sizce, bi kadın çalışmalı mı? çalışmamalı mı?

açılın ben çalışan anne çocuğuyum tespit yapmaya geldim.

çalışan anne çocukları nasıl eksik oluyor ben onu anlamadım öncelikle. neyi eksik oluyor? neyim eksikmiş?

ben çocukluğum boyunca hep bildim ki, annem işten gelince üstünü değiştirecek, ocağa yemeğini koyacak, ondan sonra beni kucağına alıp günümün nasıl geçtiğini soracak. bu rutin hiç değişmedi. her gün sordu.
kaliteli zaman budur hanımlar. ben hep bildim ki, o yemek ocağa konduğunda annem benimle ilgilenecek. "annee annee annee" diye önünde arkasında cıyaklamadım hiç.

ha o ocağa yemeğini koyarken ben ne yaptım? ya masada boyamamı yaptım, ya ödevlerimi yaptım, ya oynadım, ya önünde arkasında dolandım, ya da kitabımı okudum.
haftasonları da aynı. "annecim sen biraz bekle, ben çamaşır atayım, sonra seninle ilgilenicem" dediğinde beklerdim, çünkü bilirdim ki sözünü tutardı.
ki babam elini hiçbir şeye süren insan değil. kendi suyunu kendi alırdı ama hakkını yemeyeyim şimdi.

evde en az üç çeşit yemeğimiz hep oldu. çorba, et veya sebze, pilav veya makarna. her gün. pastası böreği hiç eksik olmadı. gelenimiz gidenimiz zaten eksik olmazdı. ve gelenler de öyle pek işin ucundan tutmazdı. en az üç tatlı üç tuzlu.

yukarda yazdıklarımı kaç tane "çocuğuyla ilgilenmek için çalışmayan anne" yapıyor allah aşkına samimi olun.

eve anahtarla girmeyi dert ettiğim olmuştur, o da üniversiteye kadar. anahtarla girme konuşulurken bi arkadaşım annesi güne gittiği zamanlar eve anahtarla girdiğini söylemişti, o günden sonra dert etmedim. üniversitede yurtta kalmak çok şey öğretiyor. karnabahar ıspanak semizi hayatı boyunca yememiş insanlar var. neden çünkü yıkaması pişirmesi zor. ve bu kadınlar çalışmıyor.

"ya çocuğumun içinde kalırsa" diyenler var ya, çocuğun içinde ne kalacağını bilemezsiniz. benim içimde doyasıya jelibon, meyveli yoğurt falan yemek kaldı mesela. zararlı diye annem çok nadir alır yedirirdi. benim içimde bu kaldı kadın şimdi çocuğumu sağlıklı besledim diye kahrolsun mu? veya doyasıya araba kornasına basamadım etrafı rahatsız ederim babam kızar diye. babam kahrolsun mu şimdi ben el gün evinde rahat otursun istedim çocuğuma kornaya bastırmadım diye?

iyi anne olmak isteyen kadın -çalışsın veya çalışmasın- iyi anne olur. zaman yaratmak isteyen kadın, hele ki çocuğu için, mutlaka yaratır. tembelliğinize bahane aramayın. yukarda yazdıklarımın hepsini yapıyorsanız, o zaman haklısınız.

ha bence kadın çalışmak zorunda kalmamalı, o ayrı. erkek evini geçindirebilmeli. kadın çalışma kararını kendi vermeli.

hamile kalınca işi bırakır, ona da saygı duyarım. kendisi bakmak isteyebilir, "kreşe başlasın işe dönerim" diyebilir.

ama, hem evde hiçbir işi hakkıyla yapmayıp hem evde oturan kadın çalışmamayı savunmasın. çalışan kadının eksik kaldığını söylemesin. hayatında hiç çalışmamış kadınlar veya evlendikten sonra işi bırakmış kadınlar gerçekten bu konuda yorum yapmasın. nerden biliyorlar çalışan kadının kocasının çocuğunun eksiğini? hiç çalışmış mı hiç kocasını çocuğunu eksik bırakmış mı neyi baz alarak yorum yapıyor?

farkındaysanız ben bekar olduğum için örneklemi annem üzerinden verdim. hiç kimse burda yaşamadığı şeyi yermesin. etik değili anlamıyorsanız, ayıp. onu anlayın.

