- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
- 208
- Konu Sahibi bella-donna
-
Mesafeler var ne yazık ki öyle bi imkanım yok ama çok ulaşmaya çalıştım, yazdım aradım ama tek söylediği o oldu. Annem uzaklıktan dolayı istemedi, birde nişanlım aileme soguk davranıyor konuşmuyor, muhattap olmuyor diye istemedi. İçim ısınmadı dedi ama somut bi sorun yoktu, çok karşı çıktılar ama nişanlıma ben hepsini yansıtmadım çünkü aşılacagını biliyordum ki nitekim öyle de oldu, ailem biz istemiyoruz bilmem ne demeyi bırakmıştı, mutlu olacağına inanıyorsan biz arkandayız maddi manevi dediler. O yüzden sorunları aşmıştık Çünkü bizim anlaşamadığımız herhangi bişey yoktu ailelerin kopukluğu dışındaÇıkıp karşısına Konuşmayı dene eğer seni seviyorsa anlarsın zaten.
Annen neden istememişti ?
Sorunlar neydi ?
Kendime itiraf edemeyip iç sesime kulaklarımı tıkadığım şeyleri yazdın tek tek. Sanırım ilk kez bu kadar çok güvendim, ilk kez bu kadar derinden hissettim bazı şeyleri, ondan dolayı unutma kısmına geçemiyorum. Bende benim konumu başkasından okusam bu yazılan yorumları yapardım ama yaşayınca çok farklı oluyormus. Haklısınız hepiniz sanırım gerçeklerle yüzleşmenin zamanı geldi
Çıkıp karşısına Konuşmayı dene eğer seni seviyorsa anlarsın zaten.
Annen neden istememişti ?
Sorunlar neydi ?
Mesafeler var ne yazık ki öyle bi imkanım yok ama çok ulaşmaya çalıştım, yazdım aradım ama tek söylediği o oldu.
Eskisi gibi olması çok zor zaten. Ben unuturum kinci değilimdir ama nişanlım öyle değil, zaten son günlerde ondan dolayı çok tartışıyorduk. Haklısın uzaklık çok büyük bi mesele, daha önce hiç ailemden uzakta kalmadım bide bu yaşananlardan sonra hiç güvenim kalmadı, sadece sevgim duruyor ona karşıÇünkü evlenmeden önce benim de sevgililerim oldu ben de çok aşk acısı çektim:)
Ama sana bir tavsiye ilişki rayından bir kere çıkarsa bir daha eskisi gibi olmuyor.
Bi sevgilim senin nişanlın gibiydi son bir ay bi iyi bir kötü bir seviyorum bir ayrılalım seni özleyeceğim ama böyle olması gerek pişman olacağım ama ayrılalım ben de peşinden çok koştum ne oldu sonucunda biliyor musun yine ayrıldık:)
Kendime dedim ki bir ay barışacağız diye uğraşacağıma direk ayrılsaymışız belki de unutmuş olacaktım.
Ben de çok mesajlar attım yüz yüze iyi şekilde ayrılalım, adam gibi veda edeyim vs. yaptıklarım onun egosunu şişirmekten bi işe yaramadı.
Aslında annene de hak veriyorum ben de uzağa geldim evlenip gerçekten zor oluyor.
Hele çocuk çoluk olunca çok hissediyorsun uzaklığı.Nişanlın çok iyi olsa bile 2 kere düşün derdim uzaklığı böyle dengesizle hiç düşünme.
