Siz olsanız kabul eder miydiniz ?

Dede anneyi de eve daimi olarak dahil etmek istemiş ama gelin hanım yememiş aferin.
Çocuk askerden gelince annesinin medeni durumu mu değişecekmiş? Dulsa dul ne oluyor yani?

Dede parayı veren düdüğü çalar demiş ama gelin hanımın da bir insan olduğunu ve fikri olabileceğini düşünememiş. Çocuk da ya çok safmış ya da çok uyanıkmış..
Bence bu durumda kızda hata bulan biriyle evliliği biraz düşünün derim..

Bu arada söyleyen oldu mu bilmem ama yiğen değil yeğen..

bence kayınvalidede bir sorun yoksa yani kavgacı falan değilse daha nişanlıyken bu kadar tepki üzerine çekmemeliydi.oturulabilirmiydi olabilirdi gibi ama kıza sormak lazım neden kabul etmediği birde belkide bizim bilmediğimiz kızın bildiği bişeyler vardır.

Kız gözü açık olduğu için kimse sevmiyor söylenen her lafa atlıyormuş falan gelin dediğin biraz susarmış... sevgilim bile kızı sevmiyor ilerde evlenirsek onunla fazla görüşme samimi olma diyor. Bende sinir oldum sende mi böyle düşünüyorsun çok saçma falan diye anlattım

Kızı taktir ettim. Kararlı duruşuna helal olsun.

Senin erkek arkadaşın da biraz bedavacı geldi bana.

armut piş ağzıma düş.

dedenin mal varlığı var diye kimseyi satın alamaz

O değil de kızın ailesi bu işin neresinde?
Dede meydanı fazla mı boş bulmuş ne? :KK48:

Dede anneyi de eve daimi olarak dahil etmek istemiş ama gelin hanım yememiş aferin.
Çocuk askerden gelince annesinin medeni durumu mu değişecekmiş? Dulsa dul ne oluyor yani?

Dede parayı veren düdüğü çalar demiş ama gelin hanımın da bir insan olduğunu ve fikri olabileceğini düşünememiş. Çocuk da ya çok safmış ya da çok uyanıkmış..
Bence bu durumda kızda hata bulan biriyle evliliği biraz düşünün derim..

Bu arada söyleyen oldu mu bilmem ama yiğen değil yeğen..

Aynen sevgilimin düşüncesi beni bu soruyu sormaya itti zaten sinir oldum. Doğru yazılışını bildiğim halde hep böyle yazıyorum ya düzelttim

çocuk boş beleş olmasaydı dedesinin ağzına bakmazdı :) kız kv ile aynı evi kabul etmeyerek çok iyi yapmış hazır kv yi kabul etmemişken keşke çocukla da evlenmeseymiş yazık etmiş kendine.
sadece bir yıl oturacağına inanlar var şaşırıyorum gerçekten ne bir yılı bir ömür kv ile yaşayacaktı gelin kabul etseydi.
bu arada nişanlın bir başkasının hatta evlilik yoluyla da olsa akrabası olmuş bir kadının arkasından küfürle bahsediyor farkındasın değil mi? gelini haksız buluyor filan bence iki kere düşün sen evlenmeden önce.

işin dini kısmına ben karışmam, bilmem, anlamam, ilgilenmem de ama insani boyuttan ele alalım. evet bir anne için istenmeme durumu çok kötü, kimse günün birine "istenmeyen" olmak istemez. yani zihniyet "hayır, asla kv ile oturmayı kabul etmem" zihniyeti olarak devam ederse insanların bazı durumda kendilerini çok yalnız hissetmeleri, insana ihtiyaç duymaları sorunu nasıl olacak. sonuçta insanın insana ihtiyacı vardır. ama bu işler Türkiye'de teorideki gibi yürümüyor. gelin ve kaynanalar hep düşman olduğu için sorun çıkıyor, aslında problem eve yerleşen kv değil, gelin ve kv anlaşmazlığı. Türkiye'de 1 sene sabret derler olur o 10 sene. insanımız biraz yüzsüz afedersiniz. elini veren kolunu kaptırıyor bizde.
Açıkçası işin dini kismi benim için önemli. Yani yanlis anlasilmasin yobaz kafasi ile degilde isin dogru ve guzel olmasi icin zaten Allah'ın dedigi uzre olmasi gerektigini biliyorum. Herneyse olay dini tartismaya donmesin.
Maalesef evet dediginiz gibi Turkiyede gelin kaynana dusmanligi var. Fakat bu belkide dunyadaki en gereksiz en sacma dusmanlik konusu. Sonucta ortak nokta birisinin evladi digerinin esi hayat arkadasi. Aslinda herkes yerini bilse hicbir sorun olmayacak. Ha desenizki bunu yapabilen yokmu, cok var, gelin kaynana anne kiz olmuslar oyle guzel yasayanlar varki, ama iksinin niyetide samimi, isin kaynagi bu.
Ama oyle pesinen red etmek bence vicdana sigmaz. Ya cok basit yani, bu forumda bu derece kabul etmezlik yapanlar yarin belkide kendileri ortada kalacak. Dusunun ya, dogurdugunuz buyuttugunuz evladiniz sizi bir odaya sigdiramiyor, evladinizi verdiginiz gelininiz size katlanamiyor. Bunlar duygu somurusu degil, herkesin basina gelebilir. Ben uzuldum sahsen soz konusu kaynanaya, yazik bildigin ortada kalmis.