çalışmayan kadınlar çalışanların parasının tasarrufuna kadar karışmaya başlamış, bu kadar çirkinleşmeyin arkadaşlar. kadın isterse parayı tek tek yutar, size ne?

eşnizin durumu iyi olmalı ki çalışmaya karşısınız.. aksi takdirde bu saatte uyanıp sahile inip çay içerek rahat bi şekilde yaşayamazdınız..
durum iyiligi herkezsin kendi düsüncesi eger sayfaları okursan bi arkadas 5 milyar mmasları olmayan ne evlensin nede cocuk yapsın dedi bizim o kadar maasımız yok ama yarısı oda benim rahat rahat gecinmemi saglıyo

çalışmayan kadınlar çalışanların parasının tasarrufuna kadar karışmaya başlamış, bu kadar çirkinleşmeyin arkadaşlar. kadın isterse parayı tek tek yutar, size ne?
çirkin sensin be kız direk bana yazmıs 2000 lirayla para biriktirden diye bende cvp yazdım
var burda senin gibi 2 tane her lafa ille yazmak isteyen

çalışmanız yetmiyormuş gibi bide kazandığınız paranın kuruşuna kadar hesap soran bi kocanız varsa ne gerek var çatır çatır yiyin kocanızın parasını

çirkin sensin be kız direk bana yazmıs 2000 lirayla para biriktirden diye bende cvp yazdım
var burda senin gibi 2 tane her lafa ille yazmak isteyen

alıntıladığınız mesajda "nasıl tasarruf edebilirim lütfen akıl verin" gibi bir ibare göremedim, kusura bakmayın.
"her lafa ille yazmak isteyen" derken forumda üyelik almayı kastediyorsanız buranın amacı bu zaten.

Benim ailemin maddi durumu çok iyi. Bizi özel üniversitelere, yurt dışlarında okumaya göndermediler. Siz kazanacaksanız eğer istiyorsanız dediler ve öyle de yaptık. Çok rahat özel üniversiteye gidebilirdik ama oturduk ders çalıştık.
Annem çalışıyordu, çok güzel para kazanıyordu. Babam da öyle. Ben annemin çalışmasını istemezdim. Stresli olurdu hep iş yüzünden. Yemeği, bulaşığı, çamaşırı yetiştirmeye çalışırken kendimi ona yük gibi hissederdim. Belki bunu bize gösterirdi tam hatırlamıyorum. Babam da tüm işlerini onunla beraber paylaşmasına rağmen.. Çocuk bakımı çok zor der hala annem. Zorlanıyordu 2 çocukla ve mutsuzdu zaman zaman. Sinirliydi. Keşke çalışmasaydı, biz kardeşimle zaten mesleğimizi kendi çalışmamızla, emeğimizle elimize aldık ailemize liseden sonra yük olmadık neredeyse. O zenginliğin içinde 16 yaşında çalıştım ben SSK girişim 1990lı yıllara dayanıyor yani :) Çocuğumun önüne her şeyi sermek için çalışmayacağım , kendi çalışsın, hayatını düşünsün, armut piş ağzıma düş annem-babam beni nasılsa okutur ben asalak gibi gezeyim diye düşünmesine izin vermeyeceğim.
Çalışıyorum, çocuktan sonra da çalışacağım diye planlıyorum ama çocuğa zarar veriyorsa bu durum mesleğimi bir süreliğine ya da tamamen bırakabilirim. O zamana kadar birikim yapıyorum, çalışıp çabalıyorum şimdi.. Diyorum ya keşke çalışmasaydı annem, az paramız olsaydı o evde mutlu olsaydık.

Çok güzel ifade etmişsin, aynen katılıyorum sana.

