- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
eşnizin durumu iyi olmalı ki çalışmaya karşısınız.. aksi takdirde bu saatte uyanıp sahile inip çay içerek rahat bi şekilde yaşayamazdınız..eşimle ne ilgisi var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eşnizin durumu iyi olmalı ki çalışmaya karşısınız.. aksi takdirde bu saatte uyanıp sahile inip çay içerek rahat bi şekilde yaşayamazdınız..eşimle ne ilgisi var
durum iyiligi herkezsin kendi düsüncesi eger sayfaları okursan bi arkadas 5 milyar mmasları olmayan ne evlensin nede cocuk yapsın dedi bizim o kadar maasımız yok ama yarısı oda benim rahat rahat gecinmemi saglıyoeşnizin durumu iyi olmalı ki çalışmaya karşısınız.. aksi takdirde bu saatte uyanıp sahile inip çay içerek rahat bi şekilde yaşayamazdınız..
çirkin sensin be kız direk bana yazmıs 2000 lirayla para biriktirden diye bende cvp yazdımçalışmayan kadınlar çalışanların parasının tasarrufuna kadar karışmaya başlamış, bu kadar çirkinleşmeyin arkadaşlar. kadın isterse parayı tek tek yutar, size ne?
çirkin sensin be kız direk bana yazmıs 2000 lirayla para biriktirden diye bende cvp yazdım
var burda senin gibi 2 tane her lafa ille yazmak isteyen
Benim ailemin maddi durumu çok iyi. Bizi özel üniversitelere, yurt dışlarında okumaya göndermediler. Siz kazanacaksanız eğer istiyorsanız dediler ve öyle de yaptık. Çok rahat özel üniversiteye gidebilirdik ama oturduk ders çalıştık.
Annem çalışıyordu, çok güzel para kazanıyordu. Babam da öyle. Ben annemin çalışmasını istemezdim. Stresli olurdu hep iş yüzünden. Yemeği, bulaşığı, çamaşırı yetiştirmeye çalışırken kendimi ona yük gibi hissederdim. Belki bunu bize gösterirdi tam hatırlamıyorum. Babam da tüm işlerini onunla beraber paylaşmasına rağmen.. Çocuk bakımı çok zor der hala annem. Zorlanıyordu 2 çocukla ve mutsuzdu zaman zaman. Sinirliydi. Keşke çalışmasaydı, biz kardeşimle zaten mesleğimizi kendi çalışmamızla, emeğimizle elimize aldık ailemize liseden sonra yük olmadık neredeyse. O zenginliğin içinde 16 yaşında çalıştım ben SSK girişim 1990lı yıllara dayanıyor yani :) Çocuğumun önüne her şeyi sermek için çalışmayacağım , kendi çalışsın, hayatını düşünsün, armut piş ağzıma düş annem-babam beni nasılsa okutur ben asalak gibi gezeyim diye düşünmesine izin vermeyeceğim.
Çalışıyorum, çocuktan sonra da çalışacağım diye planlıyorum ama çocuğa zarar veriyorsa bu durum mesleğimi bir süreliğine ya da tamamen bırakabilirim. O zamana kadar birikim yapıyorum, çalışıp çabalıyorum şimdi.. Diyorum ya keşke çalışmasaydı annem, az paramız olsaydı o evde mutlu olsaydık.
Konu hala devam ediyo mu yaa
cogunluguda öyledir haa kadın dısarda calısır eve gelır calıssır cocuk buyutur aksam esinin keyfini yapar maas zamanı gelır kadın anca 50 lira alır kendine yuh derim bende bunuaçalışmanız yetmiyormuş gibi bide kazandığınız paranın kuruşuna kadar hesap soran bi kocanız varsa ne gerek var çatır çatır yiyin kocanızın parasını
gözlerin körse ben ne yapıyım kız yazmıs ben bekar halimde 3000 le gecinemiyorum bana akıl versin 2000 lirayla gecinen demisalıntıladığınız mesajda "nasıl tasarruf edebilirim lütfen akıl verin" gibi bir ibare göremedim, kusura bakmayın.
"her lafa ille yazmak isteyen" derken forumda üyelik almayı kastediyorsanız buranın amacı bu zaten.
gözlerin körse ben ne yapıyım kız yazmıs ben bekar halimde 3000 le gecinemiyorum bana akıl versin 2000 lirayla gecinen demis
arkadaş iyi söylemiş ben de katılıyorum ona.. bi eve toplam 5 milyar girmeycekse, erkek tek maaşıyla 5 milyar alamayacksa hiç evlenmesin.. kadının çalışmasına da güvenmesin.. he kadın kendi isteğiyle çalışır, eve toplam 5 milyar veya daha fazla girecek şekilde maaş alırlar ozaman evlenip çocuk yapsın.. sonra o doğan çocuklara yazık, herşeyleri eksik kalacak, elin çocuklarına imrenecekeler günah..durum iyiligi herkezsin kendi düsüncesi eger sayfaları okursan bi arkadas 5 milyar mmasları olmayan ne evlensin nede cocuk yapsın dedi bizim o kadar maasımız yok ama yarısı oda benim rahat rahat gecinmemi saglıyo
ayyy ne matah bi seysin kendini kaliteli göstercek yaa uyanık hadi size iii günlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bünyemin gibi :))))kız geçinemiyorum dememiş, "kaliteli yaşayamıyorum" demiş. istediği akıl tasarruf etmek üzerine değil, "kaliteli yaşamak" üzerine. ama siz altın biriktirmeye, mala mülke çok takıldığınız için o kısma odaklanmışsınız.
"gözlerin körse" kısmından sonrasına da cevap verme gereği duymuyorum gerçi. belirli bir engeli başka birine hakaret etmek amacıyla kullanan insanlarla muhatap olmuyorum tercih olarak.
size iyi günler dilerim.
