Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Sizce çocuğumun 1 yılını çalmış mı oluyorum

sizin gibi komşumun kızıda 6 yaşında ilkokula başladı. çok uğraşmasına rağmen izmit'te 2 yıllık bi okul kazandı.ve hep ailesi için 7 yaşında gönderseler belki 4 yıllık bi okul kazanırdım diyo. off ya çok zormuş anne -baba olmak yaa...

ben şu anda 4 yıllık okuyorum liseden sonra iki yıl ara verdim vermemiş olsaydım muhtemelen bende 2 yıllık okurdum çünkü çok sıkılmıştım lisede sırf o sıkıntı yüzünden notlarım düştü dolayısıyla ortaöğretim başarı puanımda düştü ayrıca lise sonda okul değişikliği de yapmıştım yani öss'de çok iyi puan aldım hatta dersanemde sözelden ve lisemde de kendi dönemimden tek kazanan benim ama o kadar net yapmama rağmen ortaöğretim başarı puanmdan dolayı anca tarih kazanabildim gazi de okuyorum ama daha iyisi olabilirdi

Bırakın 1 sene daha çocukluğunu yaşasın. Okullar kaçmıyor ya. Hayat koşturmacasına başladığında duramayacak zaten. Okullar, kurslar, lise sınavları, üniversite sınavları... böyle sürüp gidecek. Yıllarca.

Benim sınıfımda da bu sene öğretmen çocuğu vardı.Yaşıtlarından 6 ay küçük demişti hep babası.
Öğrenci dosyalarını eve getirmiştim doldurmak için.Şimdi ona baktım.30.12.2000 doğumlu.
Okula gönderme nedenleri de çok istekli olmasıymış kızlarının.Şimdi öğrenci kötü mü derseniz, değil, peki iyi mi derseniz, çok iyi de değil.Normal bir öğrenci.Sınıfta 19 kişi var.o öğrenci olsa olsa 9.-10. olur.Ve öğretmen çocuğu.

Bir kaç ay bu yaşlarda çok önemli benim görüşüm.Kaldı ki bir yıl baya farkeder.

Ben bazen zorluyorum çocukları bazı konularda.Ne kadar zorlasam da çoğunluk almıyor.Bi kaç ay sonra tekrar aynı konuyu anlatınca bakıyorum çocuklar bu sefer anladı.Hımm.. diyorum ki ben biraz acele davrandım.Çocuklar hazır değillermiş henüz bu konuya diye.

Yani sadece çocuğun istekli olması yetmiyor bazen.
Siz bu başlığı açtığınıza göre de tereddütleriniz oluşmuş demektir.

Benim karşıma erken yazılıp da sınıfında en olmuş öğrenci çıkmadı açıkcası.
Hep beni zorlayan öğrenciler yaşı küçük yazılanlardı.Çok iyi yazı yazar ama iş problemlere gelince afallar.İstisnalar da vardır muhakkak ama azdır.

Çocuğunuzun yaşı kanunen uygun ama ana sınıfında sayılarda takılması bana bi ip ucu gibi geldi.
Benim burdan hissettiğim kadarıyla, bir eğitimci olarak görüşüm, bir yıl daha beklemeniz yönünde olacaktır.

Neler kaybedebilir çocuğunuz?
Geç gitmesi bir yıl kaybettirir sadece,ama erken gitmesi onun geleceğini kaybettirebilir.Çok iyi düşünün, en iyi kararı vereceğinizi düşünüyorum.