Konu hala devam ediyo mu yaa:KK70: :KK70: :KK70:

: )))))))

çalışmanız yetmiyormuş gibi bide kazandığınız paranın kuruşuna kadar hesap soran bi kocanız varsa ne gerek var çatır çatır yiyin kocanızın parasını
cogunluguda öyledir haa kadın dısarda calısır eve gelır calıssır cocuk buyutur aksam esinin keyfini yapar maas zamanı gelır kadın anca 50 lira alır kendine yuh derim bende bunua

alıntıladığınız mesajda "nasıl tasarruf edebilirim lütfen akıl verin" gibi bir ibare göremedim, kusura bakmayın.
"her lafa ille yazmak isteyen" derken forumda üyelik almayı kastediyorsanız buranın amacı bu zaten.
gözlerin körse ben ne yapıyım kız yazmıs ben bekar halimde 3000 le gecinemiyorum bana akıl versin 2000 lirayla gecinen demis

gözlerin körse ben ne yapıyım kız yazmıs ben bekar halimde 3000 le gecinemiyorum bana akıl versin 2000 lirayla gecinen demis

kız geçinemiyorum dememiş, "kaliteli yaşayamıyorum" demiş. istediği akıl tasarruf etmek üzerine değil, "kaliteli yaşamak" üzerine. ama siz altın biriktirmeye, mala mülke çok takıldığınız için o kısma odaklanmışsınız.

"gözlerin körse" kısmından sonrasına da cevap verme gereği duymuyorum gerçi. belirli bir engeli başka birine hakaret etmek amacıyla kullanan insanlarla muhatap olmuyorum tercih olarak.

size iyi günler dilerim.

durum iyiligi herkezsin kendi düsüncesi eger sayfaları okursan bi arkadas 5 milyar mmasları olmayan ne evlensin nede cocuk yapsın dedi bizim o kadar maasımız yok ama yarısı oda benim rahat rahat gecinmemi saglıyo
arkadaş iyi söylemiş ben de katılıyorum ona.. bi eve toplam 5 milyar girmeycekse, erkek tek maaşıyla 5 milyar alamayacksa hiç evlenmesin.. kadının çalışmasına da güvenmesin.. he kadın kendi isteğiyle çalışır, eve toplam 5 milyar veya daha fazla girecek şekilde maaş alırlar ozaman evlenip çocuk yapsın.. sonra o doğan çocuklara yazık, herşeyleri eksik kalacak, elin çocuklarına imrenecekeler günah..

kız geçinemiyorum dememiş, "kaliteli yaşayamıyorum" demiş. istediği akıl tasarruf etmek üzerine değil, "kaliteli yaşamak" üzerine. ama siz altın biriktirmeye, mala mülke çok takıldığınız için o kısma odaklanmışsınız.

"gözlerin körse" kısmından sonrasına da cevap verme gereği duymuyorum gerçi. belirli bir engeli başka birine hakaret etmek amacıyla kullanan insanlarla muhatap olmuyorum tercih olarak.

size iyi günler dilerim.
ayyy ne matah bi seysin kendini kaliteli göstercek yaa uyanık hadi size iii günlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bünyemin gibi :))))

calıs kızım calıssssss :)))) ben böyle rahatım ohhh daha yeni kalktım valla simdi güzel bi kahvaltı yapıcam sonra sahile inicem cay keyfi yapmaya beklerim
Siz rahatsanız sıkıntı yok, bana göre çok sıkıcı ve boş bir yaşam tarzı. Çalışınca hafta sonları gezmek, sahilde çay içmek daha keyif verici.

selam kk bayanları, aklıma takıldı bugünlerde
acaba bi kadının çalışması mı daha mantıklı çalışmaması mı?
ikisinin de iyi veya kötü yanları nelerdir sizce? düşüncelerinizi merak ediyorum.. teşekkürler...
kadın herseyden once ıyı bır egıtım almalı, kendı ayakları ustunde duracak maddı guce ve ıse sahıp olmalı ve hayat standartını yukseltmek ıcın her zaman daha fazlasını kazanmalı dıye dusunuyorum.

dezavantaj yada avantaj kısmına gelırsek sadece anne olanlar ıcın bunu sınırlandırmak ıstıyorum.

