Siz olsanız kabul eder miydiniz ?

Sevgilimin yiğeni kendisi evlendi geçen haftasonu. Bu konuyu sevgilimle aramızda istişare ettiğimiz için bide buraya sormak istedim görüşlerinizi merak ettim. Şimdi çocuğun (sevgilimin yiğeni) babası yok annesi hayatta... dedesi bütün sorumluluğu üstlenmiş düğünüde o yaptı evi de o alacak... bir nevi baba rolü üstlenmiş. Çocuk yakında askere gidecek... Dede bu çocuğa demiş ki senden tek bir isteğim var askerden gelene kadar annende sizle beraber otursun dul kadın tek başına kalmasın 1 sene sonra sen askerden geldiğinde size ev vereceğim. (Ev dubleks güzel bir yerde lüks bir ev. Dede zengin) Bu durumda tabi çocuk askerde, kız ve kv tek kalacak evde. Çocuk bunu nişanlısına söylüyor kız asla kabul etmiyor kavga gürültü oluyor sülale kıza kötü gözle bakıyor daha evlenmeden. Şimdi kiraya çıkacaklarmış galiba... bide düğünde de kavga ettiler dede haremlik selamlık düğün olsun istemiş erkekler ile kadınlar arasına paravan koydurtmuş... kız istememiş gelin odasından zor çıkarttılar asık bir suratla geldi dans etti... bence kız haklı ama sevgilime göre kız salakmış bir sene sabretseymiş sonra ne güzel evde oturacakmış... sizce kim haklı ? Merak ettim siz olsanız ne yapardınız bu durumda ?
evlenmişler karısı deyin bence :) nişanlısı yerine..
gayet mantıklı istememesi..
dedesi ev verecek diye hayatlarını satın alamaz

Askerden gelene kadar sabredenler mi düğün için tek başına kalmaktansa kayınvalidesiyle kalmasi daha iyi olurdu bence

Dede önce evi alsaymış kv kız yanlız kalmasın diye gelseymiş yada askere gitmeden evlenmeselermiş o ney ya öyle zaten 1 sene göremiceksin niye evliliği hemen araya sıkıştırıyosun anlamıyorum ki?
Dede de para var diye her şeye bir parmak basmalar filan sevmedim.

yanliz basina korkmayacak miymis? yeni evli biri olarak esimin gece eve gelmeyecegini dusununce bile hafif bi heyecanlaniyorum yanliz kalmaktan korkacagimi bildigim icin.

sevgiliniz hakli, kiza salak demem elbette ama kiz bencede aklini biraz kullansa bir sene sonra luks bir daireye sahip olacak. kocan zaten askerde, bikac ay kayinvalideyle otursan ne olur sanki.
anyayi konyayi evin sorumlulugu, harcamalarin boylarini astigi, sikinti cektigi zaman anlar sanirim. dedenin ellerinden opuyorum bu arada, babasiz cocuga ne guzel sahip cikmis. darisi sana canim :KK70:

Kız haklı en guzel gününe herkes karismis istedigi gibi olmamis...hersey para demek deg8l bazen insanin gönlüne göre olması gerekli

Dede fazla karışmış herşeye. Tamam büyüktür saygılı olmak lazım ama düğüne paravan koydurmak sadece gelin ve damadın ortak kararı olabilir. Dedeye düşmez o kısım.

Sevgilimin yiğeni kendisi evlendi geçen haftasonu. Bu konuyu sevgilimle aramızda istişare ettiğimiz için bide buraya sormak istedim görüşlerinizi merak ettim. Şimdi çocuğun (sevgilimin yiğeni) babası yok annesi hayatta... dedesi bütün sorumluluğu üstlenmiş düğünüde o yaptı evi de o alacak... bir nevi baba rolü üstlenmiş. Çocuk yakında askere gidecek... Dede bu çocuğa demiş ki senden tek bir isteğim var askerden gelene kadar annende sizle beraber otursun dul kadın tek başına kalmasın 1 sene sonra sen askerden geldiğinde size ev vereceğim. (Ev dubleks güzel bir yerde lüks bir ev. Dede zengin) Bu durumda tabi çocuk askerde, kız ve kv tek kalacak evde. Çocuk bunu nişanlısına söylüyor kız asla kabul etmiyor kavga gürültü oluyor sülale kıza kötü gözle bakıyor daha evlenmeden. Şimdi kiraya çıkacaklarmış galiba... bide düğünde de kavga ettiler dede haremlik selamlık düğün olsun istemiş erkekler ile kadınlar arasına paravan koydurtmuş... kız istememiş gelin odasından zor çıkarttılar asık bir suratla geldi dans etti... bence kız haklı ama sevgilime göre kız salakmış bir sene sabretseymiş sonra ne güzel evde oturacakmış... sizce kim haklı ? Merak ettim siz olsanız ne yapardınız bu durumda ?

Böyle işleri sevmiyorum
Bir şeylere tepkiliysen, kavga gürültü oluyorsa çekip gidersin, o düğünü yapmazsın, bana kişiliksiz geliyor böyle kadınlar
Kv ile oturmak istemeyebilir, herkese dedenin vereceği evde hoş gelmeyebilir, karşısındaki insanlar güven vermemiş olabilir bunlarda haklı ama aile ile geçim yok, düğünde bile bin türlü rezillik, abı-ı cihan olsa almam o adamı.

