Sizce 3. Çocuk!???

Kendini üçüncü çocuğa hazır hissediyorsan olabilir, neden olmasın. Ben de 23 yaşındayım, üç gün sonra 24 :) Biri tam dört yaşında diğeri henüz 2 aylık iki kızım var. Daha ikincisi olmadan üçüncü çocuğu iki sene sonra yapacağım diyordum, hâlâ diyorum. Ven hayatı biraz tersten yaşayanlardanım. Millet okul, kariyer, evlilik çocuk yapar ben evlilik, çocuk, okul, kariyer derdindeyim Eğer maddi gücün var ise yap bence. Ben dördüncüyü bile istiyorum kısmet olursa. Kafayı da yemedim 30 yaşından önce çocukları yapıp ondan sonra kariyer düşünüyorum. 30'a kadar da hem çocukları hem de okulu aradan çıkartmak istiyorum ama en büyük etken bizim beş kardeş olmamız. Kalabalık bir ailede büyüdüm ve kendi ailemin de öyle kalabalık olmasını istiyorum. Ben evin en küçüğüydüm en büyüğümüzle 16, benim bir büyüğümle aramızda 9 yaş var ama hepsi en yakın arkadaşlarım gibi. Gözüm korksa da dört çocuktan insanın kardeşlerinin olması mükemmel bir şey.

İşte tam olarak bu noktada iyi eğitim şart oluyor.
Ben özel okulda öğretmenim ve profili anlatsam benimle birlikte hüzünlenirsiniz.

Okulun geneli ilin sanayicileri ve tüccarlarının veliahtlarından oluşuyor küçük bir kısım da sporcu bursuyla okuyor.

Genç iste görüyor özeniyor bir ayakkabiya heves etmiş kızcağız annesini bana sikayet etti almıyor diye. Dedim iyi yapmış mecbur mu sirf adi var diye almaya,o da madem dogurmasaydi bi ayakkabi bile alamayacaksa dedi,ben cok üzüldüm ve endişelendim.

Aile küçük yaşta neyi neden aldığını da almadığını da cocuga söylemeli ki cocugun aklinda sacmasapan seyler oluşmasın.

Bzde 7 yiz ondan bnmde bu acelem bnde 30dan snra çocuk istemiyorum ve 4 çocuga scak bakıyorum

2 ay önce ikisi bir hasta oldu.
İshal-kusma.
Deliriyordum.
3 olduklarında da olacaklar.
Evet Haklısın takmamalıyım :)) çok düşünmemek en iyisi
Korkutmayim ama 3. Daha cok hasta oluyo:) buyuk oglum 1 yasina kadar hasta olmadi bir oldu enfeksyon iltihaplanma cok kotuydu.. en kucukte 2 aylikken hastalandi hastaneye yatti mesela.. basit bi virus ama yenidogan icin olumcul olabilir. Buyukler kresten ordan burdan baska cocuklardan virus tasidiklari icin.. ee yeni dogan zaten hassas oluyo. Buyudukce azaliyo tabii ama bir cocuk ilk senesinde 10 kez filan hasta olmali, direnci icin lazim birsey. Buyuk oglumun direnci zayiftir o yuzden mesela.

Oyle kusma filan olursada atesi yoksa varsa bile 3 gun veya az surduyse endise etmene gerek yok..toplamda7-10 gun aradi suruyo. ortalik biraz batiyo kusmuk birde ishal oluyolar.. ki tuvalletten o virusu sana esine bile bulastirabilirler, dikkat et hamilesin cunku.
Oyle olunca 3. Cocukta nasibini alir, elini yikamazsa cocuklar mesela... ayni ortamda birde..olacagina variyor genede tabii.. illa hasta olcaklar.. biraz daha gucleniyolar ole dusun.

Aile küçük yaşta neyi neden aldığını da almadığını da cocuga söylemeli ki cocugun aklinda sacmasapan seyler oluşmasın.

Tam da bu aslında... aile için de geçerli bu...
Bir kurs/hobi/aktivite merakıdır gidiyor...
Arkadaşımın kızı var,
Çocuk 4 yaşında, yüzmeye, baleye, tenise ve at binmeye gidiyor. Bu 4 u duzenli, bunların yanında buz pateni gibi aralıklı aktiviteleri de var.
Herhangi birini çocuğun seçtiğini düşünmüyorum.
Çocuğun bu kadar farklı 4 şeye ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum.
Olan imkanı ortalığa saçmaktan başka bir şey değil bu benim gözümde.
Denge çok önemli.
Çocuklar henüz çok küçük olunca işin içine çok girmedim.
Girdiğimde fikirlerim değişir mi, nereye evrilir bilmiyorum.
Zor gerçekten :)
Tek istediğim mutlu, ahlaklı ve kendine yeten bir çocuk yetiştirmek.

