Sizce bebek olunca çalışmalı mıyım?

merveeda79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
155
29
Merhaba herkese
Öncelikle teşekkür ederim şimdiden fikşrlerinizi paylaşacağınız için..:)
Ben bebek sahibi olmak istiyorum 11 aylık Evliyiz eşimde istiyor
Şuan özel şirkette çalışıyorum maaşım az yine bereket versin ama ingilizce işletme mezunuyum dilim var vs.. Ama zam yok 2 yıl olcak zam yapmıyorlar ortalama 1400 falan alıyorum hafta sonu tatil servis yemek şitketten..
Ama özel sektörde olan bilir çok egosu yüksek insan var şirkette çok mutlu değilim üzülüyorum hergün ağlıyorum sinir eden çok insan var ve Haksızlığa uğradığım çok oluyor Hakkımı sonuna kadar savunamıyorum.. Birşey desem daha dün geldin oluyor herkes 10 sene den fazla çalışıyor..
Neyse sorun şu ben Allah nasip ederse bebeğim olursa bakıcıya verip çocuğumu mutsuz olduğum bir işte mi çalışmalıyım yoksa işi bırakıp çocuğumu büyütüp daha önceden de hayal ettiğim gibi butik mi açmalıyım 4 ya da 5 yıl sonra kendi işimi mi yapmalıyım .. Benim yerimde siz olsaniz siz ne yapardınız. Ben çalışmasam maddi acıdan problem yok.. Eşimin Kazancı iyi çok şükür borcumuz falan da yok.. Anneler çocuğa bakmak niyetinde değil şimdiden soruyorum annem bakamaz çünkü 8 yaşında çok eziyetli yaramaz şirin bi kız kardeşim var onunla zor başa çıkıyor.. Kayınvalidem de çok rahatına düşkün kendisi Çalışmaya devam et bakıcı tut falan dedi hem evinin işini yaptırırsın dedi.. Yani onun da bakası yok çocuğuma.. Bende kendim büyütmek istiyorum açıkçası ama lisans eğitimi zorlu Sınavlar kolay olmadı üniversite bitirmek kendim tek başıma kaldım zor günler oldu .. Kariyeri bırakıp ev hanımı olmak kendimi kötü hissetmeme sebep olur mu...kariyer desem kariyer de sayılmaz ama işte sonuçta yine gittiğim bir işim iş arkadaşlarım vs var onlardan da vazgeçmek istemiyorum .. Annemlere de saygı duyuyorum zaten onlar bakmak istese yine problem evlerimiz çok uzak çocuğu al bırak zor ..onlar için de zor bizim için de

en azından 1 sene kendin bakabilirsin . iş yerini değiştirmeyi duşunmez misin

Bu tamamen sizin maddi durumunuza bağli. Siz çalişmadiğinizda ekonomik anlamda zorlanmayacaksaniz bebek biraz büyüyene kadar çalişmayin.

Ben olsam ilk 1 yil evde dururdum ondan sonra calismaya baslardim. Gercekten insan evde bunaliyor dogumdan sonra. Sosyallesmek bebekten bi kac saatligine uzaklasmak istiyor.
Is yerini sevmiyorsan baska bi is ara? Hayalin butik acmakmis eger oyle bi imkaniniz varsa onu yapmalisin.
Tabi ki senin kararin bu ama ben daha fazla evde duramazdim.

C
en azından 1 sene kendin bakabilirsin . iş yerini değiştirmeyi duşunmez misin

Canım zaten 6 ay ücretsiz izin 4 ay da ücretli izin varmış yani 10 ay yapıyor ama ben işimde çok mutlu olsam dayanırım belki çalışmak güzel seviyorum ama işimde mutlu değilken ne diye çocuğumu bakıcıya vereyim.. Daha sonra çocuk Büyüyünce ya başka bir yerde başlarım ya da kendi işimi yaparım diyorum..

Bende duramam canım evde aynı şekilde butik açmak çok istiyorum iyi mi olur kazanır mıyım ne olur bilemiyorum ama açmak istiyorum denemek istiyorum birşey yapmadan duramam zaten .. Mutlaka birşey yapmalıyım ama eşim hamile kalınca bırakırsın o stresten çocuk etkilenir diyor .. Ben tam bırakmayı kafama koyuyorum ama yapamıyorum mülakatlar görüşmeler den sonra çok zor aldılar işe o zaman için de mucize gibiydi alınmam bir sürü aday vardı .. Şimdi diyorum nasıl bırakıcam ama bir yandan da mutlu değilim ..

maddi durumunu sen daha iyi bilirsin.kocanın maaşı geçinmeniz için yeterliyse işi bırakabilirsin.yalnız sevmesen de azımsasanda maaşın fena değil.üstelik servis ve yemek paranda var.

bu arada butiği olan bir arkadaşım kazanamadığından dolayı butiği kapatıp yemek işine döndü.butikler de çok kazanmıyor maalesef internet alışverişleri yüzünden.

maddi durumunu sen daha iyi bilirsin.kocanın maaşı geçinmeniz için yeterliyse işi bırakabilirsin.yalnız sevmesen de azımsasanda maaşın fena değil.üstelik servis ve yemek paranda var.
Canım asla azımsamıyorum sonuçta asgari ücretle aile geçindiren var ama yaptığım işe göre herkes az diyor hani arada zam olsa yılda 1 defa yine razısın şirkette değer görsen mutlu olsan insanlar yaptığın işi takdir etse desteklese ama yok.. Hep eksik aramalar kızmalar Toplantılar da sıkıntılar strese çok girdim yoksa benim maaşım iyi kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum

bu arada butiği olan bir arkadaşım kazanamadığından dolayı butiği kapatıp yemek işine döndü.butikler de çok kazanmıyor maalesef internet alışverişleri yüzünden.

