Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Sizce çocuğumun 1 yılını çalmış mı oluyorum

Kahve Delisi

pişşşt noliyiii :))
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
975
3
arkadaşlar benim kızım 22aralık 2002 doğumlu.bu yıl 2002 doğumluları alıyorlar ben 1.sınıfa vermek istemiyorum. bu yılda ana sınıfına göndermek istiyorum. neden derseniz; aralığın son haftası olduğu için 2003 lü sayılır.yani ocak 2002 doğumlu bi çocukla arasında tam 1 yaş olacak bir kaç öğretmenle görüştüm onlarda erken başlayan çocukların sanılanın tam aksine çok zeki olmadığı sürece 3-4.sınıfa kadar götürebildiğini daha sonra başarılarının düştüğünü söylediler.zaten benide 1'e vermekten caydıranda bu oldu.ben kesinlikle vermek istemiyorum. bi arkadaşım da niye çocuğun 1yılını çalıyosun dedi kafam karıştı göndermiyeceğim ama yinede içim rahat diil böyle bi tecrübe yaşayan varmı?

Son düzenleme:
Eğer çocuğun kendini hazır hissetmiiyorsa tekrar anasınıfına gönder.
Senesini çalmak zorla okula göndermekten iyidir bence

yani kızıma aslında başaramayacağı için bire gitmeyeceğini hiç söylemedim.ona hep küçük olduğu için gidemeyeceğini söyledim.çok hırslı bi çocuk ondan korkuyorum.ikinci dönemin başında ana sınıfı öğretmeni biraz sayılara çalışsın sayılarda çok iyi değil dediğini duydu deli gibi sayılara çalıştı hiç durmadan günlerce saydı yazdı. hala daha evin her yerinden rakamlar yazılı kağıtlar çıkıyo.belkide yapar bilmiyorum ama ileride başarısız olursa keşke..demek istemiyorum

Benim kızımda 30 Eylül 2002 doğumlu(seninkiyle aralarında 3 ay varmış) ve bu sene okula başlayacak kısmetse. Ben kızımın hazır olduğunu düşünüyorum. 2 senedir zaten anaokuluna gidiyordu.Artık anaokulu onu açmamaya başlamıştı, sıkılmaya başladı desem daha doğru olur.

Yaşla değilde tamamen çocuğunun psikolojisiyle, hazır olup olmamasıyla alakalı bir durum bu. Buna en iyi siz karar verebilirsiniz.

Son düzenleme:
çocuk kendini hazır hissediyorsa, içinde okula gitme isteği varsa bence baslasın..
1 sene çok zaman demek bence başarısızlık fılan olucagına ınanmıyorum ben..
6 da baslayınca basarısız 7 de baslayınca basarılımı olunuyor yani..
bir çocuk akıllıysa akıllıdır çalışkansa çalışkandır diye düşünüyorum..
ben sizin yerinizde olsam yazdırrım 1. sınıfa..
sonucta aynı senenın kasım ayında olanlar nasıl yazdırıyorsa siz 1 ay farkı ıle yazdırmamayı dusunmemelisiniz bence...

selam kahvedelisi benim ikizlerim 23 kasım 1998 doğumluydular ve senin gibi tereddüt içindeydim açıkcası ama kızlarımı yinede 6 yaşında okula gönderdim ve iyikide göndermişim kızlarım çok başarılı oldular iyiki 1 senelerini çalmamışım çocuklarımın şuanda 4.sınıfı bitirdiler ve 98 ortalamyla dereceye girdiler inan çocuğunda hırs görüyorsan sakın ona engel olma.banada öğretmen arkadaşlarım yollama dedi ama dinlemedim çünkü çocuklarımı en iyi ben tanıyodum sende kendi kararını kendin ver.Unutmaki 1 yıl büyük bir kayıptır.

