• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Evlilikte dış görünüş o kadar önemsiz bir konu ki.. Ama bunu anladığınızda zaten evliliğinizin üzerinden yıllar geçmiş oluyor :) Benim çok yakın bir arkadaşım da böyle tereddüt ederek evlendi huyu suyu, mesleği, karakteri iyi diye ve evlendikten sonra aşık oldu adeta. Adam harika bir eş harika bir baba. Fiziğini beğendiğiniz adamlar da 5-10 yıl sonra kel kalacak göbek salacak muhtemelen.
6 7 yıldır evliyiz
evlendiğimde eşim 75 kiloydu şu an 105
Saçları dökülmeye başladı
Beyazları arttı
Vücudundaki kaslar azaldı
Hem ruhen hem fiziken beğendim ama bir terslik var bu işte

6 7 yıldır evliyiz
evlendiğimde eşim 75 kiloydu şu an 105
Saçları dökülmeye başladı
Beyazları arttı
Vücudundaki kaslar azaldı
Hem ruhen hem fiziken beğendim ama bir terslik var bu işte
Bir terslik yok bence yaşlanıyoruz. Saçlar dökülecek, ağaracak, cilt kırışacak, sarkacak. Bir de biz dahil çevremde herkes evlenince kilo aldı 😂 Eşinizde bayağı fazla olmus tabi. Tiroid sorunu falan olabilir mi? Her şeyden önce sağlıksız o kadar kilo. Benim esim de aşırı kilo aldı sonra verdi sonra yine aldı. 10 yıllık evliyiz ben sadece sağlığı icin endişeleniyorum. Tabi 20li yaşlarımda böyle düşünmüyordum. Gecen yıllarla birlikte her haliyle sevdigim ve seveceğim bir adam var yanımda.

Bence olmaz sizin ilişki. Elbette karakter dış görünüşten önce gelir ama insan beğenmediği biri ile de evlenmemeli. Eşinizi çekici bulmanız da çok önemli bence. Hem karşınızdakine de yazık. Herkes beğenilmek ister bunları duysa ne kadar üzülür kim bilir. Sizde buraya konu edecek kadar tipine bakıyorsanız uzatmanızın alemi yok.
Ben onu üzmedim hiç üzmem de. Buraya konu etme sebebim belki netleşirim diye. Çünkü bu ikilemde kalarak ona haksızlık etmek istemiyorum daha fazla. Büyük ihtimalle de onunla devam edicem netlesmeye başladım. Tecrübeli insanları dinlerim ben. Burda genelde tip o kadar önemli değil dendi ve ben de bunu aşabilirim.

Orta tipli nasıl oluyor 😊
Adamın dış görünüşünü beğenmiyorsunuz ,yanınıza yakıştırmıyorsunuz belli ki. Daha “tiplisini” bulurum da demişsiniz. Bulun bence.
Birinin tipini olumsuz eleştirmek bana göre kırıcı bir şey değil. O kişi özgüvenliyse bunlara takılmaz. Benim sevgilim de özgüvenli birisi eminim ki üzülmezdi. Ben sadece bu ikilmemde kaldığımı bilmesini istemem. Çünkü ben kararsız yapıda bir insansim belki de psikolojik sorunum bu bilmiyorum ama bu benimle ilgili bir problem sevgilimin kafasını karıştırmama gerek yok o yüzden bu şekilde aşmaya çalıştım.

Birinin tipini olumsuz eleştirmek bana göre kırıcı bir şey değil. O kişi özgüvenliyse bunlara takılmaz. Benim sevgilim de özgüvenli birisi eminim ki üzülmezdi. Ben sadece bu ikilmemde kaldığımı bilmesini istemem. Çünkü ben kararsız yapıda bir insansim belki de psikolojik sorunum bu bilmiyorum ama bu benimle ilgili bir problem sevgilimin kafasını karıştırmama gerek yok o yüzden bu şekilde aşmaya çalıştım.
Özgüveni bilemeyeceğim ama bir insanı beğenmiyorsanız beğenmiyorsunuzdur. Dış görünüşe önem veriyorsunuz,beğenmediğiniz ,yanınıza da yakıştırmadığınız birini hayatınızda tutmayın zaten. “Ben daha iyisini bulurum” dediğiniz noktaya takıldım sadece. Daha iyisinin de daha iyisi her zaman var. Bunun sonu yoktur. Bu düşünceyle mutsuz olursunuz. Karşınızdaki insan kırılsa ne kırılmasa ne.