Maddi manevi hepsine eşit yeteriz diyorsanız neden olmasın ama ilerde kurs, üniversite ve eğitimle alakalı bir sürü masrafı da göz önünde bulundurun. Maddi imkansızlıklar yüzünden bir sürü çocuğun hayatı heba oldu,maalesef özellikle iyi bir eğitim alınması için ciddi bir maddi manevi savaşlar söz konusu. Az olsun tam olsun diyorsanız milletin saçma sapan saplantılarını duymamazlıktan gelin oğlan olunca kimsenin başı göğe ermiyor, ama kendinizden emin olacaksanız yapın tabi.

Kafa olur corba cocuk ancak yorulur bunlarin hepsini yaparsa: ( ben oglumu futbola yazdirmiyorum yuzmeye yazdirdim cunku.. yuzmeyi ogren futbola yazil ya da yuzmeye devam et sen bilirsin diyorum. Cocuga uzuldum ordan oraya perisan oluyo yavrucak

Ben 2. 'yi beynimden silmiştim 3. yu düşünemiyorum bile
Bu ülke şartlarında bence 2 çocuk bile fazla.

Sadece erkek olsun diye istiyorsanız yapmayın. Çünkü erkek olacağının garantisi olmaz.

Evladım olsun kiz erkek fark etmez, maddi manevi her yönden yeteriz diyorsanız siz bilirsiniz.

Merhaba 3 çocuk annesiyim yasim 31 çalışmıyorum yaş aralığı büyük 4,5 yaş ortanca 2,5 yaş küçük 2 aylık zor ama imkansız değil eşim haftanın 7 günü çalışıyor yanında kimse yok sadece ben bakıyorum sizin önünüzde anneniz varmış bence düşünüyorsanız hemen yapın bol şans

Anneniz ne düşünür bu konuda? Sonuçta ona güveniyorsunuz..

Bir oğlum var ikinci konusunda kararsızım. İleride torunum olursa bana tümden güvenilmesini istemem şahsen.
Yeri gelince yardım ederim ama bu şekilde istemem..

Ayrıca çocuklarınız daha küçük ilerisine nispeten rahat zamanlar. Gelecekte maddi manevi zorlanırsınız..

2oglum var biri 2 yasinda digeri bir ay sonra 1yasina girecek insallah.Ben calistigim icin annem bakiyor cok hiperaktifler belki oglan cocugu oldugu icin bilemiyorum ama annem olmasa ne yapardm dusunemiyorum.İlerde kucugum 4yasina filan geldi mi buyuk de 5yasına girince ben de dusunuyorum 3.yu ama bi yandan da 2 neyime yetmiyo demiyo degilim ha 2si de kiz olsaydi ben de kesin diyebilirdim 3.ye belki,esim de malesef oglanci cunki ama dogru bulmuyorum..

Kimseye guvenerek cocuk yapmayin.
Arkadasim annem bakar ben calisirim diye apar topar hamile kaldi.
Anacigi bi anda derde ugradi, kanser oldu, 6 ayda goctu gitti
Allah annenize saglik sihat versin ama kendinize guveniyorsaniz yapin 3. Cocugu.
İyi teselli ya, içim açıldı valla konu sahibini düşünemedim bi an

1 tane ile çökmüş hissediyorsam 3tane ile ruh gibi gezerim herhalde

Allah saplık versin bebeğimi iyi ahlaklı vicdanlı yetiştirebileyim şuan daha bir şey istemiyorum.

Ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz neredeyse yaşıt çocuklarımız?

Anneme durumu anlattım.ben sürekli başımı beklesin hep birlikte bakalım demiyorum sadece dogumda 2 gün yardımcı olacak ve biyere gdince brlikte gidecegz o kadar.annem istiyorsan kaldıracksan yap dedi.2 ye çook zor dediler tamam zor ama çok güzel ama 3 le ilgili fikrim yok zormu nasıl oluyo gelip en büyüğüde küçüğe satasıyomu yoksa büyük 2 kardeş oynarmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…