çocuğunun başarabiliceğine inanıyosan bende gönder derim çünkü bunun ilerde üniversitesi var lisesi var. ne kadar erkn bitirirse o kadar iyi:)

bence gönderme benim kızım bu yıl 1. sınıfa gitti ama ben pişman oldum çok küçük kaldı çok zorlandı bisene daha beklesin nasıl olsa bundan sonra en az 15 senesi hep okulda geçecek yinede siz bilirsiniz

yani ben aslında kasım ekim eylül değilde ocak şubat mart doğumlularla kıyaslamıştım birde benim gibi düşünüpte göndermeyen 2001 kasım aralık doğumlular var sınıfta muhtemelen aynı sınıfa düşecekler.kızım çok hırslı onlara yetişmek için kendini paralıyacak eminim. e bende çok rahat bi anne değilim açıkçası kendimede pek güvenemiyorum.
bence gönderme benim kızım bu yıl 1. sınıfa gitti ama ben pişman oldum çok küçük kaldı çok zorlandı bisene daha beklesin nasıl olsa bundan
sonra en az 15 senesi hep okulda geçecek yinede siz bilirsiniz
demek istediğimde bu işte.. keşke si yok bu işin..daha şimdiden zorlanmış ben ilerisini düşünürken.ilerideki başarısızlığı için kendimi suçlu hissetmek istemiyorum.hayırlısı artık...

herkesin çocugu aynı olmaz bunuda unutmayalım.. sizin çocugunuzu en ıyı sız bılırsınız..
dediğim gibi çocugun kendını hazır hıssttıgını goruyorsanız baskalarıyla kıyaslamayın yazdırın derim..
sevgiler..

2002 doğumlular okula başlıyor bu sene canım sizinde zamanınız gelmiş.bu sene erken değil sizin için seneye geç kalmış olucaksınız 2003 ocak doğumlu olan çocuklarla aynı sınıfta olucak kızın bence iyi düşün arkadaşımın kızıda mesela 2004 ocak doğumlu 2003 lülerle başlıycak okula ikinci dönemde yaşları eşitleniyor sene olarak çünkü.

Canım benim kızımda 4 Ekim 2002 doğumlu.Bu sene 1. sınıfa başlayacak.Bende senin gibi tereddüt ettim, yazdırmamayı düşündüm.Kendimde öğretmenim, arkadaşlarım küçük kalır yazdırma dediler.Ama yazdırdım.Hazır olduğunu düşünüyorum.2 yıldır anaokulunda zaten.1 yıl daha gidemez, sıkıldı .Her çocuk farklıdır.Çocuğunun hazır olduğunu hissediyor musun?Önemli olan bu....Çocuğunu bilen sensin canım.Ona göre karar vermelisin.

ben 5.5 yaşında başladım ilkokula ve başladığımda okumayı yazmayı herşeyi biliyordum ama bu çok yorucu bir süreç arkadaşlarıma yetişmek için hep mücadele vermek zorunda kaldım ve erkenden sıkıldım okuldan uzaklaştım şimdi üniversitedeym ve okula gitmek işkence gibi okul hayatı çok uzun bir süreç naçizane tavsiyem bence beklemelisin ailem beni keşke ilkokula değil de anaokuluna verseydi diyorum

hazır olduğunu hissediyorum.çünkü dediğim gibi öğretmeninin bir sözüyle sirkelendi ve matemetiğini düzeltti.ve kızım ilk kez ana okuluna gitti. özellikle ikinci dönem çok farklıydı.ben daha çok ilerisi için korkuyorum eğer okuldaki öğretmenlerin dediği gibi 3-4.sınıfa kadar güzel götürüpte sonra başarısı düşerse daha da ileride 4 yıllık bi okul kazanacağına 2 yıllık bi okul kazanırsa kendimi asla affetmem sonuçta onun geleceğive bende bi anne olarak elimden geleni yapmalıyım.fikirleriniz için de ayrıca çok saolun.

sizin gibi komşumun kızıda 6 yaşında ilkokula başladı. çok uğraşmasına rağmen izmit'te 2 yıllık bi okul kazandı.ve hep ailesi için 7 yaşında gönderseler belki 4 yıllık bi okul kazanırdım diyo. off ya çok zormuş anne -baba olmak yaa...

Benim sınıfımda da bu sene öğretmen çocuğu vardı.Yaşıtlarından 6 ay küçük demişti hep babası.
Öğrenci dosyalarını eve getirmiştim doldurmak için.Şimdi ona baktım.30.12.2000 doğumlu.
Okula gönderme nedenleri de çok istekli olmasıymış kızlarının.Şimdi öğrenci kötü mü derseniz, değil, peki iyi mi derseniz, çok iyi de değil.Normal bir öğrenci.Sınıfta 19 kişi var.o öğrenci olsa olsa 9.-10. olur.Ve öğretmen çocuğu.

Bir kaç ay bu yaşlarda çok önemli benim görüşüm.Kaldı ki bir yıl baya farkeder.

