Tasmanız ne renk çok merak ettim ?Selam!uzun süreden sonra yine geldim şikayetlerimle)direk konuya geçiyorum .eşim olacak adamla şuan aramız kötü değil.geçenlerde doktor randevum vardı buraya yazmıştım yüzdeki akne lekelerinin lazeri,ona gittim fiyat pahalı 4 cü seans bitti 3401 Türk lirası fiyatında 1 seans.neyse bu bana para verdi hem de sızlanmadan.ama ben rahat değildim nedense kendimi borçlu hissediyordum .neyse dün buna yazdım bana para yolla dükkana gidiyorum ama bundan cevap gelmedi.akşam oldu bir baktım eltim geldi odama,bak sana ne gösteriyorum diye.bir baktım elinde iPhone 16 pro max.öyle seviniyordu ki.benim telefonumsa iPhone 11.kocası buna almış .geçenlerde buna ayağıyla vurmuş diye hatasını böyle telafi etmiş .neyse ben de hayır dua dedim.gece oldu kocam geldi benimle iyi konuşuyordu ama ben ona sinirli cevaplar veriyordum.nedenini sorunca da herşeyi dedim kardeşin böyle,karısına dikkatli falan filan.bu da kardeşi hakkında “o salağın teki,kendisi eski Samsung kullanıyor gitmiş iPhone mı almış?” “Sen beni para için seviyorsun”falan filan .neyse .buna dedim elalem ne yapıyor bırak yapsın da benim çalışmama engel olma.karşılığında bana:”ben ne zaman hayatta olmasam,o zaman sen çalışa bilirsin,senin ömür boyu aklında bulunsun ki sen hiçbir Zaman çalışmayacaksın!eger sen çalışırsan,ben o zaman yerin dibine geçsem iyi,elalemin içine çıkamam!”gibi laflar etti.ben de ona “bu nasıl bir düşünce tarzı?!beyninin içi temizlenmeli,sen o insanlara benziyorsun ki,kızım okumasın karım çalışmasın,ama jinekoloğa gittiğinde,kadın doktor istiyoruz,diye talep ederler”evet jinekoloğ olsaydın belki çalışırdın dedi cevabında .bir tane Umut dalım var onu da koparmak istiyor.ben bununla nasıl baş edeceğim?eltiye gelince de haset etmiyorum ona,sadece 2 geliniz by evde,onun kocasının ona verdiği değeri görüyorum da,kendim o değeri görmüyorum da,bu bana dokunuyor.ben seviniyordum yeni eve göçünce bunların hepsinden kurtulacağım .ne yazık ki o şansımı da çoktan kaybettim komşum olacak kendileri,ben de onlara bakıp hep sinirleneceğim,değişecek bir şey olmayacak ora taşınınca.eger çalışsaydım hiçbirini de takmaz işime bakardım.uzun oldu biraz.
Seni bazen tanıyamıyorum…Allahım cuk oturmuş
Ama hep dışarı çıktığımda karşılaşa bilirimOlabilir,kapın ayrı yetmez mi ?
Nihayet biri beni anladıEşinizin çalışmanıza karşı çıkması özgürlüğünüzü kısıtlıyor ve kendinizi değersiz hissetmenize neden oluyor. Bu durumda, ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi ona açıkça ifade etmek önemli. Eltinize yönelik hisleriniz haset değil, eşinizden beklediğiniz değeri görememenizden kaynaklanıyor. Kendi mutluluğunuz için bu konuları yapıcı şekilde ele almak veya gerekirse destek almak ilişkinizde sağlıklı sınırları yeniden oluşturmanıza yardımcı olabilir.
Allah benim canımı kurtarsın şu mağara adamındanHaset ediyorsunuz basbaya. Etrafımda çoğu kişinin son model iPhone telefonunu var. Merak edip elime bile almıyorum. Bana nedaha doğrusu ilgi alanım değil kendileri gösteriyor yeni aldık diye seviniyorum arkadaşlarım için güzel gunlerde kullansınlar. Bu kadar. Gerisi sizin yaptığınız gibi kıskançlık. Ne farkeder sevdiklerinizle olduktan sonra. Çalışma konusunda ise eşiniz tam bir homo sapiens. Mağarada bile iş bölümü var eski çağlarda. Bu nedir yani kocam çalışma calisamazsin diyor Allah'ım beyin versin. Bazı erkekler muhtaç olmanızı ister çünkü aslında güçsüz beceriksiz olan kendileridir. Bence boşanıp kurtulun.
Kendim olmayı öğrenmek ?ne yapmamı kastediyorsunuz ?Tasmanız ne renk çok merak ettim ?
Kendiniz olmayı öğrendiğimize hayat o zaman başlar şuan sadece onun kocası bunu almış, bunun karısı buraya gitmişle ömür geçirirsiniz yazık.