Babası ne düşünüyor bu konuda acaba?
size çok ama çok teşekkür ederimduygularıma düşündüklerime okadar güzel tercuman oldunuzki..kafam daha bi netleşti.. bende tamamen sizin anlattıklarınızı hayal ediyordum gönderirsem ya böyle olursa..şeklinde eşimde benim gibi böyle kararsız. ya aslında biz karar vermiştik göndermeyecektik.ancak etraftan kafamızı karıştıran çok oldu.mahallede bu yıl bire başlayacak arkadaşları çok .sizin gibi bir eğitimcinin düşünceleri benim için çok önemliydi tekrar teşekkürlera.s.

ben kasım sonu doğdum ve 6 yaşında okula başladım hiç bir sorunum olmadı başarılıydım şimdide başarılıyım ve enlerdendim de.
sözlüm aralık ortası doğumlu o da 6 yaşında başlamış yani ve o da başarılı o da okulunda enlerden blüm üçüncüsü.
kısacası hiç bir sorun olmaz diğer sene verirsen ozaman da diğerlerinden 10 ay büyü olacak olan senin çocuğun olacak.
zaten öğrenim hayatı uzun bir okumaya başladın mı 24 ünde anca bitiriorsun
artık bir sene çok önemli o yüzden ben olsam verirdim bence sen de ver okula aşlasın okumaya.

ama sanırım siz vermeme kararı verdiniz hakkınızda hayırlısı olsun

Son düzenleme:
bence küçük yaşta başlayan çocuk mutlak olarak ezildiğini düşünüyorum...ve daha çabuk okuldan sıkıldığını..
bence 1 yıl kaybetmiyorsunuz..bir yıl daha çocuğunuzun geleceğine katkıda bulunuyorsunuz..

buna karar vermeden önce çocuğunuzun yeterliliğine bakın. okula başlamak için birtakım becerilere sahipse ve yeterliliği varsa bence sorun olmaz. benim kızımda 1. sınıfa başlıyor bu yıl ( mart 2002 doğumlu).

bir arkadaşımın oğlu kasım 2002 doğumlu ve anasınıfı öğretmeni 1. sınıfa başlamasında bir sakınca yok, yapabilir dedi. ama haziran 2002 doğumlu başka bir kız için öğretmenimiz bir sene daha anasınıfına gönderin,yeterli değil dedi...(aynı sınıfta bu çocuklar).aradaki farkı anlatabildim mi bilmiyorum. yani yaşın değil çocuğun yeterliliğine bakın. mesela bizimde mart 2002 olmasına rağmen 2. sınıfa atlama gibi bir durumumuz var. okul başlayınca durumu netleşecek. bence anasınıfı öğretmeninizle görüşün . birde okulun rehberlik öğretmeniyle bir görüşme yapın. en sağlıklı şekilde yardımcı olurlar size. hayırlısı neyse o olsun diyorum...

bence yolama bizim ögretmenimiz bırak aralık dogumluları agustostan sonra dogan cocuklar belli oluyor sınıfta cocuk hazırsa denmiş dersler git dide o kadar zorlaşıyorki birinçi sınıftaki gibi degil her şey benim oglum okula gitmek hiç istemedi vede sevmezdi anasıfında vede 1 sınıfta şimdi 4 sınıfa geçti vede sınıfın 2 çisi şu an hemde 35 cocugun içinde belli olmuyor yani bide 1 ay bile frakediyor cocuklarda istisna bazı cok akıllı cocuklar var vede başarıyolar ama neden cocugumuzu erken yaşta zorluyalımki bırakın cocukları bizler bile bu seneki düşüncemiz gecen senekinden farklı olmuyormu şimdiki aklım olsaydı yapmazdım dedigimiz olmuyormu

ablamım oglu agustos dogumlu olmasına ragmen vermedi gecen sene okula bu sene 1 sınıfa başlıyacak hiçde pişman olmadı ana sıfında cok başarıylı ama ilerde ne olur bilmem

benim kızımda arlık 2003 doğumlu bu sene anaokuluna vermedim seneye anaokluna gitsin sonraki senede ilkokula başlar oysa bu sene 2004 lüleri bile anaokuluna alıyolar bende okula yaklaşık 5.5 yaşında başladım ozaman hatırlıyorum çok ağlamıştım 4 yaşındayken okuyup yazıyodum müdürde tanıdık itiraz etmedi aldı ama sınıfta en küçük olduğum için çok ezildim sonradan okumak okul çok sıkıcı geldi özellikle matematik berbattı sonra öğrendimki mtematik zekası 7 yaşından sonra gelişirmiş üniversitede küçük yaşta giden bir çok kişiyle tanıştım hepsi ortak kanıdaydı tabi her çocuk aynı olacak değil ama zaten yıllarca okuycaklar acele etmenin pek gereği yok diye düşünüyorum

