Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Sizce çocuğumun 1 yılını çalmış mı oluyorum

kızlar çok saolun desteğiniz için......kızım anasınıfına gidiyor..1-2 gün ağladı.sınıf aynı öğretmen aynı ama arkadaşları yok..bende çok kötü oldumm. geçen yıl bir aya yakın ağlama sızlama uğraştırmıştı ama bu hafta olduğum gibi olmadım ben.. kendimi çok güçsüz hissettim..3.gün alışca derin bi ohhh çektim.kızımın öğretmeni perşembe günü beni rehber odasına çağırdı ve ellerimden tutarak hiç pişman olmayacaksın buna emin ol dedi.. baya bi konuştuk çok duygulandım ..zaman zaman kendimi tutamadığım oldu..öğrenci yazılımında gelen bütün velilere söylemiş eylül sonu -ekim-kasım-aralık doğumlu olanlara ;1.sınıfa yazdırmayın diye..çoğunluk dinlememiş sınıfta şuan 5 kişiler kasım-aralık doğumlular sanırım birkaç kişide sabahçılarda var.daha öncedende dediğim gibi belki yine çook başarılı bi öğrenci olmıcak ama en azından kendimi suçlu hissetmiycem keşke 1 yıl geç gönderseydim demiycem...

bence gönder kızını
bir öğretmen olarak biliyorum ve söylüyorumki başarısız olmaz

canım benim oğlan 2003 16 kasım doğumlu
2009 yılında 5.5buçuk yaşında olacak ve göndersem iyi olurmu
yaşıtları gitçek yani 1.2 ay fark olan arkadaşları o arkadaşlarıda
ağustos,eylül ekim doğumlular

valla bu konu iyice anlaşılamaz hale geldi.benim kızımda 17 haziran 2003 doğumlu bu sene 2002 liler başladı okula.benimkide seneye başlıcak.ama bizim burada bir kreş 2003 doğumlu çocukları 5 yaş grubuna seneyede anasınıfına alacağını söylüyor.benim kızımda okullar kapancak 6 yaşında olcak.her sene okullar kapandıktan sonra bitirdiği sınıfta olması gereken yaşta olcak.benimde mi göndermemem gerekiyor yani çocuğun gelişimi açısından.bişey anlamadım ben bu okul işinden.

Böyle bir tecrübe yaşayan derken, ben de şöyle bir tecrübe yaşadım size faydası olur mu bilemiyorum ama anlatayım: Ben okula 6 yaşımda başladım..Hem boydan dolayı, hem de okula gitmeden resimler yapıp, harfleri ve sayıları biliyordum ve müdür kabul etmiş beni..size denilenlere katılmıyorum, okulumda başarısız bir çocuk değildim ama sık sık okul değişikliği yaptım ve beni etkileyen tek etken de bu oldu zaten, sadece 1 kere iyiyle geçtim...Lisede de sadece kimya dersinde zorlanmışımdır hem oldum olası sevmem zaten kimyayı ya neyse..Yani, siz daha iyi bilirsiniz ama ben de arkadaşınızın dediğine katılıyorum..Tabi siz bir anne olarak yavrunuz için daha iyisini bilirsiniz!

CANIM BENİM OĞLUMDA 7 ARALIK 2001 DOGUMLUYDU GECEN SENE BASLATMADIM 1 SINIFA VE ANASINIFINA YOLLADIM BU SENE BASLADI 1 SINIFA BENİM İÇİN DOGRU OLAN BUYDU AMA KARAR SENİN 2002 OCAK DOGUMLULARLA BAYA FARK OLUYO ARADA 11 AY AZ DEĞİL COCUK GELİŞİMİ İÇİN İİ DÜŞÜN DERİMkaydirigubbakcemile

Bence hakkını yemiş oluyorsun.1 yıl çok çok önemli bence ilerde kendisi için çok sorun olacaktır...