Siz rahatsanız sıkıntı yok, bana göre çok sıkıcı ve boş bir yaşam tarzı. Çalışınca hafta sonları gezmek, sahilde çay içmek daha keyif verici.calıs kızım calıssssss :)))) ben böyle rahatım ohhh daha yeni kalktım valla simdi güzel bi kahvaltı yapıcam sonra sahile inicem cay keyfi yapmaya beklerim
kadın herseyden once ıyı bır egıtım almalı, kendı ayakları ustunde duracak maddı guce ve ıse sahıp olmalı ve hayat standartını yukseltmek ıcın her zaman daha fazlasını kazanmalı dıye dusunuyorum.selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
cogunluguda öyledir haa kadın dısarda calısır eve gelır calıssır cocuk buyutur aksam esinin keyfini yapar maas zamanı gelır kadın anca 50 lira alır kendine yuh derim bende bunua
alıntıladığınız mesajda "nasıl tasarruf edebilirim lütfen akıl verin" gibi bir ibare göremedim, kusura bakmayın.
"her lafa ille yazmak isteyen" derken forumda üyelik almayı kastediyorsanız buranın amacı bu zaten.
gözlerin körse ben ne yapıyım kız yazmıs ben bekar halimde 3000 le gecinemiyorum bana akıl versin 2000 lirayla gecinen demis
Hadi ben de çalışmayan anne çocuğunun tespitini yapayım.açılın ben çalışan anne çocuğuyum tespit yapmaya geldim.
çalışan anne çocukları nasıl eksik oluyor ben onu anlamadım öncelikle. neyi eksik oluyor? neyim eksikmiş?
ben çocukluğum boyunca hep bildim ki, annem işten gelince üstünü değiştirecek, ocağa yemeğini koyacak, ondan sonra beni kucağına alıp günümün nasıl geçtiğini soracak. bu rutin hiç değişmedi. her gün sordu.
kaliteli zaman budur hanımlar. ben hep bildim ki, o yemek ocağa konduğunda annem benimle ilgilenecek. "annee annee annee" diye önünde arkasında cıyaklamadım hiç.
ha o ocağa yemeğini koyarken ben ne yaptım? ya masada boyamamı yaptım, ya ödevlerimi yaptım, ya oynadım, ya önünde arkasında dolandım, ya da kitabımı okudum.
haftasonları da aynı. "annecim sen biraz bekle, ben çamaşır atayım, sonra seninle ilgilenicem" dediğinde beklerdim, çünkü bilirdim ki sözünü tutardı.
ki babam elini hiçbir şeye süren insan değil. kendi suyunu kendi alırdı ama hakkını yemeyeyim şimdi.
evde en az üç çeşit yemeğimiz hep oldu. çorba, et veya sebze, pilav veya makarna. her gün. pastası böreği hiç eksik olmadı. gelenimiz gidenimiz zaten eksik olmazdı. ve gelenler de öyle pek işin ucundan tutmazdı. en az üç tatlı üç tuzlu.
yukarda yazdıklarımı kaç tane "çocuğuyla ilgilenmek için çalışmayan anne" yapıyor allah aşkına samimi olun.
eve anahtarla girmeyi dert ettiğim olmuştur, o da üniversiteye kadar. anahtarla girme konuşulurken bi arkadaşım annesi güne gittiği zamanlar eve anahtarla girdiğini söylemişti, o günden sonra dert etmedim. üniversitede yurtta kalmak çok şey öğretiyor. karnabahar ıspanak semizi hayatı boyunca yememiş insanlar var. neden çünkü yıkaması pişirmesi zor. ve bu kadınlar çalışmıyor.
"ya çocuğumun içinde kalırsa" diyenler var ya, çocuğun içinde ne kalacağını bilemezsiniz. benim içimde doyasıya jelibon, meyveli yoğurt falan yemek kaldı mesela. zararlı diye annem çok nadir alır yedirirdi. benim içimde bu kaldı kadın şimdi çocuğumu sağlıklı besledim diye kahrolsun mu? veya doyasıya araba kornasına basamadım etrafı rahatsız ederim babam kızar diye. babam kahrolsun mu şimdi ben el gün evinde rahat otursun istedim çocuğuma kornaya bastırmadım diye?
iyi anne olmak isteyen kadın -çalışsın veya çalışmasın- iyi anne olur. zaman yaratmak isteyen kadın, hele ki çocuğu için, mutlaka yaratır. tembelliğinize bahane aramayın. yukarda yazdıklarımın hepsini yapıyorsanız, o zaman haklısınız.
ha bence kadın çalışmak zorunda kalmamalı, o ayrı. erkek evini geçindirebilmeli. kadın çalışma kararını kendi vermeli.
hamile kalınca işi bırakır, ona da saygı duyarım. kendisi bakmak isteyebilir, "kreşe başlasın işe dönerim" diyebilir.
ama, hem evde hiçbir işi hakkıyla yapmayıp hem evde oturan kadın çalışmamayı savunmasın. çalışan kadının eksik kaldığını söylemesin. hayatında hiç çalışmamış kadınlar veya evlendikten sonra işi bırakmış kadınlar gerçekten bu konuda yorum yapmasın. nerden biliyorlar çalışan kadının kocasının çocuğunun eksiğini? hiç çalışmış mı hiç kocasını çocuğunu eksik bırakmış mı neyi baz alarak yorum yapıyor?
farkındaysanız ben bekar olduğum için örneklemi annem üzerinden verdim. hiç kimse burda yaşamadığı şeyi yermesin. etik değili anlamıyorsanız, ayıp. onu anlayın.