Ben bazen zorluyorum çocukları bazı konularda.Ne kadar zorlasam da çoğunluk almıyor.Bi kaç ay sonra tekrar aynı konuyu anlatınca bakıyorum çocuklar bu sefer anladı.Hımm.. diyorum ki ben biraz acele davrandım.Çocuklar hazır değillermiş henüz bu konuya diye.

Yani sadece çocuğun istekli olması yetmiyor bazen.
Siz bu başlığı açtığınıza göre de tereddütleriniz oluşmuş demektir.

Benim karşıma erken yazılıp da sınıfında en olmuş öğrenci çıkmadı açıkcası.
Hep beni zorlayan öğrenciler yaşı küçük yazılanlardı.Çok iyi yazı yazar ama iş problemlere gelince afallar.İstisnalar da vardır muhakkak ama azdır.

Çocuğunuzun yaşı kanunen uygun ama ana sınıfında sayılarda takılması bana bi ip ucu gibi geldi.
Benim burdan hissettiğim kadarıyla, bir eğitimci olarak görüşüm, bir yıl daha beklemeniz yönünde olacaktır.

Neler kaybedebilir çocuğunuz?
Geç gitmesi bir yıl kaybettirir sadece,ama erken gitmesi onun geleceğini kaybettirebilir.Çok iyi düşünün, en iyi kararı vereceğinizi düşünüyorum.

Babası ne düşünüyor bu konuda acaba?

Şimdi eşime de sordum, çocuğun aralık doğumlu olsa ne zaman gönderirdin okula diye.Eşimde sınıf öğretmeni.Gelecek yıl gönderirdim ben diyor.

sana canlı bır ornek vereyım canım bende 16 aralık 1982 dogumluyum... ben 5,5 yasındayken yanı agustos ayında kardesım dogmus, ben cok sorunlu bır cocuk olmusum annemde okulla belkı avunurum dıye benı okula vermısler.. cooook zorlandım herkes dev gıbı uzerıme gelıyordu sankı... zaten cok mınyon bır tıpım vardı... dıgerlerınden hep kacıyordum...vs bunu egıtım hayatım boyunca hep yasadım lıseye kadar...ozellıkle erkek ogrencılerden kacıyordum benı ezeceklere dıye.... beden dersınde bırıncı yada ıkıncı sırada olmaktan hıc kurtulamadım...sınıf duzenınde de aynı sekılde....yanı uzun lafın kısası bence bırak bır sene daha senınle kalsın..bundan sonra sen ıstesende artık egıtım hayatı boyunca ıstegın an yanında olamayacak..onunda hayat mucadelesı baslayacak.....Allah saglık versın ccocuguna canım sevgıyle kal....

selam canım benim kızımda 10-11-1996 doğumlu bende gönderdim.şimdi 7 inci sınıfa geçti.başarısında bir düşme görmedim.zaten ilköğretimi bir zaman sonra yaş sınırını daha aşağıya çekeceklerini duydum.zaten şimdiki çocukların farkındalıkları fazla ve çabuk öğreniyorlar.bu sene kızın okumayıda sökerse anaolkulunda birinci sınıfta ben bunu biliyorum deyip boşlaya bilirde.yinede sen bilirsin.

günaydın herkese arkadaşım senin kızın erken gitmiyorki daha öncede yazdım ya zamanında başlamış olucak.hatta 2003 ocak doğumlu olan çocukları bile gönderen aileler oluyor bu sene.çocuğun hazır olmasını bekleyemeyiz bu durumda bilmediği görmediği tecrübesi olmadığı için bunu nasıl anlayabiliriz ki.erkende değil geçte değil tam zamanı bence kayıt yaptır.başlarda tabii ki zorlanacaksınız sadece çocuk değil sizde ama sonrasında alışıyorlar.bende tam zamanında başladığım halde okula ağlayarak gidiyordum hatta annemin arkasından eve geliyordum arabaların arkasına saklana saklana.anaokulunada gitmemiştim yani hep annemleydim.okulda tuvaletim geldiğinde bile öğretmenime söylemeye utanırdım.zamanı geldiğinde okula gönderme taraftarıyım bu konuda.bırakın çocuklarımız kendi ayakları üstünde durmayı öğrenebilsinler.hazır olup olmamak olmasın konu.bizler bile çocuğumuz yokken kendimi hazır hissetmiyorum çocuğa deriz zaman geçer evet hazırım deriz aslında öyle olmuyor.başımıza ne gelecek bilmiyoruz ve hatta çocuğumuz olduktan sonra daha hazır değilmişiz dediğimiz bile oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…