valla bu konu iyice anlaşılamaz hale geldi.benim kızımda 17 haziran 2003 doğumlu bu sene 2002 liler başladı okula.benimkide seneye başlıcak.ama bizim burada bir kreş 2003 doğumlu çocukları 5 yaş grubuna seneyede anasınıfına alacağını söylüyor.benim kızımda okullar kapancak 6 yaşında olcak.her sene okullar kapandıktan sonra bitirdiği sınıfta olması gereken yaşta olcak.benimde mi göndermemem gerekiyor yani çocuğun gelişimi açısından.bişey anlamadım ben bu okul işinden.
canım haziran normal bildiğim kadaruyla çocuğun doğumundan itibaren 72 ay sayılıyor buda temmuz yada ağustosa dek geliyormuş.çocukları önceden okula o şekilde alıyolardı şu an yok sanırım böle bi kanun yanlış bişide sölemek istemiyorum ama ben bu konuyu çoooook araştırdım.öğretmenlerin çoğu gönderme diyor. 10 öğretmene sorduysam 1-2 tanesi gönder dedi..bana söylenen ekim sonu -kasım -aralık doğumlular göndermemeli..burada amaç çocuğun okuma yazmayı öğrenmesi diil bunu zaten çocuklar yapabilir bi şekilde öğrenir önemli olan ilerisi çocuklarımızı neden okutuyoruz kendilerini kurtarsınlar bi meslek sahibi olsunlar diye yoksa okutmuşum ne kıymeti var... kızımın öğretmenide ebrarın yapabileceğini söylüyor ama ileride orta okul- lisede patlak vereceğini kendini çok hırpalıyacağını (kızım çok hırslı çünkü)söyledi ben şuan tekrar ana sınıfına verdim hiç pişman diilim
sen de bence seneye 1 e verebilirsin

bence erken gönderme. bırak çocuk çocukluğunu yaşasın. annemlerde beni 1988 kasım doğumlu olduğum için 89 lularla gönderdiler. sonuçta sadece 2 ay için 1 yıl erken göndermeye gerek duymamışlar ve ikisde öğretmen oldukları için bunu tercih etmişler. bence sen de gönderme çünkü okul gerçekten büyük sorumluluklar veriyor çocuğa. (tabiki sorumluluk almalı ama çocukluğunu tam yaşadıktan sonra) okul biter bitmez de iş hayatı. 1 yıl erken okula göndereceğine eğlenerek öğrenebileceği bi ana okuluna gönder ya da ne bileyim drama kursları var. olmadı bi enstürman çalmayı öğrensin. bence bu şekilde daha çok sosyalleşir kendine güveni artar okula da korkmadan gider .

öncelikle söyleyimki çocuğunuzdan 1 yıl çalmamış onun eğitim hayatının tamamen olumsuz etkileyecek bir adımdan kaçınarak çocuğunuza başarılı olma fırsatı vermişsiniz
1.sınıfa kayıt olma şartı şudur:
aralık ayına kadar olacak şekilde 72 ayı doldurabilmesi gerekiyor çocuğun kayıt yapılabilmesi için
ancak öğretmen veli işbirliğiyle gerekli fiziksel ve psikolojik gelişmeyi sağlayamamış çocukların kesin kaydı yapılmayıp 1 sene daha ana sınıfına devam etmesi sağlanabilir
ben genelde 8-9-10-11-12.ay doğumlu çocuklarımın ailelerini bu konuda iknaya çalışıyorum
şu an sınıfımda 3 çocuğum var eylül doğumlu onları takipteyim 1-2 hafta içinde son karar verilecek ailelerle de görüştük tabi
bu arada benimde kızım ekim doğumlu ve 1 sene sonra vereceğim
hiç acelem yok
doğru karar vermişsiniz tebrikler...