Evet gerçekten aynen bu! Olayları hep kendi penceresinden değerlendirdi. Ben daha önce yaşadığımız olumsuzluklardan dolayı böyle olduğunu düşündüğümden ona defalarca kez açıklama yaptım. Haksız olsa da, çok kırsa da, sen haklısın dedim, ailemi asla savunmadım. Ailemle arasında bişey olmadı ama velevki oda ailemin tavırlarından onlara ısınamamış olsa bile, benimle anlaştıktan sonra aileme saygı göstersen yeter, can ciğer olmanıza gerek yok bile dedim. Çünkü gerçekten çok zorluk çıkardılar, belki unutamamıştır dedim, oda insan deyip hep arkasında durdum, her dediğine tamam dedim. Belki bu yüzden değerimi kaybettim bilemiyorumSiz aileniz başta karşı çıksa da zaman geçtikçe benim kararıma saygı duydular diyorsunuz. Anneniz ve sevgiliniz konuşurken yanlarındaymışsınız ve annenizin sizi seçim yapmaya itecek bir hareketi olmadığını da biliyorsunuz. Buna rağmen yanlarında olmasam annemin birşey dediğine inanabilirdim diyor yani hala sevgilinizin haklı olmasını azıcık da olsa ümit ediyorsunuz. Amacım sizi üzmek değil inanın. Ama şu açıdan bakmanızı öneririm; o sizin sevgiliniz olarak size ve ailenize değer verdiğini gösterme gereği duymuyor ve sizi bir takım seçimler yapmaya zorlama hakkını kendinde görüyorken, sizi bu yaşa getiren anneniz sizden seçim yapmanızı isteyince sevgilinize göre sorun oluyor (ki zaten aileniz sizin kararınıza saygı duyup mutlu olacağım diyorsan arkandayız demiş yani seçim yapmanızı istememiş).
Özetle, sevgiliniz zaten olayları hep kendi penceresinden değerlendiren biri ve emin olun empati becerisi kazanmamış bir kimsenin değişmesi çok zordur.
Hazır ayrılmışken iletişim kurmamanız yolunuza onsuz devam etmeniz sizin için daha hayırlı çünkü bu ilişkinin devam etmesi size sadece zarar verir.
Bende hep öyle derdim ama nişanlım başka, o kıymet bilen, şımarmayan biriydi benim gözümde. O yüzden gurur falan dinlemedim ki beni tanıyanlar bilir, gurur benim icin herşeyden önce gelirdi. Cok haklısınız, elbette bendede hatalar var, onu tamamen suçlamıyorum ama ne hepsi nişandan önce olmuştu, geriye döndü hep, o zaman neden nişan yaptık dediğimde düzelir sandım dedi, halbuki aynı hataları yapmadım. Hatalarımda şu; fazla üzerine düşmemek, her attığım adımı ona haber etmemek ki ben sevmiyorum her gittiğim yeri haber etmeyi, edilmesinide beklemem, bireysel işlerime gerekli özeni göstermemek ki o beni bağlayan bi durumdu onunla ilişkimizi etkileyen bişey değildi, bide bazen gereksiz tavır yapmak. Ben mükemmel biri değilim ama ne kendimden soğutacak hareketler sergiledim, ne yalan söyledim, ne kalp kırdım. Ailesinin yakınına oturmayı ben teklif ettim, aile bireyleriyle hep aramı iyi tuttum, her dediğini kabul ettim, en ufak bi beklentim olmadan karşılık beklemeden jest yaptım sürekli ama o hep aynı konulara takıldı, hep kendi penceresinden değerlendirdi olaylarıMalesef erkeklerin genel özelliği afedersiniz ama biraz ilgi görünce kıçı başı dağıtıyolar. Lütfen daha fazla üstüne düşüp kendinizi ezdirmeyin.