2002 doğumlular okula başlıyor bu sene canım sizinde zamanınız gelmiş. arkadaşımın kızıda mesela 2004 ocak doğumlu 2003 lülerle başlıycak okula ikinci dönemde yaşları eşitleniyor sene olarak çünkü.

nasıl yani anlamadım arkadaşınızın kızı 2004 lü ve seneye 2003 lülerle nasıl başlayabilir
benim ufaklık 16.11.2003 dogumlu seneye başlayacak 2004 lülerde 2010yılında başlaması gerekmiyormu:uhm: yalnışınız olmasın zanetmiyorum ki 2004 lüleri 2003 lülerle alsınlar:1no2:

kahve delisi arkadaşım sen bu sene çocugunu ver gülüm yaşıtlarıyla gitsin
senesini yeme çünkü tam yaşı anlatabildimmi
bende 2009 yılında yazdırcam ilkokula yaşıtlarıyla gitsin diye

canım arkadaşlar güzel paylaşımlarda bulunmuşlar, şunu da göz ardı etme tatlım, yapılan sınavlarda, sınıf birinciliklerinde ayca küçük olanlar ön sıraları alıyorlar
bu yıl yapılan oks de binlerce birinci çıkacakmış aynı puanı alan, başarı sıralaması da ayca en küçük olandan başlayarak yapılacak

sınıf birinciliklerinde de durum öyledir, geçen yıl 95.4 ortalamaya sahip iki öğrencim vardı ve içlerinden ayca küçük olan birinci oldu, malesef aynı puana sahip olan öğrencim ay farkı nedeniyle ikinci oldu

iyi düşün ve doğru karar ver derim tatlım, çocuğunu en iyi tanıyan sensin, en doğru kararı sen verirsin
benim küçük oğlum da 15 aralık doğumlu ve ben oğlumu yaşıtlarıyla aynı yıl göndereceğim

mrb cnm ben de aralık doğumluyum hatta okula baslarken okuma yazma, işlemler ,sayılar falan biliyodum.
2den başladım sınıf arkadaşlarımla aramda neredeyse 2 yaş vardı ama bi sıkıntı yaşamadım açıkcası. bence bu sene başlat ilerde faydasını çok görür.
1 sene onun için süper bi avantaj olur. yazık pişman olmayın sonra bu sene ana sınıfına verip de. tabii görünümü de önemli ben iri bi çocuktumsırnaşık şey
senin oğlan da iri bişeyse hiç bi sıkıntıcıklar olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
okula 5.5 yasinda basladim. sayisalciyim. ozel universite de burslu okudum, dereceyle bitirdim. okul bitmeden, amerika nin cok iyi bir universitesinde doktoraya burslu kabul aldim. simdi doktora da bitmek uzere, onumuzde ki ay 26 yasini dolduruyorum, bunlarin cogunu annemin ustun ozverisine borcluyum ki kendisinin neredeyse okuma yazmasi yok. anlattim cunku bence bir yas basariyi kotu anlamda cok ta etkilemiyor. cocuk matematigi anlamayacaksa anlamiyor ya da hocasinin tutumu,cevre basariyi daha fazla etkiliyor. bence cok ta problem olmaz gibi geliyor okula yollarsan ama yollamazsan da cok fazla kafana takma, uzun vadede bir yas eksik bir yas fazla hesabi yapilmiyor.