kızlar çok saolun desteğiniz için......kızım anasınıfına gidiyor..1-2 gün ağladı.sınıf aynı öğretmen aynı ama arkadaşları yok..bende çok kötü oldumm. geçen yıl bir aya yakın ağlama sızlama uğraştırmıştı ama bu hafta olduğum gibi olmadım ben.. kendimi çok güçsüz hissettim..3.gün alışca derin bi ohhh çektim.kızımın öğretmeni perşembe günü beni rehber odasına çağırdı ve ellerimden tutarak hiç pişman olmayacaksın buna emin ol dedi.. baya bi konuştuk çok duygulandım ..zaman zaman kendimi tutamadığım oldu..öğrenci yazılımında gelen bütün velilere söylemiş eylül sonu -ekim-kasım-aralık doğumlu olanlara ;1.sınıfa yazdırmayın diye..çoğunluk dinlememiş sınıfta şuan 5 kişiler kasım-aralık doğumlular sanırım birkaç kişide sabahçılarda var.daha öncedende dediğim gibi belki yine çook başarılı bi öğrenci olmıcak ama en azından kendimi suçlu hissetmiycem keşke 1 yıl geç gönderseydim demiycem...

kahve delisi hayırlı olsun uzun süredir tatilde olduğum için internetten uzaktım.benim kızımda 1.sınıfa başladı öğretmeni ilk hafta toplantı yaptı oda erken gönderilmemesini rica etti eğitimcilerin ortak görüşü zaten 9-10-11-12 ay çocuklarının okula bir yıl geç gitmesi yada hazır olmayanların gönderilmemesi ama çoğu veli bu olayı kavrayamıyor 1 yıl geç gitmeye kayıp gözüyle bakıyor.öğretmenimizide bize anlattığı şu oda 4.5 yaşında başlamış okula babası öğretmenmiş okuma yazmayı erken öğrenmiş yaşıtlarım liseye giderken ben üniversiteydim dedi.Evet erken gitmiş başarılı bir öğrenciymiş ama bunun acısını hep yaşadım diyor.üstüne basa basa erken göndermeyin bekleyin dedi.eşimde bir tanıdığın çocuğu tam 7 yaşında olmasına rağmen baktı daha çocuk hazır değil göndermeyin dediği halde gönderdiler 1 hafta sonra öğretmeni bu çocuk hazır değil seneye başlasın demiş ozaman çocuğun düştüğü durumu göz önüne alın.Bazı şeyler sadece okuma yazma değil çocuk bir şekilde sene sonuna kadar okuyup yaza biliyor.Çocuğun el kaslarını sosyal yönünü anlama kabiliyetini geliştirmesi için ayını tamamlaması lazım bebekleri göz önüne alın 12 aylık bir bebekle 15 aylık bir bebek birmi.

öncelikle söyleyimki çocuğunuzdan 1 yıl çalmamış onun eğitim hayatının tamamen olumsuz etkileyecek bir adımdan kaçınarak çocuğunuza başarılı olma fırsatı vermişsiniz
1.sınıfa kayıt olma şartı şudur:
aralık ayına kadar olacak şekilde 72 ayı doldurabilmesi gerekiyor çocuğun kayıt yapılabilmesi için
ancak öğretmen veli işbirliğiyle gerekli fiziksel ve psikolojik gelişmeyi sağlayamamış çocukların kesin kaydı yapılmayıp 1 sene daha ana sınıfına devam etmesi sağlanabilir
ben genelde 8-9-10-11-12.ay doğumlu çocuklarımın ailelerini bu konuda iknaya çalışıyorum
şu an sınıfımda 3 çocuğum var eylül doğumlu onları takipteyim 1-2 hafta içinde son karar verilecek ailelerle de görüştük tabi
bu arada benimde kızım ekim doğumlu ve 1 sene sonra vereceğim
hiç acelem yok
doğru karar vermişsiniz tebrikler...
sanırım bütün 1.sınıf öğretmenleri aynı fikirde ama nedense bizim insanımız olaya vakit kaybı gözüyle bakıyor eşimde eğitimci onlarda bunun mücadelesini veriyor.hem öğretmen hemde veli kendide çocuğuyla çok uğraşmak zorunda kalıyor bunu sanırım işin içinde olan biri daha iyi anlatır.herkes olaya okuma yazma gözüyle bakıyor sanırım sorun insanların olaya tek yönden bakması herşey okuma yazma değil