Kv ne zamandır dulmuş ki yeni mi kaybetmiş eşini, birkaç yıl olduysa, yeni değilse, bana da dede yeni gelinin yalnız kalmasını istememiş gibi geldi. Haremlik selamlık paravanlı düğün direten insan, bunu da düşünür bence. Demesi kolay ama benim de sevgilim var 2 yıllık, ailesinde böyle bir durum olsa ve o aileyi haklı görse ben tekrar bir gözden geçirirdim ilişkimi. Kız da evlenmese bile haklıymış, öncesinde kabul etmediği hâlde böyle bir dayatma yapılması, en güzel, en özel gününün mahvedilmesi hiç hoş değil. Bir üye daha yazmıştı sanırım, kızın ailesi ne dedi bu durumlara?

Açıkçası işin dini kismi benim için önemli. Yani yanlis anlasilmasin yobaz kafasi ile degilde isin dogru ve guzel olmasi icin zaten Allah'ın dedigi uzre olmasi gerektigini biliyorum. Herneyse olay dini tartismaya donmesin.
Maalesef evet dediginiz gibi Turkiyede gelin kaynana dusmanligi var. Fakat bu belkide dunyadaki en gereksiz en sacma dusmanlik konusu. Sonucta ortak nokta birisinin evladi digerinin esi hayat arkadasi. Aslinda herkes yerini bilse hicbir sorun olmayacak. Ha desenizki bunu yapabilen yokmu, cok var, gelin kaynana anne kiz olmuslar oyle guzel yasayanlar varki, ama iksinin niyetide samimi, isin kaynagi bu.
Ama oyle pesinen red etmek bence vicdana sigmaz. Ya cok basit yani, bu forumda bu derece kabul etmezlik yapanlar yarin belkide kendileri ortada kalacak. Dusunun ya, dogurdugunuz buyuttugunuz evladiniz sizi bir odaya sigdiramiyor, evladinizi verdiginiz gelininiz size katlanamiyor. Bunlar duygu somurusu degil, herkesin basina gelebilir. Ben uzuldum sahsen soz konusu kaynanaya, yazik bildigin ortada kalmis.
Kendine bi hayat kursa oyalansa. Tüm dünyasını oğlu üzerine kurmuşsa hata değil mi. Hasta ve yaslı değilse beraber oturması sart mı. İnsana ihtiyacı varsa babasıyla yasasın ya da dede evi kızına versin kız orda dursun. Her sekilde mecbur bırakılan gelin var. Evlilik teklif ederken dese gelin kabul etmeyecekti belki. Valla büyük konuşmak istemem ama kendimi biliyorum ben yapamam bir evde. Bakıma muhtaç olursa o ayrı. Kv gelip benim evimde kalır. Ama ikisinin ortaklaşa evi demek benim gözümde ana oğul birliğine dahil olmaya Calışan ama hep ikinci planda kalan eş oluyor hep. Off adı üstünde EV lenmek. Evlenenin evi olur bu kadar basit

Işin ucunda ev olmasa bile, eşi annesinin askerden gelene kadar kalmasını rica etse, kabul edecek erdemlilige sahip olmalıydı.

