Sizce 3. Çocuk!???

Eşim anneme bile 2 gün üst üste gtmeye bile izin vermeyn biri ne etkinliği kardeşim kursada 2 çocukla ben almazlar heral
Dun burda 3. Cocuk tavsiyesi verirken bu bilgiler yoktu: ( bu adama 2 cocuk bile fazla degil mi? Birde annem yanimda olsun dogumda diyosun ama adam kadincagizin yanina gitmeni bile kisitliyo. Hayret ettim suan bu azmine: (

Eşim anneme bile 2 gün üst üste gtmeye bile izin vermeyn biri ne etkinliği kardeşim kursada 2 çocukla ben almazlar heral
Eşinin yapısını tahmin edemedim kusura bakmayın, kursu söylerken de çocuklarınızı unuttum. Ama eşiniz izin verseydi haftada bir kaç gün, bir kaç saat idare edecek biri olsaydı imkansız değildi.. Ama yine de düşüncemi arkasındayım. Üç çocuğa harcayacağınız enerjiyi ikisine harcayıp onlara daha verimli olabilirsiniz. Arada kendinize de bir kahve içimliği olsa vakit ayırabilirsiniz. İnsan bazen buna bile o kadar ihtiyaç duyuyor ki..

Benim üç çocuğum var küçükler ikiz oldu aynı kefede değerlendirilmez tabi ama oldukça zorlu geçiyor.

Yaş aralıkları az sizinkilerin.Gebeliginiz nasıl geçer bilinmez, diğerlerine daha faydalı olabilmek adına kucugun 4-5 yaşına gelmesini beklemek mantıklı bence

Ben tane bir tane çocuğa cesaret edip yapamadım yaş geçti geçiyor..hayatta yapılacak o kadar çok şey var ki ama anneliği tadanlar zirveye onu koyuyorlar sanırım..

9 ,6 ve 1.5 yaşında 3 çocuğa sahibim ben annemlerde uzaktayım hepsine kendim baktım ve her çocuğumun değişik rahatsızlıkları oldu büyürken

Kendi kendime kalıp çok ahladigim oldu hakkından gelemediğini zamanlarda çok yiprandim ama şu bir gerçek koynuna aldığım her seferinde şükür diyorum bugüne

Hepsinin gülüşü ayrı sevgisi ayrı

İlk çocukta eşimin hiç yardımı olmadı hatta ikincide de en fazla sever öper bırakırdı işimi yapmak için bile tutmadı yani

Bendeki rahatsızlık sonrası biraz destek oldu bel ve sırt problemi üzerine

Ben 3. Yu ikinci 5 yaşına gidiyorken hamile kaldım biraz daha rahat ettim

Bence biraz daha bekle çocuk için gerçekten yaş aralığı önemli

İlkine yazık oluyor bir çok işi ona yüklüyorsun sanki o çocuk değilmiş gibi bizde böyle olmuştu

Ona da sorumluluk yuklemistik şimdi çok pişmanım o sürekli fedakarlık yaptı kardeşi için onu oynattı mesela arkadaşlarıyla oynamak varken onun bir gözü hep kardeşi deydi

Sanki çocukluğu yitirmiş gibi hissediyorum onun için bunun farkında olmak bile güzel

Aramızdaki tek fark ben hepsinin sorumluluğunu surtlandim

Artık işler işin içinden çıkılmaz olduğunda annem yetişti
Mesela benim evle ilgili büyük temizligim olduğunda annem geldi

Yada ben çok ağır hastalandigimda annem geldi bu şekilde

Evi pis olsa da temizlik uapamasamda çocukları doyurup yıkamak onların ihtiyacını karşılamak la kendimi bitirdim kısacası ama hiç pişman değilim

Şuan okul zamanına hazırlanıyorum yine servis işi bende

Beni nitirsede bitirsin bu durum diyorum ben onlar için yaşıyorum zaten .... ( Bu sözler için belki bana kızacak olan da olur ) ama ben benden gitmişim zaten ://