çocukların gelişmesinde 30 gün yani 1 ayın bile çok farkı var, bunu anne olarak hissdebilirisniz..
çoçuğunuz seneye okula başlarsa 1 sene daha kapasitesi artmış olarak başlayacak ve okul onun için daha kolay gelecek, zorlanmayacağı kesin,
çocuğunuzun ana okulu öğretmeni ile konuşmanız fayda sağlayabilir. çünkü çocukların psikomotor gelişimini siz ve o bilebilir.
eğer çok ileri bir gelişim yoksa çocuk okulda zorlanması, 1 yıl sonra gitsin...
hazırlık okuduğunuzu sayın :)

çoçuğunuzun gelişimini değerlendirin .. fazla zorlamanın anlamı yok, zorlanırsa okulu sevmeyebilir

merhaba bizde geçen sene senin gibi kararsızdık.kızım 18,08,2001 doğumlu eşim sınıf öğretmeni kendi tecrübelerine dayanarak 1 yaş geç başlayan çocukların daha başarılı olduğunu gözlemlemiş.kaynım,kayınpederimde öğretmen görümcemin kızınıda 1 sene geç başlattırdılar.Anaokulu öğretmeni kızım için çocuk ana sınıfında 1.sınıfa en hazır öğrenci dedi ama biz bir yıldaha ana sınıfına gönderdik.ana sınıfı öğretmenide memnun kaldı bu sene daha bir lider pozisyonunda oldu ,daha sosyal oldu geçensene daha pasifti.eşim diğer öğretmen arkadaşlarınada sormuştu zaten onlarda 1yıl geç başlamak daha iyi kavrama bakımından gelişiyorlar dediler.karar tabiki senin ama zaten emeklilik yaşı 60 oldu çocuk hayata erken başlasa ne olacak.ömür boyu çalış.eşim ve çevremiz öğretmen olunca bizim kararımızı desteklediler.eşimin bu çocuğu 1 yıl bekletin deyip inatla gönderen velilerin çocuklarıyla çok uğraştığını hatta hocam sen haklıydın tam eğitime hazır değilmiş dediklerine şahit oldum.lafı uzattım beni kızım evet okumaya yazmaya ,matametiğe çabuk alışacak bir çocuktu.ama şimdi sosyal yönüde gelişti geçen sene çekingendi onları üstünden attı.daha olgunlaştı.çocuğuna ite kaka bir şeyler öğreteceğine bırak 1 yıldaha olgunlaşşın

arkadaşlar benim kızım 22aralık 2002 doğumlu.ben ilkokul bire vermek istemiyorum. bu yılda ana sınıfına göndermek istiyorum neden derseniz aralığın son haftası olduğu için 2003 lü sayılır.yani ocak 2002 doğumlu bi çocukla arasında tam 1 yaş olacakbir kaç öğretmenle görüştüm onlarda erken başlayan çocukların sanılanın tam aksine çok zeki olmadığı sürece 3-4.sınıfa kadar götürebildiğini daha sonra başarılarının düştüğünü söyledilerzaten benide 1'e vermekten caydıranda bu oldu.ben kesinlikle vermek istemiyorum. bi arkadaşım da niye çocuğun 1yılını çalıyosun dedi kafam karıştı göndermiyeceğim ama yinede içim rahat diil böyle bi tecrübe yaşayan varmı?

zaten bak senin sorduğun öğretmenlerde erken başlatmaya karşı.ama çocuğun okumaya harfleri tanımaya başladıysa onu bilemem çünkü öyle çocuğuda ana sınıfına 2 kere gitmesi iyi değil.