Sevgili kahve delisi ,uyarıları önemseyerek doğru karar verdiğiniz için sizi tebrik etmek lazım.
Genelde öğretmenlerin bu tür uyarılarını veliler anlamak istemiyorlar.Oysa burada verdikleri karar çocuklarının bir eğitim hayatını etkileyeek çok önemli bir kararr.
Yılardır edindiğim tecrübeye dayanarak rahatlıkla söyleyebiliyorum.Çocuklarımız yaşını tamamlayıp okula öyle başlamalı.
Elbette 1.sınıfta bir anormal,özel durum yoksa her çocuk okuma-yazma mekanizmasını çözer.Ancak,sadece okuyup yazmak yeterli olmuyor.Algılama diğer sınıflarda fazlasıyla önem arz ediyor.
Bir öğretmen olarak bunu çok önemsiyorum.Bu yüzden kendi kızımıda beklettim,öyle gönderdim.
Önerilerimizi dinleyen ,önemseyen veliler inanın asla pişmanlık duymayacaklardır.
Sevgiler....

Şimdi anaokulundaki bütün arkadaşları 1. sınıfta o hala anaokulunda bence psikolojisi bozulabilir benim oğlumda eylül 2002 doğumlu ben yazdırdım kendide biliyodu ztn 1 e başlayacağını.

Şimdi anaokulundaki bütün arkadaşları 1. sınıfta o hala anaokulunda bence psikolojisi bozulabilir benim oğlumda eylül 2002 doğumlu ben yazdırdım kendide biliyodu ztn 1 e başlayacağını.
doğrusunu söylemek gerekirse ilk günler bende çok korktum ilk 2gün....ama inanın şu an çok mutlu geçen sene1 ay gittim geldim okula hergün..pazartesiden itibaren okula servisle kendi gidip geliyor saolsun öğretmenide çok yardımcı oldu kızıma bir kelimesi yetti '' diğer kızlar alışana kadar bana yardım edermisin ebrarcım''dedi ve ona bazı görevler verdi .boya dağıtma kağıt toplama gibi oda şükürler olsun şuan çok iyi 3-4 kişi ile de arkadaş olmuş hergün heyecanla anlatıyor.verseydim asıl o zaman psikolojisi bozulabilirdi .eylülde fena diil başarılar diliyorum oğlunuza..a.s.

Sevgili kahve delisi ,uyarıları önemseyerek doğru karar verdiğiniz için sizi tebrik etmek lazım.
Genelde öğretmenlerin bu tür uyarılarını veliler anlamak istemiyorlar.Oysa burada verdikleri karar çocuklarının bir eğitim hayatını etkileyeek çok önemli bir kararr.
Yılardır edindiğim tecrübeye dayanarak rahatlıkla söyleyebiliyorum.Çocuklarımız yaşını tamamlayıp okula öyle başlamalı.
Elbette 1.sınıfta bir anormal,özel durum yoksa her çocuk okuma-yazma mekanizmasını çözer.Ancak,sadece okuyup yazmak yeterli olmuyor.Algılama diğer sınıflarda fazlasıyla önem arz ediyor.
Bir öğretmen olarak bunu çok önemsiyorum.Bu yüzden kendi kızımıda beklettim,öyle gönderdim.
Önerilerimizi dinleyen ,önemseyen veliler inanın asla pişmanlık duymayacaklardır.
Sevgiler....
çok teşekkürler desteğiniz için siz ve sizler gibi düşünenlerin sayesinde verdik biz bu kararı şimdi iyiki vermişim diyorum.biliyormusunuz ilk haftadan 1.sınıfa verdikleri için pişman olanlar var.. tekrar teşekkürler desteğiniz içina.s.