Kendine bi hayat kursa oyalansa. Tüm dünyasını oğlu üzerine kurmuşsa hata değil mi. Hasta ve yaslı değilse beraber oturması sart mı. İnsana ihtiyacı varsa babasıyla yasasın ya da dede evi kızına versin kız orda dursun. Her sekilde mecbur bırakılan gelin var. Evlilik teklif ederken dese gelin kabul etmeyecekti belki. Valla büyük konuşmak istemem ama kendimi biliyorum ben yapamam bir evde. Bakıma muhtaç olursa o ayrı. Kv gelip benim evimde kalır. Ama ikisinin ortaklaşa evi demek benim gözümde ana oğul birliğine dahil olmaya Calışan ama hep ikinci planda kalan eş oluyor hep. Off adı üstünde EV lenmek. Evlenenin evi olur bu kadar basit
O zaman yasayip gorelim efendim.
Bugun burada adını dahi duzgun soylemeye tenezzul etmeden kisaltma ile kv kv kv diyenler yarin kendileri "kv" olunca goruruz bakalim ne yapacaklar. O cok degerli ogluslari cok degil max 20-25 sene sonra buyuyecek ve evlenecekler, ve bu forumdaki en genc gelinler dahi buyuk oranda "kv" olmus olacak. Ve bu yeni gelinlerde kv basima kaldi, kv sunu yapti, kv yi cekemiyorum, kv kv kv diye konular acacaklar tipki suan acilan kv konulari gibi.
Sunu bilinki, gerci bilmesenizde birgun basiniza gelince anlayacaksiniz, kayin validenizin yaninizda yasamasi icin onun olum doseginde olmasi gerekmiyor. Eger yalniz ise elbette oglu ile yasayacak. Ve suda bir gercekki yalniz kalan annesini evine almayan ogul kisisinden ne es ne baba bir cacik olmaz, bugun annesini birakan sana bana neler yapmaz...
Elbette bunlari ev ustune ev kurulsun manasinda soylemiyorum, baba sag ise yada diger cocuklari varsa vs elbette ev ustune ev kurulmaz. Ama yalniz bir insani yanina almakta ev ustune ev kurmak degildir. Sen kendine bir ugras bul hayat kur oyalan demek ise insanliga sigmaz.
Saygilar...

dini kısmı kişisel bir şey, birisi için önemli olur diğeri için olmayabilir, herkesin özgür iradesi. genel anlamda düşüncenize teoride katılıyorum ama sadece bu konu üzerinden ele alırsak buradaki kızımızla oğlumuz henüz evli değillermiş. yani 3 gün sonra kocan olup olmayacağı belirsiz olan bir adam için böyle bir fedakarlığa hiç gerek yokmuş. ama genel anlamda gelin kaynana kavgasına ben de karşıyım ve bu gereksiz bir düşmanlık. adam hangisinden vazgeçsin, annesinden mi, aşkından mı? seçim yapmasını istemek yanlış olur.

Sanırım dede annesinin değil babasının babası. İyi de bir sene sonra ne olacak “dul kadın” yine yalnız yaşamak zorunda kalmayacak mı. Yok eğer beraber yaşayacağı biri varsa şimdi de onunla yaşayabilir.
Kabul edip etmemek kişinin huyuna suyuna bağlı ama yeni gelin kayınvalidesini istemiyor diye kimse kızamaz. O bir senenin iki, üç, beş, on olmayacağı garantisini kimse veremez.

dini kısmı kişisel bir şey, birisi için önemli olur diğeri için olmayabilir, herkesin özgür iradesi. genel anlamda düşüncenize teoride katılıyorum ama sadece bu konu üzerinden ele alırsak buradaki kızımızla oğlumuz henüz evli değillermiş. yani 3 gün sonra kocan olup olmayacağı belirsiz olan bir adam için böyle bir fedakarlığa hiç gerek yokmuş. ama genel anlamda gelin kaynana kavgasına ben de karşıyım ve bu gereksiz bir düşmanlık. adam hangisinden vazgeçsin, annesinden mi, aşkından mı? seçim yapmasını istemek yanlış olur.
Aynen oyle isin dini boyutu herkesin kendi ozgur iradesidir.
Ve dediginiz gibi bu konudaki oglumuz ve kizimiz henuz evli degillermis, ve sizin dediginizin aynadaki yansimasina deginiyorum ki, yani 3 gun sonra karın olup olmayacağı belirsiz bir kadın icin boyle bir fedakarliga hic gerek yokmus.
İnanin kayinvalidenin esi sag olsa yada baska cocuklarindan soz edilse bende derdim ona gore bir cozum bulunmali. Yeni evliler elbette rahatsiz edilmemeli. Ama halihazirdaki duruma istinaden oglu ile yasayan yalniz bir anneyi ortada birakmak ne insanliga ne vicdana sigmaz. Bunu kabul etmeyen bir gelinden ne es ne anne olmaz, ve dahi, annesini ortada birakan adamdanda ne es ne baba olmaz.
Artik kendileri bilir. Haklarinda hayirlisi.