Canım ablam sen ağzında kuş ta tutsan bu adam beğenmicek yorma o güzel kalbini kimse dört dörtlük değil zaten ne nişanlın ne sen. İnsanlar değişebilir sandığın kadar iyi olmayabilir bırak gitsin.Bende hep öyle derdim ama nişanlım başka, o kıymet bilen, şımarmayan biriydi benim gözümde. O yüzden gurur falan dinlemedim ki beni tanıyanlar bilir, gurur benim icin herşeyden önce gelirdi. Cok haklısınız, elbette bendede hatalar var, onu tamamen suçlamıyorum ama ne hepsi nişandan önce olmuştu, geriye döndü hep, o zaman neden nişan yaptık dediğimde düzelir sandım dedi, halbuki aynı hataları yapmadım. Hatalarımda şu; fazla üzerine düşmemek, her attığım adımı ona haber etmemek ki ben sevmiyorum her gittiğim yeri haber etmeyi, edilmesinide beklemem, bireysel işlerime gerekli özeni göstermemek ki o beni bağlayan bi durumdu onunla ilişkimizi etkileyen bişey değildi, bide bazen gereksiz tavır yapmak. Ben mükemmel biri değilim ama ne kendimden soğutacak hareketler sergiledim, ne yalan söyledim, ne kalp kırdım. Ailesinin yakınına oturmayı ben teklif ettim, aile bireyleriyle hep aramı iyi tuttum, her dediğini kabul ettim, en ufak bi beklentim olmadan karşılık beklemeden jest yaptım sürekli ama o hep aynı konulara takıldı, hep kendi penceresinden değerlendirdi olayları
Başka birini bulamamak değilde kurduğun hayalleri başkasıyla yaşayacağını düşünemiyorsun gerçekten. Benim anlamadığımda ne biliyormusun? Ailem nişandan önce gerçekten çok zorluk çıkardı onlara ama isteme günü, nişan günü öyle güzel oldu ki, tek bir sorun bile çıkmadı, Oda bana yaşadığımız onca sıkıntıyı bugün unutturdu bana ailen, herşey umdugumuzdan daha güzeldi, bundan sonra bu konuları kapatıyoruz önümüze bakıyoruz dedi. Ama sonra hep kendi açtı konuları önüme. Hiç unutmadı yaşananları ki bende hep ona hak verdim, burda konu açtım hatta ve aileme rest cektim, nişanlımın arkasında durdum hep. Pişman olsa bile gururundan yazarmı bilmiyorum, açıkcası pişman olsun istiyorum, süründürmek icin değil ama anlasın istiyorum ona gerçekten değer verdiğimi. Onun akrabalarından biri, hergün görüştüğüm bi arkadaşım, sence onunla damı irtibatı keseyim?canim emek weren sen olmussun akilli ol yapma bunu kendine adam bitirmis.Seven insan bide nisanlisiniz ciddi bi adim atilmisken aileler isin icine girmisken bunu yapamazzzz.Lutfen kendini bu kadar yorma biz kadinlar cok buyutuyoruz erkekleri gozumuzde sevgiliyken hic baska birini bulamiycaz hic onla onlanlar baskasiyla olamiycak gibi deger vermedigi belli ki seni bu kadar yipratmis.Pesinden kosturdugunu gordu belliki kendini bulunmaz hint kumasi ilan etmis kusura bakma uzulsen de yipransanda zorlama daha fazla biraz kuyrugu dik tut denir ya gercektende yap bunu. Bak bir aya kalmaz nasil kosuyor pesinden. İrtibati tamamen kes h ona haber wercek senden haber alabilcek herkestende uzaklas bak bakalim. Senin sewqini nasil ariyor
Gerçekten çok haklısın. Diyorum ya aslında burda yazılan yorumların fazlasını beynim bana söylüyor, ilk defa mantıgımla kalbimin arasında kaldım ondan sanırım. Umarım bir an önce geçer, teşekkür ederim yorumların içinCanım ablam sen ağzında kuş ta tutsan bu adam beğenmicek yorma o güzel kalbini kimse dört dörtlük değil zaten ne nişanlın ne sen. İnsanlar değişebilir sandığın kadar iyi olmayabilir bırak gitsin.
Çekiştirmeden ziyade annem onun açısından baktığı için ona hak verdi, ılımlı olduğunu göstermek içinde biraz onun tarafında durdu. Çünkü son 1-2 aydır ailem biraz daha ılımlı, öncesinde istemiyoruz diye net bi şekilde söylüyorlardı ama sonradan geri adım attılar ben rest çektiğim icin ve biraz da olsun empati yapmaya başladıkları için. Annemde bunu göstermek icin jest yapar gibi nişanlımın arkasında durdu, açık açıkta söyledi ben başta istemiyordum ama zaman geçtikçe ve seninle konuştukça fikrim değişti vs. Nişanlımda haklısınız sonuçta beni tanımıyordunuz, ben olsam bende zorluk çıkarırdım, istemezdim ama onlar geride kaldı artık önümüze bakalım dedi. Çok güzel bi konuşmaydı. Sonra neden öyle yaptı onu cevaplayamıyorum. Sandığım kadar değer vermiyormuş haklısınızAdam sana deger vermiyor. Belki sen kendine deger vermeye başlasan. Annenin onunla birlikte seni cekistirmesi de yalnis. Neyin pesinde koşuyorsunuz?