kahve delisi hayırlı olsun uzun süredir tatilde olduğum için internetten uzaktım.benim kızımda 1.sınıfa başladı öğretmeni ilk hafta toplantı yaptı oda erken gönderilmemesini rica etti eğitimcilerin ortak görüşü zaten 9-10-11-12 ay çocuklarının okula bir yıl geç gitmesi yada hazır olmayanların gönderilmemesi ama çoğu veli bu olayı kavrayamıyor 1 yıl geç gitmeye kayıp gözüyle bakıyor.öğretmenimizide bize anlattığı şu oda 4.5 yaşında başlamış okula babası öğretmenmiş okuma yazmayı erken öğrenmiş yaşıtlarım liseye giderken ben üniversiteydim dedi.Evet erken gitmiş başarılı bir öğrenciymiş ama bunun acısını hep yaşadım diyor.üstüne basa basa erken göndermeyin bekleyin dedi.eşimde bir tanıdığın çocuğu tam 7 yaşında olmasına rağmen baktı daha çocuk hazır değil göndermeyin dediği halde gönderdiler 1 hafta sonra öğretmeni bu çocuk hazır değil seneye başlasın demiş ozaman çocuğun düştüğü durumu göz önüne alın.Bazı şeyler sadece okuma yazma değil çocuk bir şekilde sene sonuna kadar okuyup yaza biliyor.Çocuğun el kaslarını sosyal yönünü anlama kabiliyetini geliştirmesi için ayını tamamlaması lazım bebekleri göz önüne alın 12 aylık bir bebekle 15 aylık bir bebek birmi.
kadriyeciğim öncelikle döndüğüne sevindim sen neler yaptın bakıym tatilde nasıl umduğun kadar zor geçmemiştir umarım desteğin içinde çok teşekkür ederim arkadaşıma.s.

gördüğünüz gibi eğitimciler ve çok ufak yaşlarda okula gidenler yani bizzat bunu yaşayan insanlar hemfikirler....ne demek 1 yılı çalmak....siz onun için en iyi olanı düşünüyorsunuz.....79 doğumluyum ve okula 1984 te başladım yani henüz 5 yaşındayken.....başarısızmıydım hayır değildim ama oyuncaklarımı hep daha fazla sevdim.....okula gitmek benim fikrimdi ve 83 te babamı kaybettiğim içinde kimse sesini çıkarmadı okula gitmeme....avunur çocuk daha iyi olur dediler....ortaokulda o kadar sıkılmıştım ki yalnızca hırsı olan bir çocuk olduğum için başardım diyebilirm.....bencede bırakın oynasın oyuncaklarıyla....günümüz eğitim sisteminin de ilkokuldan başlayan sınavlarla dolu bir hayat olduğunu düşünürseniz lütfen ona 1 yıl daha hediye edin....sağlıkla kalınn.....

ben de 29 aralık doğumluyum. okumayı sayıları hatta ingilizceyi yavaş yavaş çözmeye başladığım, deli gibi okula gitmek istediğim için düşünmeden verdiler beni de :-)hiç zorlanmadım derslerde, tek sorun sınıfın içinde geziniyordum ve çok konuşuyordum :roflol:
sınıfta hece kitabı almaya ihtiyacı olamayan tek çocuk bendim, sökmüştüm okumayı. hala hatırlarım ben de istiyorum o kitaptan diye :roflol:

amaaa bunlara rağmen annem pişman olmuştu, çünkü boydan ve çalışmadan kazansam da çocuktum daha, oyun ağır basıyordu.ders çalışmak ödev yapmak işkence geliyordu, hem bana hem anneme. kesinlikle erken vermeyin diye söyler hala herkese.

son kararınız ne oldu bilemem ama yazmak istedim :-) umarım hakkınızda hayırlısı olur ve herşey de gönlünüzce olur a.s.

X