendinden büyük bir çocukla da. Ćocuklar çok öyle bir ayrım yapmıyor genelde,yaşıtını bulamazsa buyüğe yada kucüğe yanaşıyor pekala oynamak için.Bakış açınızı çok beğendim. Ben bireysel olarak hiç bu kadar ileriyi düşünmemiştim.
Benimki daha birinci sınıf, 6 yaş olunca diş çıkarma sırası oluyor bizde anca
Oğlum 4.5 yasında,kimse yoksa mesela bizim sitede oynamaya çıktıklarında,10.5 yaş kızımın arkadaşları (10-12 yaş grubu)ile vakit geçirebiliyor dahil ederlerse onuda oynuyor. Kızım ve arkadaşları bisiklet kullanıyorsa o da scooterla peşlerinden gidiyor mesela,arkadaşı varsa gitmiyor olsa da yanlarına durum bu. Bu yaz baktim, 4-5-6 yaşlar bir grup olmuş,7-10 yaş grubu başka bir grup gayet oynuyorlar hatta bazı oyunları birlikte oynadıklari da oluyor,yerden yüksek falan.
Biz abartıyoruz bazı şeyleri ,biz evham yapıyoruz. Okulda başıboş değiller zaten,belirli kurallar var,belli bir düzen,çocukları gözleyen,koruyan kollayan yetkililer,sorun da yasanabilir illaki ama yaş farkından kaynaklanmıyor çoğu zaman sorunlar.
Biraz akışına bırakmak gerek. Ha özel durum vardır ona birşey diyemem ama normal şartlarda 72 ay küçük olsa kimse göndermez zaten,müfredat bu yaş grubuna göre ayrıca.
Sağlıkla büyütün bu arada yavrunuzu. Zaman cabuk geciyor,bir bakmışsınız sizde bunları duyacaksınız,ortaokullu olmuş bile.