calısan anne evden erken cıkar gec gelır, ev hanımının tum gune yaydıgı ıslerı bır saatte halleder, kalan zamanını esıne ve cocuguna ve vakıt kalırsa kendısıne ayırır. bu kadını fızıken ve ruhen ıster ıstemez yorar cunku hem ıste hem evde yorulur. bu bır dezavantaj gıbı gozuksede ; çalışmak ınsanı sosyalleştırır, kendı parasını kazandıgı ıcın evın butcesıne katkı saglar. kendı ozel ıhtıyaclarını bır erkege hesap vermeden rahatlıkla gıderır, cocugunun her turlu masrafına ortak olur ona daha ıyı bır egıtım ortamı, daha garantı bır gelecek verebılır.ayrıca hayatın ne getırcegı bellı olmaz sıgortası yatar, harclıgı olur cebınde kendı alın terıyle kazandıgı, bır sey alırken hesap verecek kımsesı olmaz...!!!

çalışmayan anne ıse tum gun evde oldugundan ev ıslerıne,cocuk bakımına ve kendısıne ayıracak vaktı coktur. bu bır avantaj gıbı gozukebılır. ama evde ıs hıc bıtmez, cogu zaman bu tarz durumlarda evın gecımını erkek sagladıgı ıcın parasal anlamda erkegın elıne bakar. kendınden maddı anlamda cogu zaman kısmak zorunda kalır cunku tek maas gırıyordur eve ve gecınmek ıcın kıstlı yasamak zorundadırlar. sosyal anlamda ev gezmesı, bırkaç konu komsu ve aıle cevresı dısında pek bır sosyallegı olmaz. (çok zengın eslerı olanlar ıcın gecerlı degıl yurdum ınsanı ıcın gecerlı bu dedıklerım)

Aranızda kaç kişi temizlik yaparken yardım bekleyen değilde zaten işler eşit! bölüşülmüş bir düzen kurmuş ?

Kaç kişi çocuğunun bakıcı parası hariç ! 2 bin ustu kazanıyor ? ( Anneanne babaanneye baktırmak ne kadar doğru tartışılır, hele zoraki baktıranlar var birde ustune beğenmeyenler )

Aranızda kaç kişi " ben de ! kazanıyorum , karışamazsın , " çok yorgunum " deyip kavga çıkarmayan, evde otorite kurmaya çalışmayan, hafta sonlarını bulunmaz Hint kumaşı sanıp hiç misafir kabul etmeyen, gidip gelmeyi zulum görmeyen kaç kişi var ?

Çoğu kadın çalışmayı kaldıramıyor. Erdemli olmak gerekiyor bunun için, birikimli olmak.
Ah vah diyerek, ya da başkalarını aşağılayarak çalışılmaz.
Erkeğin eline muhtaç " otekileri, diyerek anlamadığı bir pencereden bakmayı denemesi hiç adaletli değil.

Çalışmayan kadın çalışan kadına sen kölesin , oh ben keyfime bakıyorum diyemez.

Demek ki neymiş kadınlar bu konuyu hep böyle uzatırmış.. İki tarafta ( düşmandan söz ediyorum sanki) çocukları bahane edip duruyor.

İroniden anlamayan nesle aşina değiliz :KK66:

Akıl istememiştim ben doğrusu ki eşek gibi çalışıyosam zaten aklım erer nasıl parayı tutacağıma.

Galiba "kalite" anlayışlarımız uyuşmuyor. Mesela yazın yurt dışı tatili yaparım demişsiniz ama ben en az iki defa yurt dışına çıkıyorum, üç- dört defa da yurt içi tatili yapıyorum.