Zaten tanışmiyoruz ki NiluSeni bazen tanıyamıyorum…
Tanışmadıgımızı ben de biliyorum hani aynı yerliyiz yani aynı ülkedeniz ya o yüzden yazdım SENİ TANIYAMIYORUM diyeZaten tanışmiyoruz ki Niluama kızlarda hakli bu kadar derdin sorunun içinde pro max telefonmu önemli senin için?Alsa ne olur almasa ne olur zaten sana saygısı yok.
Yahu konumuz bumu şuan Nilu herkes dahil bende sana tavsiye vermeye çalışıyorum ilk zamandan beri elimden geldigi kadar hala veriyorum zaten birşeyler yap çocuklarada sana da yazık diye sen korkuyorsun hep daha ne zamana kadar böyle konu açacaksın birgunde ben bunu başardım diye konu aç baş eğme artık o adama harekete geç.Alışmışsın bu duruma alışma.Tanışmadıgımızı ben de biliyorum hani aynı yerliyiz yani aynı ülkedeniz ya o yüzden yazdım SENİ TANIYAMIYORUM diye
Hayatım kendi alanın, kendi özbenliğin. Satın alınır şeyler değil de kendin için bir alan yaratmalısın hayatında. Pro max 15 gider 16 gelir o gider yerine zibilyon yeni şey gelir. Peki ömrün, sen, hayatın, bu yaşın ?Kendim olmayı öğrenmek ?ne yapmamı kastediyorsunuz ?
Yani beni inciten şey benim şu kızdan neyim eksik ki ona hediyeler alınıyor da bana değil.hem diyorsunuz ki ona alınan şeylere sevinin.niye ben onun mutluluğuna sevinmeliyim?o sevinir mi?!hayır tabiki deHayatım kendi alanın, kendi özbenliğin. Satın alınır şeyler değil de kendin için bir alan yaratmalısın hayatında. Pro max 15 gider 16 gelir o gider yerine zibilyon yeni şey gelir. Peki ömrün, sen, hayatın, bu yaşın ?
Eltine yapılanlar için sevinmek mesela, onu okumamış olduğu için hakir yada aşağı görmende gerçekten seni aciz kılıyor hoş değil.
Eşine o almış bana sen bunu yapmadın gibi kıyas cari yaklaşımın gerçekten tamamen bir benliğinin olmamasından kaynaklanıyor..
Ona alındı falan değil de, telefonun ihtiyaçlarının altında kalıyorsa, eşine telefonunu yenilemeyi teklif edebilirsin?
Şükürcü bir insan değilim asla da olmam benden kötü insanlara bakıp bu yüzden daha kötüleri var edebiyatı yapmam. Fakat daha iyileri de var diye düşünürsen gerçekten hayat geçmez..
Sen şuanki yaşadığın konumda bir hayata sahipsin Ahmet'i Mehmet'i Ayşe'yi Fatma'yı bırak. Sen olarak yaşa gerçekten hayatını kendin zorlaştırıyorsun..
Ben de onlara acıyorumİlkokuldaki ilişkim bile senin kocanla olan ilişkinden daha olgun ve ciddiydi. Çocuklarına acıyorum sadece.
Üniversite bitiren değer görmeli, okulu bitiremeyen değersiz olmalı diyorsunuz doğru mu anladımAllah benim canımı kurtarsın şu mağara adamındanNe bana para versin,ne de çalışmama izin versin Allah’ın cezası aşağılık!kıskanclık değil,bir arkadaş doğru belirtmiş burda,ben onun kocasından gördüğü değeri şu mağara adamından görmüyorum.üniversite bitiren biri ben,ama hiç değerim yok.okulu bile bitirmeyen birisi eltim,onun değerine bakın
Eşinizin bir hödük olduğu doğru olsa da siz de haset ediyorsunuz açıkça bu bariz ...Selam!uzun süreden sonra yine geldim şikayetlerimle)direk konuya geçiyorum .eşim olacak adamla şuan aramız kötü değil.geçenlerde doktor randevum vardı buraya yazmıştım yüzdeki akne lekelerinin lazeri,ona gittim fiyat pahalı 4 cü seans bitti 3401 Türk lirası fiyatında 1 seans.neyse bu bana para verdi hem de sızlanmadan.ama ben rahat değildim nedense kendimi borçlu hissediyordum .neyse dün buna yazdım bana para yolla dükkana gidiyorum ama bundan cevap gelmedi.akşam oldu bir baktım eltim geldi odama,bak sana ne gösteriyorum diye.bir baktım elinde iPhone 16 pro max.