Bende ondan korkuyorum iki ucu b. Değnek :)
O yüzden ikinci bir planım daha var aslında o da Kpss ama onda da torpil dönüyor kazansan başka Şehre atanamam eşimin işi burada ..tek yazacağım şehir şuan ki yaşadığım şehir.. Onunda tutması için 95 puan almam lazım.. Çok zor ya..:/

Allah yardımcın olsun.

maddi sıkıntınız yok, bebek olduktan sonra da yeteceğini düşünüyorsanız çalışmayın derim..zira hayatımız boyunca kaç kere büyütebileceğiz evlatlarımızı..geçen güzel günler geri gelmiyor malesef..unutmayın, önemli olan çocuğa gelecek hazırlamaktan ziyade, çocuğu geleceğe hazırlayabilmek..annelikten güzel kariyer mi va..r bir insan yetişiyor sonuçta..

Bende siz gibi düşünüyorum ama işte geçen gün kendi annem seni boşuna mı okuttuk çalış dedi baya Gücüme gitti açıkçası.. Bende çocuğumu sevmek onunla uzun uzun zaman geçirmek istiyorum maddi Sıkıntımız yok çok şükür eşimin işleri iyi çok aşırı derecede sıkıntısız değiliz çalışıp kazanan insanlarız şirketlerimiz yok sonuçta ama :)) işte borcumuz da yok Sağolsunlar aileler maddi yönden çok destek oldu ev konusunda olsun eşimin işi konusunda olsun aileye borçluyuz eşimde devam ettiriyor çalışıyor çok.. ama bnde isterim bi memur olmak atanmak çabalarım çok ama şuan da istemiyorum sadece şuan tek istediğim bi çocuğum olsun onu seveyim ..

Maaşın cidden çok azmış.
Hangi şehirdesin ki?
Benim 2 yıllık özel üniversite mezunu ve dil bilmeyen kuzenim bile 1.750 alıyor.
1 yıl düşük maaşa çalıştı. Sonra ordan çıktı ve girdiği ilk yerde bu maaşla başladı İstanbul'da. Sen de başka bir iş aramalısın.
Hayatın ne getireceği belli olmaz. Asla çalışmayı bırakma. Çocuğunun geleceği için de bu önemli. Koca parasına bakmasın elin. Lütfen bakıcı falan bul. Çalışan anne ol. Yalnız değilsin bu konuda
zaten. Milyonlarca insan bunu yapıyor.
Bir de işi bir süre bırakayım sonra yine başlarım demek de kendini kandırmak olur. Tembelliğe alıştırmayın bünyeyi.

Doğum iznini süt izinin parasını aldıysan yasal süre dolduysa çık tabi. Onu hayata hazırla en azında o üç yaşına gelene kadar çalışma sonra bakıcıya emanet et .Aynı sektörde 15 yıl çalıştın mı istifa ettiğin zamanda tazminat alabiliyorsun . Ama tazminatın yanacak ben ona üzülürdüm

Bebek büyüsün biraz sonra özel sektörde iş bulurum biraz ütopik oluyor

Zira oğlum 4,5 yaşında iken bir görüşmeye gittim kim bakıyor dediler 2 yaşından beri kreşe gidiyor dedim annen yok mu diye sordular başka şehirde dedim

Telefon ettiler bize uygundun biz seni alacaktık ama çocuğun var hasta olur vs vs bakmak sorun olur erkek adayı aldık dediler

Bir de birkaç yıl ara verene de adapte olamaz diyorlar genelde eve alışmıştır vs işveren arkadaşlarım

Oğlum 1 yaşında iken başka gerekçelerle işten ayrıldım ve kendi işimi yapıyorum mecburen zira iş bulamadım bu aşamadan sonra da bizim sektörde iş bulamam örneğin zira kendi işinin rahatına alışana kimse iş vermez

Butik vs bence çok iş yapmaz pastane kitapleri vs daha çok iş yapabilir tabii biz büyük şehirden bakıyoruz olaya sizin şehri bilmiyoruz

Diliniz mesleğiniz var çok kolay harcamayın geçmiş emeğinizi önce iş bulun başka sonra bebek yapın mutlu çalışan anne olun

Bu kadar canınız tatlı olursa başarılı olmanız zor kusura bakmayın...biraz risk alın risk..mesleki anlamda risk almadan ilerlemek zor...butik konusundan daha yaratıcı fikirler bulabilirsiniz. bir el beceriniz ve dikiş bilginiz varsa internet üzerinden ufak ufak satış yapmaya başlayabilirsiniz, ingilizceniz varmış freelancer olarak çalışabilirsiniz...yani imkan çok aslında.
Kpss konusunda da başka şehre atanın ne olacak ki eşinize tabisiniz 1 yıl bile dolmadan eşinizin yanına gelirsiniz eş durumundan. Yani bazı sıkıntılar çekilmeden bir şeylere ulaşılamıyor..
Çalışıp çalışmama konusuna gelince bence buna şimdi karar vermeyin ve bunu düşünmeyin şimdilik. Bebek bir doğsun ücretli ücretsiz yasal izinlerinizi kullanın sonrasında duruma bakarsınız. Ama bebek demek para demek o yüzden birikime başlayın şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…