Anlatmak istediğim 2000 lira hem ev geçindirip, hem birikim yapıp, hem de "kaliteli" yaşayamazsınız.

valla isteyen çalışır , isteyen çalışmaz tercih meselesi.

kimi hazıra konmayı sever koca parası yer ya da ana-baba parası, kimi ben çaba sarf edeyim kendime-aileme-eşime-çocuğuma katkım olsun , kimseye de eyvallahım olmasın der.

ama ıyı bır egıtım alıp, iş sahıbı olan ve ortalama bır kazancı olan kadının herseyden once kendıne guvenı olur.

bekarsa ıstedıgını alır (gıyım,kozmetık,yıyecek-içeçek vs.), ıstedıgı gıbı gezer tozar, kendını gelıstırmek ıcın ıstedıgı kursa yazılır,aılesıne gerekırse destek olur... vs.

evlıyse bunlara ek olarak eşine maddi anlamda destek olur, allah esırgesın esıne bırsey olsa (işsiz kalsa, saglık sorunundan ısı bıraksa, ıflas etse falan) evı gecındırebılır,çocuguna daha rahat para harcayabılır, kendısıne saygısızlık eden,doven soven vs bır adama katlanmak zorunda kalmaz. boşansa bile hayatını rahatlıkla yenıden duzene sokabılır.

tabı kazancla dogru orantılı hayat kalıtesıde artar. daha ıyısını gıyer, daha ıyısını yer, daha ıyısınde tatılını yapar gıbı...

ben kendı adıma çalışıyorum hemde ogrencılıkte basladım, ıhtıyacım olmamasına rağmen.

su anda hem eve katkım var, hem kendı ıhtıyaclarımı kımseye eyvallah etmeden kendım gıderebılıyorum, paramın yetmedıgı zamanlarda oluyor ama param oldukça tatıle gıderım, ustume basıma bısıler alırım, yer ıcer ıstedıgımı yaparım kımsede neden nıcın demez-dıyemez!!!!

ılerde cocugum oluncada sadece 6 ayı dolana kadar ıse ara vermeyı dusunuyorum, sonrasında bır ıkı yıl bakıcı sonrası da kres vs... ıdare edecegım, evde oturmak bana gore degıl,bende calısan anne-baba çocuguyum anne için özellikle iş hayatı+evde çocuk bakımı+eş ve evle ilgilenmek zor ama yapılamayacak birsey değil herşey denge meselesi..

çalışmak ufkumu gelıstırıyor, sosyalleştırıyor benı ve en önemlisi kendime olan güvenim tam oluyor. ne aileme ne eşime hesap vermiyorum çünkü kendi ayaklarım üstünde duruyorum..!!!

açılın ben çalışan anne çocuğuyum tespit yapmaya geldim.

çalışan anne çocukları nasıl eksik oluyor ben onu anlamadım öncelikle. neyi eksik oluyor? neyim eksikmiş?

ben çocukluğum boyunca hep bildim ki, annem işten gelince üstünü değiştirecek, ocağa yemeğini koyacak, ondan sonra beni kucağına alıp günümün nasıl geçtiğini soracak. bu rutin hiç değişmedi. her gün sordu.
kaliteli zaman budur hanımlar. ben hep bildim ki, o yemek ocağa konduğunda annem benimle ilgilenecek. "annee annee annee" diye önünde arkasında cıyaklamadım hiç.

ha o ocağa yemeğini koyarken ben ne yaptım? ya masada boyamamı yaptım, ya ödevlerimi yaptım, ya oynadım, ya önünde arkasında dolandım, ya da kitabımı okudum.
haftasonları da aynı. "annecim sen biraz bekle, ben çamaşır atayım, sonra seninle ilgilenicem" dediğinde beklerdim, çünkü bilirdim ki sözünü tutardı.
ki babam elini hiçbir şeye süren insan değil. kendi suyunu kendi alırdı ama hakkını yemeyeyim şimdi.

evde en az üç çeşit yemeğimiz hep oldu. çorba, et veya sebze, pilav veya makarna. her gün. pastası böreği hiç eksik olmadı. gelenimiz gidenimiz zaten eksik olmazdı. ve gelenler de öyle pek işin ucundan tutmazdı. en az üç tatlı üç tuzlu.

yukarda yazdıklarımı kaç tane "çocuğuyla ilgilenmek için çalışmayan anne" yapıyor allah aşkına samimi olun.

eve anahtarla girmeyi dert ettiğim olmuştur, o da üniversiteye kadar. anahtarla girme konuşulurken bi arkadaşım annesi güne gittiği zamanlar eve anahtarla girdiğini söylemişti, o günden sonra dert etmedim. üniversitede yurtta kalmak çok şey öğretiyor. karnabahar ıspanak semizi hayatı boyunca yememiş insanlar var. neden çünkü yıkaması pişirmesi zor. ve bu kadınlar çalışmıyor.

