Bir önceki cevabınıza yorum yazmak istiyorum önce.
Önceki nesillerin çocuklarını örnek almanız yanlış çünkü zaten çoğu çalışmayan kadınlar. O dönemin koşulları böyle, eğitim imkanları eşit değil, aile yapısı farklı.
Bu nesilden bahsediyoruz. Kadınların erkekler kadar eğitim fırsatı bulduğu, hayattaki en önemli şeyin evlilik olmadığı, birey olarak yetişebilen çocuklardan.
Elbette belli bir oranda etkiler, ama eğer birinin ihtimali diğerinden daha çoksa çalışan annelerin çalışan kızlarının olma ihtimali daha yüksek.
Bu mesajınızda yazdığınız sızlanmalar ise ev işlerini eşiyle eşit bir biçimde bölüşmeyen kadınlar için geçerli, ve yaptıkları her şeyde çok haklılar. Hem evde hem işte çok çalışıyorlar ve genelde haftasonlarını da eşlerinin ailesi ile geçirmeye mecbur ediliyorlar, o nedenle sızlanıyorlar.
Çalışmamak tercihtir, mesajlarımı gördüyseniz evde çalışmanın dışarıda çalışmaktan çok daha ağır olduğunu düşündüğümü ve evde çalışmanın da çalışmak olduğunu belirttim.
Ama tüm sayfalarda en az 3 tane çalışmak evini eksik bırakmaktır diyen üye varken, çalışmamak kötüdür diyen üyeleri nerede gördünüz merak ediyorum.
Tartışma çalışan kadının aşağılanması ile başladı, refleks olarak çocuğa iyi bakmak yanında durmak değildir dendi. Yanlı bir bakış açınız var bana göre.