- 3 Ocak 2016
- 3.126
- 6.285
- 40
-
- Konu Sahibi French Oje
Dövseydiniz kadını bari :) Ne bu şiddet ne bu celâl? Herkes fikrini yazmak ta serbest burada.Sizinle aynı şeyleri düşünmek zorunda değil ki.
işin dini kısmına ben karışmam, bilmem, anlamam, ilgilenmem de ama insani boyuttan ele alalım. evet bir anne için istenmeme durumu çok kötü, kimse günün birine "istenmeyen" olmak istemez. yani zihniyet "hayır, asla kv ile oturmayı kabul etmem" zihniyeti olarak devam ederse insanların bazı durumda kendilerini çok yalnız hissetmeleri, insana ihtiyaç duymaları sorunu nasıl olacak. sonuçta insanın insana ihtiyacı vardır. ama bu işler Türkiye'de teorideki gibi yürümüyor. gelin ve kaynanalar hep düşman olduğu için sorun çıkıyor, aslında problem eve yerleşen kv değil, gelin ve kv anlaşmazlığı. Türkiye'de 1 sene sabret derler olur o 10 sene. insanımız biraz yüzsüz afedersiniz. elini veren kolunu kaptırıyor bizde.Damat neden annesini istemeyen birisi ile evlendiki?
Kesinlikle kabul etmem diyen uyeler, bigun sizde su dunyada gelininiz sizi istemeden yalniz kalabilirsiniz, bunuda hesaba katin.
Ya o da esinizi doguran kadin, nasil bu derece kabul etmez olabiliyorsunuz?
Allah kurani kerimde anne baba yaşlanip yaniniza geldiginde onlara öf bile demeden guzelce sahip cikmanizi emrediyor.
Ama siz 1 yil dahi sabir etmiyorsunuz, arti hic kabul etmem diyen uyeler dahi var. Ama burgun sizde yalniz kalacaksiniz bunu bilin, etme bulma dunyasi.
Aman evde huzur olmaz diyenlerde bilsinki huzuru Allah verir.
Canım dede neden ev vermek için çocuğun askerden gelmesini bekliyor.Direk alıp oturtsaymis torununu.Dede o evi vermeyecekti ama her istediğini yaptırmak için o evi kullanacakti
O kız o adamla evlenerek hayatının hatasını yapmış. İşsiz güçsüz, askere bile gitmemiş, pasif, dede lafından çıkamayan büyümemiş bir çocukla ne diye evlenmiş ki... Madem askere gidecek, gitsin, sonra evlen bari. Bu sadece ilk sorun. Bu adam böyle olduğu sürece buna benzer çok problem yaşayacak. Dede parasıyla sülaleyi satın almış, adam bile dik duramıyor ki, bir de karısını mı koruyacak... Geçmiş ola.
Ha evet, bu meselede bence de kız doğru olanı yapmış.
Benim anlamadığım gelin hanım düğün salonundan çıkacağı ana kadar haremlik selamlık olacağını bilmiyormuymuş ?
Benim anlamadığım gelin hanım düğün salonundan çıkacağı ana kadar haremlik selamlık olacağını bilmiyormuymuş ?
Bende de durum böyleydi dün bozdum herşeyi evliliğe gitmeden kızı haklı gördüm ben paraya tamah edip huzurunu tehlikeye atmak istememiş bizde de dede ev verip üst kat dubleks i annesine verdi ama ikimizde birden yaşayacaktı. Evlilik iki kişinin verdiği kararla devam eden kurumdur ve buna dahil olanlar malesef o yuvayı yıpratırlar belki kızın kararlı tutumu bi sene sonra o Evde rahat oturmasına sebep olur
niye bi ev için ben bi senemi istemediğim bi emrivaki ile geçireyim ki? dede burada iyi niyetli gibi görünüyor ama bence değil. yine de dıdının dısının işlerini konuşmak saçma geldi.
yanliz basina korkmayacak miymis? yeni evli biri olarak esimin gece eve gelmeyecegini dusununce bile hafif bi heyecanlaniyorum yanliz kalmaktan korkacagimi bildigim icin.
sevgiliniz hakli, kiza salak demem elbette ama kiz bencede aklini biraz kullansa bir sene sonra luks bir daireye sahip olacak. kocan zaten askerde, bikac ay kayinvalideyle otursan ne olur sanki.
anyayi konyayi evin sorumlulugu, harcamalarin boylarini astigi, sikinti cektigi zaman anlar sanirim. dedenin ellerinden opuyorum bu arada, babasiz cocuga ne guzel sahip cikmis. darisi sana canim
cok tesekkur ederim, hep birlikte hep mutlu olalim insallah:)))konudan bağımsız olarak, mutluluklar :)
Dedenin evi şartla vermek istemesi tuhaf bir kere. Tamam baba gibi her seyi üstlenmiş, bir yandan da gelinini düşünmüş ama yeni gelinin fikrine saygı duymaması ayıp.
Gerçekten bilmediğim için soruyorum paravanlı düğün nasıl oluyor? Gelin ve damat ayrı mı takılıyor düğün boyunca?