"ya çocuğumun içinde kalırsa" diyenler var ya, çocuğun içinde ne kalacağını bilemezsiniz. benim içimde doyasıya jelibon, meyveli yoğurt falan yemek kaldı mesela. zararlı diye annem çok nadir alır yedirirdi. benim içimde bu kaldı kadın şimdi çocuğumu sağlıklı besledim diye kahrolsun mu? veya doyasıya araba kornasına basamadım etrafı rahatsız ederim babam kızar diye. babam kahrolsun mu şimdi ben el gün evinde rahat otursun istedim çocuğuma kornaya bastırmadım diye?

iyi anne olmak isteyen kadın -çalışsın veya çalışmasın- iyi anne olur. zaman yaratmak isteyen kadın, hele ki çocuğu için, mutlaka yaratır. tembelliğinize bahane aramayın. yukarda yazdıklarımın hepsini yapıyorsanız, o zaman haklısınız.

ha bence kadın çalışmak zorunda kalmamalı, o ayrı. erkek evini geçindirebilmeli. kadın çalışma kararını kendi vermeli.

hamile kalınca işi bırakır, ona da saygı duyarım. kendisi bakmak isteyebilir, "kreşe başlasın işe dönerim" diyebilir.

ama, hem evde hiçbir işi hakkıyla yapmayıp hem evde oturan kadın çalışmamayı savunmasın. çalışan kadının eksik kaldığını söylemesin. hayatında hiç çalışmamış kadınlar veya evlendikten sonra işi bırakmış kadınlar gerçekten bu konuda yorum yapmasın. nerden biliyorlar çalışan kadının kocasının çocuğunun eksiğini? hiç çalışmış mı hiç kocasını çocuğunu eksik bırakmış mı neyi baz alarak yorum yapıyor?

farkındaysanız ben bekar olduğum için örneklemi annem üzerinden verdim. hiç kimse burda yaşamadığı şeyi yermesin. etik değili anlamıyorsanız, ayıp. onu anlayın.
Hadi ben de çalışmayan anne çocuğunun tespitini yapayım.

Nispeten iyi bir çocukluk geçirdim diyebiliriz. Memur babanın dört çocuğundan en küçüğüyüm. Annemin hakkını yiyemem, zor bir çocuk olmama rağmen çok uğraştı benimle. Herhangi birini yiyeyim diye 5 çeşit yemek yaptığını bilirim kadının.

Okuldan döndüğümde annem evde olurdu genellikle. Ama ben hiç annemle birlikte kitap okumadım, annemin bana masal okuduğunu hatırlamam mesela, ya da boyama yapmadık birlikte. Oyun hamurlarım, legolarım vardı ama ben hep tek başıma oynardım onlarla. Çünkü annemin işi vardı. Babam öğlen yemeğe gelecekti, yemek yapılmalıydı, babannem hastaneye götürülecekti, gün için komşular gelecekti kek börek yapılmalı ev temizlenmeliydi. E akşam yemeği de var. Büyükler işten, okuldan gelecek. Annemin bana kitap okuyacak vakti yoktu ki.

Benim de içimde jimlastiğe gidememek kaldı mesela. Çünkü spor okulu uzaktaydı, annem babaannemi bırakıp beni götürüp getiremezdi. Kanun çalmayı çok istedim, o zamanlar televizyondaki çocuktan özenerek. Babamla bir gün müzik dükkanlarını gezdik çankayada. Alamadık, alamazdık. Onu alsak ders alacak para kalmazdı. Hem abimin okul harcı vardı, o daha önemliydi. Annem çalışan bir kadın olsaydı o kanun belki alınırdı bana, jimlastiğe de servisle gidebilirdim belki.

Çocuğunuzun içinde ne kalacağını bilemezsiniz. Bazen bir paket jelibon olur bu, bazen kanun...

X