Ay ben yalnızlığı daha çok severim. Bende kabul etmezdim. Ama şöyle yapabilirdim: Haftanın 3-4 gününü birlikte geçirebilirdim. Kayınvalide de yalnız kızda. Birbirlerine arkadaş olurlar. Kavga gürültüye gerek yoktu yani. Dedenin şartı pek hoşuma gitmedi benim. Rüşvetle iş mi yapılırmış.

Damat neden annesini istemeyen birisi ile evlendiki?
Kesinlikle kabul etmem diyen uyeler, bigun sizde su dunyada gelininiz sizi istemeden yalniz kalabilirsiniz, bunuda hesaba katin.
Ya o da esinizi doguran kadin, nasil bu derece kabul etmez olabiliyorsunuz?
Allah kurani kerimde anne baba yaşlanip yaniniza geldiginde onlara öf bile demeden guzelce sahip cikmanizi emrediyor.
Ama siz 1 yil dahi sabir etmiyorsunuz, arti hic kabul etmem diyen uyeler dahi var. Ama burgun sizde yalniz kalacaksiniz bunu bilin, etme bulma dunyasi.
Aman evde huzur olmaz diyenlerde bilsinki huzuru Allah verir.

Askere gitmemiş oğlanla evlendiği için kız hatalı. Oturmam dediği için aferin kıza. Dede bi sussun hele. Ayrıca dul kız babasıyla otursa ya.
Gelin akıllı o bir yıl bir ömür olurdu kabul etmemiş bravo.
Ayy sinir oldum ya. Evleri de onlara olsun. Sevgilinin böyle niyeti varsa sen de bastan belli et kendini

Di
Kesinlikle kabul etmem diyen uyeler, bigun sizde su dunyada gelininiz sizi istemeden yalniz kalabilirsiniz, bunuda hesaba katin.
Allah kurani kerimde anne baba yaşlanip yaniniza geldiginde onlara öf bile demeden guzelce sahip cikmanizi emrediyor.
Ama siz 1 yil dahi sabir etmiyorsunuz, arti hic kabul etmem diyen uyeler dahi var. Ama burgun sizde yalniz kalacaksiniz bunu bilin, etme bulma dunyasi.
Diyosun

Askere gitmemiş oğlan la evlenilir mi? Olmalıydı konu başlığı bence.İlk hata bu arkası da peşi sıra gelmiş.Tek başına bırakmak istemiyorlar dır,gencecik kızı.Asker den dönmeden evlendiği için kız hatalı bence.

erkeğe güven olmaz bir sene sonra evlenecekleri ne malum?
o yüzden kız iyi yapmış hele böyle harem selam direten zihniyete hiç güven olmaz yarın köyden kız bulduk ''el değmemiş'' diye çocuğun aklına girerlerdi bir bakmışsın senden ayrılıp o 2 günlük kızla nişanlanmış.
örnekleri çok.

o yüzden bu ailede iş yok aslında da neyse..

düğünü harem selam yapan kafa bana sapık gibi geliyor. sanki o paravan olmasa birbirinin üstüne atlayacakmış gibi. ki her türlü sapıklıklar da sözde bu sakınan kesimden çıkıyor ya neyse.

Peki kız nerde kalacak? Kira, fatura ,gıda.. masrafları kim ödeyecek?Kocası askerdeyken..

1 yıl sonra evlenecekleri kesin mi nereden bilecek kız?
kız beklemeyi kabul etti 3-4 ay sonra ayrılacaklar belki, belki çocuğun ailesi başka kız bulacak?
olmayan şey mi?

dini karıştırmayın siz 4 dörtlük mü dini yaşıyorun de elaleme fetvaya kalkıyorsun haddini bil.
Anna babaya öf demeyin diyen kuran eğer aykırı bir durum varsa hakkını da savun der. dini tek taraftan ele alıp çok dindar pozları kesmeyin ya. yeter.

Aileler su genclerin hayatina b.k var gibi niye karisir acaba.annesi yalniz yasasin nolur yani suluk gibi yapisacak illa.kizin raziligi olmamasi cok normal.ayni evin icinde annenle bile anlasamiyorsun yeri gelince kv ile mi anlasacan mumkun degil.gittigin gezdigin laf olur asker karisi diye.harcadigi dert olur.kim isterki.paravan nedir yaa.dede de az degil

1 yıl sonra evlenecekleri kesin mi nereden bilecek kız?
kız beklemeyi kabul etti 3-4 ay sonra ayrılacaklar belki, belki çocuğun ailesi başka kız bulacak?
olmayan şey mi?

dini karıştırmayın siz 4 dörtlük mü dini yaşıyorun de elaleme fetvaya kalkıyorsun haddini bil.
Anna babaya öf demeyin diyen kuran eğer aykırı bir durum varsa hakkını da savun der. dini tek taraftan ele alıp çok dindar pozları kesmeyin ya. yeter.
Dövseydiniz kadını bari :) Ne bu şiddet ne bu celâl? Herkes fikrini yazmak ta serbest burada.Sizinle aynı şeyleri düşünmek zorunda değil ki.

Dedenin evi şartla vermek istemesi tuhaf bir kere. Tamam baba gibi her seyi üstlenmiş, bir yandan da gelinini düşünmüş ama yeni gelinin fikrine saygı duymaması ayıp.
Gerçekten bilmediğim için soruyorum paravanlı düğün nasıl oluyor? Gelin ve damat ayrı mı takılıyor düğün boyunca?

X