öyle seviniyordu ki.benim telefonumsa iPhone 11.kocası buna almış .geçenlerde buna ayağıyla vurmuş diye hatasını böyle telafi etmiş .neyse ben de hayır dua dedim.gece oldu kocam geldi benimle iyi konuşuyordu ama ben ona sinirli cevaplar veriyordum.nedenini sorunca da herşeyi dedim kardeşin böyle,karısına dikkatli falan filan.bu da kardeşi hakkında “o salağın teki,kendisi eski Samsung kullanıyor gitmiş iPhone mı almış?” “Sen beni para için seviyorsun”falan filan .neyse .buna dedim elalem ne yapıyor bırak yapsın da benim çalışmama engel olma.karşılığında bana:”ben ne zaman hayatta olmasam,o zaman sen çalışa bilirsin,senin ömür boyu aklında bulunsun ki sen hiçbir Zaman çalışmayacaksın!eger sen çalışırsan,ben o zaman yerin dibine geçsem iyi,elalemin içine çıkamam!”gibi laflar etti.ben de ona “bu nasıl bir düşünce tarzı?!beyninin içi temizlenmeli,sen o insanlara benziyorsun ki,kızım okumasın karım çalışmasın,ama jinekoloğa gittiğinde,kadın doktor istiyoruz,diye talep ederler”evet jinekoloğ olsaydın belki çalışırdın dedi cevabında .bir tane Umut dalım var onu da koparmak istiyor.ben bununla nasıl baş edeceğim?eltiye gelince de haset etmiyorum ona,sadece 2 geliniz by evde,onun kocasının ona verdiği değeri görüyorum da,kendim o değeri görmüyorum da,bu bana dokunuyor.ben seviniyordum yeni eve göçünce bunların hepsinden kurtulacağım .ne yazık ki o şansımı da çoktan kaybettim komşum olacak kendileri,ben de onlara bakıp hep sinirleneceğim,değişecek bir şey olmayacak ora taşınınca.eger çalışsaydım hiçbirini de takmaz işime bakardım.uzun oldu biraz.
Aman ne dikkatli, buna mı özendin cidden ...Hayır burada mesele ayfondan gitmiyor kişinin kadınını sevindirmesinler ona dikkatli olmasından gidiyor.
Sana bir misal getireyim.sen ve ben aynı evdeyiz sorunlarımız falan da olmuş.iki kardeşin karısıyız.diğer kardeş karısına değer veriyor ama sen o değeri kocan olacak heriften görmüyorsun sevinir miyidin benim halime?Eşinizin bir hödük olduğu doğru olsa da siz de haset ediyorsunuz açıkça bu bariz ...
Yahu kaynın da değer vermiyorki , değer vermek böyle bişey değil...Sana bir misal getireyim.sen ve ben aynı evdeyiz sorunlarımız falan da olmuş.iki kardeşin karısıyız.diğer kardeş karısına değer veriyor ama sen o değeri kocan olacak heriften görmüyorsun sevinir miyidin benim halime?
Daha değerli hediyelere sahip olabilmek için fakülte bitirmek lazım yani diyorsunuz =) hatta şöyle bir sıralama varsa sizin fakülte phone16 promax kaldırıyor ama oxford harward falan da ferrari ister yani..Yani beni inciten şey benim şu kızdan neyim eksik ki ona hediyeler alınıyor da bana değil.hem diyorsunuz ki ona alınan şeylere sevinin.niye ben onun mutluluğuna sevinmeliyim?o sevinir mi?!hayır tabiki de
Son cümlenizde durdum.ben evliyken daha 20 yaştaydım insanların dedikleriyle oturur kalkardım.ben bilmezdim ki böyle olayların yaşanacağınıDaha değerli hediyelere sahip olabilmek için fakülte bitirmek lazım yani diyorsunuz =) hatta şöyle bir sıralama varsa sizin fakülte phone16 promax kaldırıyor ama oxford harward falan da ferrari ister yani..
Başkasının mutluluğuna sevinmek neden bu kadar zor.. yine kıyas halindesiniz o sevinir mi.. size ne onun ne hissedeceğinden.
Hayattaki bazı altın kuralları söyleyeyim ben size.
Sevmenin ve değer vermenin fakültesi eğitimi vs yoktur. Hediyeleşmek içinde bi kriter değildir. Demekki eltinizin eşinin gözünde eltiniz kıymetli ve yapmaması gereken şeyi yapıp hediye alarak affettirmeye çalışmış. Demekki eltiniz fakülte bitirmemesine rağmen kocası üzerinde kendi değerini gösterip hatasını telafi ettirebilmiş. Bana kalsa şiddetin affı yok ama affetmiş yani..
Siz ise kendi eğitiminizi eşinize değil kendinize kabul ettirememişsiniz ki.. Yaptığınız hareketler cahil cühela çocuk çocuk hareketler. Kim size neden saygı duysun. İnsan önce kendisine saygı duyar sonrada etrafından saygı toplar. Saygı beklenmez kazanılır. Sizin hareketlerinizde bir ağırlık bir eğitimiyle özdeşleşmiş bir bütünlük olsa eşinizin zaten saygısız ilk hareketinde yar saçların lüle lüle haydi sana güle güle dersiniz. Karşı tarafta sizi seviyorsa sizi kaybetmemek için değerinizi bilir.
Ha bu değer ölçüsü de telefonla malla mülkle ölçülmez.