- 6 Nisan 2008
- 975
- 3
-
- Konu Sahibi Kahve Delisi
yani ben aslında kasım ekim eylül değilde ocak şubat mart doğumlularla kıyaslamıştım birde benim gibi düşünüpte göndermeyen 2001 kasım aralık doğumlular var sınıfta muhtemelen aynı sınıfa düşecekler.kızım çok hırslı onlara yetişmek için kendini paralıyacak eminim. e bende çok rahat bi anne değilim açıkçası kendimede pek güvenemiyorum.çocuk kendini hazır hissediyorsa, içinde okula gitme isteği varsa bence baslasın..
1 sene çok zaman demek bence başarısızlık fılan olucagına ınanmıyorum ben..
6 da baslayınca basarısız 7 de baslayınca basarılımı olunuyor yani..
bir çocuk akıllıysa akıllıdır çalışkansa çalışkandır diye düşünüyorum..
ben sizin yerinizde olsam yazdırrım 1. sınıfa..
sonucta aynı senenın kasım ayında olanlar nasıl yazdırıyorsa siz 1 ay farkı ıle yazdırmamayı dusunmemelisiniz bence...
demek istediğimde bu işte.. keşke si yok bu işin..daha şimdiden zorlanmış ben ilerisini düşünürken.ilerideki başarısızlığı için kendimi suçlu hissetmek istemiyorum.hayırlısı artık...bence gönderme benim kızım bu yıl 1. sınıfa gitti ama ben pişman oldum çok küçük kaldı çok zorlandı bisene daha beklesin nasıl olsa bundan
sonra en az 15 senesi hep okulda geçecek yinede siz bilirsiniz
2002 doğumlular okula başlıyor bu sene canım sizinde zamanınız gelmiş.bu sene erken değil sizin için seneye geç kalmış olucaksınız 2003 ocak doğumlu olan çocuklarla aynı sınıfta olucak kızın bence iyi düşün arkadaşımın kızıda mesela 2004 ocak doğumlu 2003 lülerle başlıycak okula ikinci dönemde yaşları eşitleniyor sene olarak çünkü.arkadaşlar benim kızım 22aralık 2002 doğumlu.ben ilkokul bire vermek istemiyorum. bu yılda ana sınıfına göndermek istiyorum neden derseniz aralığın son haftası olduğu için 2003 lü sayılır.yani ocak 2002 doğumlu bi çocukla arasında tam 1 yaş olacakbir kaç öğretmenle görüştüm onlarda erken başlayan çocukların sanılanın tam aksine çok zeki olmadığı sürece 3-4.sınıfa kadar götürebildiğini daha sonra başarılarının düştüğünü söyledilerzaten benide 1'e vermekten caydıranda bu oldu.ben kesinlikle vermek istemiyorum. bi arkadaşım da niye çocuğun 1yılını çalıyosun dedi kafam karıştı göndermiyeceğim ama yinede içim rahat diil böyle bi tecrübe yaşayan varmı?
hazır olduğunu hissediyorum.çünkü dediğim gibi öğretmeninin bir sözüyle sirkelendi ve matemetiğini düzeltti.ve kızım ilk kez ana okuluna gitti. özellikle ikinci dönem çok farklıydı.ben daha çok ilerisi için korkuyorum eğer okuldaki öğretmenlerin dediği gibi 3-4.sınıfa kadar güzel götürüpte sonra başarısı düşerse daha da ileride 4 yıllık bi okul kazanacağına 2 yıllık bi okul kazanırsa kendimi asla affetmem sonuçta onun geleceğive bende bi anne olarak elimden geleni yapmalıyım.fikirleriniz için de ayrıca çok saolun.Canım benim kızımda 4 Ekim 2002 doğumlu.Bu sene 1. sınıfa başlayacak.Bende senin gibi tereddüt ettim, yazdırmamayı düşündüm.Kendimde öğretmenim, arkadaşlarım küçük kalır yazdırma dediler.Ama yazdırdım.Hazır olduğunu düşünüyorum.2 yıldır anaokulunda zaten.1 yıl daha gidemez, sıkıldı .Her çocuk farklıdır.Çocuğunun hazır olduğunu hissediyor musun?Önemli olan bu....Çocuğunu bilen sensin canım.Ona göre karar vermelisin.
sizin gibi komşumun kızıda 6 yaşında ilkokula başladı. çok uğraşmasına rağmen izmit'te 2 yıllık bi okul kazandı.ve hep ailesi için 7 yaşında gönderseler belki 4 yıllık bi okul kazanırdım diyo. off ya çok zormuş anne -baba olmak yaa...ben 5.5 yaşında başladım ilkokula ve başladığımda okumayı yazmayı herşeyi biliyordum ama bu çok yorucu bir süreç arkadaşlarıma yetişmek için hep mücadele vermek zorunda kaldım ve erkenden sıkıldım okuldan uzaklaştım şimdi üniversitedeym ve okula gitmek işkence gibi okul hayatı çok uzun bir süreç naçizane tavsiyem bence beklemelisin ailem beni keşke ilkokula değil de anaokuluna verseydi diyorum
arkadaşlar benim kızım 22aralık 2002 doğumlu.ben ilkokul bire vermek istemiyorum. bu yılda ana sınıfına göndermek istiyorum neden derseniz aralığın son haftası olduğu için 2003 lü sayılır.yani ocak 2002 doğumlu bi çocukla arasında tam 1 yaş olacakbir kaç öğretmenle görüştüm onlarda erken başlayan çocukların sanılanın tam aksine çok zeki olmadığı sürece 3-4.sınıfa kadar götürebildiğini daha sonra başarılarının düştüğünü söyledilerzaten benide 1'e vermekten caydıranda bu oldu.ben kesinlikle vermek istemiyorum. bi arkadaşım da niye çocuğun 1yılını çalıyosun dedi kafam karıştı göndermiyeceğim ama yinede içim rahat diil böyle bi tecrübe yaşayan varmı?