Tabi büyüdü ilk kızım bakıyor bile kardeşlerine ama.inanin kardeş diye dovunen cocuk niye istedim ben kardeş diyor :)
Büyükler daha çok eziliyor ona ayrılan vakit azalıyor sinemaya gitsek gidemiyoruz birini bir akşam.diğeri var ders çalışınca rahat vermiyorlar odasını kurcaliyorlar sonra abla deliriyor :) kızım sunu getir bunu ver oluyor doğal olarak birde kimse olmayınca evde büyük olanda bunaliyor çocukluğu unutuluyor sanki bi anda büyüyor

Evet ne güzel anlatmissiniz büyükler ediliyor sanki bi anda buyuyorlar kimse olmayınca kızım sunu getir.bunu ver kardeşine biraz bak gibi mesela dun havuza gittik ben en küçük bebegimle ilgilendiğimiz için büyük kizima kardeşine biraz oyna kızım demek zorunda kalıyorum o da büyük havuzda eğlenmek istiyor

Bu devirde 3 cocuk fazla diyorum her zaman.
mesela 2. Cocuk maddiyat olarak o kadar zorlamayabilir aileyi ama 3. Cocuk oyle mi? Muhakkak aile arabasina gecilmesi gerekir, en az 3 odali ev gerekir. Yani masraflar birden asiri artar. E bir de hayat konforu olayi var, buyuk sehirlerde tum aile icin zorluk benve, anca koy kasabada olabilir belki.

40 yaşındayım, üç kızım var.
Yaşları 5- 3,5 -2.

Zor ama güzel.

Sabırlı ve rahat biriyseniz problem olmaz. Titiz ve düzen takıntınız varsa, zorlanırsınız.

Genç ve maddi yönden rahat olsaydım sanırım 5 çocuk sahibi olurdum :)

Eski konularınıza baktım.
İki çocukla çok zorlanmışsınız zaten, 3. ye katlanmanız zor olabilir.
Bence 4-5 sene bekleyin, sonra karar verin. Zaten çok gençsiniz.

Hiç bdv ye yorum yazmamıştım ama belki yardımcı olabilirim diye bir ilk olsun istedim.
Ben 3degil ,4 çocuk annesiyim.
Yaşları ; 14-13-10 ve 2.5
Rabbim acılarını göstermesin ,onlar hep başımın üstünde olsunlar ama çok çok zor . Evet zevklimi güzelmi dersen kesinlikle kalabalık aile çok güzel derim ama Türkiye şartlarında çok zor .
Ve küçükken herşey daha kolay büyüdüklerinde okullrai ,dersleri,arkadaşları ,giyim ve gezmeleri hem maddi hem manevi açıdan çok ağır .
Eğer sakin yapılı ve özveriliysen olabilir ama asla kendine ayıracak vaktin olmoyur ve en önemlisi eşinle başbaşa hiç vaktiniz olmayacak ..
Son olarak şunu söyleyeyim ,aile bireylerine ve hatta annene bile asla güvenme .ben dördüncü doğumumda eşimle hastanede kaldım ,annem evde cocuklarlaydi .annem hastanede uykusuz kalsın istemedim . Ona güvenmememe rağmen annem hastaneden eve gelişte iki saat sonra evine döndü .mutfağım öylesine dağınık ve yemeğim yoktu ,vede sezeryanliydim.eşim bebeğe ve çocuklara baktı ben yemek temizlik ve hastaneden gelen kıyafetleri yıkadım.obur gün okulları olduğu için okul kıyafetlerini yıkayıp ütü yaptım ve gece gündüz eşimle bir baktık.
Annemin canı sağolsun ama ben zaten hep yanlız olucam diyerek kendimi alıştırmıştım.eger gerçekten istersen başarırsın sezeryanlı süreci bile.kimseye minnet etme annene bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…