okula 5.5 yasinda basladim. sayisalciyim. ozel universite de burslu okudum, dereceyle bitirdim. okul bitmeden, amerika nin cok iyi bir universitesinde doktoraya burslu kabul aldim. simdi doktora da bitmek uzere, onumuzde ki ay 26 yasini dolduruyorum, bunlarin cogunu annemin ustun ozverisine borcluyum ki kendisinin neredeyse okuma yazmasi yok. anlattim cunku bence bir yas basariyi kotu anlamda cok ta etkilemiyor. cocuk matematigi anlamayacaksa anlamiyor ya da hocasinin tutumu,cevre basariyi daha fazla etkiliyor. bence cok ta problem olmaz gibi geliyor okula yollarsan ama yollamazsan da cok fazla kafana takma, uzun vadede bir yas eksik bir yas fazla hesabi yapilmiyor.
canım seninki daha özel bi durum sanki..sen zekiymişsin .benim kızımın öyle çok üstün zekalı bi çocuk diil.yani normal.oyüzden seninle kıyaslamam mümkün değil.

zaten bak senin sorduğun öğretmenlerde erken başlatmaya karşı.ama çocuğun okumaya harfleri tanımaya başladıysa onu bilemem çünkü öyle çocuğuda ana sınıfına 2 kere gitmesi iyi değil.
yok ya bizimki sadece kendi adını soyadınıbenim eşimin abisinin yazabiliyo.bide internette sevdiği oyunların adını klavyeden yazıyo tamamen ezberden.yani anaokulundan sıkılacak bi durumu yok zaten öğretmeninide çok seviyo kızımda sizinki gibi pasifti.belki bu yıl açılır......

Bırakın 1 sene daha çocukluğunu yaşasın. Okullar kaçmıyor ya. Hayat koşturmacasına başladığında duramayacak zaten. Okullar, kurslar, lise sınavları, üniversite sınavları... böyle sürüp gidecek. Yıllarca.
canım yazmışsın doğru düşünce ama eninde sonunda bunlarla karşılaşacak çocuklarımkaçışı yok.çocukluklarını yaşasınlar diyosunda nerede yaşıcaklar parklar kapı önleri sokaklar oynanıcak gibi değil artık.devir çok değişti hepimiz farkındayız bizim çocukluğumuzdaydı o yaşamak.şimdi çocuklara özgüven kazandırma zamanı o kadar kötü bir dünyada yaşıyoruz ki çocuklarımız özgürlüklerini kısıtlamak zorunda kalıyoruz her an yanlarındayız gözlerimizi üzerlerinden ayıramıyoruz çocuk için sağlıklı olmasada biz mecburuz başlarına her türlü tehlike gelebilir endişesiyle yaşıyoruz.bu nedenden dolayı zamanı geldiğinde okula gitmelerinden yanayım.hatta mutlu olmalıyız okul zamanı geldiği için çocuk en azından aileden biraz uzak olucak ayaklarının üzerinde durmayı bilecek öğrenecek.bir yıl daha evde durmuşlar bizimle kapı kapı gezmişler yada eve gelen misafirle sohbetlerimize şahit olmuşlar haftanın bir yada iki günüde parkta 1-2 saat oynamışlar bu mu olucak yaşanacak çocuklukları.benim kızım seneye başlıcak ben seviniyorum çünkü çocuk kafesteki kuş gibi oldu okula başlayınca zorluk çekicek tabii ki ama kızım için çok büyük değişiklik olucak hayatında.anlatıcak konuşacak paylaşacak birşeylerimiz olucak o da yaşıcak bu mutluluğu.

kahve delisi arkadaşım sen bu sene çocugunu ver gülüm yaşıtlarıyla gitsin
senesini yeme çünkü tam yaşı anlatabildimmi
bende 2009 yılında yazdırcam ilkokula yaşıtlarıyla gitsin diye
gündüzüm bacım tam yaşı olmuyo işte bu yıl 2002 lileri alıyolar ama benim kızım 22 aralık doğumlu 1haftayla 2002 .ocak doğumlu bi çocukla arasında 1yaş olacakbirde geçen seneki müdür1. sınıfa 2001 eylüle kadar olan doğumlu çocukları aldı.yani çoğu ile arasında 1 yaştanda fazla olacak....

X