Ay bende bilemedim valla

Peygamberimiz evlenecek olan birine evleneceği kişi için gözüne baktın mı diye sormuş. Yani ruhumuza hitap ettiği kadar kadar gözümüze hitap etmesi de önemli

Ben erkekte boya önem verirdim. Eşim uzun değil Sorun etmezdim ama ister istemez keşke uzun olsa diye düşündüğüm de olurdu

Sevgilim orta tipli,çok kısa boylu,ilk başta beni çok çekmeyen ama zamanla huyu olsun, kültürlü oluşu olsun,zekası başarısı,verdiği değer,eglenmeyi bilmesiyle beni kendine bağlayan birisi. Ben de çevrem tarafından güzel bulunan, başarılı bir kızım. İstediğim çoğu erkeği elde edebilecek biriyim yani sevgilimin daha yakışıklısi, tiplisini. Karakter uyumu olarak bulabilir miyim emin değilim. Sevip sevmediğimi de anlamıyorum bu benim sorunum olabilir. Bugün evlilik konusu açtı ben ise hep zamana bırakmıştim bir gün karar veririm diye. Bu süre içinde çok alıştım ona da. Uzak ilişki yaşıyoruz. Yan yana geldiğimizde bile ilk başta kendime yakıştıramiyorum ama zaman geçirince o kadar mutluyum ki yanından ayrılmak istemiyorum. Ne yapmalıyım ben yardım edin lütfen?
Sevimiyorsunuz ayrılın. Adamı kandırmayın

Anlaşılan egonuz bayağı yüksek. Yanınıza yakıştıramadığınız biriyle evlendiğiniz zaman mutlu olamayabilirsiniz

Özgüveni bilemeyeceğim ama bir insanı beğenmiyorsanız beğenmiyorsunuzdur. Dış görünüşe önem veriyorsunuz,beğenmediğiniz ,yanınıza da yakıştırmadığınız birini hayatınızda tutmayın zaten. “Ben daha iyisini bulurum” dediğiniz noktaya takıldım sadece. Daha iyisinin de daha iyisi her zaman var. Bunun sonu yoktur. Bu düşünceyle mutsuz olursunuz. Karşınızdaki insan kırılsa ne kırılmasa ne.
Bu düşünceden kurtulmak istiyorum zaten

Bir insan duygularından nasıl emin olamıyor hayatım boyunca anlamadım.
Her zaman duygularımdan emindim .
Ya isterim ya istemem.
Hatta ilk buluşmada anlarım
Gerçi benim kafada sağlıklı değil.
Tanımadan etmedeb aşık olup sonra üzülüyorum.
Ama yine de gel git durumları anlamıyorum .

Ben ilişkide karşıdaki kişiyi begenmeyi, yanına yakıştırmayı, çekici bulmayı çok önemli bulanlardanım. Bu demek değil çok yakışıklı olması lazım, önemli olan sizde yarattığı hissiyat. Ya mesela Okan Bayülgen, Cem Yılmaz bunlar yakışıklı insanlar mı? Gayet çirkin ve kisalar ama çok zekiler ve komikler, çok kişiye de çekici geliyorlar.
Aşk belki geçiyor ama beğenme hissi baştan yoksa ben olsam devam etmezdim. Dünyada huyu güzel bir bu adam yok sonuçta, hem huyu güzel hem çekici birisini bulun derim. Herkes aldattı bir bu aldatmadı diye de evlenmeye gerek yok. Ayrıca birisini herkes ama herkes aldatıyorsa da asıl o kişi bir kendine bakmalı bence neden diye? Ben hiç duymadım herkes beni aldatiyor diyen yani çok saçma?