Evet demiştin hatırlıyorum. Hatta ben kabul etmemiştim illa anne diye hissedecek değil diye. Sandığım kadar değer verseydi bu durumda olmazdık, çünkü aktüel bir sorun yok, hep öncelere gidiyor. Ailemle olan şeylerde nişandan önce oldu, birebir sorun yaşasalar haklı diyeceğim. Burda açtığım konular hep annemle aramdaydı hiçbir şekilde haberi olmadı nişanlımın, yoksa haklı diyecegimBen anneler hisseder demistim. Gercekten annen bu isi istemiyorsa anneni dinle demistim. O bu bahane. Adamin totosu kalkmis. Kisiligi oturmus bir insan deilmis. Evliligi yurutebilecek bir degil. Bunda bir hayir var bence. Uzulme. O bitirmis sen de bitir. Zaten tat da vermez duzelse de. Daha betwr olur evlendiginizde. Evrene sal gitsin.
O bahane aramis bitirmek icin. Gercekten devam etmek isteyen bunlara bakmazdi. Gulu seven dikenleri gormez. Sevmeyen ise dikenleri problem eder. Bu bunun gibi birsey.Evet demiştin hatırlıyorum. Hatta ben kabul etmemiştim illa anne diye hissedecek değil diye. Sandığım kadar değer verseydi bu durumda olmazdık, çünkü aktüel bir sorun yok, hep öncelere gidiyor. Ailemle olan şeylerde nişandan önce oldu, birebir sorun yaşasalar haklı diyeceğim. Burda açtığım konular hep annemle aramdaydı hiçbir şekilde haberi olmadı nişanlımın, yoksa haklı diyecegim
İşte tatlım sevmiyor olmasını kabul edemiyorum, yani kalbim mantıgım aklım almıyor. Çünkü ben o yazsa ona çok kızgın olsamda cevap veriyorum. Bırak günlerce okumamayı mesaj yazdımı okudumu diye telefon basında buluyordum kendimi. Ama o öyle yapmıyor, demekki sevmiyor artık. Bunu kabulllenenedigimden yok ben yeteri kadar fedakarlık yapmadım deyip defalarca yalvardım, çok dil döktüm ama işe yaramadığına göre yanılmışımbella-donna tabikide kes canim ulasilmaz olursan cok koscak senin pesinden o madem diyosun o kadar emek werdim cok sewdim hep alttan aldim cok ugrastim.Bunlari bulamiycak baskasinda ki
Ama olmazsada sakinnn bencil dusunme sakin.
Belki bundada var bi hayir de bence war da.Ama sakin yazma arama sorma adini bile gecirme.Tek taraf sewen oldu belkide suan yoksa mumkunati yoktu duramazdi karsiliksiz.ama saygisiz bunuda bil herseyin hatrina geri donus yapardi sewse dayanamazdi anladin kawqada etseniz cewap werirdi.Ne bilim bu konu icin o kadar dencek laf warki yazik omrune gencligine kimse senden onemli degil. Eger bugun bu deger kaybetmisliginle onla dewam edersen ilerde o ewlilik monotonluguna gecince hayat sen hic olcaksin gozunde we hep uzulceksin.
Çok haklısın tatlım, devam etmek istese zaten ben hep olduğum yerdeydim. Onada hak veriyorum, yoruldu belki bazı şeylerden ama o tek başına yaşamadı ki sorunların çoğunu yansıtmadım kendim cözdüm, üstelik benim bireysel birsürü sıkıntım vardı ama hiç ondan vazgeçmek aklıma gelmedi. Vardır elbet bi hayır, teşekkürler canım yorumun icinO bahane aramis bitirmek icin. Gercekten devam etmek isteyen bunlara bakmazdi. Gulu seven dikenleri gormez. Sevmeyen ise dikenleri problem eder. Bu bunun gibi birsey.
Karakterli biri degilmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?