Sevgilimin yeğeni kendisi evlendi geçen haftasonu. Bu konuyu sevgilimle aramızda istişare ettiğimiz için bide buraya sormak istedim görüşlerinizi merak ettim. Şimdi çocuğun (sevgilimin yeğeni) babası yok annesi hayatta... dedesi bütün sorumluluğu üstlenmiş düğünüde o yaptı evi de o alacak... bir nevi baba rolü üstlenmiş. Çocuk yakında askere gidecek... Dede bu çocuğa demiş ki senden tek bir isteğim var askerden gelene kadar annende sizle beraber otursun dul kadın tek başına kalmasın 1 sene sonra sen askerden geldiğinde size ev vereceğim. (Ev dubleks güzel bir yerde lüks bir ev. Dede zengin) Bu durumda tabi çocuk askerde, kız ve kv tek kalacak evde. Çocuk bunu nişanlısına söylüyor kız asla kabul etmiyor kavga gürültü oluyor sülale kıza kötü gözle bakıyor daha evlenmeden. Şimdi kiraya çıkacaklarmış galiba... bide düğünde de kavga ettiler dede haremlik selamlık düğün olsun istemiş erkekler ile kadınlar arasına paravan koydurtmuş... kız istememiş gelin odasından zor çıkarttılar asık bir suratla geldi dans etti... bence kız haklı ama sevgilime göre kız salakmış bir sene sabretseymiş sonra ne güzel evde oturacakmış... sizce kim haklı ? Merak ettim siz olsanız ne yapardınız bu durumda ?
Sevgiliniz yengesini salak diye adlandırıyorsa bence şimdiden elveda zamanı gelmiş tek kelime size

Arkadaşlar bugün sevgilime tekrar sordum konuyu açtım bir şekilde... Kız 2 senelik mezunmuş elektronik elektrik mi ne öyle. İş bakıyormuş şuan... Çocukta okul okumuş ama şuan zabıtalık yapıyormuş. Yaşları ikisininde 25. Kızın ailesi boş bir aileymiş düğüne bile gelmemişlerdi o zaman hatta sormuştum niye diye taziyeleri varmış... insan kızının düğününe gelmez mi yemişim taziyesini yani. Askere gidecek olan çocuk değil, çocuğun kardeşiymiş burayı yanlış aktardım kusura bakmayın lütfen özür dilerim. Yani kardeş askerden gelene kadar birlikte oturmalarını istemiş dede. Daha sonra ise ayrı eve çıkacaklar, anne de gidecek diğer oğluyla oturacak durum bu. Yani yine aynı kapıya çıkıyor değişen bir şey yok... kızın kendi hayatı sonuçta niye otursun ki bahane gibi kadın tekte kalabilir yani ne var o diğer oğlu da gün gelir evlenirse ne yapacak

Arkadaşlar bugün sevgilime tekrar sordum konuyu açtım bir şekilde... Kız 2 senelik mezunmuş elektronik elektrik mi ne öyle. İş bakıyormuş şuan... Çocukta okul okumuş ama şuan zabıtalık yapıyormuş. Yaşları ikisininde 25. Kızın ailesi boş bir aileymiş düğüne bile gelmemişlerdi o zaman hatta sormuştum niye diye taziyeleri varmış... insan kızının düğününe gelmez mi yemişim taziyesini yani. Askere gidecek olan çocuk değil, çocuğun kardeşiymiş burayı yanlış aktardım kusura bakmayın lütfen özür dilerim. Yani kardeş askerden gelene kadar birlikte oturmalarını istemiş dede. Daha sonra ise ayrı eve çıkacaklar, anne de gidecek diğer oğluyla oturacak durum bu. Yani yine aynı kapıya çıkıyor değişen bir şey yok... kızın kendi hayatı sonuçta niye otursun ki bahane gibi kadın tekte kalabilir yani ne var o diğer oğlu da gün gelir evlenirse ne yapacak

Konuyu düzelttim tekrar kusura bakmayın

X