Çocukların ona benzeyecek öyle düşün :)

Anlamıyorum ki yakışıklı takıntısı nedir bu kızların, sana çekici geliyosa tamamdır.
Zaten nerdeyse herkes 10- 15 sene sonra kilo alıp yağlanıyor saçı dökülüp beyazlıyor.

Sevgilim orta tipli,çok kısa boylu,ilk başta beni çok çekmeyen ama zamanla huyu olsun, kültürlü oluşu olsun,zekası başarısı,verdiği değer,eglenmeyi bilmesiyle beni kendine bağlayan birisi. Ben de çevrem tarafından güzel bulunan, başarılı bir kızım. İstediğim çoğu erkeği elde edebilecek biriyim yani sevgilimin daha yakışıklısi, tiplisini. Karakter uyumu olarak bulabilir miyim emin değilim. Sevip sevmediğimi de anlamıyorum bu benim sorunum olabilir. Bugün evlilik konusu açtı ben ise hep zamana bırakmıştim bir gün karar veririm diye. Bu süre içinde çok alıştım ona da. Uzak ilişki yaşıyoruz. Yan yana geldiğimizde bile ilk başta kendime yakıştıramiyorum ama zaman geçirince o kadar mutluyum ki yanından ayrılmak istemiyorum. Ne yapmalıyım ben yardım edin lütfen?

Konu sahibi madem tipin değil neden düzgün tanımadan düşünmeden sevgili oldun? Kaç yaşındasın? Yaşın küçükse normal halin.

Ben onu üzmedim hiç üzmem de. Buraya konu etme sebebim belki netleşirim diye. Çünkü bu ikilemde kalarak ona haksızlık etmek istemiyorum daha fazla. Büyük ihtimalle de onunla devam edicem netlesmeye başladım. Tecrübeli insanları dinlerim ben. Burda genelde tip o kadar önemli değil dendi ve ben de bunu aşabilirim.
Burda konuşulan konu sevgilinizle yaşadığınız bir olay veya onun bir hareketi değil. Birini beğenmiyorsanız bunu aşamazsınız sadece kabullenirsiniz. Ama her zaman beğenmemeye devam edeceksiniz aynı kaldığı sürece. Tecrübeli insanlar ne diyebilir ki tip konusunda güzellik/yakışıklılık görecelidir. Evlilikle eşlerin birbirini beğenmesi de çok önemli bana göre. Ben içinize tam olarak sinmediği hissini aldım. Adamın tipini beğenmiyorsunuz, evlenince huyu da değişebilir erkekler genellikle sevgiliyken davrandıkları gibi olmazlar. O zaman bu adam size iyice katlanılmaz gelecek. Sizin kararınız tabiki.

Şunu başka bir üye "kocam hakkımda böyle düşünüyor" diye anlatsa adamın ne terbiyesizliğini bırakırız, ne haysiyetsizliğini.

Umarım o adam hakkında böyle bir kaygınız olduğu asla öğrenmez. Kırıcı bir şey bu. Madem kısa boy problemdi neden bir ilişkiye başladınız? Madem seviyorsunuz çocuktaki kusurları (?) gözünüz nasıl görüyor.

Onun bu düşüncemi bir an bile bildiğini düşünmek benim içimi o kadar acıtır ki. Elimde değil atamadım bu hissi aylardır. O bana yakışıkli geliyor zaten ama sanırım egom devreye giriyor. Dışardan bakan gözlerin imrenmesini istiyorum. Çok düşmanım var hepsini çatlatmak istiyorum. Kimsenin olmadığı bir dünyamız olsaydı onu bırakmayı bir an düşünmezdim.
İnşallah adam sizden ayrılır da,onu gerçekten seven birini bulur kendine.Bu nasıl bir kibir,nasıl bir egodur ya hu?

Back